16 Haziran 2017, Cuma 09:00:40

THY o yolcularını unutmadı

Türk Hava Yolları (THY) kabin memurlarına işitme engelli yolcuları için işaret dili eğitimi (Evrensel İşaret Dili) vermeye başladı.
  • Kokpite de gönüllülük esasına göre verilse ne güzel olur.
  • Nur yüzlü Nevin başkan efsane kişilik, hiç hak yemez, hiç dedikodu yapmaz, hiç kuyu kazmaz,hiç yüzüstü bırakmaz uçmayı çok sever hiç izmir yapmaz hep ER uçar, uçakta herşeyi bilir, size bile öğretir, bütün parlak fikirler hep ondan çıkar, hep bizden iyisini bilir ne de olsa tez yazmış biri, kabin amirleri ve memurlarına eğitimlerde derse gelip hiç parmak sallayarak konuşmaz, uçuş eğitim başkanlığında çok sevilir, mesela müdürlüğü döneminde öyle dendiği gibi Kotl'e beni başkan yapın bi deneyin yaaa falan da dememiştir... neyse Everybody loves Nefin
  • Gidenlerin hepsi 1 hafta bos yapabilmek icin gitti.
  • Saw a gelince görme ve işitme engelliyiz.
  • Nevin hanım adalet ve vicdan sahibi bir insan iseniz tüm dünya vatandaşlarını düşünüyor görünen yüzünüzü keşke çıkartılan şefler den yanada kullansaydınız. Heryerde,şefler Harika çalışıyor yolcularımız sizler gördüğün de mutlu oluyorlar farkındalık yaratıyoruz demesini bilirken sizler sayesinde ödül aldık derken keşke bizler çıkarıldığında olmaz öle şey diyebilseydiniz yada bizde istihdam edelim fikrini ortaya atabilseydiniz. Bu yazıyı da adım gibi eminim okuyorsunuz,siz ve sizin gibi makam sahibi tüm Türk Hava Yolları yöneticileri bir gün vicdanları ile hesaplaşacak ama çok geç olacak kalp kırdınız.Her ne ile gelirsen gel kalp kırma ile kul hakkı ile çıkma karşıma der Mevla.
  • Hak yememe adaletli olma derside verilse
  • O sakallı hostes değil dimi?
  • siz insanlar tis e gore ucurun reklam yapmayin yasa disi ucuslari zorla mobing yaparak kabin ekibine dayatip sonrada boyle makyaj yapan hareketler yapmayin montaj bunlar !!!!
  • Buna ek olarak İngilizce derside verilebilir,alınan olmasın, bilmemek ayıp değil , öğrenmemek ayıp. Saygılarımla
  • METALLICA FAMILY :)

Türk Hava Yolları (THY) kabin memurlarına işitme engelli yolcuları için işaret dili eğitimi (Evrensel İşaret Dili) vermeye başladı.

Bir ay içerisinde 150 kabin memuruna işaret dili eğitimi verecek olan THY, 30'ar kişilik gruplar halinde kabin memurlarını mezun etmeye devam ediyor. Uçuş Eğitim Başkanlığı'nda verilen ve 6 gün süren eğitimlerde uzman kişilerce eğitim alan kabin memurlarının gönüllü olarak bu eğitimi aldıkları belirtildi. 

Yolcularının Türk Hava Yolları için son derece önemli olduğunun altını çizen THY Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak; 'İletişimin engel tanımadığını bugün burada hep beraber görüyoruz. Kabin memuru arkadaşlarımız işitme engelli yolcularımız için bir eğitim aldılar. Bu eğitimle işitme engelli yolcularımızın uçuşlarımızda kendilerini daha rahat hissetmelerini amaçlıyoruz' dedi.

'ENGELLİ YOLCUMUZUN OLDUĞU UÇUŞA VERİYORUZ'

Uçuşlarda işitme engelli yolcu olması halinde işaret dili bilen kabin memurlarının o uçuşlarda görevlendirildiğinin altını çizen Çolak; '"Gençlik ve Spor Bakanlığımızın katkısıyla Samsun'da İşitme Engelliler Olimpiyatları olacak. Bizim için çok önemli. Ortalama 8 bin işitme engelli sporcu ve beraberindeki katılımcı uçaklarımızla Samsun, Merzifon ve Amasya üzerinden Türkiye'ye ulaşacak. Eğitim alan arkadaşlarımız, bu yolcularımızın iletişimde engel yaşamaması için o uçaklarda, yolcularımızın her anlamdaki ihtiyaçları için iletişime geçerek, aldıkları eğitimin o verimliliğini yaşatacak."ifadelerini kullandı.

Kabin memurlarına işaret dili eğitimini veren Ali İsmet Öner de Türk Hava Yolları'nın bu adımını son derece önemsediklerini ifade ederek; 'Herkes bu eğitimi almalı, Türk Hava Yolları'na teşekkür ediyorum' dedi.

Fatih Akdeniz / AirportHaber






 

THY o yolcularını unutmadı

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Ökkeş Aygır ~ 7 yıl önce
Kokpite de gönüllülük esasına göre verilse ne güzel olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nur yüzlü ~ 7 yıl önce
Nur yüzlü Nevin başkan efsane kişilik, hiç hak yemez, hiç dedikodu yapmaz, hiç kuyu kazmaz,hiç yüzüstü bırakmaz uçmayı çok sever hiç izmir yapmaz hep ER uçar, uçakta herşeyi bilir, size bile öğretir, bütün parlak fikirler hep ondan çıkar, hep bizden iyisini bilir ne de olsa tez yazmış biri, kabin amirleri ve memurlarına eğitimlerde derse gelip hiç parmak sallayarak konuşmaz, uçuş eğitim başkanlığında çok sevilir, mesela müdürlüğü döneminde öyle dendiği gibi Kotl'e beni başkan yapın bi deneyin yaaa falan da dememiştir... neyse Everybody loves Nefin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ka1 ~ 7 yıl önce
Gidenlerin hepsi 1 hafta bos yapabilmek icin gitti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cidden ~ 7 yıl önce
Terbiyesizsiniz. Bu eğitimin kaç gün ve hangi şartlarda planlanacağını kimse bilmiyordu. Kalbiniz kötü sizin.
:) ~ 7 yıl önce
Hadi git kedini sev sen :)
Ka1'e ~ 7 yıl önce
Gelen mailde eğitimin kaç gün olacağı belli değildi..kalbini sevgiyle doldur,gönülden istekli arkadaslarımız geldi bu eğitime,kötü düşüncelerinle vedalaş yoksa daha cok kötü ucuslar yaparsın :))) kişisel gelişim okuyabilirsin mesela ;)sonra ucuslarda bunu nasıl yapıyoduk diye sorma :))))Hadi şimdi faydalı olmak adına birşeyler yap!
Homo Sabihus ~ 7 yıl önce
Saw a gelince görme ve işitme engelliyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Chef ~ 7 yıl önce
Nevin hanım adalet ve vicdan sahibi bir insan iseniz tüm dünya vatandaşlarını düşünüyor görünen yüzünüzü keşke çıkartılan şefler den yanada kullansaydınız. Heryerde,şefler Harika çalışıyor yolcularımız sizler gördüğün de mutlu oluyorlar farkındalık yaratıyoruz demesini bilirken sizler sayesinde ödül aldık derken keşke bizler çıkarıldığında olmaz öle şey diyebilseydiniz yada bizde istihdam edelim fikrini ortaya atabilseydiniz. Bu yazıyı da adım gibi eminim okuyorsunuz,siz ve sizin gibi makam sahibi tüm Türk Hava Yolları yöneticileri bir gün vicdanları ile hesaplaşacak ama çok geç olacak kalp kırdınız.Her ne ile gelirsen gel kalp kırma ile kul hakkı ile çıkma karşıma der Mevla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 7 yıl önce
Tabii ki öyle birı değil....
Er ~ 7 yıl önce
Hak yememe adaletli olma derside verilse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bla bla ~ 7 yıl önce
Şirkette o dersi verebilecek kapasitede adam yok
Hostes sakallı ~ 7 yıl önce
O sakallı hostes değil dimi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hoca ~ 7 yıl önce
o sakallı dediğiniz insan Ali İsmet Öner Türkiye işitme engelliler derneği başkanı, kendi de bir işitme engelli ve muhteşem bir hoca.
birakin bu isleri ~ 7 yıl önce
siz insanlar tis e gore ucurun reklam yapmayin yasa disi ucuslari zorla mobing yaparak kabin ekibine dayatip sonrada boyle makyaj yapan hareketler yapmayin montaj bunlar !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ruby ~ 7 yıl önce
Buna ek olarak İngilizce derside verilebilir,alınan olmasın, bilmemek ayıp değil , öğrenmemek ayıp. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
METALLICA FAMILY :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhahahha ~ 7 yıl önce
Sesli güldüm :)
Cehalet ~ 7 yıl önce
Bilmemek elbette ayıp değil, bilmiyor olabilirsin. Ama bu basit esprileri arkadaş ortaminiza saklasanız..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000