22 Eylül 2008, Pazartesi 17:40:52

THY'den skandal açıklaması

AirportHaber'in ortaya çıkardığı skandalla ilgili olarak THY beklenen açıklamayı gönderdi. THY Yönetim Kurulu, pilotu cezalandırdı.
  • THY bünyesine uzun zamandan beri o kadar deneyimsiz personel ataniyorki. Bunlarin THY vermis oldugu hatali davranis ve zarar kaptanimizin yapmis oldugu (hata) devede kulak kalir. Birde bu hatalari yapanlar her atamalarda bir üst düzey göreve getirimektedir.
  • THY internet sitesinde yurt dışı ucuş fiyatları devamlı degişiyor. Dansöze döndürdüler.Bu kadarınada pes artık diyorum.Pilotlarımıza laf yok. hepsi işini çok çok iyi yapıyorlar.Tabii orayada islami usuldekiler alınırsa sonra ne olur bilemem.
  • Oncelik ile pilot arkadaslara gecmis olsun diyelim. Ama kurallar isledigi surece kimsenin kizmasina gerek yok. Ancak sundan emin olunki yurtdisinda o mega sirketlerde bile cok daha vahim ihlaller oluyor...ama yakanlanmadigin surecede hic bir problem yok. Sizin tek hataniz tedbir almamaniz...resim cekilirken mutlaka her turlu tedbir aldiginizdan eminim ama ya sonrasinda....? Buralarda is cok ve her zaman oldugu gibi turk pilotlar herzaman aranir durumda...!!!
  • Bilirsiniz Thy dışarıdan direk entry Kaptan almaz.Kendisi yetiştirir.Nasıl mı? Görüyorsunuz.Koca Emirates direk entry Kaptan alır.Daha birçok dünya markası şirket direk alır.Derin ve detaylı araştırmalardan , sınavlardan sonra.Özel sektörde işine yarıyacak kaptanı alır.Sizce neden THY Kaptan almaz hiç düşündünüz mü? Kimse tüzük falan demesin. BU ARADA ÇOK DEĞERLİ THY KAPTANLARIMIZI TENZİH EDERİM.
  • Arkadaşlar herkes şunu iyi biliyor ki havacılık sektöründe çalışan her kim olursa olsun ağır iş koşulları altında çalışmakta. Patronların daha çok para kazanma hırsları koşulları hergün daha da ağırlaştırmakta, burda biz çalışanların birbirimize yardımcı olarak güvenli uçuş koşullarını birbirimize sağlamamız. Bu olaydada görüldüğü gibi patron seni köle gibi görerek kullanmakta ve eline geçen ilk fırsatta da biletini kesmekte. kendi çıkarları söz konusu olunca uçuş emniyetini hiçe sayan patronlar olumsuz bir olay oluncamı uçuş emniyeti akıllarına geliyor.
  • Oxygene katılıyorum. Ancak bu durum yönetimin her alanda oluşturduğu laubalilik, lakayıtlık, cahillik ve ehliyetsiz yapıdan kaynaklanıyor. Bu durum bir uçuş emniyet ihlali de diğerleri değil mi? Havacılıkta hatalı yapılan her iş dolaylı veya direkt uçuş emniyetsizliğine giden yoldur. Buna hatalı atamalar, tecrübesizlik, ehliyetsiz ve liyakatsiz yöneticiler, daha sayın sayabildiğiniz kadar. THY ile iş yapan sektördeki diğer kurumlar bu iş bilmezlikten bunaldılar artık. Bu gayri ciddilik tüm sektörü bir rehavet ve boşvermişliğe sürükleyebilir. Allah tan ki yabancı havayolları varda sektör biraz canlı duruyor ve işini layıkılıyla yapmaya çalışıyor. Yoksa THY nin liderliğinde gerçekleşen herşey yerlerde sürünüyor. Adamların hayatları yalan, dolan. İşte en son büyük yönetici Hamdinin uçağın adını Burhaniye koymaktaki üstün devlet adamlığı, feraset, liyakat ve başarısı ve maketi Burhaniye kaymakamına göndermekteki üstün zekası. Hemen bir köşe yazarı bunu kaleme alıp methiyeler düzmeli ve ta Başbakana kadar durum intikal etmeli diyorum ki bu başarıdan bütün vatan evlatları haberdar olsun.
  • Bende havacılık sevdalısı bir gencim. Hatta pilotaj sınavlarına girip iyi bir derece elde ettim ucundan kaçırdım diyelim. Seneye gireceğime inanıyorum. Ama hiçbir zaman bir kural a karşı gelip birşey yapmam bu meslekte ne kadar sevsemde. Siz büyüklerimiz burada biz küçüklere kurallara uyaraktan bu mesleği bize aşılamaktansa şimdiden kuralları çiğneyebileceğimizi öğretiyorsunuz. Çok yazık..
  • Kızıl Baron, büyük ihtimalle bir pilotsunuz ya da kokpite sık girip çıkan biri. Siz 15 yaşındayken pilot olmak için yanıp tutuşmuyor muydunuz? (Eğer cevabınız hayırsa işinizi zorla yapıyorusnuz demektir o zaman yapmayın daha iyi) Demek ki siz de samanında o yeni yetme diye tanımladıklarınızdanmışsınız. O yüzden bu işe gönül veren gençlere de daha düzgün bir ibareyle hitap edin. Yanlış anlaşılmasın burda amacım kokpitte fotoğraf çektiren arkadaşı korumak değil, bu işi severek hobisini mesleğe dönüştürmek isteyen gençleri ve çocukları savunuyorum.
  • yaktı pilotun başını, adam iyi niyetli vermiş sana yerini şevkin kırılmasın diye. Sana mı kaldı internette yayınlamak fotoyu. Bi temiz sopayı hak etti.
  • Sadece kaptan pilotun değil, ses çıkarmayanlarında ceza alması gerekir. Hatta anahaber yazısında ne var bunda diyebilen pilot olduğunu söyleyen kişilerde inceleme altına alınmalı. Bu kişiler hem asker hem de sivil. Askeriye kadar disiplinli bir yerde bir asker ne var bunda diyebiliyorsa, Türkiye bunlaramı emanet?

Bugün bir internet sitesinde yer alan ve Türk Hava Yolları’nın alt markası olan AnadoluJet’in Ankara-Erzurum seferinde kokpite bir kişinin alınarak koltuğa oturtulmasının konu edildiği haberle ilgili olarak Ortaklığımız Yönetimi derhal soruşturma başlatmıştır.

Haberde konu edilen uçuşun kokpit ekibi Genel Müdürlüğe çağrılarak bilgi alınmış ve savunmaları istenmiştir. Yapılan değerlendirme sonucu uçağın “Kaptan Pilotu”nun, uçuş emniyetini tehlikeye düşürecek bir durum oluşmamasına rağmen sorumluluklarının gereğini yerine getirmediği ve gerekli iş disiplinine uymadığı gerekçesiyle kaptanlığının alınmasına karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Türk Hava Yolları A.O.

Basın Müşavirliği

THY'den skandal açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Cok Yazik ~ 16 yıl önce
THY bünyesine uzun zamandan beri o kadar deneyimsiz personel ataniyorki. Bunlarin THY vermis oldugu hatali davranis ve zarar kaptanimizin yapmis oldugu (hata) devede kulak kalir. Birde bu hatalari yapanlar her atamalarda bir üst düzey göreve getirimektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nilgün ~ 16 yıl önce
THY internet sitesinde yurt dışı ucuş fiyatları devamlı degişiyor. Dansöze döndürdüler.Bu kadarınada pes artık diyorum.Pilotlarımıza laf yok. hepsi işini çok çok iyi yapıyorlar.Tabii orayada islami usuldekiler alınırsa sonra ne olur bilemem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YABANCI ~ 16 yıl önce
Oncelik ile pilot arkadaslara gecmis olsun diyelim. Ama kurallar isledigi surece kimsenin kizmasina gerek yok. Ancak sundan emin olunki yurtdisinda o mega sirketlerde bile cok daha vahim ihlaller oluyor...ama yakanlanmadigin surecede hic bir problem yok. Sizin tek hataniz tedbir almamaniz...resim cekilirken mutlaka her turlu tedbir aldiginizdan eminim ama ya sonrasinda....? Buralarda is cok ve her zaman oldugu gibi turk pilotlar herzaman aranir durumda...!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY 105 ~ 16 yıl önce
Bilirsiniz Thy dışarıdan direk entry Kaptan almaz.Kendisi yetiştirir.Nasıl mı? Görüyorsunuz.Koca Emirates direk entry Kaptan alır.Daha birçok dünya markası şirket direk alır.Derin ve detaylı araştırmalardan , sınavlardan sonra.Özel sektörde işine yarıyacak kaptanı alır.Sizce neden THY Kaptan almaz hiç düşündünüz mü? Kimse tüzük falan demesin. BU ARADA ÇOK DEĞERLİ THY KAPTANLARIMIZI TENZİH EDERİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PATRON ~ 16 yıl önce
Arkadaşlar herkes şunu iyi biliyor ki havacılık sektöründe çalışan her kim olursa olsun ağır iş koşulları altında çalışmakta. Patronların daha çok para kazanma hırsları koşulları hergün daha da ağırlaştırmakta, burda biz çalışanların birbirimize yardımcı olarak güvenli uçuş koşullarını birbirimize sağlamamız. Bu olaydada görüldüğü gibi patron seni köle gibi görerek kullanmakta ve eline geçen ilk fırsatta da biletini kesmekte. kendi çıkarları söz konusu olunca uçuş emniyetini hiçe sayan patronlar olumsuz bir olay oluncamı uçuş emniyeti akıllarına geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oxygen ~ 16 yıl önce
Oxygene katılıyorum. Ancak bu durum yönetimin her alanda oluşturduğu laubalilik, lakayıtlık, cahillik ve ehliyetsiz yapıdan kaynaklanıyor. Bu durum bir uçuş emniyet ihlali de diğerleri değil mi? Havacılıkta hatalı yapılan her iş dolaylı veya direkt uçuş emniyetsizliğine giden yoldur. Buna hatalı atamalar, tecrübesizlik, ehliyetsiz ve liyakatsiz yöneticiler, daha sayın sayabildiğiniz kadar. THY ile iş yapan sektördeki diğer kurumlar bu iş bilmezlikten bunaldılar artık. Bu gayri ciddilik tüm sektörü bir rehavet ve boşvermişliğe sürükleyebilir. Allah tan ki yabancı havayolları varda sektör biraz canlı duruyor ve işini layıkılıyla yapmaya çalışıyor. Yoksa THY nin liderliğinde gerçekleşen herşey yerlerde sürünüyor. Adamların hayatları yalan, dolan. İşte en son büyük yönetici Hamdinin uçağın adını Burhaniye koymaktaki üstün devlet adamlığı, feraset, liyakat ve başarısı ve maketi Burhaniye kaymakamına göndermekteki üstün zekası. Hemen bir köşe yazarı bunu kaleme alıp methiyeler düzmeli ve ta Başbakana kadar durum intikal etmeli diyorum ki bu başarıdan bütün vatan evlatları haberdar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Black_Star ~ 16 yıl önce
Bende havacılık sevdalısı bir gencim. Hatta pilotaj sınavlarına girip iyi bir derece elde ettim ucundan kaçırdım diyelim. Seneye gireceğime inanıyorum. Ama hiçbir zaman bir kural a karşı gelip birşey yapmam bu meslekte ne kadar sevsemde. Siz büyüklerimiz burada biz küçüklere kurallara uyaraktan bu mesleği bize aşılamaktansa şimdiden kuralları çiğneyebileceğimizi öğretiyorsunuz. Çok yazık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC-PEJ ~ 16 yıl önce
Kızıl Baron, büyük ihtimalle bir pilotsunuz ya da kokpite sık girip çıkan biri. Siz 15 yaşındayken pilot olmak için yanıp tutuşmuyor muydunuz? (Eğer cevabınız hayırsa işinizi zorla yapıyorusnuz demektir o zaman yapmayın daha iyi) Demek ki siz de samanında o yeni yetme diye tanımladıklarınızdanmışsınız. O yüzden bu işe gönül veren gençlere de daha düzgün bir ibareyle hitap edin. Yanlış anlaşılmasın burda amacım kokpitte fotoğraf çektiren arkadaşı korumak değil, bu işi severek hobisini mesleğe dönüştürmek isteyen gençleri ve çocukları savunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
snrli ~ 16 yıl önce
yaktı pilotun başını, adam iyi niyetli vermiş sana yerini şevkin kırılmasın diye. Sana mı kaldı internette yayınlamak fotoyu. Bi temiz sopayı hak etti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oxygen ~ 16 yıl önce
Sadece kaptan pilotun değil, ses çıkarmayanlarında ceza alması gerekir. Hatta anahaber yazısında ne var bunda diyebilen pilot olduğunu söyleyen kişilerde inceleme altına alınmalı. Bu kişiler hem asker hem de sivil. Askeriye kadar disiplinli bir yerde bir asker ne var bunda diyebiliyorsa, Türkiye bunlaramı emanet?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000