17 Temmuz 2012, Salı 19:29:43

THY'DEN PERSONELE DOPİNG GİBİ DESTEK

Türk Hava Yolları yönetimi personeli sevindirecek önemli bir karar aldı. Karar mesaj yolu ile personele tebliğ edildi. İşte ayrıntılar.
  • İş e başladiğimizda zaten yarım maaş almıştık.daha sonra da maaşlarımızı alma tarihin 14 den 8 ine alınırken de bi yarım maaşımız gitti.Eee bu durum da o zaman biz bi avans almış olmuyoruz aksine gećmişe dönük bizde ödenmeyen tam bir maaşımızı almış oluyoruz.Uzun lafın kisasi ortada gercekte bi avans denilen olay yok!!!
  • Sadaka....Ramazan'da vermek sevaptir dımı:) HAKKIMIZI bile tam anlamıyla ödememem için veriyorlar sadaka:) daa affettirmeyecek bunlar aldıkları günahları...avansmis...!
  • THY YÖNETİMİ İŞÇİLERİN HAKKINI GASP EDEREK SADECE YÜZDE 3 ÜNÜ VERMİŞTİR...HAKKIMIZI EN AZ YÜZDE 10 DUR...ARKADAŞLAR UYUMAYIN...SİZE JEST YAPMADILAR HAKKINIZDAN ÇALARAK SİZE MAAŞINIZI VERDİLER...MADEM 2 SENEDEN BERİ AVRUPANIN EN İYİ ŞİRKETİ BU ŞİRKETİN ÇALIŞANLARI ENFLASYON ARTIŞ ORANI KADAR ZAMMI HAK EDİYORLAR...SADAKA DEĞİL HAKKIMIZ OLAN MAAŞIMIZI İSTİYORUZ...
  • ben bu AVANSI almak istemiyorum..tis imzalanınca paramı faiziyle topluca herkesle almak istiyorum..bu seçenek neden bize bırakılmamış..kırpık kırpık para ödemesi bölük pörçük avanslar neden veriliyor..bir gece yattım sabah aklıma geldi hadi köprüler bedava olsun tarzı ve diğerleri beni artık rahatsız ediyor..mutsuzum..
  • Sendika müthiş dercecede ikili oynuyor,işsiz kalan 305 arkadaşımızın arkasında durmadı,sadece gaz verip onları öne sürdü şimdi de Dava kazanılırsa şu kadar Avukatlık ücreti talep ediyor,sendikacılık anlayışı bu mu,çok çok ayıp? Plansız acemice bir eylem yaptırıyor şimdide yaranmak için yurtdışında sözde loby faaliyetinde bulunuyor göstermelik. Sendika üyelerinden ayda 400.000 TL para alıyor,bu paranın bir kısmıyla işten atılan arkadaşlara en azında başka bir iş bulana kadar maddi destek sağlanabilir çok rahatlıkla ama paranın kimlerin cebine gittiği belli değil maalesef !! Ayçin koltuğa yapışmış bırakmıyor,senin dönemin bitti artık bunu kabullen artık. THY yönetimininde çok yanlışı var onları da desteklemiyorum ama o da Avans kelimesi altında aslında 18 aydır hakkedilmiş kazanılmış ücretin bir kısmını verip üzerindeki mali yükten bir nebze olsun kurtulmak istemiyle bu davranışta bulunuyor.
  • Once SAW da 600 kisiyi kapinin onune koydular simdide TK da 300 kusur arkadasimizi, calisma kolumuzda bole seyler yasanireken bi suclu aranicaksa oda isten cikarmalari gerceklestirenlerdir bence..arkadaslarimizin cok para istedigi yok,mevki kariyer beklentileri bile kalmadi artik bu devirde,vardiya sistemine bile karsi degiller.SADECE insan gibi yorulmak makul sartlarda ter dokmek istiyorlar...bilen bilir..yazik oluyoo uzuluyorum..hava is ne yapsin zihniyet bellii...
  • 305 kisinin cikartilmasin uzucu ama unutmayin sizi buhale getiren sendikadir ve duzedir sendika bence duzele isbirligi icinfedir duzenin solculari sagcilardan daha tehlikelidir. sendika ikili oynuyor bu tuketici duyada kredileri sonuna kadar acmislar calisani krediye bogmuslar borc harca sokmuslar insanlari hadi diyorlar grev yapin diyorlar ama yapamiyorlar cunku borclari ve kredeleri var haliyle 305 kisi grev yaparken digerleri neredeydi niye greve destek olmadi cunku isten cikarilma korkusu borclar krediler agir basti calisan ve greve destek olmuyan calisanlar neredydiniz
  • SAYIN TOPCU YURTDISINDAKI PERSONELIN HIC MI HAKKI YOK YURT DISINDAKI PERSONEL UVEY MI EVLAT ONLARIN HAKKLARI NE OLACAK SENELERDEN BERI MAAS ZAMMI YOK MUDUR VE SEFLERE GELINCE ZAM YAPILYIOR ARTIK YURTDISINDAKI PERSONELIN DURUMLKARI NE OLACAK
  • daha önce de yaptılar, bizim milletimiz için üç kuruş yeterlidir avans falan sanki hayrına dağıtıyor bunun anlamı siz bize biat edin biz de sizi hoş tutalımdır grev eylem sendika sözleşme neymiş bu para yeter kalanlara herkesin bir fiyatı vardır bu arada katıldıkları onurlu mücadele için tüm işten atılan arkadaşları kucaklıyorum unutulmamalıdır ki, o eylem meclisten geçirilen torba yasa için yapıldı yani grev yasağı için onlar atıldı kurtuldu ama sizler gelecek sözleşmelerde sürüneceksiniz zannetmeyin ki eskiden olduğu gibi para alacaksınız geçmiş olsun çok pişman olacaksınız biat eden de bertaraf olur merak etmeyin onlar işini bilir
  • BU ADAMLAR KİMİN PARASIYLA KİME HAVA ATIYO ANLAMADIM, ZATEN HAKEDİLEN BİR PARA VAR ORTALIKTA VE TİS SONUNDA FAİZİYLE BİRLİKTE ÖDENECEK. ACABA YÖNETİM FAİZDEN KAÇMAYI MI DÜŞÜNÜYOR?

Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması ve ardından gelen bir dolu olumsuzluklar Türk Hava Yolları personelini üzmüştü. Özellikle 305 kişinin işten çıkarılması moralleri alt üst etmişti.

Türk Hava Yolları yönetimi personelin mağdur olmaması için Ramazan ayına girmeden önemli bir karar aldı. Toplu İş Sözleşmesi görüşmesinin sonuçlanması ve sonuçlanmasının da uzun süre alacağını göz önüne alan yönetim personele bir maaş avans vermeyi kararlaştırdı.

Bir şekilde TİS'in sonuçlanacağını bilen THY yönetimi, daha sonra ödenen paranın tahsil edilmesi koşulu ile bütün personele bir maaş ek ücret ödenmesi için görüş birliğine vardı. Ramazan ayı öncesinde verilecek olan bu avansların personelin yüzünü güldürmesi bekleniyor.

Öte yandan Hava-İş Sendikası başkanı Atilay Ayçin ile ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Ayçin'in özellikle Almanya'da THY'ye iş verilmemesi konusunda kulis yaptığı iddia edildi. Ayçin'in THY iş verilmemesi konusunda yaptığı lobi faaliyetlerinde argüman olarak THY'nin 305 kişinin işine son vermesini gösterdiği belirtildi.

THY çevrelerinin Atilay Ayçin'in TİS'i sonuçlandırmak için çaba sarfetmediği, 305 kişi ile uğraştığı 17 bin kişiyi görmezden geldiği belirtilirken, Ayçin'in "305 kişi mahkemeye gitti. Kazanan gelir işine başlar. Kazanamayan için yapılacak şey yok" diye düşünmediği kaydediliyor.

©AirportHaber.com ÖZEL

THY'DEN PERSONELE DOPİNG GİBİ DESTEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (67)

O ~ 12 yıl önce
İş e başladiğimizda zaten yarım maaş almıştık.daha sonra da maaşlarımızı alma tarihin 14 den 8 ine alınırken de bi yarım maaşımız gitti.Eee bu durum da o zaman biz bi avans almış olmuyoruz aksine gećmişe dönük bizde ödenmeyen tam bir maaşımızı almış oluyoruz.Uzun lafın kisasi ortada gercekte bi avans denilen olay yok!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyanıklar ~ 12 yıl önce
Sadaka....Ramazan'da vermek sevaptir dımı:) HAKKIMIZI bile tam anlamıyla ödememem için veriyorlar sadaka:) daa affettirmeyecek bunlar aldıkları günahları...avansmis...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAKKIMIZ ORAN YÜZDE 10 U İSTİYORUZ... ~ 12 yıl önce
THY YÖNETİMİ İŞÇİLERİN HAKKINI GASP EDEREK SADECE YÜZDE 3 ÜNÜ VERMİŞTİR...HAKKIMIZI EN AZ YÜZDE 10 DUR...ARKADAŞLAR UYUMAYIN...SİZE JEST YAPMADILAR HAKKINIZDAN ÇALARAK SİZE MAAŞINIZI VERDİLER...MADEM 2 SENEDEN BERİ AVRUPANIN EN İYİ ŞİRKETİ BU ŞİRKETİN ÇALIŞANLARI ENFLASYON ARTIŞ ORANI KADAR ZAMMI HAK EDİYORLAR...SADAKA DEĞİL HAKKIMIZ OLAN MAAŞIMIZI İSTİYORUZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz ~ 12 yıl önce
ben bu AVANSI almak istemiyorum..tis imzalanınca paramı faiziyle topluca herkesle almak istiyorum..bu seçenek neden bize bırakılmamış..kırpık kırpık para ödemesi bölük pörçük avanslar neden veriliyor..bir gece yattım sabah aklıma geldi hadi köprüler bedava olsun tarzı ve diğerleri beni artık rahatsız ediyor..mutsuzum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
back3rhytme ~ 12 yıl önce
Sendika müthiş dercecede ikili oynuyor,işsiz kalan 305 arkadaşımızın arkasında durmadı,sadece gaz verip onları öne sürdü şimdi de Dava kazanılırsa şu kadar Avukatlık ücreti talep ediyor,sendikacılık anlayışı bu mu,çok çok ayıp? Plansız acemice bir eylem yaptırıyor şimdide yaranmak için yurtdışında sözde loby faaliyetinde bulunuyor göstermelik. Sendika üyelerinden ayda 400.000 TL para alıyor,bu paranın bir kısmıyla işten atılan arkadaşlara en azında başka bir iş bulana kadar maddi destek sağlanabilir çok rahatlıkla ama paranın kimlerin cebine gittiği belli değil maalesef !! Ayçin koltuğa yapışmış bırakmıyor,senin dönemin bitti artık bunu kabullen artık. THY yönetimininde çok yanlışı var onları da desteklemiyorum ama o da Avans kelimesi altında aslında 18 aydır hakkedilmiş kazanılmış ücretin bir kısmını verip üzerindeki mali yükten bir nebze olsun kurtulmak istemiyle bu davranışta bulunuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
s.u ~ 12 yıl önce
Once SAW da 600 kisiyi kapinin onune koydular simdide TK da 300 kusur arkadasimizi, calisma kolumuzda bole seyler yasanireken bi suclu aranicaksa oda isten cikarmalari gerceklestirenlerdir bence..arkadaslarimizin cok para istedigi yok,mevki kariyer beklentileri bile kalmadi artik bu devirde,vardiya sistemine bile karsi degiller.SADECE insan gibi yorulmak makul sartlarda ter dokmek istiyorlar...bilen bilir..yazik oluyoo uzuluyorum..hava is ne yapsin zihniyet bellii...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
devrimci ~ 12 yıl önce
305 kisinin cikartilmasin uzucu ama unutmayin sizi buhale getiren sendikadir ve duzedir sendika bence duzele isbirligi icinfedir duzenin solculari sagcilardan daha tehlikelidir. sendika ikili oynuyor bu tuketici duyada kredileri sonuna kadar acmislar calisani krediye bogmuslar borc harca sokmuslar insanlari hadi diyorlar grev yapin diyorlar ama yapamiyorlar cunku borclari ve kredeleri var haliyle 305 kisi grev yaparken digerleri neredeydi niye greve destek olmadi cunku isten cikarilma korkusu borclar krediler agir basti calisan ve greve destek olmuyan calisanlar neredydiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
SAYIN TOPCU YURTDISINDAKI PERSONELIN HIC MI HAKKI YOK YURT DISINDAKI PERSONEL UVEY MI EVLAT ONLARIN HAKKLARI NE OLACAK SENELERDEN BERI MAAS ZAMMI YOK MUDUR VE SEFLERE GELINCE ZAM YAPILYIOR ARTIK YURTDISINDAKI PERSONELIN DURUMLKARI NE OLACAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
daha önce de yaptılar, bizim milletimiz için üç kuruş yeterlidir avans falan sanki hayrına dağıtıyor bunun anlamı siz bize biat edin biz de sizi hoş tutalımdır grev eylem sendika sözleşme neymiş bu para yeter kalanlara herkesin bir fiyatı vardır bu arada katıldıkları onurlu mücadele için tüm işten atılan arkadaşları kucaklıyorum unutulmamalıdır ki, o eylem meclisten geçirilen torba yasa için yapıldı yani grev yasağı için onlar atıldı kurtuldu ama sizler gelecek sözleşmelerde sürüneceksiniz zannetmeyin ki eskiden olduğu gibi para alacaksınız geçmiş olsun çok pişman olacaksınız biat eden de bertaraf olur merak etmeyin onlar işini bilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
S.A. ~ 12 yıl önce
BU ADAMLAR KİMİN PARASIYLA KİME HAVA ATIYO ANLAMADIM, ZATEN HAKEDİLEN BİR PARA VAR ORTALIKTA VE TİS SONUNDA FAİZİYLE BİRLİKTE ÖDENECEK. ACABA YÖNETİM FAİZDEN KAÇMAYI MI DÜŞÜNÜYOR?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000