08 Temmuz 2014, Salı 11:23:45

THY'DEN PİLOT İLANI

Türk Hava Yolları, Boeing ve Airbus filosu için kaptan ve tecrübeli/tecrübesiz ikinci pilot aradığını duyurdu.
  • ingiliz firması easyjet schip Havalimanı şube açmış pilot ve km için başvuruya bulunabilirsiniz Bilginize hoscakalin
  • Siz eger gercekten pilotsanız ve bunları yazıyorsanız cok uzuldum ve sizinle aynı camiada olmaktan UTANDIM.Yazık senelerce size airbus boeing pilot kadrosundan maaş vermişler madem boyle dusunuyordunuz gidip kepce alıp onda operatorluk yapsaydınız daha cok para var inşaatta.Silahlı kuvvetlerimizdeki pilotlarımız gurur kaynagımızdır ve yaptıkları iş zordur.ama airline ucuşu ile sim uçuşu arasındaki farkı senelerce anlamadıysanız ben anlatayım ,birinde çakılınva bilgisayarı kapatıp yatmaya gidersiniz,digerinde kaza yapınca onlarca hayat ve aile yok olur bide arkada yuzlerce milyon dolarlık davalar ,reddi miraslar kalır.Umarim anlatabilmişimdir sayın operator,sizin gibi operator ruhlu pilotlarla mesai yapmamak dileklerimle
  • En disiplinli, kaliteli denilen ucus okulundayım.Malesef o kadar boş , kendini geliştirmemiş , saygısız , şımarık , bulundugu ortamda ne yapacagını ne söz söyleyeceğini bilmeyen ,küfreden kişiler var ki , yabancı pilot nasıl alırlar diyemiyorum.2-3 sene simulator oynamış kendini f16 pilotu sananlar mı , yanlış bildigini ortada en ıyı ben bılıyorum dıye gezenler mi , kendine bakmadan bir yerden bir hatanı ortaya çıkarmaya çalışan fitneciler mi ,nerden tutalım.Elbette secerken bunlar ortaya dökülecek. Ben en iyiyim , süperim , pilotum en buyuk benim diye gezersen , yunanlıyı da alır , afrikalıyı da alır, sen de havanı alır oyle gezmeye devam edersin. Hak eden girer , etmeyen de elenir . Sektörde önce insan lazım , sonra pilot .
  • Şu simulator pilotlarıyla dalga geçen arkadaşlar....allahını severseniz siz gerçekte farklı ne yapıyorsunuz ki kokpitte.ben iddia ediyorum sizin bu yere göğe sığdıramadığınız havayolları pilotluğunu PMDG ya da WILCO yu kullanan biri rahatlıkla yapar.bu arada bunu hem boeing te hemde airbus ta yıllarca uçmuş bir pilot olarak söylüyorum.aksini idda edenler kendisini dev aynasında göstermek isteyenlerden başkaları değil.bizim yaptığımız pilotluk falan değil kandırmayın insanları.biz askerken pilottuk şimdi operatörüz.ama cessnadan sonra airbus boeing koltuğuna oturan bebeler yaşları ne olursa olsun kendilerini astronot sanıyorlar.bırakın bu işleri abartıp durmayın.
  • thy de boş olan kokpıtın başına ,kuruma dışarıdan katılan 320 cpt nın atanacağı ve bundan diğer ekibin yani geniş gövdenin hiç hoşnut olmadığı ve Asaf Beyın bu atamadan haberi bile olmadığı hatta hatta dar gövde kaptanının başkanlığından rahatsız bile olduğu ayyukta. tabi bu onu geniş govde ekibine karşı ki kendiside bu grupta olduğundan rahatsız edecek ve güçlüyüm imajını bitirecektir. zaten sadece imajda olan bu güçte böylece gercek yerıne inmiş olacaktır. durum eğer boyle ise ekibinden alınan,atanan,dışarıdan gorevlendırılen bu kişilerle ılgılı son anda bılgılenıyor yada hıç haberı bıle olmadan, gorusu bıle alınmadan yapılıyorsa o makamda nıye duruyor bılınmez tabi. barı iş yok, Turk kaptanların işe alım ve thy deki oranlarının artırımyla alakalı bırseyler yapar görün ki; enazından gidince ardından azda olsa ıyı konusanın olsun sy genel md yrd cısı.
  • Ey bu mendili icad edeni....
  • Thy kriterleri bu ülke için çok fazla tutmuş bence. Çünkü bu ülkede flight simulatör oynayarak THY'de pilot olabileceğini düşünen insanlar var. Adam simulatör uçurmuş kim uğraşacak ing. Ile belgeyle falan. Sorsan lise mezunudur hatta belki de üniversite! İşte lise mezunu diye ezmeye çalıştığınız yabancı kaptanlar ile bizim lise/üniversite mezunu insanlarımız arasındaki fark burada. adam lise mezunu ama sim. oynamak Ile pilotluğu birbirinden ayırabilecek vizyonda. Bizdeki eğitim sistemi de ortada. Üniversite mezunlarının bile çok büyük bir çoğunluğu düzgün oturmayı kalkmayı, konuşmayı bilmiyor. Lise mezunlarının da zaten durumu ortada. Bizdeki liselerle Almanya'daki ya da diğer Avrupa ülkelerindeki liseler bir mi? Neyse siz simulatör uçmaya devam edin belki girersiniz havayollarına ;)
  • Arkadaşım ortaokul mezunları pilot olamıyor zaten. Biraz araştırın.
  • Ilanda yanlislik var !!! TEK SART : TÜRK OLMAMAK...gerisi önemli degil...istersen pazarci ol fark etmez !!!
  • Sadece ingilizceyle pilot olunmaz demekki yetersizsiniz o yüzden işe almıyolar sizi adamlar beğenmiyo o kadar.gercekten pilot olup işsiz olan pilot yok

Türk Hava Yolları, Boeing ve Airbus filosu için kaptan ve tecrübeli/tecrübesiz ikinci pilot aradığını duyurdu. 

Türk Hava Yolları, Boeing 737, Airbus 310, Airbus 320, Boeing 777, Airbus 330 ve 340 filosu için kaptan pilot alacağını duyurdu. Türk vatandaşı pilot almak için harekete geçen THY, kaptan pilotlarda yaş aralığını 30 ile 60 olarak belirledi. En az 11 bin saat uçuş tecrübesi arayan THY,  pilot alımına lise mezunu kaptan pilotların başvurabileceğini belirtti.

THY ayrıca B737, B777, A310, A320, A330, A340 tiplerinden birinde Type Rating ( tip eğitimi) almış ve bu tiplerde 1000 saat ve üzeri uçuş tecrübesine sahip olan adayları da ikinci pilot olarak değerlendireceğini duyurdu.  İkinci pilotlarda mezuniyet şartı değişmedi. Pilotlardan  en az 4 yıllık lisans mezunu olma şartı istendi. Tecrübesizler için ise  B737, A310, A320 uçak tiplerinden birinde Type Rating eğitimi almış ve bu tiplerde 1000 saatin altında uçuş tecrübesine sahip olmak şartının arandığı belirtildi.

İşte tüm aranan şartlar:

Genel Özellikler


T.C. Vatandaşı olmak veya mavi kart sahibi olmak,
İlan tarihi itibari ile en az 30 - en fazla 60 yaşında olmak,
En az lise mezunu olmak,
SHGM’den uçuş kusuru veya disiplinsizlik nedeniyle herhangi bir yazılı ceza almamış olmak,
Adli Sicil ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak,
Askerlik hizmetini tamamlamış veya muaf olmak,
Ortaklığın göstereceği yeri base olarak kabul edip orada ikamet etmek.

Teknik Özellikler

Geçerli ATPL (JAA/EASA/FAA/ICAO) lisansına sahip olmak,
Başvurduğu uçak tipinde güncel lisansa sahip olmak,
MEP IR geçerlilik tarihi güncel olmak,
En az 11.000 saat uçuş tecrübesine sahip olmak,
En az 3.000 saat airline uçuş tecrübesine sahip olmak (Bu süre asgari kalkış ağırlığı 27.000 kg’ın üzerinde olan uçaklarda olmalıdır),
B777, A330 veya A340 uçak tiplerinden birinde en az 1.000 saat (simülatör ve line check saati hariç) kaptanlık tecrübesine sahip olmak,
Son 1 yıl içinde, başvurduğu uçak tipinde uçuşlarına 6 aydan fazla ara vermemiş olmak.
Yabancı Dil (İngilizce) Şartı
THY A.O tarafından belirlenen kriterler kapsamında yabancı dil seviyesine sahip olmak.

Sağlık Şartları

ICAO Annex-1 ve JAR FCL-3’deki Ticari Havayolu Pilotu şartlarına uygun olmak (Adaylar bu şartı sağladıklarını belgeleyen raporu, ilgili hastanelerden kendi imkânları ile temin edeceklerdir) ve güncel Sağlık Sertifikası’na sahip olmak.

Diğer Şartlar

THY A.O. tarafından yapılacak olan değerlendirme süreçlerinde başarılı olmak.

THY'NİN TÜM PİLOT İLANLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

THY'DEN PİLOT İLANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (62)

Fo aday ~ 10 yıl önce
ingiliz firması easyjet schip Havalimanı şube açmış pilot ve km için başvuruya bulunabilirsiniz Bilginize hoscakalin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Operatoruz diyene ~ 10 yıl önce
Siz eger gercekten pilotsanız ve bunları yazıyorsanız cok uzuldum ve sizinle aynı camiada olmaktan UTANDIM.Yazık senelerce size airbus boeing pilot kadrosundan maaş vermişler madem boyle dusunuyordunuz gidip kepce alıp onda operatorluk yapsaydınız daha cok para var inşaatta.Silahlı kuvvetlerimizdeki pilotlarımız gurur kaynagımızdır ve yaptıkları iş zordur.ama airline ucuşu ile sim uçuşu arasındaki farkı senelerce anlamadıysanız ben anlatayım ,birinde çakılınva bilgisayarı kapatıp yatmaya gidersiniz,digerinde kaza yapınca onlarca hayat ve aile yok olur bide arkada yuzlerce milyon dolarlık davalar ,reddi miraslar kalır.Umarim anlatabilmişimdir sayın operator,sizin gibi operator ruhlu pilotlarla mesai yapmamak dileklerimle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
En disiplinli, kaliteli denilen ucus okulundayım.Malesef o kadar boş , kendini geliştirmemiş , saygısız , şımarık , bulundugu ortamda ne yapacagını ne söz söyleyeceğini bilmeyen ,küfreden kişiler var ki , yabancı pilot nasıl alırlar diyemiyorum.2-3 sene simulator oynamış kendini f16 pilotu sananlar mı , yanlış bildigini ortada en ıyı ben bılıyorum dıye gezenler mi , kendine bakmadan bir yerden bir hatanı ortaya çıkarmaya çalışan fitneciler mi ,nerden tutalım.Elbette secerken bunlar ortaya dökülecek. Ben en iyiyim , süperim , pilotum en buyuk benim diye gezersen , yunanlıyı da alır , afrikalıyı da alır, sen de havanı alır oyle gezmeye devam edersin. Hak eden girer , etmeyen de elenir . Sektörde önce insan lazım , sonra pilot .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Şu simulator pilotlarıyla dalga geçen arkadaşlar....allahını severseniz siz gerçekte farklı ne yapıyorsunuz ki kokpitte.ben iddia ediyorum sizin bu yere göğe sığdıramadığınız havayolları pilotluğunu PMDG ya da WILCO yu kullanan biri rahatlıkla yapar.bu arada bunu hem boeing te hemde airbus ta yıllarca uçmuş bir pilot olarak söylüyorum.aksini idda edenler kendisini dev aynasında göstermek isteyenlerden başkaları değil.bizim yaptığımız pilotluk falan değil kandırmayın insanları.biz askerken pilottuk şimdi operatörüz.ama cessnadan sonra airbus boeing koltuğuna oturan bebeler yaşları ne olursa olsun kendilerini astronot sanıyorlar.bırakın bu işleri abartıp durmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy kokpite bşk. ~ 10 yıl önce
thy de boş olan kokpıtın başına ,kuruma dışarıdan katılan 320 cpt nın atanacağı ve bundan diğer ekibin yani geniş gövdenin hiç hoşnut olmadığı ve Asaf Beyın bu atamadan haberi bile olmadığı hatta hatta dar gövde kaptanının başkanlığından rahatsız bile olduğu ayyukta. tabi bu onu geniş govde ekibine karşı ki kendiside bu grupta olduğundan rahatsız edecek ve güçlüyüm imajını bitirecektir. zaten sadece imajda olan bu güçte böylece gercek yerıne inmiş olacaktır. durum eğer boyle ise ekibinden alınan,atanan,dışarıdan gorevlendırılen bu kişilerle ılgılı son anda bılgılenıyor yada hıç haberı bıle olmadan, gorusu bıle alınmadan yapılıyorsa o makamda nıye duruyor bılınmez tabi. barı iş yok, Turk kaptanların işe alım ve thy deki oranlarının artırımyla alakalı bırseyler yapar görün ki; enazından gidince ardından azda olsa ıyı konusanın olsun sy genel md yrd cısı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ey bu mendili icad edeni....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kriterler ~ 10 yıl önce
Thy kriterleri bu ülke için çok fazla tutmuş bence. Çünkü bu ülkede flight simulatör oynayarak THY'de pilot olabileceğini düşünen insanlar var. Adam simulatör uçurmuş kim uğraşacak ing. Ile belgeyle falan. Sorsan lise mezunudur hatta belki de üniversite! İşte lise mezunu diye ezmeye çalıştığınız yabancı kaptanlar ile bizim lise/üniversite mezunu insanlarımız arasındaki fark burada. adam lise mezunu ama sim. oynamak Ile pilotluğu birbirinden ayırabilecek vizyonda. Bizdeki eğitim sistemi de ortada. Üniversite mezunlarının bile çok büyük bir çoğunluğu düzgün oturmayı kalkmayı, konuşmayı bilmiyor. Lise mezunlarının da zaten durumu ortada. Bizdeki liselerle Almanya'daki ya da diğer Avrupa ülkelerindeki liseler bir mi? Neyse siz simulatör uçmaya devam edin belki girersiniz havayollarına ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ortaokul ~ 10 yıl önce
Arkadaşım ortaokul mezunları pilot olamıyor zaten. Biraz araştırın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HATA ~ 10 yıl önce
Ilanda yanlislik var !!! TEK SART : TÜRK OLMAMAK...gerisi önemli degil...istersen pazarci ol fark etmez !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sadece ingilizceyle pilot olunmaz demekki yetersizsiniz o yüzden işe almıyolar sizi adamlar beğenmiyo o kadar.gercekten pilot olup işsiz olan pilot yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000