02 Ağustos 2012, Perşembe 16:43:46

THY'DEN KOKPİT VE KABİNE UYARI

Uçucu ekiplerin ER adı verilen uçuşlarda dinlenme sürelerini 24 saate düşüren düzenlemeye tepkiler artarken THY, değişiklikle ilgili çalışanlarını uyardı. THY’den çalışanlara yönelik açıklamada, “ TİS şu an için geçersizdir. O yüzden aykırılık yok” denildi.
  • thy gerileme devrinde diyen 02 Ağustos 2012, Perşembe 19:34:28 sen rahat ol o işsiz ordusu arkalarında sağlam adamlarla thyye girecek asıl orda arkası olmayanlar kendilerini kollasınlar!!!!! Hahaha bu ne yaa ;) evladim sen gel yeterki burada ise basla. Samimi temennim insallah thyde ucucu olursun. Bu tarafa gectigin zaman bak bakalim bu fikirlerin devam edecekmi? O issizler ordusunda olman kendi hatan, zamaninda kendini yeterince gelistirseydin. Milletin isini gucunu kiskanacagina kahve koselerinde maaslarini konusacagina biraz girisken olsaydin, torpil arayacagina dil kursuna gidip yes ve no nun yanina kelimeler ekleseydin. Yada ne bileyim riskini alip ozel bir kursa gidip Atpl alsaydin. Tutan mi vardi seni? Torpilli oldugunu kabul edip ise girecegini soyleyen, Alenen birilerinin yardimina ihtiyac duyan donanimsiz yeteneksiz yeterliligi olmayan insanlarsiniz. Acinacak haldesiniz. Ne oldu zoruna mi gitti? Torpil pesinde kosacagina kendini gelistir
  • Hersey Kazim Caliskanin ustun zekasi dahilinde olup ,muhalefete yer yoktur onun katinda....
  • madem ki yururlukte olmayan bir toplu sozlesmeden bahsediyorsunuz nicin sendika uyesi olmayanlara yatirdiginiz farklari toplu sozlesme maddesi geregi alamazsiniz diye geri aliyorsunuz ?
  • eğer usulsüzce grev hakkı alındıysa usulsuzce bu uçakları kaldırmayın.! kana kan, dişe diş!
  • İnşallah kokpit ve kabin, yorgunluktan kaynaklanacak çok acı bir uyarı yayınlamaz bu iş bilmezlere... Daha doğrusu, iş bilmez değil de, her ortamda böbürlendikleri ve mevcut düzende kendilerine meclis hatta bakanlık yolu açacak olan başarıların gerçek sahiplerine karşı kadir kıymet bilmezlere...
  • sen rahat ol o işsiz ordusu arkalarında sağlam adamlarla thyye girecek asıl orda arkası olmayanlar kendilerini kollasınlar!!!!!
  • Daha beter olacaksiniz ....
  • Dananın kuyruğu kopar artık bundan sonra... Bakalım bekleyip göreceğiz.
  • Sozlesme imzalandi. 22. Tis aynen gecerli. Rev 5. Bizi baglamaz...
  • thy artık yıllarca çalışıp emekli olmayı düşüneceğimiz bir kurum olmaktan tamamiyle çıkmış aksine geleceğe kaygıyla bakan çalışanları ve despot tavrıyla yolcularını da huzursuz eden bir yer haline dönüşmüştür.. Hayırlı uğurlu olsun.. hani işten atılan arkadaşlar için "ohh olsun onlar gitsin de biz gelelim" diyen işsiz tayfası vardı ya.. "buyurun dostlar buyurun malaesef kurtlar sofrasına.."

THY İnsan Kaynakları’ndan sorumlu Genel Müdür yardımcılığı, SHT 6A-50 ( rev.5) talimatında yapılan değişikliğe gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı.

Çalışanların sanal ortamda kurum içi mesajlaşmaları sırasında sözkonusu değişikliğe yönelik ağır eleştiri ve şiikayetlerde bulunması üzerine THY’den şu açıklama yapıldı:

“SHT 6A-50 (rev 5) talimatına ilişkin çalışlmalar SHGM tarafından 2012 yılında başlatılmış olup ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak tamamlanmıştır. Bu çerçevede ortaklığımızın PR.01/07/007 prosedürü de SHGM düzenlemesine uyumlu hale getirilmiştir. Ortaklık prosedüründe yapılan düzenlemenin TİS’e  uygun olup olmadığı yönünde çalışanlarımız arasında tereddütler oluşmuştur. Yapılan düzenleme 22. Dönem TİS’e ve mevzuata uygundur. Şöyle ki 22. dönem TİS’in yürürlüğü 31.10.2010 tarihinde sona ermiştir. Yürürlükte olmayan bir TİS hükmüne aykırılıktan söz edilemez. Bununla birlikte ortaklığımız pr.01/07/007 prosedüründe daha önc e yer alan düzenleme SHGM’nin SHT 6A-50 ( rev 4) te yer alan düzenlemesiyle bire bir aynı olup talimattan farklı bir hüküm içermemekteydi.. Yani prosedür ile SHGM düzenlemesi arasında çalışanın lehine bir fark bulunmamaktaydı.

22. dönem TİS’in 99/2-A maddesi prosedürde ve mevzuatta farklı hükümler olması halinde işçi lehine olan hükmün uygulanacağı yönünde olup mevcut düzenlemelerin baştan beri mevzuata uygunluğu temin etme amacı güdülerek hazırlandığı çalışanlara mevzuatta tanınandan daha fazla hak tanınması gibi bir iradenin baştan beri bulunmadığı gözönüne alındığında bu hükme aykırılıktan da söz edilemeyeceği açıktır.

Tüm uçucu personelimizin yeni düzenlemeye uygun çalışma konusunda hassasiyet göstereceklerine eminiz.”

THY'DEN KOKPİT VE KABİNE UYARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
thy gerileme devrinde diyen 02 Ağustos 2012, Perşembe 19:34:28 sen rahat ol o işsiz ordusu arkalarında sağlam adamlarla thyye girecek asıl orda arkası olmayanlar kendilerini kollasınlar!!!!! Hahaha bu ne yaa ;) evladim sen gel yeterki burada ise basla. Samimi temennim insallah thyde ucucu olursun. Bu tarafa gectigin zaman bak bakalim bu fikirlerin devam edecekmi? O issizler ordusunda olman kendi hatan, zamaninda kendini yeterince gelistirseydin. Milletin isini gucunu kiskanacagina kahve koselerinde maaslarini konusacagina biraz girisken olsaydin, torpil arayacagina dil kursuna gidip yes ve no nun yanina kelimeler ekleseydin. Yada ne bileyim riskini alip ozel bir kursa gidip Atpl alsaydin. Tutan mi vardi seni? Torpilli oldugunu kabul edip ise girecegini soyleyen, Alenen birilerinin yardimina ihtiyac duyan donanimsiz yeteneksiz yeterliligi olmayan insanlarsiniz. Acinacak haldesiniz. Ne oldu zoruna mi gitti? Torpil pesinde kosacagina kendini gelistir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kazim ~ 12 yıl önce
Hersey Kazim Caliskanin ustun zekasi dahilinde olup ,muhalefete yer yoktur onun katinda....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isisnize gelince toplu sozlesme var ~ 12 yıl önce
madem ki yururlukte olmayan bir toplu sozlesmeden bahsediyorsunuz nicin sendika uyesi olmayanlara yatirdiginiz farklari toplu sozlesme maddesi geregi alamazsiniz diye geri aliyorsunuz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grev ~ 12 yıl önce
eğer usulsüzce grev hakkı alındıysa usulsuzce bu uçakları kaldırmayın.! kana kan, dişe diş!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK1951 ~ 12 yıl önce
İnşallah kokpit ve kabin, yorgunluktan kaynaklanacak çok acı bir uyarı yayınlamaz bu iş bilmezlere... Daha doğrusu, iş bilmez değil de, her ortamda böbürlendikleri ve mevcut düzende kendilerine meclis hatta bakanlık yolu açacak olan başarıların gerçek sahiplerine karşı kadir kıymet bilmezlere...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy gerileme devrinde diyen ~ 12 yıl önce
sen rahat ol o işsiz ordusu arkalarında sağlam adamlarla thyye girecek asıl orda arkası olmayanlar kendilerini kollasınlar!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Daha beter olacaksiniz ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Dananın kuyruğu kopar artık bundan sonra... Bakalım bekleyip göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 12 yıl önce
Sozlesme imzalandi. 22. Tis aynen gecerli. Rev 5. Bizi baglamaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY gerileme devrinde.. ~ 12 yıl önce
thy artık yıllarca çalışıp emekli olmayı düşüneceğimiz bir kurum olmaktan tamamiyle çıkmış aksine geleceğe kaygıyla bakan çalışanları ve despot tavrıyla yolcularını da huzursuz eden bir yer haline dönüşmüştür.. Hayırlı uğurlu olsun.. hani işten atılan arkadaşlar için "ohh olsun onlar gitsin de biz gelelim" diyen işsiz tayfası vardı ya.. "buyurun dostlar buyurun malaesef kurtlar sofrasına.."

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000