28 Mart 2015, Cumartesi 09:20:34

THY'DEN PİLOT AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları, psikolojisi bozuk pilotun uçak düşürmesi üzerine yolcularına açıklama yaptı
  • NERDEN ÇIKTI BU AÇIKLAMA, KAZAYI ALMANLAR YAPIYOR, AÇIKLAMAYI TK YAPIYOR, BENCE HİÇ HOŞ DEĞİL, GEREKLİDE DEĞİL. HİÇ Bİ OTORİTE BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPAMAZ, İSTERSENİZ DIŞARIYA BAKIN, HİÇ BİR HAVA YOLU BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPMIŞMI.
  • HORMONLU PİLOT HORMONLU MÜDÜR: çok güzel tesbitler, tebrik ederim. Önce kokpitte kabin ekibi şartını kaldır, sonra insanlar ölünce geri getir. Umarım insanlar ölmeden de doğru uygulama yapmaya başlarsınız. Ha siz Aden Sana'yı hemen açın zaten, nasılsa bizim teröristimizdir, isyancımızdır, isyancı takviyesi yapalım biraz. Allah akıl ihsan etsin, bak soçi, nepal, ikazlar üst üste geliyor, kendinize gelin, hep böyle ucuz, hafif atlatılmaz.
  • arkadaş kendince hosteslerle dalga geçmiş. Sen de gerçek sanıp o kişiden daha komik duruma düşmüşsün
  • Tk kaptanlarını iyi bi kontrolden geçirin 200 kiloluk adam gördüm bu adam nasıl hiç birşeyi yok nasıl levye yi çekiyo nasıl pencereden çıkacak anlamış degilim.Lütfen sayın yöneticiler tk pilotlarına iyi bi bakın boy kilo ölçümü acil getirin
  • 10.000 ft altında piston motorla vfr uçtukça çünkü RVSM olsun, aletli uçuşun tüm incelikleri olsun, rnav kabiliyeti olsun, NAT hava sahası olsun, RNP yaklaşmalar olsun bunlar hep tecrübe edilebiliyor. Çünkü bu kabiliyetler pilota vahiyle geliyor yeter ki pilot uçsun. Yani 10000 ft altında küçük uçaklarla uçtukça pilota bu yetenekler bu konular ilahi bir güçle yükleniyor ve pilotumuz artık bir airline pilotu olmaya hazır hale geliyor. Bu arada tabi piston motorla uçarken jet handlingi de iyiden iyiye gelişiyor tabi böylece airline uçağını da hiç sıkıntı çekmeden kullanacak kıvama geliyor. :) e tabi yaşı da ilerliyor pilotun yani artık kocaman adam oluyor iyice olgunlaşıyor artık daha tecrübeli bir insan oluyor. Öbür tarafta da genç bir arkadaşımız airline a başlıyor genç yaşında, okuyor didiniyor, çabalıyor bu konuların hepsini tecrübe ediyor ama ne fayda! Hem genç hem de diğer uçucu arkadaş gibi olgunlaşmıyor... Gerçekten mallıkta sınır tanımayan insanlar var...
  • sen adamların yaptığı işi küçümsüyorsun yok gereksiz düğme falan o zaman adam sana uçan garson dediğinde gocunmayacaksın. Her iki tarafında birbirine saygı göstermesi lazım biz kader arkadaşıyız bir kaç çürük elma yüzünden birbirimize düşmememiz gerekiyor ama malesef durum ortada.
  • Baska hava yolu sirketlerindede var,gecmisinde intahara tessebbus etmis pilotlar.....
  • TURK HAVA YOLLARINDA INTIHARA TESSEBBUS ETMIS PILOTLARIN OLDUGUNU VE HALA UCTUGUNU BILINIZZZ
  • koskoca THY ve boyle bir aciklama.kim yapti acaba? tuvalet mi denir? Fiziksel ihtiyac yazilir,tuvalet diyor. yok acikca yazsaydin,Kaptan kokpitten zi...a gittiginde diye...
  • Psikolojik muayene, pilotaj sağlık kontrollerinde yapılması zorunlu olanlardandır. Bakınız FAR, JAR, EASA FCL Requirements. Ancak Tıp alanında en çok önemsenen ve en zoru olan konu da, bir marazın teşhis edilmesindedir. Eğer sorunu farkettiniz ve kendi başınıza çözemiyor iseniz uzman yardımına ihtiyaç duyarsınız. Burada uzmanın sorduğu soru basittir. "Neyiniz var." veya "Şikayetiniz nedir." Sonra siz anlatırsınız, doktor dinler, mevcut tedavi yollarından birini uygular, işe yaramaz ise bir başka yöntem denenir vs. vs. Pilotaj muayenelerinde ise Psikolog' a gittiğinizde size sorabileceği tek soru "Bir şikayetiniz var mı?" olacaktır. Diyalog başladıktan sonra sizin davranışlarınızdan, konuşmanızdan, vücut dilinizden birşeyler teşhis etmeye çalışacaktır. Siz iyi bir oyun çıkarır iseniz, uzmanın da yetenekleri sınırlıdır. Pilotaja Elverişlidir alabilirsiniz. Göz, KBB, Röntgenden, Kan Tahlilinden vs. birşey kaçırmanız zor ama elle, gözle, sözle yapılan muayenede yanılma her zaman mümkündür.

Türk Hava Yolları, psikolojisi bozuk pilotun uçak düşürmesi üzerine yolcularına açıklama yaptı

Fransa’da 150 kişinin ölümüyle sonuçlanan Germanwings faciasında, ikinci pilotun uçağı kasten düşürdüğünün ortaya çıkması gözleri THY’de görev yapan yabancı pilotların sağlık testlerine çevirdi.

4095 kokpit personeli bulunan THY’de, 705 yabancı pilot, 3 bin 390 Türk pilot görev yapıyor. THY yetkilileri ise aday pilotların çok kapsamlı sağlık testlerinden geçirildiği, her pilotun da yılda bir kez rutin muayeneye girdiği bilgisini veriyor:

“Tüm pilot alımlarımız öncesi her aday detaylı sağlık testlerinden geçirilir. Psikolojik testler ve kapsamlı sağlık muayenesinde çeşitli uluslararası kuruluşlarının gözetimindedir. Pilotlarımız ayrıca yılda bir kez de sağlık testine sokulur. Yıllık rutin testler ilk girişteki kadar kapsamlı olmasa da medikal ağırlıklıdır. Herhangi bir pilot veya pilot adayının, kullandığı ilaçlar yapılan tetkikler de ortaya çıkmaktadır. Ağır psikolojik, psikiyatrik sorun olduğu tespit edilen adaylar uçuşa elverişli raporu alamaz.”

Kural geri geldi

THY yetkilileri ayrıca kokpitte 2 kişi kuralının uygulandığını da belirterek “Bir süredir zorunlu ihtiyaç halinde birkaç dakikalığına bu şartı kaldırmıştık. Ancak Fransa’da yaşanan facianın ardından kokpitte 2 kişi zorunluluğunu yeniden hayata geçiriyoruz. Şayet pilotlardan birinin tuvalet ihtiyacı olursa o anlarda uçuş kabin amiri birkaç dakika bile olsa kabinde 2.kişi olarak bulunacak” ifadelerini kullandı.

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği Başkan Yardımcısı Gökten Gürel ise çok sıkı testlerden geçtiklerini, yolcuların müsterih olmasını dile getirdi: THY’deki pilotlar nörolojik ve psikolojik testlerden geçirilir. Zaten yan yana uçtuğunuz pilotları az, çok tanırsınız. Psikolojik testlerden sadece yabancı pilotlar değil hepimiz geçtik. Bu analizlerde birlikte çalışma ruhu gibi detaylı testler de yapılıyor. THY’de kokpitte 2 kişi kuralından taviz vermiyoruz..”

THY'DEN PİLOT AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (78)

GEREKSİZ ~ 9 yıl önce
NERDEN ÇIKTI BU AÇIKLAMA, KAZAYI ALMANLAR YAPIYOR, AÇIKLAMAYI TK YAPIYOR, BENCE HİÇ HOŞ DEĞİL, GEREKLİDE DEĞİL. HİÇ Bİ OTORİTE BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPAMAZ, İSTERSENİZ DIŞARIYA BAKIN, HİÇ BİR HAVA YOLU BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPMIŞMI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan Mr. Spock ~ 9 yıl önce
HORMONLU PİLOT HORMONLU MÜDÜR: çok güzel tesbitler, tebrik ederim. Önce kokpitte kabin ekibi şartını kaldır, sonra insanlar ölünce geri getir. Umarım insanlar ölmeden de doğru uygulama yapmaya başlarsınız. Ha siz Aden Sana'yı hemen açın zaten, nasılsa bizim teröristimizdir, isyancımızdır, isyancı takviyesi yapalım biraz. Allah akıl ihsan etsin, bak soçi, nepal, ikazlar üst üste geliyor, kendinize gelin, hep böyle ucuz, hafif atlatılmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
11:10a ~ 9 yıl önce
arkadaş kendince hosteslerle dalga geçmiş. Sen de gerçek sanıp o kişiden daha komik duruma düşmüşsün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ka ~ 9 yıl önce
Tk kaptanlarını iyi bi kontrolden geçirin 200 kiloluk adam gördüm bu adam nasıl hiç birşeyi yok nasıl levye yi çekiyo nasıl pencereden çıkacak anlamış degilim.Lütfen sayın yöneticiler tk pilotlarına iyi bi bakın boy kilo ölçümü acil getirin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
genç pilot... ~ 9 yıl önce
10.000 ft altında piston motorla vfr uçtukça çünkü RVSM olsun, aletli uçuşun tüm incelikleri olsun, rnav kabiliyeti olsun, NAT hava sahası olsun, RNP yaklaşmalar olsun bunlar hep tecrübe edilebiliyor. Çünkü bu kabiliyetler pilota vahiyle geliyor yeter ki pilot uçsun. Yani 10000 ft altında küçük uçaklarla uçtukça pilota bu yetenekler bu konular ilahi bir güçle yükleniyor ve pilotumuz artık bir airline pilotu olmaya hazır hale geliyor. Bu arada tabi piston motorla uçarken jet handlingi de iyiden iyiye gelişiyor tabi böylece airline uçağını da hiç sıkıntı çekmeden kullanacak kıvama geliyor. :) e tabi yaşı da ilerliyor pilotun yani artık kocaman adam oluyor iyice olgunlaşıyor artık daha tecrübeli bir insan oluyor. Öbür tarafta da genç bir arkadaşımız airline a başlıyor genç yaşında, okuyor didiniyor, çabalıyor bu konuların hepsini tecrübe ediyor ama ne fayda! Hem genç hem de diğer uçucu arkadaş gibi olgunlaşmıyor... Gerçekten mallıkta sınır tanımayan insanlar var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel hostesmiş ~ 9 yıl önce
sen adamların yaptığı işi küçümsüyorsun yok gereksiz düğme falan o zaman adam sana uçan garson dediğinde gocunmayacaksın. Her iki tarafında birbirine saygı göstermesi lazım biz kader arkadaşıyız bir kaç çürük elma yüzünden birbirimize düşmememiz gerekiyor ama malesef durum ortada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Baska hava yolu sirketlerindede var,gecmisinde intahara tessebbus etmis pilotlar.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
TURK HAVA YOLLARINDA INTIHARA TESSEBBUS ETMIS PILOTLARIN OLDUGUNU VE HALA UCTUGUNU BILINIZZZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pes ~ 9 yıl önce
koskoca THY ve boyle bir aciklama.kim yapti acaba? tuvalet mi denir? Fiziksel ihtiyac yazilir,tuvalet diyor. yok acikca yazsaydin,Kaptan kokpitten zi...a gittiginde diye...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muayene ~ 9 yıl önce
Psikolojik muayene, pilotaj sağlık kontrollerinde yapılması zorunlu olanlardandır. Bakınız FAR, JAR, EASA FCL Requirements. Ancak Tıp alanında en çok önemsenen ve en zoru olan konu da, bir marazın teşhis edilmesindedir. Eğer sorunu farkettiniz ve kendi başınıza çözemiyor iseniz uzman yardımına ihtiyaç duyarsınız. Burada uzmanın sorduğu soru basittir. "Neyiniz var." veya "Şikayetiniz nedir." Sonra siz anlatırsınız, doktor dinler, mevcut tedavi yollarından birini uygular, işe yaramaz ise bir başka yöntem denenir vs. vs. Pilotaj muayenelerinde ise Psikolog' a gittiğinizde size sorabileceği tek soru "Bir şikayetiniz var mı?" olacaktır. Diyalog başladıktan sonra sizin davranışlarınızdan, konuşmanızdan, vücut dilinizden birşeyler teşhis etmeye çalışacaktır. Siz iyi bir oyun çıkarır iseniz, uzmanın da yetenekleri sınırlıdır. Pilotaja Elverişlidir alabilirsiniz. Göz, KBB, Röntgenden, Kan Tahlilinden vs. birşey kaçırmanız zor ama elle, gözle, sözle yapılan muayenede yanılma her zaman mümkündür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000