14 Eylül 2015, Pazartesi 15:16:50

THY'den ortak uçuş anlaşması

Türk Hava Yolları ve Royal Jordanian Havayolları kod paylaşımı anlaşmasına imza attı.
  • Ortak code ortak uçuşmuş.bileti ürdün hy den alırsan150 usd thy den alırsan 300 usd ama uçuşu thy gerçekleştiriyor bu nasıl kendi insanını kazıklama mantığıdır
  • Hatay-Los Angeles seferlerine şehrimizde ihtiyaç var..Hem Hataylı hemde Suriyeli mülteciler için buna ihtiyacımız var..
  • amman artık 787 nin zamanı geldi bekliyoruz
  • Dikkat araplar turklere kazik atmasin. Goodluck
  • THY normalde oneworld veya skyteam ittifakından hiç bir şirket ile codeshore anlaşması yapmazdı. Malaysia(oneworld), ve Garuda İndonesia(Skyteam) dışında anlaşmaları bulunmuyordu. Bu anlaşmayla star alliance dışında 3.ncü şirketle anlaşılmış olunuldu hayırlısı olsun diyelim :)
  • Artık Tk Amman'a Tel Aviv üzeri direkt uçar heralde.
  • Hatay-Amman seferlerine şehrimizde ihtiyaç var..Hem Hataylı hemde Surıyeli mülteciler için buna ihtiyacımız var..

Royal Jordanian Havayolları (RJ)  ve Türk Hava Yolları (TK), bugün, Ürdün ve Türkiye arasındaki güzergâhlarda, iki havayolu yolcularına daha fazla seyahat imkânı sağlayacak kod paylaşım anlaşmasına imza attılar. Anlaşma, 21 Eylül 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

İmza töreni Royal Jordanian Havayolları’nın Amman’daki Genel Merkezi’nde gerçekleşti. Söz konusu anlaşma, her iki havayolunun Genel Müdürleri Kaptan Haitham Misto ve Doç. Dr. Temel Kotil tarafından, tarafların resmi makamları huzurunda imzalandı. Yeni  imzalanan Kod Paylaşımı Anlaşması, iki havayolu şirketi arasındaki ticari işbirliğini genişletmeyi hedefliyor.

Her iki havayolu yolcularına, Ürdün ve Türkiye arasında daha fazla seyahat seçeneği sunacak anlaşmaya göre, Royal Jordanian Havayolları ve Türk Hava Yolları birbirlerinin Amman ve İstanbul arasındaki uçuşlarına kod koyabilecekler. Ek olarak, Royal Jordanian Havayolları; Türk Hava Yolları’nın Akabe ve İstanbul arasında gerçekleştirdiği seferlere de kendi kodunu koyabilecek. Bahse konu anlaşma, ileriki süreçte iki ülke ötesindeki noktalar için de kod koyulmasına imkân sağlayabilecek.

Kaptan Misto anlaşmayla ilgili olarak, Türk Hava Yolları gibi hızla büyüyen ve oldukça etkin bir uçuş ağına sahip bir havayolu ile kurulan ticari ortaklıktan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Kaptan Misto ayrıca, “Amman ve Akabe’den İstanbul’a seyahat eden Royal Jordanian Havayolları yolcuları, Türk Hava Yolları’nın benzersiz bir lokasyona sahip transfer merkezi İstanbul üzerinden,  bayrak taşıyıcı havayolunun dünya üzerindeki yaygın uçuş ağında yer alan sayısız destinasyona seyahat imkânı bulabilecekler. Her iki havayolu yolcuları, bu anlaşma çerçevesinde yer alan destinasyonlarda iki modern filo sayesinde modern hizmet seviyesini de tecrübe etmiş olacaklar. Anlaşmanın ayrıca, iki havayolu arasında gelişecek ilişkilerin aşama katetmesine yönelik önemli bir adım olacağını umuyorum.” şeklinde görüş beyan etti.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ise, “Her iki havayolunun uçuş ağları kapsamında, yolcuların seyahat imkânlarını maksimize edecek bir Kod Paylaşımı Anlaşması imzalayarak Ortaklığımızı geliştiriyor olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu ortaklığın iki ülke arasında hızla gelişen ilişkiler bakımından, iki havayoluna da büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Türk Hava Yolları İstanbul-Amman arasında haftalık 14 frekans ve İstanbul-Akabe arasında haftalık 3 frekans sefer gerçekleştirirken, Royal Jordanian Havayolları İstanbul-Amman arasında haftalık 14 frekans sefer düzenliyor.







THY'den ortak uçuş anlaşması

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Uçan kuş ~ 9 yıl önce
Ortak code ortak uçuşmuş.bileti ürdün hy den alırsan150 usd thy den alırsan 300 usd ama uçuşu thy gerçekleştiriyor bu nasıl kendi insanını kazıklama mantığıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HTY (!) ~ 9 yıl önce
Hatay-Los Angeles seferlerine şehrimizde ihtiyaç var..Hem Hataylı hemde Suriyeli mülteciler için buna ihtiyacımız var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HTY ~ 9 yıl önce
Hatta A380 lazım :D
Tk ~ 9 yıl önce
amman artık 787 nin zamanı geldi bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Dikkat araplar turklere kazik atmasin. Goodluck

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 9 yıl önce
THY normalde oneworld veya skyteam ittifakından hiç bir şirket ile codeshore anlaşması yapmazdı. Malaysia(oneworld), ve Garuda İndonesia(Skyteam) dışında anlaşmaları bulunmuyordu. Bu anlaşmayla star alliance dışında 3.ncü şirketle anlaşılmış olunuldu hayırlısı olsun diyelim :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
QF ~ 9 yıl önce
Qantas'i unutma. Cok degil bir kac zamana kadar anlasmalari vardi QF ile THY'nin. Simdiki gunlerde Singapur, Thai, Air NZ ve Asiana gibi kendi grubundan sirketlerle calisyor haliyle.
:))) ~ 9 yıl önce
yahu 3. anlaşmayı yapmış artık, sanki ilk defa olan bir şey yazmışsın :)
Amman ~ 9 yıl önce
Artık Tk Amman'a Tel Aviv üzeri direkt uçar heralde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HTY ~ 9 yıl önce
Hatay-Amman seferlerine şehrimizde ihtiyaç var..Hem Hataylı hemde Surıyeli mülteciler için buna ihtiyacımız var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sus beee ~ 9 yıl önce
yerim şimdi mültecini yaw. sabah suriyeli akşam suriyeli.. sana mı kaldı multecinin uçuş istegi..
Allah bilir ~ 9 yıl önce
Senede 1 defa gidip geliyorsundur

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000