23 Haziran 2014, Pazartesi 14:24:39

THY'DEN PERSONELE 'ÖNEMLİ' UYARI!

Türk Hava Yolları, yaz aylarında artan yoğunluğun rötara neden olmaması için uçakların yerde kalış süresini kısaltma kararı aldı. THY, çalışanlarını hangi konuda uyardı?
  • Bu genelgeyı yayınlayanlara sormak lazım..apartman kapısımı kapatıyosun?
  • ile gelio,temizlik işin %20sini yapmamış ikram daha çok koltuk yüzünden hiçbir dolabı olmayan ,minnacık galleye herşeyi bırakmış kaçmış başüstlerine; çünkü o da eksik personel uçağı var yetişmesi lazım..,bir de hem cahil hem her zaman haklı,istediği koltuğu alamamış,terlemiş bunalmış min 50 kişinin toplu değil TEK TEK su istediği,APU açılmadığı için havasız kabinde bagajına yer bulamamış,takım elbisesini Business olmamasına rağmen asmak isteyen ama şirketin koltuk yüzünden ekip coatroomu bile olmayan uçağını bu şekilde alan kabin ekibi,yarıştığımız şirketlerin yarısı kadar personel ile temizlik malzemesinden ikramına, emergency ve teknik hiçbir hataya imkan vermemek üzere uçuşun yerde başladığını çoktan unutan şirketin biçare bıraktığı yer personelinin tüm eksiğini kapatarak o cabinde boardingten tutun inene kadar bitmeyen bazen yetişmeyen ikram ile su bile içmeden mesainin limitlerinde çalışıyor..Havalimanı kapasitesi de diğer saydıklarım gibi...Şimdi söyleyin suçlu kim ?
  • Arkadaşlar yiyin birbiriniz istenen bu zaten.Açıklayayayım TGS kontuar eksik personel sendikasız düşük ücretli personel ve arkasında yolcuya karşı duran şirket yok,bunu bilen ve sömüren türk yolcunun el bagajı için ısrarcı olmuyor,mesaisi uzun baskısı çok,ben olsam görmezden gelirmiyim? evet.yolcu hizmetleri memuru aynı şirket aynı yolcu aynı eksik personel o da kaçıo haksız mı? hayır.bagaj yükleme yemek yemeden kumanya ile çalışıyor,yakıt şirketi yine minimum araba ve personel,teknik uçağa gelemiyo minimum personel kapıyı kapat gönder,harekat tam yetkili baskı full,kabin imza saati 1 saat önce,ekibi bulması öle bi odada 15 dk uçağa gelmek araç yok trafik çok 10 dk boardingi ver dio 45 dk önce hoş bunlar bi de uçak zamanında gelirse inanın herkes işe 20 dk min. önce gelio temizlik kan ter içinde az kişi uçaklar abartılı ikram yüzünden savaş alanı,kabin teknik kontrolde hata yapsa safa cezası artık personele yıkılıo ceza her an kapıda ,ikram dağlar gibi sığmaz yolcu kargodan çok bagaj
  • Iyide bizi gom bağlamaz ki . Ben ccm'e bakarım ki; gom da uçağın kapısından giren yolcu kabin ekibinin problemi oluyor diye duyduk ama bizde de sorumluluk sizde geçiyor. Operasyonu hızlandırmak için toplantılar yapılıyor b kapısında, tk ' dan pilotlar ve kabin amirleri katılıyor. Gelen yolcu ilişkileri sefi veya müdürü bayan çok tatlı hataları kabul ediyor bizim eksiklerimizi iletiyor güzel bir çalışma ortamı oluyor ama harekattan bir mudur arkadaş adı aklımda değil gelmese daha isabetli çünkü sorunları kabul etmediği gibi birde bu sorunları çevirip Kokpit ve kabin ekibine mal ediyor hemde gözümüzün içine baka baka :) Üslubu da müthiş :) kabul etmiyorum, siz yanlış biliyorsunuz , imkansız , o nası olur size ögretiyim mi ? :) Velhasıl yaz geldi herkes işi aşı için elinden gelenin en iyisini yapmalı. Saygilar
  • Gidin Çelebi'ye , Havaş'a operasyon memurlarına sorun. Hemen hemen bütün Türk şirketlerinin kaptanları "ne yap yap bizi yandaki TK dan önce kapat. Takside arkasına düşersek yandık der. Operasyoncu da çırpınır TK dan önce push-back müsadesi aldırabilmek için. Alamazsan beklersin headset te 10 dakika. DL89/0010. Bakınız Antalya içhatlar delay istatistiklerine. DL89 varsa %90 push-back sırasında önünde TK vardır.
  • Bunu yazan/yazdıran ömründe bir tane kapı kapatmış mı?
  • Uçuş emniyeti önceligimizdir.Uçak aog de olur gerekirse rötarda olur..Kim buna itiraz edebilirki??
  • Arkadas anlamiyorum neden her ilanda soz donup dolasip kabinin maaslarina geliyor:) sen yerde calismaya baslamadan once ne kadar maas alacagini bilmiyor muydun? Seni zorla mi baslattilar? Maasindan, sartlarindan memnun degilsen birakirsin. Milletin maasini hesaplayacagina kadar kendi sartlarini iyilestirmenin yoluna bak. Baktin olmuyor birakir gidersin.
  • kabin ve kokpit tgs yi suçlar, tgs uçucuları, biri çıkar yakıtçıları suçlar... neyseki hala tekniğe laf söyleyen çıkmamış :) tabi bu işin şakası..... arkadaşlar yemeyin bir birinizi tüm birimlerin halini görüyoruz herkes eksik elemanla çalışıyor... bu kadar uçağa bu kadar elemanla hızmet edersen farklı bir sonuç bekleme rotar kaçınılmaz... Bu arada fazla ememanla çalışan tek bölüm genel müdürlük binası, ortalık müdür den uzmandan geçilmiyor ....
  • STD-5 STD-10 dakika dediklerini 5-10 çıkarıp yazamamışlar mı ? da duyuru yapmak için bir sürü yazı yazmışlar ?

Özellikle Atatürk Havalimanı’ndaki yaz yoğunluğunun bağlantılı uçuşlarda rötarlara neden olma olasılığını gözönünde bulunduran THY, çalışanları daha hızlı kapı kapatma konusunda uyardı.

THY’den yapılan uyarıda bazı noktalara dikkat çekildi ve ekiplere sabah en yoğun saatler olan 05.00 ile 10.00 saatleri arasında normal süreden 5 ile 10 dakika arasında daha hızlı hareket etmeleri hedefi koydu.

İşte THY’den yapılan o açıklama:

“İçinde bulunduğumuz yaz tarifesinde Atatürk Havalimanındaki yoğun trafik hareketliliği nedeniyle, seferlerimiz tarife saatinde kapı kapatsa bile kapı kapama sonrası beklemeler ve uzun taxi süreleri oluşmakta, seferlerimizin gerçekleşen blok süreleri planlanandan uzun sürmekte ve seferlerimiz varış istasyonlarına gecikmeli olarak iniş yapmaktadır.

Bu durum zincirleme rotasyon tehirlerine yol açarak günlük operasyondaki tarife bütünlüğünü olumsuz etkilemektedir. Uçak rotasyonundaki zincirleme tehirler ekip ve bağlantılı yolcu planlamalarında da bozulmaya yol açıp ilave tehirlere neden olmaktadır. Ayrıca başta yer hizmetleri olmak üzere ikram, yakıt gibi uçak planlamasına tabi hizmetlerin planlaması da sekteye uğramaktadır. Birbirini tetikleyen bu olumsuzluklar seferlerimizin toplam vaktinde kalkış performansında önemli düşüşlere yol açmaktadır.

İçinde bulunduğumuz şartlarda günlük tarifemizi, yüksek vaktinde kalkış oranları ile tamamlayabilmek için uygun şartları olan tüm seferlerimizde vaktinden önce kapı kapatmanın hedeflenmesi zaruri hale gelmiştir. Özellikle günlük operasyonun ilk periyodunda, yatıdan kalkan seferlerimizde bunun başarılması, operasyonun devamının da başarısı için mutlak şarttır.

Bu nedenlerle, 18 Haziran tarihinden itibaren, yerde kalış süresi SGT (Standart Ground Time) üzerinde olan ilk dalga seferlerimizin(02:00 - 07:00 GMT  arası) kapı kapatma saati IST istasyonu için Scheduled Time of Departure (Tarifeli kalkışların saati) STD -5 dk., diğer istasyonlar için STD-10 dakika olarak hedeflenecektir.

Bu hedefin sağlanması için tüm Operasyonel birimlere görev ve sorumluluklar atanmış olup, kabin ekiplerinin ilgili birimlerle ortak çalışarak tarifede etkinliğin sağlanması noktasında sorumluluğunu yerine getirmesi önem arz etmektedir.”


©AirportHaber

THY'DEN PERSONELE 'ÖNEMLİ' UYARI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu genelgeyı yayınlayanlara sormak lazım..apartman kapısımı kapatıyosun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
real ~ 10 yıl önce
ile gelio,temizlik işin %20sini yapmamış ikram daha çok koltuk yüzünden hiçbir dolabı olmayan ,minnacık galleye herşeyi bırakmış kaçmış başüstlerine; çünkü o da eksik personel uçağı var yetişmesi lazım..,bir de hem cahil hem her zaman haklı,istediği koltuğu alamamış,terlemiş bunalmış min 50 kişinin toplu değil TEK TEK su istediği,APU açılmadığı için havasız kabinde bagajına yer bulamamış,takım elbisesini Business olmamasına rağmen asmak isteyen ama şirketin koltuk yüzünden ekip coatroomu bile olmayan uçağını bu şekilde alan kabin ekibi,yarıştığımız şirketlerin yarısı kadar personel ile temizlik malzemesinden ikramına, emergency ve teknik hiçbir hataya imkan vermemek üzere uçuşun yerde başladığını çoktan unutan şirketin biçare bıraktığı yer personelinin tüm eksiğini kapatarak o cabinde boardingten tutun inene kadar bitmeyen bazen yetişmeyen ikram ile su bile içmeden mesainin limitlerinde çalışıyor..Havalimanı kapasitesi de diğer saydıklarım gibi...Şimdi söyleyin suçlu kim ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
real ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar yiyin birbiriniz istenen bu zaten.Açıklayayayım TGS kontuar eksik personel sendikasız düşük ücretli personel ve arkasında yolcuya karşı duran şirket yok,bunu bilen ve sömüren türk yolcunun el bagajı için ısrarcı olmuyor,mesaisi uzun baskısı çok,ben olsam görmezden gelirmiyim? evet.yolcu hizmetleri memuru aynı şirket aynı yolcu aynı eksik personel o da kaçıo haksız mı? hayır.bagaj yükleme yemek yemeden kumanya ile çalışıyor,yakıt şirketi yine minimum araba ve personel,teknik uçağa gelemiyo minimum personel kapıyı kapat gönder,harekat tam yetkili baskı full,kabin imza saati 1 saat önce,ekibi bulması öle bi odada 15 dk uçağa gelmek araç yok trafik çok 10 dk boardingi ver dio 45 dk önce hoş bunlar bi de uçak zamanında gelirse inanın herkes işe 20 dk min. önce gelio temizlik kan ter içinde az kişi uçaklar abartılı ikram yüzünden savaş alanı,kabin teknik kontrolde hata yapsa safa cezası artık personele yıkılıo ceza her an kapıda ,ikram dağlar gibi sığmaz yolcu kargodan çok bagaj

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gom ~ 10 yıl önce
Iyide bizi gom bağlamaz ki . Ben ccm'e bakarım ki; gom da uçağın kapısından giren yolcu kabin ekibinin problemi oluyor diye duyduk ama bizde de sorumluluk sizde geçiyor. Operasyonu hızlandırmak için toplantılar yapılıyor b kapısında, tk ' dan pilotlar ve kabin amirleri katılıyor. Gelen yolcu ilişkileri sefi veya müdürü bayan çok tatlı hataları kabul ediyor bizim eksiklerimizi iletiyor güzel bir çalışma ortamı oluyor ama harekattan bir mudur arkadaş adı aklımda değil gelmese daha isabetli çünkü sorunları kabul etmediği gibi birde bu sorunları çevirip Kokpit ve kabin ekibine mal ediyor hemde gözümüzün içine baka baka :) Üslubu da müthiş :) kabul etmiyorum, siz yanlış biliyorsunuz , imkansız , o nası olur size ögretiyim mi ? :) Velhasıl yaz geldi herkes işi aşı için elinden gelenin en iyisini yapmalı. Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gidin Çelebi'ye , Havaş'a operasyon memurlarına sorun. Hemen hemen bütün Türk şirketlerinin kaptanları "ne yap yap bizi yandaki TK dan önce kapat. Takside arkasına düşersek yandık der. Operasyoncu da çırpınır TK dan önce push-back müsadesi aldırabilmek için. Alamazsan beklersin headset te 10 dakika. DL89/0010. Bakınız Antalya içhatlar delay istatistiklerine. DL89 varsa %90 push-back sırasında önünde TK vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bunu yazan/yazdıran ömründe bir tane kapı kapatmış mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hat Bakım ~ 10 yıl önce
Uçuş emniyeti önceligimizdir.Uçak aog de olur gerekirse rötarda olur..Kim buna itiraz edebilirki??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neden? ~ 10 yıl önce
Arkadas anlamiyorum neden her ilanda soz donup dolasip kabinin maaslarina geliyor:) sen yerde calismaya baslamadan once ne kadar maas alacagini bilmiyor muydun? Seni zorla mi baslattilar? Maasindan, sartlarindan memnun degilsen birakirsin. Milletin maasini hesaplayacagina kadar kendi sartlarini iyilestirmenin yoluna bak. Baktin olmuyor birakir gidersin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tech ~ 10 yıl önce
kabin ve kokpit tgs yi suçlar, tgs uçucuları, biri çıkar yakıtçıları suçlar... neyseki hala tekniğe laf söyleyen çıkmamış :) tabi bu işin şakası..... arkadaşlar yemeyin bir birinizi tüm birimlerin halini görüyoruz herkes eksik elemanla çalışıyor... bu kadar uçağa bu kadar elemanla hızmet edersen farklı bir sonuç bekleme rotar kaçınılmaz... Bu arada fazla ememanla çalışan tek bölüm genel müdürlük binası, ortalık müdür den uzmandan geçilmiyor ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
STD-5 STD-10 dakika dediklerini 5-10 çıkarıp yazamamışlar mı ? da duyuru yapmak için bir sürü yazı yazmışlar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000