28 Nisan 2017, Cuma 16:22:42

THY'den ortak uçuş anlaşması

Türk Hava Yolları ve Copa Airlines, Avrupa ile Latin Amerika arasında ortak uçuşlara başlıyor.
  • Yapanlara bravo! O bölgedeki açığı kapattı THY. COPA ile güzel bağlantılar vermişler. Arada da olsa kafaları çalışıyor.
  • Azul on numara gardaş paylaş bunu
  • Geçen aegean havayolundan gelme bir kaptanda tk nın miles gold kartını gördüm. Soruncada şu cvp aldım biz aegean da çalışırken verdiler. Hala geçerli dedi. Yorum sizlerin.
  • Star Alliance ' yi Star İttifakı olarak mı çevirdiniz ? Oldu olacak tam çevirin de 'Yıldız İttifakı' olsun . Şaka gibisin airporthaber ..
  • Azul airlines ile anlaşmaları daha mantıklı olurdu çoğu bayan pilot ve rahat güzergahları var çok uçtum da biliyorum diyorum yani hemen atlamayın muhalefetler
  • Bu ve benzeri Orta Amerikali tasiyicilarla yapilacak SPA anlasmalarinin Miami hattina katkisi gerekmekte. Zira, Miami hatti icin bu olmazsa olmazdir.

Türk Hava Yolları ve Copa Airlines, Avrupa ile Latin Amerika arasında ortak uçuşlara başlıyor.

Bahse konu kod paylaşımı anlaşması sayesinde Avrupa’dan gelen yolcular, bölgenin önemli transfer merkezlerinden biri olan Panama City üzerinden ve Latin Amerika’dan gelen yolcular, Türk Hava Yolları’nın Doğu ile Batı arasında köprü vazifesi gören transfer merkezi İstanbul üzerinden çok sayıda kesintisiz bağlantıdan faydalanabilecek.

Dünyanın en yaygın havayolu ağına sahip Star İttifakı’na üye Copa Airlines ile Türk Hava Yolları, Copa’nın Panama’daki transfer merkezi Panama City ile Türk Hava Yolları’nın dünyaya açılan benzersiz ağ geçidi, İstanbul üzerinden sağlayacakları bağlantı uçuşlarıyla yolcularına daha fazla ve daha konforlu uçuş seçeneği sunacak bir kod paylaşımı anlaşmasına imza attılar.

Anlaşma çerçevesinde Copa Airlines’ın stratejik merkezi Panama City, İstanbul’dan gelen yolculara bölgenin önemli şehirleri de dâhil olmak üzere Amerika, Orta ve Güney Amerika ile Karayipler’de 74 destinasyona hızlı ve etkili bir biçimde bağlantı sağlayacak. Ayrıca, bu kod paylaşımı anlaşması ile Latin Amerikalı yolculara Türk Hava Yolları’nın Doğu ve Batı’yı birbirine bağlayan benzersiz konumlu transfer merkezi İstanbul üzerinden Avrupa, Afrika, Asya ve Orta Doğu’ya daha fazla ulaşım seçeneği sağlanacak.

Copa Airlines CEO’su Pedro Heilbron; “Copa Airlines ile Türk Hava Yolları arasında imzalanan bu anlaşma, Latin Amerika ile İstanbul ve diğer Avrupa destinasyonları arasındaki bağlantının güçlenmesine katkıda bulunacağı için büyük önem taşımakta. Her iki yarımküredeki yolcular, sunulan birinci sınıf hizmetlerden ve partner havayollarının transfer merkezleri üzerinden gerçekleştirecekleri konforlu bağlantı uçuşlarından yararlanabilecekler." şeklinde görüş bildirdi.

Anlaşmanın ilk aşamasında, Türk Hava Yolları, Copa Airlines’ın Panama City’deki transfer merkezi üzerinden Panama’da David şehrine; Brezilya’da Porto Alegre, Rio de Janeiro, Manaus, Belo Horizonte ve Sao Paulo’ya; Dominik Cumhuriyeti’nde Santo Domingo ve Punta Cana’ya; Ekvador’da Guayaquil ve Quito’ya; ayrıca El Salvador’da San Salvador; Paraguay’da Asuncion ve Peru’da Lima’ya düzenlediği seferlerde uygulanacak kod paylaşımı sayesinde satış yapabilecek. Diğer taraftan Copa Airlines ise, Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Panama City arasında düzenlemekte olduğu seferlerde kod paylaşımı yapabilecek.

Bir sonraki aşamada ise, bölgedeki diğer ülkelerin sivil havacılık makamlarından gerekli onayların alınması akabinde Türk Hava Yolları, Copa’nın Meksika’da Mexico City, Cancun ve Guadalajara seferlerinde; Nikaragua’da Managua; Kosta Rika’da San Jose ve yine Uruguay’da Montevideo seferlerinde de kod paylaşarak bölgedeki ortak uçuş ağını ve etkinliğini artırabilecek.

Söz konusu işbirliğiyle ilgili yorumlarını belirten Türk Hava Yolları Genel Müdürü ve İcra Komitesi Başkan Vekili Bilal Ekşi; “Copa Airlines ile Star İttifakı üyesi iki havayolu olarak ticari ilişkilerimizi geliştirecek, aynı zamanda tarafların geniş uçuş ağları sayesinde yolculara eşsiz seyahat imkânı sağlayacak bir kod paylaşımı işbirliğine imza atmak bizim için memnuniyet verici. Özellikle konumuyla benzersiz bir örnek teşkil eden transfer merkezimiz İstanbul’dan Panama City’ye düzenlemekte olduğumuz seferler vasıtasıyla yolcularımız, bölgenin önemli transfer merkezlerinden biri olan Panama City üzerinden Copa Airlines’ın kıtanın dört bir yanında ulaştığı noktalara seyahat etmekten büyük keyif alacaklar.” dedi.

Her iki havayolunun uçuş ağını ve kıtalar arası bağlantılarını genişletecek bu anlaşma ile ayrıca, Türkiye ve Panama arasındaki mevcut turizm ve ticari kalkınma imkânları da daha da geliştirilmiş olacak.

Copa Airlines ve Türk Hava Yolları yolcuları aynı zamanda, taraflar arasındaki yolcu sadakat programlarından ve 190 ülkede 1,300 havalimanını içeren geniş uçuş ağı ile küresel ölçekte tanınan Star İttifakı’nın Gold ve Silver statüleri de dâhil olmak üzere Star İttifakı’nın sunduğu çoklu avantajlardan da yararlanabilecekler.

THY'den ortak uçuş anlaşması

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Simeon ~ 7 yıl önce
Yapanlara bravo! O bölgedeki açığı kapattı THY. COPA ile güzel bağlantılar vermişler. Arada da olsa kafaları çalışıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Azul ~ 7 yıl önce
Azul on numara gardaş paylaş bunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotx ~ 7 yıl önce
Geçen aegean havayolundan gelme bir kaptanda tk nın miles gold kartını gördüm. Soruncada şu cvp aldım biz aegean da çalışırken verdiler. Hala geçerli dedi. Yorum sizlerin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Star İttifakı ? ~ 7 yıl önce
Star Alliance ' yi Star İttifakı olarak mı çevirdiniz ? Oldu olacak tam çevirin de 'Yıldız İttifakı' olsun . Şaka gibisin airporthaber ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevirmen ~ 7 yıl önce
Delta havayolları diye cevirebiliyorsak, niye olmasın. Star özel isim burada nesi garip bunun? Star Alliance ittifakı dogrumudur yani? Yada Star Alliance'ı mı demeliydi? Ne sacmalıyorsun sen?
. ~ 7 yıl önce
Star Alliance zaten özel isim. Çeviremezsin. Delta Havayolları da diyemezsin, Delta Airlines diyeceksin. Bu bir yabancının Türk Hava Yolları'nı Turkish Airways gibi çevirmesine benziyor. Olmaz hocam yapmayalım.
Çevirmen ~ 7 yıl önce
BRİTİSH AİRWAYS oluyor ama.
. ~ 7 yıl önce
Hocam BRİTİSH AİRWAYS de olmuyor. Çünkü İngilizce'de büyük i harfi yok. O BRITISH AIRWAYS olmalı. Bir daha bak.
Bence ~ 7 yıl önce
Azul airlines ile anlaşmaları daha mantıklı olurdu çoğu bayan pilot ve rahat güzergahları var çok uçtum da biliyorum diyorum yani hemen atlamayın muhalefetler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Miami-Istanbul ~ 7 yıl önce
Bu ve benzeri Orta Amerikali tasiyicilarla yapilacak SPA anlasmalarinin Miami hattina katkisi gerekmekte. Zira, Miami hatti icin bu olmazsa olmazdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yookkhhh Yaaa!!! ~ 7 yıl önce
Çok biliossun sen!! Miami hattanı panama latin bağlantısının ne faydası olur. Deveye kulağı tersten göstermekten başka. Öğrende gel goççum.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000