13 Temmuz 2014, Pazar 14:40:38

"THY'DEN RAMAZAN HEDİYESİ!"

Hava İş Sendikası THY'nin geçtiğimiz 'verimsizlik' nedeniyle savunmalarını veren bazı greve katılan personelin işten çıkarılmaya başladığını açıkladı. İşte Hava İş Sendikası'ndan yapılan o açıklama...
  • ne olur hava is baskani ali kemal bey ve saygideger hava is yonetim kurulu fazla yuklenmeyin,,sonra bu agir suclama??? ve demecten etkilenip herkesin eli ayagi dolasmasin..sizin gibi hassas nazik olan insanlar hatta sizden daha hassas ve nazik olan thy yonetimindeki muhterem kisilikler bunu karsilikli konusarak????halledebilirdiniz..neyse hala vakit gec degil,daha cok atilabilecek calisan ve daha onumuzde cok mubarek gun var...bir dahaki sefere insallah...hayirli ramazanlar ve simdiden atilan arkadaslarin bayramini kutluyorum..tabii tum thy calisanlarininda..atilan arkadaslara hitafen soyluyorum..BAKIN BIZIM ISIMIZ VAR VE BIZI SAKLANDIGIMIZ YERDE DAHA YILAN SOKMADI...ve cok mutluyuz bu anlatis icerisinde..LAY LAY LOM...
  • artik ne yazacagimi bilemiyorum..yahu tenik as de meslek tespit mahkemesi sonuclandi..artik teknik metal is kolu oldu ve hava is ile ilskisi bitmek ve kesilmek uzere..habom teknik as ye entegre edilmeye calisirken ek protokol getirdiler ve su anda yeni ise giren bir teknisyen arkadas 13 sene sonra A sinifi ucretine kavusabiliyor..sendika baskani ali kemal turk is e ters dusmus durumda..hak is,turk is, ve disk yeni teknik as de orgutlenme yarisina basladi ama thy yonetimi hak is i destekliyor..meshur eski baskanimiz pala bey disk e bagli birlasik metal de danisman olarak ise baslamis..acaba hedef ne.??15 calisanimiz sosyal medyada yazdiklari icin ve grev gibi hukuksal bir olaydan dolayi isten cikartiliyor..ve hava is te ramazan gibi mubarek bir seyin arkasina siginarak boyle sig bir aciklama yapiyor veya yaptigini saniyor..biz daha hava is yonetimini hic bir yerde gormedik,goremedik,neden iscinin arasina gelip sorunlari anlatamiyor.hep genel mud te veya gisad ta goruluyor
  • Dinle diyanetle işiniz olmaz, önünüze gelene söver sayar bide aşağılarsınız sonra da vicdan sömürüsü. Siz hangi kafadasınız ? Elinizde imanmetre mi var da onun bunun imanını ölçüyorsunuz. Herkes önce bi kendine baksın sonrada saga sola laf etsin. Hadi anca gidersiniz !
  • Yöneticisine küfür eden insan yediği ekmeğe ihanet ediyorsa atılması hak ediyor.
  • BU ULKENIN BAŞBAKANINA KÜFÜR EDERSEN CEZASINI ÇEKECEKSIN .ŞİMDİ SOSYAL MEDYADA YAZIN BAKALIM, NE YAZSANIZ BOŞŞŞŞŞŞŞŞ.
  • 2600 bürüt diyor heralde 1890tl diyecekti dili sürçtü
  • THY yönetiminin biran önce tasfiye edilmesi gerekiyor, hemde a'dan z' ye,bir çok şeyin düzelmesi için. Başka düzelmez orası. Haberiniz olsun ey millet. Size verecekleri zamları çatır çatır yiyiyor bunlar.
  • Atılan kişiler grev yüzünden değil sosyal medya üzerinden yönetim ve akp ye hakaret edenler.
  • THY YÖNETİM NIN IMANINDAN SUPHELIYIM. RAMAZAN AYINDA BU YAPILIRMI. YAZIKLAR OLSUN.
  • Görülen o ki işverenin anlayacağı tek hareket tam olarak uygulanan bir grevdir. Gerisi yalan.

AirportHaber'in geçtiğimiz Mayıs ayında okuyucularına 'THY'DEN ŞOK UYARI' başlığıyla duyurduğu, greve katılan personelden savunma istendiği haberinden sonra, savunma veren personelin işten çıkarılıp çıkarılmayacağı merak konusu olmuştu.

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası da (Hava İş) AirportHaber'de yer alan haber sonrası olaydan haberdar olarak THY yönetimi ile görüşmeye başlamıştı.

"Hava İş Sendikası THY A.O.'dan Ramazan hediyesi..." başlığıyla internet sitesi üzerinden yapıtığı açıklamada, savunmaları alınan personelin işten çıkarılmaya başladığını belirti.

Hava İş Sendikası, işten çıkarmaların Ramazan ayı içerisinde olması nedeniyle de THY yönetimine sitemde bulundu.

İŞTE HAVA İŞ'İN AÇIKLAMASI

22.05.2014 tarihli yazımızla ihtar ettiğimiz fakat daha sonra THY A.O. yönetimi ile yapmış olduğumuz bazı görüşmeler neticesinde 28.05.2014 tarihinde yayınladığımız yazımızda da belirttiğimiz üzere verimsizlik iddiasıyla iş akdi feshedilmek istenen ve çoğunluğunu greve katılan üyelerimizin oluşturduğu arkadaşlarımızın işten çıkarılmayacaklarına dair tarafımıza iletilen bilgileri sizlerle paylaşmıştık.

Üzülerek görmekteyiz ki THY A.O. yönetimi beyanına sadık kalmamış ve bu üyelerimizin iş akitlerini feshetmeye başlamıştır.

Aynı zamanda sevgi ve bağışlanma ayı olan Ramazan-ı Şerif ayı içerisinde sergilenen bu tavırların düşündürücü olduğu gözlerden kaçmamalıdır.

Hava-İş Sendikası yönetimi olarak bizler için tek bir üyemizin dahi ne derece önemli olduğunu hatırlatıyor ve THY A.O. yönetimini bu tutumlarından dolayı kınıyoruz.

Üyelerimizin yanında olduğumuzu ve mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda her türlü desteğe hazır olduğumuzu, üyelerimize ve kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

HAVA-İŞ YÖNETİM KURULU

"THY'DEN RAMAZAN HEDİYESİ!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

ucucu ~ 10 yıl önce
ne olur hava is baskani ali kemal bey ve saygideger hava is yonetim kurulu fazla yuklenmeyin,,sonra bu agir suclama??? ve demecten etkilenip herkesin eli ayagi dolasmasin..sizin gibi hassas nazik olan insanlar hatta sizden daha hassas ve nazik olan thy yonetimindeki muhterem kisilikler bunu karsilikli konusarak????halledebilirdiniz..neyse hala vakit gec degil,daha cok atilabilecek calisan ve daha onumuzde cok mubarek gun var...bir dahaki sefere insallah...hayirli ramazanlar ve simdiden atilan arkadaslarin bayramini kutluyorum..tabii tum thy calisanlarininda..atilan arkadaslara hitafen soyluyorum..BAKIN BIZIM ISIMIZ VAR VE BIZI SAKLANDIGIMIZ YERDE DAHA YILAN SOKMADI...ve cok mutluyuz bu anlatis icerisinde..LAY LAY LOM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gercek 1. ~ 10 yıl önce
artik ne yazacagimi bilemiyorum..yahu tenik as de meslek tespit mahkemesi sonuclandi..artik teknik metal is kolu oldu ve hava is ile ilskisi bitmek ve kesilmek uzere..habom teknik as ye entegre edilmeye calisirken ek protokol getirdiler ve su anda yeni ise giren bir teknisyen arkadas 13 sene sonra A sinifi ucretine kavusabiliyor..sendika baskani ali kemal turk is e ters dusmus durumda..hak is,turk is, ve disk yeni teknik as de orgutlenme yarisina basladi ama thy yonetimi hak is i destekliyor..meshur eski baskanimiz pala bey disk e bagli birlasik metal de danisman olarak ise baslamis..acaba hedef ne.??15 calisanimiz sosyal medyada yazdiklari icin ve grev gibi hukuksal bir olaydan dolayi isten cikartiliyor..ve hava is te ramazan gibi mubarek bir seyin arkasina siginarak boyle sig bir aciklama yapiyor veya yaptigini saniyor..biz daha hava is yonetimini hic bir yerde gormedik,goremedik,neden iscinin arasina gelip sorunlari anlatamiyor.hep genel mud te veya gisad ta goruluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Dinle diyanetle işiniz olmaz, önünüze gelene söver sayar bide aşağılarsınız sonra da vicdan sömürüsü. Siz hangi kafadasınız ? Elinizde imanmetre mi var da onun bunun imanını ölçüyorsunuz. Herkes önce bi kendine baksın sonrada saga sola laf etsin. Hadi anca gidersiniz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yöneticisine küfür eden insan yediği ekmeğe ihanet ediyorsa atılması hak ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahkemeyi kübra ~ 10 yıl önce
BU ULKENIN BAŞBAKANINA KÜFÜR EDERSEN CEZASINI ÇEKECEKSIN .ŞİMDİ SOSYAL MEDYADA YAZIN BAKALIM, NE YAZSANIZ BOŞŞŞŞŞŞŞŞ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAKARNA ~ 10 yıl önce
BU YORUMUNLA,KAPTIN GENE MAKARNA İLE KÖMÜRÜ.DURMAK YOK YALAKALIĞA DEVAM....
:) ~ 10 yıl önce
2600 bürüt diyor heralde 1890tl diyecekti dili sürçtü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
THY yönetiminin biran önce tasfiye edilmesi gerekiyor, hemde a'dan z' ye,bir çok şeyin düzelmesi için. Başka düzelmez orası. Haberiniz olsun ey millet. Size verecekleri zamları çatır çatır yiyiyor bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Atılan kişiler grev yüzünden değil sosyal medya üzerinden yönetim ve akp ye hakaret edenler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
THY YÖNETİM NIN IMANINDAN SUPHELIYIM. RAMAZAN AYINDA BU YAPILIRMI. YAZIKLAR OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşveren ~ 10 yıl önce
Görülen o ki işverenin anlayacağı tek hareket tam olarak uygulanan bir grevdir. Gerisi yalan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000