17 Eylül 2014, Çarşamba 11:02:38

THY'DEN PİLOT İLANI

Türk Hava Yolları öğretmen pilot alımı yapacağını açıkladı.
  • yahu şuraya bir tane adam gibi yorum yazacak yok mu? herkes kime , nereye , hangi kuruma canı sıkılıyorsa boyuna giydiriyor.Kedi , ciğer misali.Bu ilanın nesi var?Gayet güzel bir iş ilanı. Senin kriterlerin tutmuyor diye ilan verilmesin mi? Senin kendini yetiştirmeni mi beklesinler.Havacılık ile zoru olanlar , hiç bir zaman gerçek bir havacı olamazlar. Burada olduğu gibi sadece atıp tutarlar.
  • Esas yapılması gereken ne biliyor musunuz? TSK pilotlarını bir yana bırakalım, sivil uçuş okullarından THY na gelen pilotlar üzerinde bir değerlendirme yapılmalı. Hangi kaynak/kaynaklar öne çıkıyorsa, orada görev yapan eğitmenlerden Akademi için bir omurga hazırlanmalı. Yani mevcut yapının dışında yeni ekip yaratılmalı. İlanla bu iş şimdiye kadar olduğu gibi devam eder, "bir ayağım İstanbul'da olsun, bir ayağım da havayolu uçuculuğunda olsun" zihniyeti ile bir yere varılamaz. Yıllarını öğretmen pilotluğa, havayoluna F/O yetiştirmeye vermiş, kafasında başka hedefleri bulunmayan, tecrübeli insanların Akademiye çekilmesi gerekir diye düşünüyorum.
  • thy akademi'de ss subayı olmasına karşın f4 pilotu pozlarında gezip milleti yiyen bi astronot vardı duruyo mu :)
  • niteliksizlere iş kapısı..
  • uçuş okullarındaki kaliteli pilotların gitmesi gerek.thy daki tekelin yıkılması gerek.illada asker kökenli olmasına bakılmamalı.
  • THY de nereye öğretmen alınacak, ayrıca alınacak öğretmenin de adı belirtilse idi iyi olurdu
  • Hocadan ingilizce bilmesi beklenmiyor., dandin bir okuldan ön lisans isteniyor. Bunlar pilotluğun,uçuş öğretmenliğinin ne anlama geldiğini öğrenemeden biz emekli olacağız valla. Demek ki ingilizcesi olmayan bazı arkadaşlar ayazda kalmış, onlara kıyak olsun diye ortam yaratmışlar.
  • Merak etme onlar ayrılamaz THK nın cahil yapısından çıksınlar bocalarlar
  • Ne zaman THY ile bir haber çıksa tüm cevaplar sen de ? THY nin sözcüsü müsünüz ?
  • Abi çok acınası haldesiniz yahu. Yok eş dostmuş yok şuymuş buymuş. Ulan bizler nasıl girmişiz bu şirkete? Bir tane havacılık sektorunden tanıdık yokken, ne pilot ne şut altı personeli ne de makamda dayı mayı. İlan akademi ilanıdır, Cessna,Diamond uçaklarında eğitim içindir. Ayrıca THY bünyesinde asker olsun sivil olsun çok değerli eğitmenler vardır, ayrıca arkadan yetişenlerde vardır.

Türk Hava Yolları öğretmen pilot alımı yapacağını açıkladı.

THY şartları ise şöyle belirledi:

Genel Özellikler

T.C. Vatandaşı olmak,
İlan tarihi itibari ile en az 25 - en fazla 53 yaşında olmak,
En az ön lisans mezunu olmak (Eğitimini yurtdışında tamamlamış adayların denklik belgesi ibraz etmeleri zorunludur),
SHGM’den uçuş kusuru veya disiplinsizlik nedeniyle herhangi bir yazılı ceza almamış olmak,
Adli Sicil ve Arşiv Kaydı bulunmamak,
Askerlik hizmetini tamamlamış olmak,
Ortaklığın göstereceği yeri base olarak kabul edip orada ikamet etmek.

Teknik Özellikler

Geçerli Frozen ATPL (JAA/EASA) lisansına sahip olmak,
MEP IR geçerlilik tarihi güncel olmak,
Toplam 1000 saat uçuşu olmak (simülatör hariç),
FI lisansına sahip olmak ve 500 saat öğretmen uçuşu olmak.

Sağlık Şartları

ICAO Annex-1 ve JAR FCL-3’deki Ticari Havayolu Pilotu şartlarına uygun olmak (Adaylar bu şartı sağladıklarını belgeleyen raporu, ilgili hastanelerden kendi imkânları ile temin edeceklerdir),
Güncel Sağlık Sertifikasına sahip olmak.

Diğer Şartlar

THY A.O. tarafından yapılacak olan değerlendirme süreçlerinde başarılı olmak.

THY'DEN PİLOT İLANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
yahu şuraya bir tane adam gibi yorum yazacak yok mu? herkes kime , nereye , hangi kuruma canı sıkılıyorsa boyuna giydiriyor.Kedi , ciğer misali.Bu ilanın nesi var?Gayet güzel bir iş ilanı. Senin kriterlerin tutmuyor diye ilan verilmesin mi? Senin kendini yetiştirmeni mi beklesinler.Havacılık ile zoru olanlar , hiç bir zaman gerçek bir havacı olamazlar. Burada olduğu gibi sadece atıp tutarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akademi Yeniden ~ 10 yıl önce
Esas yapılması gereken ne biliyor musunuz? TSK pilotlarını bir yana bırakalım, sivil uçuş okullarından THY na gelen pilotlar üzerinde bir değerlendirme yapılmalı. Hangi kaynak/kaynaklar öne çıkıyorsa, orada görev yapan eğitmenlerden Akademi için bir omurga hazırlanmalı. Yani mevcut yapının dışında yeni ekip yaratılmalı. İlanla bu iş şimdiye kadar olduğu gibi devam eder, "bir ayağım İstanbul'da olsun, bir ayağım da havayolu uçuculuğunda olsun" zihniyeti ile bir yere varılamaz. Yıllarını öğretmen pilotluğa, havayoluna F/O yetiştirmeye vermiş, kafasında başka hedefleri bulunmayan, tecrübeli insanların Akademiye çekilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sahi duruyo mu? ~ 10 yıl önce
thy akademi'de ss subayı olmasına karşın f4 pilotu pozlarında gezip milleti yiyen bi astronot vardı duruyo mu :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tırı vırı ~ 10 yıl önce
niteliksizlere iş kapısı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
torpilsiz olsun. ~ 10 yıl önce
uçuş okullarındaki kaliteli pilotların gitmesi gerek.thy daki tekelin yıkılması gerek.illada asker kökenli olmasına bakılmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
THY de nereye öğretmen alınacak, ayrıca alınacak öğretmenin de adı belirtilse idi iyi olurdu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İngilizce ~ 10 yıl önce
Hocadan ingilizce bilmesi beklenmiyor., dandin bir okuldan ön lisans isteniyor. Bunlar pilotluğun,uçuş öğretmenliğinin ne anlama geldiğini öğrenemeden biz emekli olacağız valla. Demek ki ingilizcesi olmayan bazı arkadaşlar ayazda kalmış, onlara kıyak olsun diye ortam yaratmışlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK ya ~ 10 yıl önce
Merak etme onlar ayrılamaz THK nın cahil yapısından çıksınlar bocalarlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne zaman THY ile bir haber çıksa tüm cevaplar sen de ? THY nin sözcüsü müsünüz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Abi çok acınası haldesiniz yahu. Yok eş dostmuş yok şuymuş buymuş. Ulan bizler nasıl girmişiz bu şirkete? Bir tane havacılık sektorunden tanıdık yokken, ne pilot ne şut altı personeli ne de makamda dayı mayı. İlan akademi ilanıdır, Cessna,Diamond uçaklarında eğitim içindir. Ayrıca THY bünyesinde asker olsun sivil olsun çok değerli eğitmenler vardır, ayrıca arkadan yetişenlerde vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000