27 Nisan 2017, Perşembe 19:38:11

THY'den 'parça bagaj' uygulaması

Türk Hava Yollarının (THY) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, parça bagaj uygulamasında, her bir bagajın ilgili uçuş noktasında tanımlı ağırlık ve ölçü üst limitlerine uyup uymadığı ve bagaj adedinin aşılıp aşılmadığına dikkat edileceği belirtildi.
  • 30 kg yok mu? Thy bilet almanın bir anlamı kalmadı. Geç o parça işini, matematik kuramlarını. Kaybeden kendileri olacak vatandaş değil.
  • Pgs için herşey paralı deyip yakınan yolculara kapak niteliğinde kararlar geliyor Pgs için bir daha uymayacağım diyenleri 5 gün sonra yeniden Pgs uçağı içinde resim çekip paylaşıyor Peh artık
  • Umre seferlerinde low cost tercih eder yolcu diyenlere, umre yolculari agirlikli sadece turkce (arapca) konusan insanlar bu insanlar turkce konusabildikleri icin de tkyi tercih ediyorlar ekstra bagaj falan hikaye ayrica tk yurticinden direkt umre seferleri duzenliyor charter anlasmalarla yolcu tabi ki tk ile gidecek baska bi havayolu sirketi secemez bulamaz zaten her sirketle ilgili haberde yalan yanlis algi yonetimi yapmayin
  • 3-5'e yillardir bakmiyoruz, bunu mudurlerimzi ve diger amirlerimizde destekliyordu.Mudurlerin bedava bagaj,bilet haklarini gozden gecirecektin, yillarca niye bos oturduk, kac tane mudur arkadas cikabilir , ben sadece hakedene bilet verdim, bagajini onayladim diye??? Boyle sorgusuz, kontrolsuz baska bir havayolu var midir? Sisteminle, ticari calismanla buyuk havayolu olursun, yemekle, sunla bunla olmaz, onlar gecici olur, sanki restoransinda en iyi yemegi vererek musteri cekeceksin, 1 numara havayolu olacaksin.. Ticarete bastan duzgun girmemisiz arkadas, kurumsal daha beter, su anda kontrolu yok, yarin aynisi olacak, indirim oranarini dusurulim denilecek, bakin bu etnik acentelerin kurumsal satislari nasil artacak onumuzdeki donemde bagaj yuzunden. O yuzden, su laf isin ozeti "Ise Turk gibi Baslican, Ingiliz Gibi Devam Edicen", hele bi baslasin sonrasi gelecek, birkac yila cok guzel olacak, oldu mu? yemegi kes, bagaji kes. He simdi daha bi ticari dusunmeye sevkedecek...
  • Rusyaya giderken thy ile 35 kg geldi bagajım rusyada yiyecek kalitesiz diye erzak aldım bu çanta adam 3 kilo boşaltın dedi 10 kilo da yukarı aldım bagaj neyse 3 kiloluk altinbasak en kaliteli çayımi kontrataklara hediye ettim o da teşekkür etti zaten karadenizlydi hemserimde neyse helal olsun afiyetle ocağında kaynatip içsinler ben daha çok erzak tasiyacam böyle yapacak birşey yok rusya da yetmiyor yenmiyorne yapalım
  • Annem aradi dedi ki fazla bagajim varmis simdi satis ofisine gidiyorum dedim ki ANNEM kac kg fazlan var 2kg mis dedi valla fazla bagaj tum ticari havayollarinin kârıdır yapacak birsey yok odeyip ya da fazla kısmini birakip gideceksin ;-)
  • Desene Alamancılar yandı :)
  • Thy web sitesinde ayın 12sinden beri yeni duyuru yayınlanmamış. Ayrıca bu kurallar zaten parça bagaj uygulaması olan uçuşların rutin prosedürü. Yorumlara bakılınca kilo konseptinin uygulamadan kalkacağı gibi bir algı oluşmuş. Bu haberde böyle bir ifade de yok.
  • Ohh be sonunda süper bi karar
  • Pgs de bagaja 'bile' para aliyosunuz diye kabinde hönküren tayfayi gorucem simdi..

Türk Hava Yollarının (THY) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, parça bagaj uygulamasında, her bir bagajın ilgili uçuş noktasında tanımlı ağırlık ve ölçü üst limitlerine uyup uymadığı ve bagaj adedinin aşılıp aşılmadığına dikkat edileceği belirtildi.

Belirtilen ağırlık ve ölçüleri aşan bagajlar için yolcudan fazla bagaj ücreti tahsil edileceği ifade edilen açıklamada, seyahat edilen güzergahta toplam ağırlık hakkı aşılmasa da belirtilen parça sayısı aşılıyorsa, fazla bagaj ücreti tahsil edileceği bildirildi.

Açıklamada, ücretsiz bagaj hakkının parça başına 23 kilogram (kg) olduğu seyahatlerde, parça başına fazla ağırlık (overweight) ücreti ödenerek, o parçanın ağırlık hakkı 32 kg çıkarılabileceği aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Economy ve Business Class’ta ekstra fazla bagaj ücreti 23 kg ağırlığındaki bagajlar için geçerlidir. Örneğin, '2x32' kg ücretsiz bagaj hakkı bulunan bir business class yolcusu, ekstra 1 parça ücreti ödeyerek maksimum 23 kg ağırlığında bir bagaj daha getirebilir. 23-32 kg arası ekstra bir adet fazla bagaj için ekstra fazla bagaj ücreti ve fazla ağırlık (overweight) ücreti bir arada tahsil edilir. Yabancı bir hava yolu firmasının dahil olduğu seyahatlerde en önemli taşıyıcının (MSC) ücretsiz bagaj hakkı kuralları ve fazla bagaj ücretleri uygulanır. MSC, seyahatteki en önemli ve/veya uzun mesafeyi uçan hava yoluna göre belirlenir. Eğer seyahatinizde MSC, THY ise Türk Hava Yolları’na ait ücretsiz bagaj hakkı kuralları ve fazla bagaj ücretleri geçerli olur. Eğer MSC, yabancı bir hava yolu firmasıysa ilgili havayolu firmasının bagaj kuralları geçerli olur. ABD çıkışlı ya da varışlı ortak (interline) uçuşlarda US DOT (US Department of Transportation) uygulamaları kapsamında MSC farklılık gösterebilir."

THY'den 'parça bagaj' uygulaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

Ahmet ~ 7 yıl önce
30 kg yok mu? Thy bilet almanın bir anlamı kalmadı. Geç o parça işini, matematik kuramlarını. Kaybeden kendileri olacak vatandaş değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oh olsun Pgs için herşey paralı diyenlere ~ 7 yıl önce
Pgs için herşey paralı deyip yakınan yolculara kapak niteliğinde kararlar geliyor Pgs için bir daha uymayacağım diyenleri 5 gün sonra yeniden Pgs uçağı içinde resim çekip paylaşıyor Peh artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu kaybi olmaz ~ 7 yıl önce
Umre seferlerinde low cost tercih eder yolcu diyenlere, umre yolculari agirlikli sadece turkce (arapca) konusan insanlar bu insanlar turkce konusabildikleri icin de tkyi tercih ediyorlar ekstra bagaj falan hikaye ayrica tk yurticinden direkt umre seferleri duzenliyor charter anlasmalarla yolcu tabi ki tk ile gidecek baska bi havayolu sirketi secemez bulamaz zaten her sirketle ilgili haberde yalan yanlis algi yonetimi yapmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yurtdisi Istasyon ~ 7 yıl önce
3-5'e yillardir bakmiyoruz, bunu mudurlerimzi ve diger amirlerimizde destekliyordu.Mudurlerin bedava bagaj,bilet haklarini gozden gecirecektin, yillarca niye bos oturduk, kac tane mudur arkadas cikabilir , ben sadece hakedene bilet verdim, bagajini onayladim diye??? Boyle sorgusuz, kontrolsuz baska bir havayolu var midir? Sisteminle, ticari calismanla buyuk havayolu olursun, yemekle, sunla bunla olmaz, onlar gecici olur, sanki restoransinda en iyi yemegi vererek musteri cekeceksin, 1 numara havayolu olacaksin.. Ticarete bastan duzgun girmemisiz arkadas, kurumsal daha beter, su anda kontrolu yok, yarin aynisi olacak, indirim oranarini dusurulim denilecek, bakin bu etnik acentelerin kurumsal satislari nasil artacak onumuzdeki donemde bagaj yuzunden. O yuzden, su laf isin ozeti "Ise Turk gibi Baslican, Ingiliz Gibi Devam Edicen", hele bi baslasin sonrasi gelecek, birkac yila cok guzel olacak, oldu mu? yemegi kes, bagaji kes. He simdi daha bi ticari dusunmeye sevkedecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tuhhhh ~ 7 yıl önce
Senin yazacagin yazaiya,..
Rus asıllı LAZ ~ 7 yıl önce
Rusyaya giderken thy ile 35 kg geldi bagajım rusyada yiyecek kalitesiz diye erzak aldım bu çanta adam 3 kilo boşaltın dedi 10 kilo da yukarı aldım bagaj neyse 3 kiloluk altinbasak en kaliteli çayımi kontrataklara hediye ettim o da teşekkür etti zaten karadenizlydi hemserimde neyse helal olsun afiyetle ocağında kaynatip içsinler ben daha çok erzak tasiyacam böyle yapacak birşey yok rusya da yetmiyor yenmiyorne yapalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2kg Extra bag ~ 7 yıl önce
Annem aradi dedi ki fazla bagajim varmis simdi satis ofisine gidiyorum dedim ki ANNEM kac kg fazlan var 2kg mis dedi valla fazla bagaj tum ticari havayollarinin kârıdır yapacak birsey yok odeyip ya da fazla kısmini birakip gideceksin ;-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yessss ~ 7 yıl önce
Desene Alamancılar yandı :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yhm ~ 7 yıl önce
Thy web sitesinde ayın 12sinden beri yeni duyuru yayınlanmamış. Ayrıca bu kurallar zaten parça bagaj uygulaması olan uçuşların rutin prosedürü. Yorumlara bakılınca kilo konseptinin uygulamadan kalkacağı gibi bir algı oluşmuş. Bu haberde böyle bir ifade de yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ka ~ 7 yıl önce
Ohh be sonunda süper bi karar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K/A ~ 7 yıl önce
Pgs de bagaja 'bile' para aliyosunuz diye kabinde hönküren tayfayi gorucem simdi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alifuat ~ 7 yıl önce
Pgs de hersey parali. Merak ediyorum acaba ucakta wc ye gitmeyede para aliyorlarmi ? Bayadir ucmuyorum pgs ile Ben boykot efiyorum pgs yi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000