23 Eylül 2009, Çarşamba 08:12:05

"THY'den şikâyetim var"

Akşam yazarı Oray Eğin, Türk Havayolları'ndan bir istekte bulunmuş...
  • bu yazan oray eğin olmayabilirdi ve bizim başımızada gelebilirdi. şahısı niye eleştiriyorsunuz sevmeyin kardeşim, burada thy personelinin bilgisizliği çıkıyor karşımıza bizim başımıza else kime şikayet edecektik?? adamın köşesi var yazmış,iyide yapmış.... onu yanlış yönlediren bilgisiz personelde okumuştur inş...
  • Yahu şu kendini çok beğenmiş, şımarık köşe yazarlarının; THY ile uçup THY'yi eleştirip, adını kirletmekten başka işleri yok mu? Madem beğenmiyorsun uçma kardeşim!! Sana THY ile uçma zorunluluğu veren bir yasa mı var!!!
  • adam zaten su anda daorly e uctugunu soylemıyor.Daha önceden uctugunu belirtiyor.Su anda da cdg ye uctugunu soyluyor
  • thy orly e uçmuyor. sadece cdg ye ucuyor
  • O görevliyi açık oturuma davet et.Ona püf de.Çok komik ya...Kaale almayın,işinizi hep böyle yapın!
  • bu vatandaş neden memnunu kalmıs acaba bence bu adam yalan soyluyor ayrıca thy orly e de ucuyor aırporthabere bı sorum var ıcınde havayolu ve havaalanı gecen her yazıyı almayalım boyle adamlara prım vermeyelım yanı daha onemlı seyler var. oray mış hah off offf
  • reklam için herşeyi yapar bu şahıs, bi ara Dayak yemekten son anda kurtuldumu desem yedimi desem rizelilere hakaret ettiği için çok epki almıştı hatırlatuyım da ona göre önemsenecek bir kişi olmadığı anlaşılsın...
  • thy uyuma sabrımızı taşırma :)
  • sızın ıcın uzgunum ne yazık sevenınız yok telefondakıde ısımden tanıyp uyuzluk olsun dıye yapmıs olabılır mı kı?ama sızın gıbı amerıkan turkcelı bırı nasıl olurda bıletı okumaz dımı??bedava bılet bıttı verılmıyor artık oral bey.
  • CDG gayet makul bir meydan. Siz kötü meydan görmemişsiniz. Ayrıca internetten kontrolünüzü yapsaydınız hangi terminale gitmeniz gerektiğini kolaylıkla öğrenebilirdiniz. Anlaşılan RER'dan inip Shuttle trene binip terminale gitmek size pek zor gelmiş. Siz yorulmayın diye bundan sonra TK Heathrow'a değil Luton'a uçsun, daha rahat edersiniz. Ne saçmalık!

Salı sabahı, Paris'ten İstanbul'a geleceğim. 11:20'de uçağım var. Bir zamanlar THY'nin Paris'te Orly'e uçtuğu, işlemlerimizi sorunsuz hallettiğimiz, demode ve ikinci sınıf ama pratik bir havaalanından uçtuğumuz güzel günler vardı. Orly hem şehre yakın hem bir karışıklık yumağı değil.

Sonra kim akıl etti, nereden icap etti bilmiyorum, kim yaptıysa büyük kötülük yaptı THY yolcularına ve uçaklar CDG'yi kullanmaya başladı. Charles de Gaulle Havaalanı, tartışmasız dünyanın en kötüsü... Araştırmalarda sürekli yolcu memnuniyeti bakımından sonra sıralarda yer alıyor. Hiçbir şey pratik olmadığı gibi iki saat de önce gitseniz uçağa zar zor yetişiyorsunuz.

Her neyse... Uçağım tam trafiğe denk geliyor, o yüzden RER'le CDG'ye gitmeye karar verdim. THY'nin hangi terminalden kalktığını öğrenmek için de THY müşteri hizmetlerini aradım. Konuşmalar kayıtlı.

Görevli bana 'Terminal 3' dedi. Üçüncü dünya uçaklarının ve ucuz havayollarının atıldığı kuş uçmaz kervan geçmez saçma bir yerde Terminal 3. Burası olamaz, ama telefondaki görevli ısrar ediyor. 'Emin misiniz' diyorum, 'Evet' diyor.

CDG terminallerin yan yana dizildiği bir yer de değil, devasa. Aradan trenler otobüsler geçiyor. Terminal 3 içinse bir yerde iniyorsunuz trenden, sonra bavulları yüklenip yürümeye başlıyorsunuz.

O yolu yürüdüm... Sonra da geri yürüdüm... Sonra tekrar trene bindim, Terminal 1'e gittim... Bütün bunlar uzun vakit aldı doğal olarak... Telefondaki görevlinin yanlış bilgisi yüzünden uçağa zar zor yetiştim, terler içinde... Nasıl bir bilgisizlik ve yanlış yönlendirmedir bu, merak ediyorum... Ayrıca nasıl bir saygısızlık olduğunu da...

Umarım THY yetkilileri bu durumu açıklığa kavuşturur....

Oray Eğin
AKŞAM

"THY'den şikâyetim var"

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Misafir ~ 15 yıl önce
bu yazan oray eğin olmayabilirdi ve bizim başımızada gelebilirdi. şahısı niye eleştiriyorsunuz sevmeyin kardeşim, burada thy personelinin bilgisizliği çıkıyor karşımıza bizim başımıza else kime şikayet edecektik?? adamın köşesi var yazmış,iyide yapmış.... onu yanlış yönlediren bilgisiz personelde okumuştur inş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yahu şu kendini çok beğenmiş, şımarık köşe yazarlarının; THY ile uçup THY'yi eleştirip, adını kirletmekten başka işleri yok mu? Madem beğenmiyorsun uçma kardeşim!! Sana THY ile uçma zorunluluğu veren bir yasa mı var!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
adam zaten su anda daorly e uctugunu soylemıyor.Daha önceden uctugunu belirtiyor.Su anda da cdg ye uctugunu soyluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
thy orly e uçmuyor. sadece cdg ye ucuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
O görevliyi açık oturuma davet et.Ona püf de.Çok komik ya...Kaale almayın,işinizi hep böyle yapın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu vatandaş neden memnunu kalmıs acaba bence bu adam yalan soyluyor ayrıca thy orly e de ucuyor aırporthabere bı sorum var ıcınde havayolu ve havaalanı gecen her yazıyı almayalım boyle adamlara prım vermeyelım yanı daha onemlı seyler var. oray mış hah off offf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
reklam için herşeyi yapar bu şahıs, bi ara Dayak yemekten son anda kurtuldumu desem yedimi desem rizelilere hakaret ettiği için çok epki almıştı hatırlatuyım da ona göre önemsenecek bir kişi olmadığı anlaşılsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
thy uyuma sabrımızı taşırma :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sızın ıcın uzgunum ne yazık sevenınız yok telefondakıde ısımden tanıyp uyuzluk olsun dıye yapmıs olabılır mı kı?ama sızın gıbı amerıkan turkcelı bırı nasıl olurda bıletı okumaz dımı??bedava bılet bıttı verılmıyor artık oral bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
CDG gayet makul bir meydan. Siz kötü meydan görmemişsiniz. Ayrıca internetten kontrolünüzü yapsaydınız hangi terminale gitmeniz gerektiğini kolaylıkla öğrenebilirdiniz. Anlaşılan RER'dan inip Shuttle trene binip terminale gitmek size pek zor gelmiş. Siz yorulmayın diye bundan sonra TK Heathrow'a değil Luton'a uçsun, daha rahat edersiniz. Ne saçmalık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000