19 Ekim 2008, Pazar 11:54:29

THY'den Reha Muhtar'a cevap

Türk Hava Yolları Vatan Gazetesi köşe yazarı Reha Muhtar'ın iddialarına yanıt verdi. Ali Genç imzalı cevap yazısında Reha Muhtar'ın köşesinde yazdığı yazının gerçekleri yansıtmadığı vurgulandı. İşte o cevap yazısı.
  • sn muhtar seni iyi bir gazeteci zannederdim ama yanılmışım. thy gibi bir şirkete nasıl iftira atıp karalarsın. gazeteci olduğun için sana torpilmi geçilmesi lazım. diğer vatandaşlardan ne farkın varki fazladan gazete istiyorsun verilmeyincede iftira atıyorsun. sabah gazete alacak yer bulamadım demişsin. yalan dış hatlarda ve iç hatlarda iki tane gazete bayi var. hakkın olan bir gazete sana yetersiz geliyorsa parana kıyıp gider istediğin gazeteyi alırsın. 50 kuruşluk bedava gazetenin peşine düşmezsin.
  • yazdın da ne oldu reklam mı yapmaya calıstın. hakkını bıleceksın ne uygun gorulmusse o yapılmıstır sen thy ye boyle hızmet verdıgı ıcın teşekkür yazısı yazda bı gun de kosende onu yayınla gazetenı verıyolar hakkın 1 de olsa ıkramını yapıyolar daha ne beklıyosun... az gelıyosa 1 adet gıdıp satın alabılırsın okuyucusu oldugun gazetenı okursun. ucretsız dıe toplamanın bı anlamıda yok.bıde işgüzarlıktan bahsetmıssın.ayıp etmıssın sayın muhtar.....
  • Degerli AirportHaber okurlari, saglikli ve gelisen bir toplum dusuncelerini samimi, durust ve kibarca paylasir, ki bunun sonucunda birseyler degisebilsin, bir sey degismezsede yanlis fikirler degissin. R.Muhtar'in hakkinda kisisel yorum yapmak konusulan konu ne ise konuya bir katkisi yoktur. Ancak, kendisinin, benim ve kimi yorum yazanlarinda bahsettigi gibi 'kimi' gazeteler var ki THY ucuslarinda dengesizce bol, bazi gazeteler ise, ozellikle bunun Cumhuriyet oldugunu acikca soyleyebilirim, adeta kit sayida sunulmaktadir. Sayin THY Basin Musavirinin aciklamasi icin sahsen tesekkur etmekle birlikte, birden fazla kisinin dikkate getirdigi bu konuyu tarafsiz arastirmasi ve sozu gecen dengesizligin giderilmesine yardimci olmasini umuyorum, diliyorum. Ne zaman ne konuda olursa olsun elestirilerimiz THY'ni zedelemek icin degil, onun her zaman daha guclu, daha iyi bir havayolu olmasi icin, gururlanmamiz icindir. Bu da boyle biline... Hepinize saygilar.
  • muhtar söndü arkadaslar :):) mum gibi söndü, dilini yutmustur. afiyet olsun reha amca. bu sana iyi bi ders olsun, medeniyetsiz ve görmemis insan gibi 20tane gazete almazsin artik.aferin THY,daima arkandayiz.
  • Şiştin mi Muhtar??? çapın iyice düştü Muhtar!!! patron yalakalığı sana yakışmıyor Muhtar!!! sen eskiden böyle değildin be Muhtar!!!
  • Cumhuriyet onun icin kapital gazetesi olamamistir.Zira arkasinda ne Devlet nede parasi bol olan okuyucu.THY de Vakit'ten 1000 adet Cumhuriyet'ten 100 adet aldigini bir arastiran varsa meydana cikacagina ben inanmaktayim.Okunmayan Vakitler nereye gidiyor?Cöpemi yoksa dagiticiyami?Elestiriye herkes acik olmalidir.Hakaret etmege kimsenin hakki yoktur.
  • MUHTAR SEN ANCA BİR KÖYE MUHTAR OLABİLİRSİN BU DÜŞÜNCELERLE.
  • rehacım senki fadime şahin müslüm güzdüz filminde başrol oynamış bi aktörsün ne diye uğrasıyon thy ile sen ergenekondan sonra boşver bunları...!
  • havada mualefet olmaz!
  • ayrıca sayın başbakanıda bu tartışmaları başlattığı, ve tahammülsüz beyanatları için kınıyorum.. idareciler her zaman eleştiriye açık olmalılar.. ellerinde gücü bulunduran özellikle devletin zirvesinde millet adına idareyi devir almış kişiler her zaman sabırlı ve sonsuz tahaamül sahibi olmalılar.. hiçbir seçilmiş başbakan belirli bir tirajı olan ve okura hitap eden bir gazeteyi almayın diyemez bu çok yanlış bir tutumdur, bir çok güzel şeyin başlangıcını yapan sayın başbakan burada hata yapmıştır geç te olsa hatayı düzeltmek erdemdir, çıkıp yanlış konuştuğunu ve sinirlerine hakim olamadığını beyan etmelidir, basın özgürlüğünü sonuna kadar savunuyor ve bu yanlışın düzeltimesini şahsım adına talep ediyorum saygılarımla..

Sayın Reha Muhtar

Vatan Gazetesi Köşe Yazarı 

 

Sayın Muhtar;

 

Vatan gazetesinde 18 Ekim 2008 tarihli köşenizde yeralan “THY uçaklarında Vatan, Hürriyet, Milliyet, Cumhuriyet, Radikal ve Posta verilmiyor” başlıklı yazınızı üzülerek okuduk. Konunun sizin tarafınızdan daha iyi anlaşılabilmesi ve kamuoyunun doğru yorumlayabilmesi için aşağıdaki bilgileri sizinle paylaşıyorum.

 

Yazınızda yeralan bilgiler ne yazık ki gerçekleri yansıtmamaktadır. Türk Hava Yolları uçaklarında herhangi bir gazeteye yönelik farklı uygulama sözkonusu değildir. Dış hatlarda sefer yapan tüm uçaklarımızın “Business Class” yolcularına gazete dağıtımı uçak içinde gerçekleştirilmektedir. Dış hatlarda seyahat eden ekonomi yolcularımız pasaport kontrolü sonrası kurulan iki ayrı standdan okumak istedikleri gazeteyi biniş kartını göstererek alabilmektedir. Her bir yolcunun bir gazete alma hakkı bulunmaktadır. Her yolcumuza istediği sayıda gazete vermek mümkün olmadığı gibi bunu sağlayabilen başka bir havayolu şirketi de bulunmamaktadır. Yaklaşık 2 yıldır uyguladığımız bu yöntem gerek yolcularımızdan gerekse gazete yönetimlerinden olumlu tepki almıştır. Bu uygulamayla Türk Hava Yolları’yla seyahat eden yolcularımız hangi gazeteyi okumak istiyorsa o gazeteyi alabilme olanağına kavuşmuştur. Business seyahat eden ve uçaklarımızın yurtdışı dönüşlerinde ekonomi sınıfında seyahat eden yolcularımıza  gazeteler uçak içinde dağıtılmaktadır. Bu gazeteler  dağıtım şirketlerine hazırlatılmakta ve İstanbul’dan uçaklarımıza yüklenmektedir.

 

Yazınız üzerine yaptığımız araştırma sonucunda ilgili birimden seyahat ettiğiniz seferdeki uçağa tüm gazetelerin yüklendiği bilgisi alınmıştır. Kabin ekibimizin verdiği bilgi ise Cumhuriyet Gazetesi’nin hazırlanan gazete topu içerisinde bulunmadığı, diğer gazetelerin ise uçakta bulunduğu ve isteyen yolcularımıza verildiği yönündedir. Cumhuriyet Gazetesi’nin neden yüklenmediği konusunu da dağıtım şirketi yönünden araştırıyoruz. Sadece bir uçakta ve tekil olarak yaşanan bir durumdan yola çıkarak Türkiye’nin bayrak taşıyıcı bir şirketini yanlış bilgilerle suçlamanızın doğru olmadığını üzülerek belirtmek isterim. Konuyla ilgili olarak anında uçak içinde kabin amirine sorarak ya da tarafımıza soru yönelterek gerçeğe ulaşmanız mümkün olduğu gibi konuyu dağıtım şirketiniz aracılığıyla da araştırabilirdiniz. Türk Hava Yolları’nın hangi gün hangi gazeteden ne kadar sayıda satın aldığı konusundaki bilgiler Vatan Gazetesi’nin dağıtımını yapan şirkette de bulunmaktadır.

 

Sayın Muhtar,

Uluslararası alanda rekabet eden, isim yapan, tüm dünyanın dikkatini çeken bir havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları’nın yolcularına ikram olarak sunduğu gazetelere karşı farklı davranış göstermesi düşünülemez. Yazınızda, doğru olmayan bilgilerden yola çıkarak kurumumuza yöneltiğiniz sorulara ise bu açıklamamızın yeterli yanıt olduğu kanaatindeyim.

Okuyucularınızın bilgilendirilmesi için bu açıklamamızı köşenizde yayınlamanızı rica eder, saygılar sunarım.

 

Dr. Ali Genç

Türk Hava Yolları A.O

Basın Müşavirliği

THY'den Reha Muhtar'a cevap

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

sarp ~ 15 yıl önce
sn muhtar seni iyi bir gazeteci zannederdim ama yanılmışım. thy gibi bir şirkete nasıl iftira atıp karalarsın. gazeteci olduğun için sana torpilmi geçilmesi lazım. diğer vatandaşlardan ne farkın varki fazladan gazete istiyorsun verilmeyincede iftira atıyorsun. sabah gazete alacak yer bulamadım demişsin. yalan dış hatlarda ve iç hatlarda iki tane gazete bayi var. hakkın olan bir gazete sana yetersiz geliyorsa parana kıyıp gider istediğin gazeteyi alırsın. 50 kuruşluk bedava gazetenin peşine düşmezsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
yazdın da ne oldu reklam mı yapmaya calıstın. hakkını bıleceksın ne uygun gorulmusse o yapılmıstır sen thy ye boyle hızmet verdıgı ıcın teşekkür yazısı yazda bı gun de kosende onu yayınla gazetenı verıyolar hakkın 1 de olsa ıkramını yapıyolar daha ne beklıyosun... az gelıyosa 1 adet gıdıp satın alabılırsın okuyucusu oldugun gazetenı okursun. ucretsız dıe toplamanın bı anlamıda yok.bıde işgüzarlıktan bahsetmıssın.ayıp etmıssın sayın muhtar.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARIGAirlines ~ 15 yıl önce
Degerli AirportHaber okurlari, saglikli ve gelisen bir toplum dusuncelerini samimi, durust ve kibarca paylasir, ki bunun sonucunda birseyler degisebilsin, bir sey degismezsede yanlis fikirler degissin. R.Muhtar'in hakkinda kisisel yorum yapmak konusulan konu ne ise konuya bir katkisi yoktur. Ancak, kendisinin, benim ve kimi yorum yazanlarinda bahsettigi gibi 'kimi' gazeteler var ki THY ucuslarinda dengesizce bol, bazi gazeteler ise, ozellikle bunun Cumhuriyet oldugunu acikca soyleyebilirim, adeta kit sayida sunulmaktadir. Sayin THY Basin Musavirinin aciklamasi icin sahsen tesekkur etmekle birlikte, birden fazla kisinin dikkate getirdigi bu konuyu tarafsiz arastirmasi ve sozu gecen dengesizligin giderilmesine yardimci olmasini umuyorum, diliyorum. Ne zaman ne konuda olursa olsun elestirilerimiz THY'ni zedelemek icin degil, onun her zaman daha guclu, daha iyi bir havayolu olmasi icin, gururlanmamiz icindir. Bu da boyle biline... Hepinize saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
reha. ~ 15 yıl önce
muhtar söndü arkadaslar :):) mum gibi söndü, dilini yutmustur. afiyet olsun reha amca. bu sana iyi bi ders olsun, medeniyetsiz ve görmemis insan gibi 20tane gazete almazsin artik.aferin THY,daima arkandayiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Şiştin mi Muhtar??? çapın iyice düştü Muhtar!!! patron yalakalığı sana yakışmıyor Muhtar!!! sen eskiden böyle değildin be Muhtar!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 15 yıl önce
Cumhuriyet onun icin kapital gazetesi olamamistir.Zira arkasinda ne Devlet nede parasi bol olan okuyucu.THY de Vakit'ten 1000 adet Cumhuriyet'ten 100 adet aldigini bir arastiran varsa meydana cikacagina ben inanmaktayim.Okunmayan Vakitler nereye gidiyor?Cöpemi yoksa dagiticiyami?Elestiriye herkes acik olmalidir.Hakaret etmege kimsenin hakki yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
köylü ~ 15 yıl önce
MUHTAR SEN ANCA BİR KÖYE MUHTAR OLABİLİRSİN BU DÜŞÜNCELERLE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ltcaysm ~ 15 yıl önce
rehacım senki fadime şahin müslüm güzdüz filminde başrol oynamış bi aktörsün ne diye uğrasıyon thy ile sen ergenekondan sonra boşver bunları...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçartürk ~ 15 yıl önce
havada mualefet olmaz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emr ~ 15 yıl önce
ayrıca sayın başbakanıda bu tartışmaları başlattığı, ve tahammülsüz beyanatları için kınıyorum.. idareciler her zaman eleştiriye açık olmalılar.. ellerinde gücü bulunduran özellikle devletin zirvesinde millet adına idareyi devir almış kişiler her zaman sabırlı ve sonsuz tahaamül sahibi olmalılar.. hiçbir seçilmiş başbakan belirli bir tirajı olan ve okura hitap eden bir gazeteyi almayın diyemez bu çok yanlış bir tutumdur, bir çok güzel şeyin başlangıcını yapan sayın başbakan burada hata yapmıştır geç te olsa hatayı düzeltmek erdemdir, çıkıp yanlış konuştuğunu ve sinirlerine hakim olamadığını beyan etmelidir, basın özgürlüğünü sonuna kadar savunuyor ve bu yanlışın düzeltimesini şahsım adına talep ediyorum saygılarımla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000