30 Nisan 2013, Salı 16:24:44

THY'DEN RUJ AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları, tartışma yaratan kabin memurlarına kırmızı ruj yasağına ilişkin açıklama yaptı.
  • evet bende bu türbanlı full makyajlı dar kotlu yüksek topuklu mutaassıp hanımlardan bol bol görmek istiyorum uçakta hostes olarak lütfennn özgürlükkk
  • Yangın durumunda duman başlığının rahat takılması ve ikram esnasında hijyen sağlanması açısından hosteslerde başörtü kullanılması uygun olur. Ayni amaçla stewardlarda da namaz takkesi olabilir. yalnız benim anlayamadığım bir konu var bu Florya civarinda başörtülü hanımefendilerde dar kot, yüksek topuk ve makyajın tillahını var . Ayıp oluyor ama . Uçuşta yok yerde var.
  • Normaldir bu yasaklar. Kurumsal terbiyesi olmayan, daha önce sadece fuar hostesliği yapmış ya da onu bile yapamamış insanları alıp o kadar maaşla kabine doldurursan olacağı budur, kimseye ne kural anlatabilirsin ne ilke; "yassağ" dan başka birşey anlamazlar. Kökleşmiş şirketlerle yolculuk yapın aradaki farkı çok rahat görürsünüz.
  • Kirmizi rujdan tahrik olanlari psikologa davet ediyorum..size inat erkek olmama ragmen evde kirmizi rujla geziyorum !!! Yani globally fossssss !!!!
  • Sapık zihniyetininizin eseri nasıl bir yasak anlayışıyla bu bugüne kadar serbest olan bir şeyi kurumsal kimlik bunalımınızın altına sallayarak insanların özgürlüklerine kısıtlama getirecek kadar fikir yokusunu ve kızlarıoje ruh renklerine varacak kadar sapık zihniyetli kişilikten ve zerafetten nasibini alamamış zavallılarınız.
  • Bu danışmanlık şirketi iran da mı :))) kırmızı ruju ancak o renkten tahrik olan sapıklar yasaklar ... Hamdi temel yada emine her kimse bu yasağı getiren bence o danışmanlar bi psikolog atasınlar ve cocukluguna insinler her kimse bu geriiiyy! Ayıptır bee!! 35 40 yaşına gelmiş çoğu Anne olan bu kadınlara yapılan hakarettir!! Yuh size...
  • Basortulu hosteste olsun kirmizi rujluda bir grup insan neden basi kapali olanlardan acik olanlarin hoslabmadgini dusunuyor anlayamiyorum?bizimde halamz teyzemz basortulu bi kismimizsa acik.kusura bakmayin bu sizin cagdaslasamama sorununuz bizim degil.yonetimden hoslanmamakla birlikte makyajin sacin tek tip olmasinin daha hos olacagina katiliyorum.ama bu illa notr renkler icin gecerli degil,herkes kirmizi ruj ve oje surecek deselerdi de bi butunluk ve hosluk olabilirdi.tabi biz bu yasak gelrken kalplerdeki niyeti bilemiyoruz.
  • Hamdi Topçu ile uçan hostesler kırmızı ruh ve oje kullanmamaları konusunda Emine Lim ekibi tarafından ikaz ediliyordu bu revizyonla birlikte ikaza ve özel ekibe gerek kalmadı
  • Görsel bütünlük mü? hadi yaaa :)
  • Herşey bitti şimdi ruj muj diyerek sizi istedikleri yere götürüp sizi birbirinize kırdırıyorlar amaç sizi saçma mevzularda beyninizi doldurmak olayın sizle alakası yok onların tiyatrosu şu an hükümete bak ben şunu bunu yapıyorum demek geçin bu mevzuları uymayın bu heriflere bunlar böyle yaparak ileride meclise girme yatırımı yapıyorlar hepsi menfaat hepsi yalan dunyası

 

İşte THY'nin açıklaması:

Türk Hava Yolları; yerel kültüründen aldığı konukseverlik ve sıcaklığı, yenilikçi yaklaşımlarla birleştiren bir havayoludur. Son yıllarda uluslararası alanda elde edilen başarının ve müşteri memnuniyetinin arkasında bu yenilikçi anlayışın önemli payı vardır.

Bugün global bir marka haline gelen Türk Hava Yolları uzun süredir marka çalışmaları ve kurumsal kimliği üzerinde çalışmaktadır. Bu amaçla ilgili birimlerimiz uluslararası alanda tanınmış firmalardan danışmanlık almakta ve süreçlerini yenilemektedir.  Yapılan uluslararası araştırmalar artan hizmet kalitesi yanında, yükselen marka algısının özüne çağdaş Türk misafirperverliği kavramını oturtan Türk Hava Yolları, uçakların iç dizaynı, yeni ikram konsepti, yeni ofis tasarımları gibi birçok alanda aynı strateji ile hareket etmektedir.

"Genel kabul görmüş uygulamalara göre hizmet sektöründe çalışan personelin sade, bakımlı ve pastel tonlarda makyaj yapması tercih edilmektedir. Ortaklığımızın mevcut üniformasında yer almayan kırmızı, koyu pembe vb. renkte oje ve ruj da görsel bütünlüğü bozmaktadır. Kabin ekiplerinin yolcuya servis esnasında en çok gözönünde olan ellerinin ve yüzlerinin görünümü ayrı bir önem taşıdığı gibi doğal bir görüntünün iletişimde daha ılımlı ve ulaşılabilir bir etki yarattığı da tecrübe edilmiştir.

Bu uygulamalar yönetim tasarrufu değil tersine uçuş emniyeti ve müşteri memnuniyeti kapsamında marka algısının güçlendirilmesi ve görsel bütünlüğün sağlanması için ilgili birimlerin yaptıkları çalışmaların sonucunda alınan kararlardır. Kamuoyunun bildiği uluslararası diğer havayolu şirketlerinde de benzer uygulamalar yaygındır. Ayrıca kabin memurlarının uçuş emniyetiyle ilgili durumlar da düşünülerek taktığı aksesuar, saat vb takıları da kendi emniyetleri için kurallara bağlanmıştır. Kabin memurlarının saçlarının derli toplu ve bakımlı olması ise hem ikram sunumu esnasında hijyeni sağlamakta hem de yangın gibi acil bir durumda kullanması gereken duman başlığını saçların dışarıda kalmayacak şekilde takılıp, hızlı müdahale edebilmesi içindir.

Türk Hava Yolları tarafından yapılan uygulamaların eleştirilmesi yapıcı olması kaydıyla kabul edilebilir. Ancak yapılan uygulamaya ilişkin bazı siyasilerin tamamen önyargılarla ve galiz ifadelerle yaptıkları değerlendirmeler kabul edilemez. Bazı siyasilerin Türk Hava Yolları faaliyetlerini bir muhalefet alanı olarak görüp şirketin iç işlerine karışmaları açık bir sorumsuzluk örneğidir. Bu konuda kanuni haklarımızı saklı tutuyoruz.

Son günlerde gündeme gelen ve içerikten bağımsız olarak "yasak" kavramı ile yansıtılan durumların şirketimizin süreçlerinden habersiz olunmasından kaynaklandığını ümit etmek istiyoruz."

THY'DEN RUJ AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

pgs ~ 11 yıl önce
evet bende bu türbanlı full makyajlı dar kotlu yüksek topuklu mutaassıp hanımlardan bol bol görmek istiyorum uçakta hostes olarak lütfennn özgürlükkk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru karar ~ 11 yıl önce
Yangın durumunda duman başlığının rahat takılması ve ikram esnasında hijyen sağlanması açısından hosteslerde başörtü kullanılması uygun olur. Ayni amaçla stewardlarda da namaz takkesi olabilir. yalnız benim anlayamadığım bir konu var bu Florya civarinda başörtülü hanımefendilerde dar kot, yüksek topuk ve makyajın tillahını var . Ayıp oluyor ama . Uçuşta yok yerde var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şaşırmayın ~ 11 yıl önce
Normaldir bu yasaklar. Kurumsal terbiyesi olmayan, daha önce sadece fuar hostesliği yapmış ya da onu bile yapamamış insanları alıp o kadar maaşla kabine doldurursan olacağı budur, kimseye ne kural anlatabilirsin ne ilke; "yassağ" dan başka birşey anlamazlar. Kökleşmiş şirketlerle yolculuk yapın aradaki farkı çok rahat görürsünüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dc3 ~ 11 yıl önce
Kirmizi rujdan tahrik olanlari psikologa davet ediyorum..size inat erkek olmama ragmen evde kirmizi rujla geziyorum !!! Yani globally fossssss !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aviator ~ 11 yıl önce
sizi bir psikoloğa görünmeye davet ediyorum. zira öfkenin bu şekilde yansıtılması iyi bir ruh haline işaret değil.
Sapıksınız ~ 11 yıl önce
Sapık zihniyetininizin eseri nasıl bir yasak anlayışıyla bu bugüne kadar serbest olan bir şeyi kurumsal kimlik bunalımınızın altına sallayarak insanların özgürlüklerine kısıtlama getirecek kadar fikir yokusunu ve kızlarıoje ruh renklerine varacak kadar sapık zihniyetli kişilikten ve zerafetten nasibini alamamış zavallılarınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne danışmanı ~ 11 yıl önce
Bu danışmanlık şirketi iran da mı :))) kırmızı ruju ancak o renkten tahrik olan sapıklar yasaklar ... Hamdi temel yada emine her kimse bu yasağı getiren bence o danışmanlar bi psikolog atasınlar ve cocukluguna insinler her kimse bu geriiiyy! Ayıptır bee!! 35 40 yaşına gelmiş çoğu Anne olan bu kadınlara yapılan hakarettir!! Yuh size...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aviator ~ 11 yıl önce
Bu yazıda tahrik konusu üzerinde durulduğunu göremedim ya da ben o şekilde algılamadım. Yoksa bu sizin ruh halinizin size hissettirdikleri olmasın? Pastel tonlar, huzur, güven hissi veren görünüm bence gayet hoş bir karar. Kırmızı ruj tabii ki kullanılabilir ama bu üniformada ve kabin ortamında gerçekten de düşününce sırıtan bir renk.Oysa farklı kıyafet ve ortamlarla iyi olabilir ama kabin için değil, bu üniformaya değil. Çok yerinde bir karar. Bence saç tokaları bile 2-3 seçenek arasında olmalı kurumsal duruşu her noktada hissettirmek gerekir.
Evet kabul ediyorum ~ 11 yıl önce
Basortulu hosteste olsun kirmizi rujluda bir grup insan neden basi kapali olanlardan acik olanlarin hoslabmadgini dusunuyor anlayamiyorum?bizimde halamz teyzemz basortulu bi kismimizsa acik.kusura bakmayin bu sizin cagdaslasamama sorununuz bizim degil.yonetimden hoslanmamakla birlikte makyajin sacin tek tip olmasinin daha hos olacagina katiliyorum.ama bu illa notr renkler icin gecerli degil,herkes kirmizi ruj ve oje surecek deselerdi de bi butunluk ve hosluk olabilirdi.tabi biz bu yasak gelrken kalplerdeki niyeti bilemiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alakası yok ~ 11 yıl önce
biz asya insanı değiliz ve onlar gibi düz saçlı değiliz. hepimizin farklı saç tipleri ve yüz hatları var. kalın telli ve kıvırcık saçlı birinin hergün fön çektirmesini bekleyemezsin zira rüzgardan tutmaz zaten. yada ince telli saçı olan birinin alttan topuz yapmasınız kayar gider... isteyen türbanda taksın bizim ayrımcılığımız yok. ama türban takıp alkol servisi yapmak zorunda olduğunuda unutmamalı kişi. iyi günler dilerim.
H. Topçu Sevmiyor ~ 11 yıl önce
Hamdi Topçu ile uçan hostesler kırmızı ruh ve oje kullanmamaları konusunda Emine Lim ekibi tarafından ikaz ediliyordu bu revizyonla birlikte ikaza ve özel ekibe gerek kalmadı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi yaa ~ 11 yıl önce
Görsel bütünlük mü? hadi yaaa :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duruş ~ 11 yıl önce
Herşey bitti şimdi ruj muj diyerek sizi istedikleri yere götürüp sizi birbirinize kırdırıyorlar amaç sizi saçma mevzularda beyninizi doldurmak olayın sizle alakası yok onların tiyatrosu şu an hükümete bak ben şunu bunu yapıyorum demek geçin bu mevzuları uymayın bu heriflere bunlar böyle yaparak ileride meclise girme yatırımı yapıyorlar hepsi menfaat hepsi yalan dunyası

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000