29 Şubat 2016, Pazartesi 21:09:29

THY'den rekor kar açıklaması

Türk Hava Yolları, 2015 yılında tarihinin en fazla kar oranına ulaştı. THY, ilk kez 1 milyar dolar kar sınırını aşarak 1 milyar 69 milyon dolar kara geçerek rekor kırdı.
  • Umarim aciklama dogrudur.Ama polyannacilik oynamamak lazim. Sonu cok cok kotu olur. 2. dunya savasi sonuna kadar butun Japon basini Japon ordusunun cok ustun oldugu ve cok yakinda ABD ordusunun teslim olacagini yaziyordu.Bu hava icinde ADB okinawaya kadar girmis ve Tokyo basta olmak uzere binlerce ton bomba ile 60 farki sehri kule cevirdi. Medya zafer haberlerini artik veremez oldu.3 ay sonra atom bombasi atildi ve ardindan malup olduklarini aciklayan imparatorun meshur aciklamasi geldi.Kisa sure sonra kazanacaklarina inandiklari bir savasi kaybetmenin de etkisi ile bir cok insan intahar etti. Umarim ulkenin ve THY nin basina da ayni seyler gelmez.O yuzden at gozluklerini atin, gozunuzu dort acin. Rekor kariniz hayirli olsun
  • Bu açıklama tamamen yalandır arkadaşlar daha geçenlerde 2015 yılının bilançosuna baktım 430 milyar dolar zarar etmişlerdir(görünen yüzü...) çok yazık rezillikten başka birşey değil..
  • başarılar, tebrikler... Yolun açık olsun THY...
  • Yakit fiyatlari dibe vurdu, THY bilet fiyatlarini hic dusurmedi. Ayrica THY vergisiz yakit kullaniyor. E kimi koysan THY yonetimie kar ettim diye sevinir. Ama gercek oyle degil.
  • arkadaş ne kadar thy düşmanı var imiş ama size tavsiyem madem kabulenemiyosunuz bu büyümeyi o zaman binmeyin arkadaş thy uçaklarına AMA sizde iyi biliyosunuz ki thy den daha kalitelisi ve yolcusunu sahipleneni yok
  • Bir de yatırımcı açısından düşünün.Kağıt borsada sürünüyor,yabancı babalar sürekli satıyor,yatırım şirketleri portföy önerilerinden çıkardı.Ne olacak THY'nin hali bi de ona cevap verseler.
  • Madem maddi olarak da böyle bir başarı var, bu başarıda en büyük pay sahibi olan çalışanların da yüzlerinin, sosyal ve maddi olanakların iyileştirilmesiyle güldürülmesi gerekir. Halihazırda süren TİS görüşmelerindeki taleplerin aynen kabul edilmesi çalışanların motivasyonunu ve ortaklığa olan aidiyet duygularını arttırır. Global bir firma haline gelen bayrak taşıyıcı bir şirkete de bu yakışır.
  • madem kar etti neden calisanlara temettu dagitmiyor? bu sirketi bu hale sadece baskanlar,mudurler mi getirdi? kulun hakkini yedikten sonra kar etsen ne dunyanin en iyisi olsan ne olmasan ne?
  • THY batıyor diye 2 hafta önce zil takıp oynayanlar şu anda hasetinden çatlıyorlar. Size demiştik, faaliyet karlarının açıklanmasını bekleyin diye de dinletememiştik. Şirketimiz büyüyor ve daha da güzel yatırımlar yapmaya ve bu ülkenin gururu olmaya devam edecek inşallah. Şimdi çatlayanlar yorumumu eksiye boğabilirsiniz, keyfimiz yerinde şükür:)
  • Kaile alınan biraz finans ve muhasebe öğren

Türk Hava Yolları, 2015 yılında tarihinin en fazla kar oranına ulaştı. THY, ilk kez 1 milyar dolar kar sınırını aşarak 1 milyar 69 milyon dolar kara geçerek rekor kırdı. 

Türk Hava Yolları’nın 2015 yılı konsolide mali tabloları Borsa İstanbul’a gönderildi. Konsolide mali tablolara göre Türk Hava Yolları tarihinde ilk defa 1 milyar ABD Doları sınırını geçerek 1 Milyar 69 Milyon ABD Doları Net Kar elde etti. Esas Faaliyet Karı da yine rekor bir seviyede 895 Milyon ABD Doları olarak gerçekleşti.

Sunum para birimi olan Türk Lirası cinsiden bakıldığında Net Kar geçen yılın yüzde 65 üstünde 2 Milyar 993 Milyon TL, Esas Faaliyet Karı ise geçen yılın yüzde 72 üstünde 2 Milyar 486 Milyon TL olarak gerçekleşti. Satış Gelirleri ise önceki yıla göre yüzde 19 artarak 28 Milyar 752 Milyon TL’na ulaştı.

Ortaklığın nakit yaratma potansiyeline işaret eden FAVKÖK (Faiz, vergi, amortisman ve kira öncesi kar – EBITDAR) 2,6 milyar ABD Doları seviyesinde, FAVKÖK marjı ise bir önceki yıla göre 5,7 puan artarak yüzde 24,5 olarak  gerçekleşti.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, rakamlara ilişkin olarak; “Öncelikle, Dünya ve Türkiye için zor bir yıl olduğunu söyleyebileceğimiz 2015 yılını son derece olumlu bitirdiğimizi belirtmek isterim. Türk Hava Yolları, bu sonuçlarla global sektördeki yoğun rekabete, yakın coğrafyada yaşanan siyasi ve ekonomik istikrarsızlıklara ve sektörü doğrudan etkileyen kur dalgalanmalarına rağmen 2015 yılında da en karlı havayolları arasındaki konumunu korudu” şeklinde konuştu.

Rakamlara göre 2015 yılında yüzde 13,6 kapasite (arz edilen koltuk km) artışı gerçekleştiren Türk Hava Yolları bu dönemde yüzde 78 yolcu doluluk oranı ile icra ettiği 453 bin sefer ile 61,2 milyon yolcu taşıdı.

2015 yılında beşinci kez “Avrupa’nın En İyi Havayolu” seçilen Türk Hava Yolları bu yıl açılan San Francisco, Miami, Maputo, Taipei, Manila, Mauritius gibi hatlarla birlikte bugün 113 ülkede, 49’u yurtiçi, 235’i yurtdışı olmak üzere toplam 284 noktaya uçuş gerçekleştiriyor. Dünyanın en genç filolarından olan Türk Hava Yolları filosu 2015 yılında teslim alınan 33, 2016 içinde teslim alınan 5 uçakla birlikte bugün itibariyle 219 dar gövde, 75 geniş gövde ve 10 kargo uçağı olmak üzere toplam 304 uçaktan oluşuyor.

İştirakleri ile birlikte yaklaşık 47 bin kişiye istihdam sağlayan ve satışlarının yüzde 70’inden fazlasını yurt dışında gerçekleştirerek 2015 yılındaki 7 milyar USD’nin üzerindeki ihracat büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük ihracatcısı konumunda olan Türk Hava Yolları, İstanbul’un küresel bir havacılık merkezi olması yolunda Türkiye’nin küresel markası olarak istikrarlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor.

THY'den rekor kar açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (84)

Japonlar ~ 8 yıl önce
Umarim aciklama dogrudur.Ama polyannacilik oynamamak lazim. Sonu cok cok kotu olur. 2. dunya savasi sonuna kadar butun Japon basini Japon ordusunun cok ustun oldugu ve cok yakinda ABD ordusunun teslim olacagini yaziyordu.Bu hava icinde ADB okinawaya kadar girmis ve Tokyo basta olmak uzere binlerce ton bomba ile 60 farki sehri kule cevirdi. Medya zafer haberlerini artik veremez oldu.3 ay sonra atom bombasi atildi ve ardindan malup olduklarini aciklayan imparatorun meshur aciklamasi geldi.Kisa sure sonra kazanacaklarina inandiklari bir savasi kaybetmenin de etkisi ile bir cok insan intahar etti. Umarim ulkenin ve THY nin basina da ayni seyler gelmez.O yuzden at gozluklerini atin, gozunuzu dort acin. Rekor kariniz hayirli olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abdulkadir ~ 8 yıl önce
Bu açıklama tamamen yalandır arkadaşlar daha geçenlerde 2015 yılının bilançosuna baktım 430 milyar dolar zarar etmişlerdir(görünen yüzü...) çok yazık rezillikten başka birşey değil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
REZALET ~ 8 yıl önce
hacı sen konsolide ile vergiye verilen bilanço nedir bilirmisin? bilmezsinki veri yok bilgi yok hiçbişey yok sadece sallamışsın kötülemek için. senin okuduğun farklı bir sisteme göre hazırlanır.Anlatırdım ama anlayacağına şüpheliyim:)Anlayacağın konsolide bilançoda açıklanan kar gerçek kardır. ve tamamen gerçektir.
Tebrikler ~ 8 yıl önce
başarılar, tebrikler... Yolun açık olsun THY...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turabi ~ 8 yıl önce
Yakit fiyatlari dibe vurdu, THY bilet fiyatlarini hic dusurmedi. Ayrica THY vergisiz yakit kullaniyor. E kimi koysan THY yonetimie kar ettim diye sevinir. Ama gercek oyle degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bos teneke ~ 8 yıl önce
Ancak konusmayi bilirsiniz yonetimin birtanr eksigini soylermisin desem 1 tane cevabin yok anca yonetime salla cehapeli sarhoslarmi gelsin yonetime :))) bol bol balo yapar sergi acarsiniz thy olarak
Denetlenmiyorki ~ 8 yıl önce
%49 devletin %51 halka arz olarak hisse senetleri el değiştirdi nedeni götürmek için devlet denetleme kurulu denetleyemesin akp lilerde çalsın diye.Şimdi mal varlığını açıklayan thy gen müd.yardımcısı varmı peki hamdi ne kadar götürdü ya temel varmı babayiğit hea.İhalelerden ne kadar götürdüler ya uçak alımından 80 sene yedi sülalesine yetecek kadar parayı hamuduyla götürdüler.Şimdide kar açıklıyor doğrumu yalanmı belli değil denetlenmiyorki.Sarhoşlar kıyak kafayla daha az günaha girer bu kadar suç işleyen insanlar ömrünün sonuna kadar kendilerini suçlu hissedecekler bu kadar çirkinlik Cumhuriyet tarihinde hiç görmedik.
urfair ~ 8 yıl önce
arkadaş ne kadar thy düşmanı var imiş ama size tavsiyem madem kabulenemiyosunuz bu büyümeyi o zaman binmeyin arkadaş thy uçaklarına AMA sizde iyi biliyosunuz ki thy den daha kalitelisi ve yolcusunu sahipleneni yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arap ~ 8 yıl önce
thy'ye ya da yan kuruluşlarına binmiyorum artık. binmeyi de düşünmüyorum. ucuz olsa bile binmem. siz hep thy'ye binmekten hizmet nedir görmemişsiniz. ufkunuzu genişletin!!
Bos teneke ~ 8 yıl önce
Thy ye binmiyosan kucuk temel kotile binmek istermisin?
bos teneke'ye ~ 8 yıl önce
siz bindiniz mi? tavsiye ediyor musunuz?
THYAO ~ 8 yıl önce
Bir de yatırımcı açısından düşünün.Kağıt borsada sürünüyor,yabancı babalar sürekli satıyor,yatırım şirketleri portföy önerilerinden çıkardı.Ne olacak THY'nin hali bi de ona cevap verseler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ÇALIŞANI ~ 8 yıl önce
Madem maddi olarak da böyle bir başarı var, bu başarıda en büyük pay sahibi olan çalışanların da yüzlerinin, sosyal ve maddi olanakların iyileştirilmesiyle güldürülmesi gerekir. Halihazırda süren TİS görüşmelerindeki taleplerin aynen kabul edilmesi çalışanların motivasyonunu ve ortaklığa olan aidiyet duygularını arttırır. Global bir firma haline gelen bayrak taşıyıcı bir şirkete de bu yakışır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guest ~ 8 yıl önce
Kabul etseler aidiyet artar ama mevcut sartlarda zor gozukuyor
TK CALISMAYANI ~ 8 yıl önce
gozunuz doysun
TK ÇALIŞAMAYANINA ~ 8 yıl önce
Buyur kardeş, beraber olsun! Neyin haseti içerisindesiniz acaba?
? ~ 8 yıl önce
madem kar etti neden calisanlara temettu dagitmiyor? bu sirketi bu hale sadece baskanlar,mudurler mi getirdi? kulun hakkini yedikten sonra kar etsen ne dunyanin en iyisi olsan ne olmasan ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzman ~ 8 yıl önce
THY batıyor diye 2 hafta önce zil takıp oynayanlar şu anda hasetinden çatlıyorlar. Size demiştik, faaliyet karlarının açıklanmasını bekleyin diye de dinletememiştik. Şirketimiz büyüyor ve daha da güzel yatırımlar yapmaya ve bu ülkenin gururu olmaya devam edecek inşallah. Şimdi çatlayanlar yorumumu eksiye boğabilirsiniz, keyfimiz yerinde şükür:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uzaman ~ 8 yıl önce
torpille ise girip torpille uzman oldugun icin keyfin yerinde tabii !
Uzman ~ 8 yıl önce
Kendin giremediğin için tabi herkes torpilli. Sana CV'mi, okuduğum okulu, bildiğim yabancı dilleri göstersem dibin düşer. Hadi köşede kıskanmaya devam!
Uzmancık'a ~ 8 yıl önce
Arkadaşım, sen yabancı diller uzmanı mısın? Neyin uzmanısın? Biz burada havacılık sektöründeyiz de o bakımdan soruyorum. Bizden önce başka havayollarında mı çalıştın? Hadi şimdi devam et.
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Kaile alınan biraz finans ve muhasebe öğren

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000