23 Ocak 2016, Cumartesi 09:48:54

THY'den pilotlara kar eğitimi

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının etkilediği hava trafiğinde zor durumda kalan uçak pilotları, THY Uçuş Eğitim Merkezi’ndeki simülatörler sayesinde gerçeğe uygun hava şartları eğitimi alıyor.
  • Uluslararası kurallara göre belirlenmiş, 6 ayda bir yapılan zounlu eğitimleri sanki extradan yapıyormuş gibi göstermeye çalışmak yeni bir reklam anlayışı olsa gerek. Bu eğitimler zorunlu ve her şirket tarafından yapılıyor.
  • Ben simulator de ucmak istiyorum tabiki parayla . Nereden simulator icin billet alabillirim? Lufthansa 20 dakika si 300€
  • 777 ye yeni gecicek kaptanlar rahat mi? 330 a neden gecmek istemediler ? 777 ye nasil geciyorlar ? Buna kimler onayak oldu ?
  • Hehe en iyisi tabi bilmesek sektörden olmasak yediceksiniz.. Ne tipler var thy de ne eğitimmiş meydan turu yapsa pisti kaybeder adam pr çalışmasıyla övülüyor
  • Thk pilotlarina survivor eğitimi veriyor. 3 aydir maaş vermiyor vermek gibi bir niyetleri de yok. Hem mecburi diyet yapmis ta oluyoruz vucutlar da yağ kalmadı fitiz yani.
  • Karda kalkışmı olur yaa... Büzüşür iyice içine çekilir. Sıcak bir yuvaya girmesi lazım. Haksızsın diyen?????????
  • Emirates,etihad ve Qatar pilotları örnek alınmalı.Adamlar tıkır tıkır dünyanın her yerinde uçaklarla oynuyorlar sanki.Ve thy şu pilotlar konusundaki egosunu bırakmasaydı böyle olmazdı...Şu an pilot okulu boş sanki...
  • tamam eğitim veriyorsun da kar yağınca yolcu yoksa seferleri iptal ediyorsunuz. adam ne ara teorisini pratiğe cevirecek ki :)))
  • şekerci kaptanım yeni ilanlar konusuna da bir el atarmısınız? yeni istihdam ilanlarını bekliyoruz..
  • Zahmet etmeseydiniz ya ne acelesi var Rus pilotlara bakiosun adamlar takır takır inio kalkıo karda kışda Herşeyi geçtim yerden ısıtmalı pistte mi yapamiosun arkadaş her kış böyle rezalet insanlar sersefil havalimanlarinda

Türkiye genelinde bir çok havalimanında kar ve olumsuz hava koşullarından dolayı yüzlerce sefer iptal edildi. Türk Hava Yolları, dünyanın en iyi pilot eğitim merkezlerinden birisi olarak gösterilen THY Uçuş Eğitim Merkezi’nde tüm pilotlarına belli aralıklarla kar ve her türlü doğa olayı ile ilgili eğitimler veriyor.

EĞİTİMLER YILDA İKİ KEZ VE ZORUNLU
Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Başkanlığında bulunan simülatörlerde 4 binin üzerinde THY pilotuna eğitim veriliyor. Türk Hava Yolları bu eğitimleri bünyesinde bulunan 10 adet çeşitli tipte uçak simülatöründe verirken, pilotlar en kötü senaryolara karşı eğitiliyor. Tüm pilotlara zorunlu olarak eğitimler 6 ayda bir veriliyor.

“DÜNYA STANDARTLARINDA EĞİTİM VEREBİLİYORUZ”
Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci, Türk Hava Yolları uçuş eğitim merkezinde bulunan simülatörlerde değişik hava şartlarının gerçeğe en yakın şekilde canlandırılabildiğini söyledi. Her türlü senaryo için uçuş eğitiminin verildiğini ifade en Şekerci, “Bu eğitim senaryolarında kar yağışları ve her türlü hava şartları gerçekleştirilmektedir. Bu hava şartlarında yapılması gereken prosedürler eğitimleri kapsamaktadır. Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Merkezi olarak otoriteler tarafından onaylı eğitim cihazları ile diğer hava yollarına da eğitim verilmekte ve eğitim cihazlarımız dünya standartlarında eğitim verebilme kabiliyetine sahiptir” dedi.

THY Uçuş Eğitim Merkezi 1994 yılında Türk Hava Yolları'nın kokpit ve kabin personeli eğitim ihtiyacının kendi iç kaynakları ile karşılanması amacıyla Türk Hava Yolları çatısı altında kuruldu. Kurumun tamamı EASA (Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı) onaylı, talep geldiğinde yurtiçi ve yurtdışı diğer havayolu işletmeleri için de kullanılabilen; 3 adet A320, 3 adet B737, 2 adet A330-340 ve 2 adet de B777 olmak üzere 10 adet tam donanımlı simülatörler bulunuyor.

THY'den pilotlara kar eğitimi

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Tarz. ~ 8 yıl önce
Uluslararası kurallara göre belirlenmiş, 6 ayda bir yapılan zounlu eğitimleri sanki extradan yapıyormuş gibi göstermeye çalışmak yeni bir reklam anlayışı olsa gerek. Bu eğitimler zorunlu ve her şirket tarafından yapılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Question ~ 8 yıl önce
Ben simulator de ucmak istiyorum tabiki parayla . Nereden simulator icin billet alabillirim? Lufthansa 20 dakika si 300€

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fand ~ 8 yıl önce
777 ye yeni gecicek kaptanlar rahat mi? 330 a neden gecmek istemediler ? 777 ye nasil geciyorlar ? Buna kimler onayak oldu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 8 yıl önce
Hehe en iyisi tabi bilmesek sektörden olmasak yediceksiniz.. Ne tipler var thy de ne eğitimmiş meydan turu yapsa pisti kaybeder adam pr çalışmasıyla övülüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
buda birseymi ~ 8 yıl önce
Thk pilotlarina survivor eğitimi veriyor. 3 aydir maaş vermiyor vermek gibi bir niyetleri de yok. Hem mecburi diyet yapmis ta oluyoruz vucutlar da yağ kalmadı fitiz yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olmaz ~ 8 yıl önce
Karda kalkışmı olur yaa... Büzüşür iyice içine çekilir. Sıcak bir yuvaya girmesi lazım. Haksızsın diyen?????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 8 yıl önce
harklısın karşim
OLMAZ&AYNEN ~ 8 yıl önce
ne kadar bilgili ve kültürlüsünüz.Hayran olmamak elde değil.sizi bu şirkete alana küfretmek gerek.
EmiratesCabin ~ 8 yıl önce
Emirates,etihad ve Qatar pilotları örnek alınmalı.Adamlar tıkır tıkır dünyanın her yerinde uçaklarla oynuyorlar sanki.Ve thy şu pilotlar konusundaki egosunu bırakmasaydı böyle olmazdı...Şu an pilot okulu boş sanki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boşa eğitiim ~ 8 yıl önce
tamam eğitim veriyorsun da kar yağınca yolcu yoksa seferleri iptal ediyorsunuz. adam ne ara teorisini pratiğe cevirecek ki :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
şekerci kaptanım yeni ilanlar konusuna da bir el atarmısınız? yeni istihdam ilanlarını bekliyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezalet ~ 8 yıl önce
Zahmet etmeseydiniz ya ne acelesi var Rus pilotlara bakiosun adamlar takır takır inio kalkıo karda kışda Herşeyi geçtim yerden ısıtmalı pistte mi yapamiosun arkadaş her kış böyle rezalet insanlar sersefil havalimanlarinda

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000