22 Şubat 2018, Perşembe 17:28:56

THY'den o iddiaya cevap: "İş barışını ve huzur ortamını bozuyorlar

Türk Hava Yolları (THY) Personel Yönetimi Başkanlığı'ndan çalışanlara yönelik yapılan duyuruda Hava Sen'in iddialarına yanıt verdi.
  • Havaiş ile Thy yöneticilerinin nasıl bir menfaat bağı vardırki sadece Havasene geçtiler diye çalışanların iş akdi fes edilmiştir,acaba sendika ile yöneticiler olarak aranızda vazgeçemediğiniz bir çıkar bağımı var . Çalışma barışını bozan kanımca sizin sendikal birtakım tercihlere yöneticiler olarak dizlerin müdahil olmasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendi inşallah yapılan bu haksız iş akdinin feshi ve sendika işveren arasındaki bu anlamlı bağın sırrını inşallah çözecektir
  • Sayın THY yöneticileri iş ve çalışma barışını bu kadar çok düşündüğünüzü bilmiyordum bu barışı en çok taşeronluk sistemi tehdit etmekte. Çalışma barışı ve huzuru hepimize lazım .Bu soruna da bir çözüm bekliyoruz .....
  • Yeni bir sendika kurmuşlar kim kurmuş pilotlar ne yapacaklarmışişçinin hakkını savunacaklarmış buna çok güldüm iş kolunuza grev yasağı geldi bunu protesto etmek için yasal bir basın açıklaması yapılacağı duyuruldu o zaman aynı iş kolunda olan Teknik aş yer kabin hepsi bu basın açıklamasına katıldı ama tek bir tane pilot yoktu ve 305 arkadaş işten atıldı dış hatlar gelişte oturma eylemi başlattılar Yine bir tane pilot yanlarında yoktu selam bile vermiyordunuz daha sonra tis zamanı geldi işveren baskı üstüne baskıyapıyor hatta kazanılmış hakları bile geri almaya çalışıyor sendika yönetimi de direniyor 305 in işe geri alınması ve kazanılmış hakların üstüne kazanılacak hakları istiyor verilmemesi durumunda Greve çıkılacağını söylüyor ve grev kararı alınıyor kim greve çıktı yine kabin sadece bir hanım efendi pilot kardeşim çıktı ve grev kırıldı niye yüksek maaşlı pilotlar yoktu şimdi kalkmış sendika kurmuş işçiyi savunacaklarmış emeklisi gelen bir pilotla.
  • Havaİş le mutlu yarınlara...Biz hostesler havaişten memnunuz gidin kaptanlar siz kaptan kabininden çıkmayın..Tüm hostesler hava işi destekliyor fitne atmayın..Tatiller çeşitli imkanlar ev imkanı daha ne olsun..
  • Arkadaslar konuyla alakam hic yok ama THY nin düstügü bu duruma inanin cok üzüldüm. Yorumlara bakilirsa herkesin ici kan agliyor. Tamam aglamayana meme yok hesabi ama bukadarida fazla. Demekki gercekten büyük bir sorun var demektir. Allah hepinizin yardimcisi olsun! Saygilar.
  • 3 gün üst üste açık mesailer de hayırlı olsun. Ne kadar cok yorabiliriz uyumadan kaç saat ucar rekorunu bu havayolu basaracak eminiz.
  • THY yönetimi adım gibi eminim Hava İş yada Havasen tartışması gibi bir tartışmaya kesinlikle girmez. Ama bu kavgaya muhtemelen Hava İş ten maddi beklentisi olan kişiler girebilir. Bir uçucu olarak benim sorunlarımı bilen beni temsil edebilecek kapasitede kişilerden oluşan ve adil bir temsil sistemi olan bir sendikaya üye olmamdan daha doğal birşey olamaz. Lütfen konuyla en ufak ilgisi olmayan kişiler bir kenera çekilir misiniz. Müsaade edin 305 i de, grevi de, biz kendi aramızda çözeriz. Ben grev falan istemiyorum. Hava Sen de istemiyor. Ben daha haklarımın ne olduğunu bilmiyorum. Sağolsun tadil protokolü diye birşey çıkardılar. Haklarımızı telefonla ekip tahsisten kaybettiğimizde öğreniyoruz. Biz TÜM UÇUŞ EKİBİ bize layık bir Sendika ile temsil edileceğiz. Başka yolu yok. Arkadaşlar hiçbir şeyden korkmayın. Kafanızdaki soruları da direk HAVA SEN e açıp sorabilirsiniz.
  • Ekip planlama -tahsis ftl yi cok yanlıs anlamış .. ftl de ki kuralları kendilerine göre değiştirip kabine ve kokpite biçok yaptırımda bulunmaya çalışıyorlar.. hakkınızı arayın arkadaşlar TİS hala geçerlidir bu kargasayı planlama kullanıyor bizim haklarımızı çiğniyor!!
  • Atlas Jet kabin ekibi konteynirlarda 2 kisi kaliyor, THY neden ayni sistemi uygulamiyor? Ikiser konaklama zorunlulugu getirilince isi mi birakirlar saniyorsunuz? Birakmazlar kapagi tk’ya atmislar bir kere, birakirlar mi. 5 kisi ayni odada kamaya razilar
  • 3 5 tane paraya doymamış emekli kaptanın sizin haklarınızı savunacağını düşünüyorsanız özgürsünüz. Lakin sonunda ağlamayın

Türk Hava Yolları (THY) Personel Yönetimi Başkanlığı'ndan çalışanlara yönelik yapılan duyuruda Hava Sen'in iddialarına yanıt verdi.

Hava Sen, uçucu personelin aynı odalarda konaklayacağı iddiasını ortaya atmıştı. THY Personel Yönetimi Başkanlığı'ndan az önce çalışanlara gönderilen duyuruda personel ayrı odalarda konaklamasının devam ettiği, bir değişikliğin söz konusu olmadığı belirtildi.

Öte yandan açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilirken, iş barışının ve çalışma ortamının huzurunu olumsuz etkilemek için yapıldığı belirtildi.

İşte THY'nin açıklaması;

"Değerli Personelimiz,

Son günlerde bazı iletişim mecralarında, uçuş personelimizin yatı görevlerinde aynı odada konaklayacaklarına dair gerçeği yansıtmayan iddialar ortaya atılmaktadır.

Uçuşu çalışanlarımızın odada tek konaklamasıyla ilgili uygulamamız aynen devam etmekte olup, iş barışını ve çalışma ortamının huzurunu olumsuz etkileyen bu iddialara itibar edilmemesini önemle rica ederiz"

THY'den o iddiaya cevap: "İş barışını ve huzur ortamını bozuyorlar

Yorumlar Tüm Yorumlar (127)

Kemal atadever ~ 6 yıl önce
Havaiş ile Thy yöneticilerinin nasıl bir menfaat bağı vardırki sadece Havasene geçtiler diye çalışanların iş akdi fes edilmiştir,acaba sendika ile yöneticiler olarak aranızda vazgeçemediğiniz bir çıkar bağımı var . Çalışma barışını bozan kanımca sizin sendikal birtakım tercihlere yöneticiler olarak dizlerin müdahil olmasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendi inşallah yapılan bu haksız iş akdinin feshi ve sendika işveren arasındaki bu anlamlı bağın sırrını inşallah çözecektir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taşeron ~ 6 yıl önce
Sayın THY yöneticileri iş ve çalışma barışını bu kadar çok düşündüğünüzü bilmiyordum bu barışı en çok taşeronluk sistemi tehdit etmekte. Çalışma barışı ve huzuru hepimize lazım .Bu soruna da bir çözüm bekliyoruz .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekçinin yoldaşı ~ 6 yıl önce
Yeni bir sendika kurmuşlar kim kurmuş pilotlar ne yapacaklarmışişçinin hakkını savunacaklarmış buna çok güldüm iş kolunuza grev yasağı geldi bunu protesto etmek için yasal bir basın açıklaması yapılacağı duyuruldu o zaman aynı iş kolunda olan Teknik aş yer kabin hepsi bu basın açıklamasına katıldı ama tek bir tane pilot yoktu ve 305 arkadaş işten atıldı dış hatlar gelişte oturma eylemi başlattılar Yine bir tane pilot yanlarında yoktu selam bile vermiyordunuz daha sonra tis zamanı geldi işveren baskı üstüne baskıyapıyor hatta kazanılmış hakları bile geri almaya çalışıyor sendika yönetimi de direniyor 305 in işe geri alınması ve kazanılmış hakların üstüne kazanılacak hakları istiyor verilmemesi durumunda Greve çıkılacağını söylüyor ve grev kararı alınıyor kim greve çıktı yine kabin sadece bir hanım efendi pilot kardeşim çıktı ve grev kırıldı niye yüksek maaşlı pilotlar yoktu şimdi kalkmış sendika kurmuş işçiyi savunacaklarmış emeklisi gelen bir pilotla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal Atasever ~ 6 yıl önce
Emekçinin yoldaşı sen kimin kavuğunu sallıyorsun ,yoksa savunduğun yerden maaşamı bağladılar , Bu kurduğunuz dözeni inşallah Sayın cumhurbaşkanımız Allahın yeryüzündeki kılıcı Recep Tayyip Erdoğan beyefendi inşallah çözecektir.
Hostesler ~ 6 yıl önce
Havaİş le mutlu yarınlara...Biz hostesler havaişten memnunuz gidin kaptanlar siz kaptan kabininden çıkmayın..Tüm hostesler hava işi destekliyor fitne atmayın..Tatiller çeşitli imkanlar ev imkanı daha ne olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siz hostesler kaptan kabini ~ 6 yıl önce
Şehirlerarası otobüste mi çalısıyorsun hayırdır .Kabin memuru ve kokpit diyoruz biz aramızda onlara
hostesler. ~ 6 yıl önce
hostes abla sen yenisin galiba yada hostesler adına yazdın :)) iyi de ablacım kaptan kabini nedir ya koptum :)))
Gökhan ~ 6 yıl önce
Arkadaslar konuyla alakam hic yok ama THY nin düstügü bu duruma inanin cok üzüldüm. Yorumlara bakilirsa herkesin ici kan agliyor. Tamam aglamayana meme yok hesabi ama bukadarida fazla. Demekki gercekten büyük bir sorun var demektir. Allah hepinizin yardimcisi olsun! Saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Açık mesai ~ 6 yıl önce
3 gün üst üste açık mesailer de hayırlı olsun. Ne kadar cok yorabiliriz uyumadan kaç saat ucar rekorunu bu havayolu basaracak eminiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 6 yıl önce
THY yönetimi adım gibi eminim Hava İş yada Havasen tartışması gibi bir tartışmaya kesinlikle girmez. Ama bu kavgaya muhtemelen Hava İş ten maddi beklentisi olan kişiler girebilir. Bir uçucu olarak benim sorunlarımı bilen beni temsil edebilecek kapasitede kişilerden oluşan ve adil bir temsil sistemi olan bir sendikaya üye olmamdan daha doğal birşey olamaz. Lütfen konuyla en ufak ilgisi olmayan kişiler bir kenera çekilir misiniz. Müsaade edin 305 i de, grevi de, biz kendi aramızda çözeriz. Ben grev falan istemiyorum. Hava Sen de istemiyor. Ben daha haklarımın ne olduğunu bilmiyorum. Sağolsun tadil protokolü diye birşey çıkardılar. Haklarımızı telefonla ekip tahsisten kaybettiğimizde öğreniyoruz. Biz TÜM UÇUŞ EKİBİ bize layık bir Sendika ile temsil edileceğiz. Başka yolu yok. Arkadaşlar hiçbir şeyden korkmayın. Kafanızdaki soruları da direk HAVA SEN e açıp sorabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan efendi ~ 6 yıl önce
Yanlı yorum yapma. Havasen den maddi yada koltuk beklentisi olanlar yokmu ? Kaç arkadaşınız birbirine girdi yönetimde yer verilmediği için. Emekliliği gelenlerden 3 arkadaşınız neden kavga ediyor onu söyle. Klavyeden atıp tutuosun. Siz ne kadar dürüstsünüz? Havaiş in alamadığını havasen grev yapmadan nasıl alacak? Anlat da biz de bilelim. Belki biz de üye oluruz. Kaz ın ayağı böyle değil tabi. İşi oturtana kadar şirketin de gözüne batmayalım stratejisi yemez burda. Şirket karışmaz falan diyerek telkin verip sonradan güçlenince greve çıkarız planı bu işverene tutmaz. Biz grevci sendika istemiyoruz hele DİSK yanlısı sendika hiç istemiyoruz. Bizden uzak durun
DİSK ve HAK-İŞ ellerini ovuşturuyor ~ 6 yıl önce
Disk ve hak-iş acaba bu pastadan pay alırmıyız gözüyle bakan iki yanlı sendikadır. DİSK'in amacı bağcı haklı da olsa bağcıyı dövmek, işveren en iyi işveren de olsa yollarda, bahçelerde sürekli taarruz etmek HAK-İŞ'in amacı da bağcı haksız da olsa bağcıyla birlikte sadece üzüm yemek ve temsilcilik odası dahi açmamak yani sendikacılık değil sandukacılık yapmak. Uyanın artık arkadaşlar. Havasenciler carlasın ama biz birlik olalım kendimizi ezdirmeyelim. Bu konfederasyonlar bizi mahfedecek. Havasen in içinde şu anda kavga var. Hangi konfederasyon a üye olacakları konusunda. Bir grup hakiş olmazsa biz var olamayız disk i işveren kabul etmez dior. Diğer güçlü olan grup da hakiş e gidersek tabanımız bizi terkeder ve devre arkadaşlarımızdan dahi bize tepki gelir dior. Görücez bakalım sonuç ne olacak :))
Kemal Atasever ~ 6 yıl önce
Sayın kaptan çok doğru bir tesbit yapmışsınız . Öyle bir zaman gelecekki doğru söyleyene yalancı Yalan söyleyene doğru söylüyorsun diyecekler ve güvenilir insanlara inanmayacaklar ve hain diyecekler. HADİSİ ŞERİF
Uyanık olunn ~ 6 yıl önce
Ekip planlama -tahsis ftl yi cok yanlıs anlamış .. ftl de ki kuralları kendilerine göre değiştirip kabine ve kokpite biçok yaptırımda bulunmaya çalışıyorlar.. hakkınızı arayın arkadaşlar TİS hala geçerlidir bu kargasayı planlama kullanıyor bizim haklarımızı çiğniyor!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dusunmek ~ 6 yıl önce
Atlas Jet kabin ekibi konteynirlarda 2 kisi kaliyor, THY neden ayni sistemi uygulamiyor? Ikiser konaklama zorunlulugu getirilince isi mi birakirlar saniyorsunuz? Birakmazlar kapagi tk’ya atmislar bir kere, birakirlar mi. 5 kisi ayni odada kamaya razilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rizeli ~ 6 yıl önce
Yazik hasta galiba...
Tk ~ 6 yıl önce
3 5 tane paraya doymamış emekli kaptanın sizin haklarınızı savunacağını düşünüyorsanız özgürsünüz. Lakin sonunda ağlamayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onur ~ 6 yıl önce
Bir kaç iyi adam onurlu bir işe girişmiş.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000