22 Temmuz 2014, Salı 16:47:24

THY'DEN 'NAKİT' AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları (THY) bugün bazı basın organlarında çıkan nakit açığı ve maaşların krediyle ödendiğine ilişkin haberleri Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamayla yalanladı. İşte THY'nin açıklaması...
  • Artık savaş gün yüzüne çıktığına ve taraflar belli olduğuna göre varsa açık,maliyenin Ali Sabancıyı, KOC'u, yeni cumhurbaşkanı adayı mimarı Aydın Doğan'ı, Zamanı, Tarafı bir ziyaretine bakar.
  • Thy zaten sürekli batma noktasına gelip devlet müdahalesiyle kurtarılan bir şirket. 3 defa da böyle oldu bu durum havacılık tarihinde. Sorun şu ki o kadar para kazanan şirket nasıl batıyor?? Yüksek yönetim parayı çar çur mu ediyor?? Bi araştırılmalı. Thy batarsa işimiz özel şirketlere kalırsa yandık gitti. Havayolumuza sagip çıkalım.
  • Büyüme desen büyüme yok.. Kar desen kar yok.. AKP, siyaset desen boğazına kadar batmış bir THY veya akp havayolları
  • Thy nin nakit parası bitmiş, hesapsiz büyüme yapmış, partizanlar hala google diyor, airport haberde devamli bu çeyrek, şu çeyrek zarar açıkladı diye çıktı, altına kim kar ediyor ki bu koşullarda diye partizanlar, troller yorum yazdı, Emirates, Qatar kar açıkladi, onlarida airport haber verdi.. Büyüme ise büyüme,bu adamlar ucak alarak kendilerine göre plan ile büyüdü, sen etek boyu ile, içki Servisi ile, Asya bank ile, kafana göre gazete Servisi ile yok milletvekili ile uuğraşmayı sectim, sosyal ağlarda geliyo destekleyenleri pilot açığı olmasına rağmen işten çıkardın, kabin ekibini, çalışanların hesaplarını akp karşıtı mi diye psikopat gibi gizli gizli takip ettirdin, tüm bunlarla sen gündeme geldin, simdi maaş verecek nakit paran yok, nakit dengesini kontrol etmek için kafası çalışanbir muhasebe
  • 2012 yili 1.1m( buradaki m milyari temsil eder) kar, 2013 618m( buradaki m milyonu temsil eder) anladin mi m..( buradaki m'yide sen bul artik)
  • Sevgili Protozoon'lar önünüze bir klavye alip arama motoruna thy 2012,2013 kar diye yaziyorsunuz, çikan yazilari okuyorsunuz, Alman yalakalari, Almanlar ve baska kitalarda yasayanlar icin tavsiyem sadece rakkamlari okusunlar, okurken ayakta dursunlar, zira otururken aci yapar.
  • THY emelilik haklarını alıpta utanmadan yüzsüzlükle şirketinin hakkında facebookta atıp tutan bazı karaktersizlerinin emeklilik kartlarını almayı düşünmüyormu?Bu haberi face sayfasında müjde verir gibi paylaşan beter olun yorumları yapan THY den emekli olan yüzsüzler sıra sizede gelecek o pas haklarınız bi elinizden alınsın da bakalım böyle adi paylaşımlar yapacakmısınız ikiyüzlü korkaklar sizi..
  • Yıllardır borsada işlem yapan biri olarak belirtmeliyim ki borsayla uğraşan herkesin de bildiği gibi borsada beklentiler alınır,gerçekler satılır.Belki hatırlamazsınız 2008'de kısa sürede THY 5 katına yakın bir sıçrama yapmıştı hisse fiyatında.Özellikle o tarihten sonra hızlı hamleler yaptı,yurtdışında da önemli sıçramalar yaptı,ardından sermaye artırımı yaptı,bu da fiyatlara yansıdı.Ama görülüyor ki,plansız büyüme şuan şirketin bilançosunda olumsuz izlenimler veriyor.Yaklaşık 1 yıllık hisse hareketine bakarsanız yerinde saydığını hatta gerilediğini görürsünüz.Hisselerinin büyük bir çoğunun yabancı hissedarların elinde olduğu bir kağıtta durum çok iç açıcı olsa fiyatlara yansır buralarda durmazdı. Tabi ki ben de milli havayolumuzun durumunun kötüye gitmesini istemem,umarım da işler yolundadır. (Yatırım tavsiyesi değildir.Şahsi görüşlerimi içermektedir)
  • Birisi borsada kagit dusurmeye calisiyor..
  • DÜNYANIN HER YERİNDE BİR ŞİRKETTE ÇALIŞANLARIN TÜMÜ ,ÇALIŞTIKLARA YERE HAKLI HAKSIZ YAPILAN TÜM SALDIRILARA ,TÜM ANTİ PROPOGANDALARA KARŞI ŞİRKETLERİNİ SAVUNURLAR. OYSA BİZDE AİRPORT HABER YORUMLARINDA GEREK DIŞARIDAN THY YE YAPILAN SALDIRILARI DESTEKLEYEN HATTA BİZZAT SALDIRAN ,YALAN HABER ÜRETENLERİN TÜMÜ MAALESEF BU ŞİRKETTE ÇALIŞANLARIN TÜMÜ THY YOLLARINDA ÇALIŞMAKTADIR BİNLERCE KİŞİLİK BİR AİLEDE SAYILARI AZ DA OLSA İFTIRA KAMPANYALARINA UTANMADAN SIKILMADAN DEVAM ETMEKTEDİRLER BU ATİLLA AYÇİN KALINTISI ÇAĞ DIŞI SOSYALİST BOZUNTULARINA AİRPORT HABER DE BİLEREK YADA BİLMEYEREK DESTEK OLMAKTADIR. BİR YORUMUN YAYINDAN İPTALİ İÇİN SADECE KÜFÜRLÜ OLMASIMI YETERLİDİR. YALAN YADA İFTİRA İPTAL İÇİN GEREKÇE DEĞİLMİDİR İSİMSİZ İMZASIZ KİŞİLERİ HEDEF ALAN ÇAMUR ATMALAR FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜMÜDÜR. UNUTMAYIN YEMEK YEDİĞİNİZ KABA PİSLERSENİZ SONUNDA ZARAR GÖREN SİZ OLURSUNUZ SİYASET , SİYASİ PARTİLERDE YAPILIR İŞ YERİNDE DEĞİL

Taraf gazetesinde bugün yayımlanan Türk Hava Yolları'nın zorda olduğu, nakit açığının 2.4 milyar dolara çıktığı ve personel maaşlarını krediyle ödediğine ilişkin haber sonra THY kanadından açıklama geldi.

Türk Hava Yolları (THY), yapılan haberlerin art niyetli ve kurumu yıpratmaya yönelik olduğunu ve nakit açığı olmadığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamayla iddialara yanıt verdi.

İŞTE THY'NİN KAP AÇIKLAMASI

Bazı basın kuruluşlarında Ortaklığımız hakkında haksız, gereçeğe uygun olmayan ve açıkça Ortaklığımızın yıpratılmasına yönelik art niyetli haberler yer almaktadır.

Yayınlanan haberlerde yazılan olaylar ve yapılan yorumlar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Türk Hava Yolları'nda hat açılışları da dahil olmak üzere tüm stratejik kararlar sadece Şirket menfaatleri gözetilerek alınmaktadır. Ortaklığımızda nakit açığı ya da işletme sermayesi ihtiyacı olmadığı gibi tamamı uluslararası piyasalardan edinilmiş, düşük faizli ve uzun vadeli uçak finansmanına yönelik borçlanma dışında herhangi bir finansal borç da bulunmamaktadır.  Türk Hava Yolları'nın 2014 yılı faaliyetleri ve mali durumu bütçesine paralel bir şekilde devam etmekte olup, 2014 yılında da son on yılda olduğu gibi hedeflediği karlılığa ulaşması beklenmektedir. 

Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi verilmesi, haber ya da yorum yapılması yahut bunların yayılması piyasa dolandırıcılığı suçunu teşkil etmektedir. Bu çerçevede her türlü kurum ve kuruluş tarafından Ortaklığımız hakkında doğru haber ve yayın yapılması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve Ortaklığımızca onaylanmamış bilgi, haber, yorum ve değerlendirmelerden sakınılması gerekmekte olup aksine hareket edenler hakkında hukuki ve cezai sorumluluğun söz konusu olacağı bilinmelidir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

THY'DEN 'NAKİT' AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

sonun başlangıcı ~ 10 yıl önce
Artık savaş gün yüzüne çıktığına ve taraflar belli olduğuna göre varsa açık,maliyenin Ali Sabancıyı, KOC'u, yeni cumhurbaşkanı adayı mimarı Aydın Doğan'ı, Zamanı, Tarafı bir ziyaretine bakar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Thy zaten sürekli batma noktasına gelip devlet müdahalesiyle kurtarılan bir şirket. 3 defa da böyle oldu bu durum havacılık tarihinde. Sorun şu ki o kadar para kazanan şirket nasıl batıyor?? Yüksek yönetim parayı çar çur mu ediyor?? Bi araştırılmalı. Thy batarsa işimiz özel şirketlere kalırsa yandık gitti. Havayolumuza sagip çıkalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Büyüme desen büyüme yok.. Kar desen kar yok.. AKP, siyaset desen boğazına kadar batmış bir THY veya akp havayolları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Thy nin nakit parası bitmiş, hesapsiz büyüme yapmış, partizanlar hala google diyor, airport haberde devamli bu çeyrek, şu çeyrek zarar açıkladı diye çıktı, altına kim kar ediyor ki bu koşullarda diye partizanlar, troller yorum yazdı, Emirates, Qatar kar açıkladi, onlarida airport haber verdi.. Büyüme ise büyüme,bu adamlar ucak alarak kendilerine göre plan ile büyüdü, sen etek boyu ile, içki Servisi ile, Asya bank ile, kafana göre gazete Servisi ile yok milletvekili ile uuğraşmayı sectim, sosyal ağlarda geliyo destekleyenleri pilot açığı olmasına rağmen işten çıkardın, kabin ekibini, çalışanların hesaplarını akp karşıtı mi diye psikopat gibi gizli gizli takip ettirdin, tüm bunlarla sen gündeme geldin, simdi maaş verecek nakit paran yok, nakit dengesini kontrol etmek için kafası çalışanbir muhasebe

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 10 yıl önce
Google translate kullanıp Ing den Turkçeye çevirip direk copy paste mi yaptın?
Veriler ~ 10 yıl önce
2012 yili 1.1m( buradaki m milyari temsil eder) kar, 2013 618m( buradaki m milyonu temsil eder) anladin mi m..( buradaki m'yide sen bul artik)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öneri ~ 10 yıl önce
Sevgili Protozoon'lar önünüze bir klavye alip arama motoruna thy 2012,2013 kar diye yaziyorsunuz, çikan yazilari okuyorsunuz, Alman yalakalari, Almanlar ve baska kitalarda yasayanlar icin tavsiyem sadece rakkamlari okusunlar, okurken ayakta dursunlar, zira otururken aci yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
THY emelilik haklarını alıpta utanmadan yüzsüzlükle şirketinin hakkında facebookta atıp tutan bazı karaktersizlerinin emeklilik kartlarını almayı düşünmüyormu?Bu haberi face sayfasında müjde verir gibi paylaşan beter olun yorumları yapan THY den emekli olan yüzsüzler sıra sizede gelecek o pas haklarınız bi elinizden alınsın da bakalım böyle adi paylaşımlar yapacakmısınız ikiyüzlü korkaklar sizi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 10 yıl önce
Yıllardır borsada işlem yapan biri olarak belirtmeliyim ki borsayla uğraşan herkesin de bildiği gibi borsada beklentiler alınır,gerçekler satılır.Belki hatırlamazsınız 2008'de kısa sürede THY 5 katına yakın bir sıçrama yapmıştı hisse fiyatında.Özellikle o tarihten sonra hızlı hamleler yaptı,yurtdışında da önemli sıçramalar yaptı,ardından sermaye artırımı yaptı,bu da fiyatlara yansıdı.Ama görülüyor ki,plansız büyüme şuan şirketin bilançosunda olumsuz izlenimler veriyor.Yaklaşık 1 yıllık hisse hareketine bakarsanız yerinde saydığını hatta gerilediğini görürsünüz.Hisselerinin büyük bir çoğunun yabancı hissedarların elinde olduğu bir kağıtta durum çok iç açıcı olsa fiyatlara yansır buralarda durmazdı. Tabi ki ben de milli havayolumuzun durumunun kötüye gitmesini istemem,umarım da işler yolundadır. (Yatırım tavsiyesi değildir.Şahsi görüşlerimi içermektedir)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 10 yıl önce
Birisi borsada kagit dusurmeye calisiyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
DÜNYANIN HER YERİNDE BİR ŞİRKETTE ÇALIŞANLARIN TÜMÜ ,ÇALIŞTIKLARA YERE HAKLI HAKSIZ YAPILAN TÜM SALDIRILARA ,TÜM ANTİ PROPOGANDALARA KARŞI ŞİRKETLERİNİ SAVUNURLAR. OYSA BİZDE AİRPORT HABER YORUMLARINDA GEREK DIŞARIDAN THY YE YAPILAN SALDIRILARI DESTEKLEYEN HATTA BİZZAT SALDIRAN ,YALAN HABER ÜRETENLERİN TÜMÜ MAALESEF BU ŞİRKETTE ÇALIŞANLARIN TÜMÜ THY YOLLARINDA ÇALIŞMAKTADIR BİNLERCE KİŞİLİK BİR AİLEDE SAYILARI AZ DA OLSA İFTIRA KAMPANYALARINA UTANMADAN SIKILMADAN DEVAM ETMEKTEDİRLER BU ATİLLA AYÇİN KALINTISI ÇAĞ DIŞI SOSYALİST BOZUNTULARINA AİRPORT HABER DE BİLEREK YADA BİLMEYEREK DESTEK OLMAKTADIR. BİR YORUMUN YAYINDAN İPTALİ İÇİN SADECE KÜFÜRLÜ OLMASIMI YETERLİDİR. YALAN YADA İFTİRA İPTAL İÇİN GEREKÇE DEĞİLMİDİR İSİMSİZ İMZASIZ KİŞİLERİ HEDEF ALAN ÇAMUR ATMALAR FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜMÜDÜR. UNUTMAYIN YEMEK YEDİĞİNİZ KABA PİSLERSENİZ SONUNDA ZARAR GÖREN SİZ OLURSUNUZ SİYASET , SİYASİ PARTİLERDE YAPILIR İŞ YERİNDE DEĞİL

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000