06 Ağustos 2010, Cuma 22:12:54

THY'DEN KİLOLU KABİN MEMURU AÇIKLAMASI

Fazla kiloları nedeniyle ücretsiz izne çıkarılan kabin memurları ile ilgili THY açıklama yaptı.
  • Alınan karara yorumum yok ama çıkartılan kişiler eğer ev geçindiriyorsa ne olacak... diğer bir konu uçakta görevli personel için uçağa sağlıklı (diyete uygun)yiyecekler verilsin.. duyumlarıma göre oradaka yiyecekler çok yağlı oluyormuş...
  • kabinde yolcu çağırdığında galleye girmeden dönemeyen hostesler var:))..çok haklı bi karar olmuş..
  • biraz yemeye ara verin zayıflayın. sizin içinde iyi olur bu sağlığınızı kazanırsını adamlar size iyilik yapıyor :)))
  • PEKI OZAMAN NASIL OLUYORDA YENI ALIMLARDA FICI GIBI BOY KILYU GECMESI MUMKUN OLMAYAN INSANLARI ISE ALIYORSUNUZ.BUNLRI GORMEMEK ICIN INSANIN KOR OLMASI LAZIM.AMACINIZ NIYETINIZ NEDIR?BUTUN THY UCUCLARININ BIY KILOSUNU TAMAMEN THY DEN BAGIMSIZ BIR BIRIM YAPMALI YOKSA AMACLARI ESKI PERSONELI CIKARIP YERINE DAHA AZ MAASLI PERSONLE ALMAK.BUNU HEREKS BOYLE BILSIN
  • valla bu kadar uzatmanın bir anlamı yok ki zayıflayın biraz spor biraz diyet biraz azim imkansız bişey değil.kolaygelsin.
  • eksilen her personel o ya da bu bolumden farketmez bir sekilde diger calisma arkadaslarinin daha fazla performans yada daha fazla mesai yapmasina sebep olacak ister ucretsiz izin' ister erken emekli sebep farketmeyecek .cunku ben ekip yoklugunda sefer iptali gormedim.singapurdan gelen ekibe antalya gitgel yaptirildigi gibi neler yapilacak neler teklif edilecek
  • PEKİ;aranan vasıflar bu ise, THY markasını temsil etme performansı ve hareket kabiliyeti en üst seviyede olan vitrininizdeki tecrübeli Kabin Amirlerini neden erken yaşta emekli etmeye kalkıyor veya tazminatlar ödeyerek işten atıyorsunuz o halde.?????
  • Hepimiz KİLOLUYUZ.
  • birlik duygusu gelişmemiş bir toplumda birarada olmaktan bahsediyorsunuz!
  • o zaman durmak yok yemeye devam diim :)
İlk olarak AirportHaber'in duyurduğu kilolu kabin memurlarının ücretsiz izne çıkarılması ile ilgili THY'den akşam saatlerinde açıklama geldi. Airporthaber'e gönderilen açıklamada, söz konusu olayla ilgili sorulara cevap verildi. İşte THY'den gelen o açıklama:


Oncelikle bu uygulama, tum dunyada uygulanan bir kriter midir?

Tüm havayollarında kilo ve boy kriteri kabin ekibi için önemli bir faktördür. Hatta bazı havayollarının belirli bir bedendeki uniformayı deneterek işe alım yaptıkları ve tüm kabin memurlarının görev yaptıkları sürece aynı beden uniforma kullanmak zorunda oldukları bilinen bir gerçektir. Bazı havayolları kol uzunluğu, beden ölçüleri v.b ilave kriterler de belirlemektedir. Bu kriterler görselliğin son derece önemli olduğu bu meslekte hem görsellik açısından hem de hareket kabiliyeti açısından önemlidir.

. 30 gorevli arasinda kaci hostes, kaci host?

Şu ana kadar ölçüm yapılan personelden boyu ve kilosu arasında 15 kilonun üzerinde fark olan 28 personele ücretsiz izin verilmesi planlanmıştır, bunlardan 13’ü bayan, 15’i erkektir.

. 6 aydan önce zayıflayan olursa süre dolmadan ise geri donebilecekler mi?

Kişilere 6 ay süre ile ücretsiz izin verilmiş olup bu sürenin herhangi döneminde uygun kiloya ulaşmaları halinde hemen görevlerine başlatılacaktır.

.- Hangi amacla boyle bir karar alindi? Burada onemli olan gorsellik mi yoksa hareket kabiliyeti ya da saglik sorunlari anlaminda mi bu yonde karar alindi?

Ortaklığımız yönetmeliği gereği Kabin Amirleri ve Kabin Memurları, görevlerini sürdürdükleri sürece işe girerken Kabin Memuru adayında aranılan şartları korumak zorundadır. Türk Hava Yolları olarak hem vitrinimizde olan kabin ekiplerinin THY markasını temsil etme performanslarını en üst seviyede eşitlemesi hem de hareket kabiliyeti açısından böyle bir karar alınmıştır.


THY'DEN KİLOLU KABİN MEMURU AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (70)

Misafir ~ 14 yıl önce
Alınan karara yorumum yok ama çıkartılan kişiler eğer ev geçindiriyorsa ne olacak... diğer bir konu uçakta görevli personel için uçağa sağlıklı (diyete uygun)yiyecekler verilsin.. duyumlarıma göre oradaka yiyecekler çok yağlı oluyormuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kabinde yolcu çağırdığında galleye girmeden dönemeyen hostesler var:))..çok haklı bi karar olmuş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
biraz yemeye ara verin zayıflayın. sizin içinde iyi olur bu sağlığınızı kazanırsını adamlar size iyilik yapıyor :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
PEKI OZAMAN NASIL OLUYORDA YENI ALIMLARDA FICI GIBI BOY KILYU GECMESI MUMKUN OLMAYAN INSANLARI ISE ALIYORSUNUZ.BUNLRI GORMEMEK ICIN INSANIN KOR OLMASI LAZIM.AMACINIZ NIYETINIZ NEDIR?BUTUN THY UCUCLARININ BIY KILOSUNU TAMAMEN THY DEN BAGIMSIZ BIR BIRIM YAPMALI YOKSA AMACLARI ESKI PERSONELI CIKARIP YERINE DAHA AZ MAASLI PERSONLE ALMAK.BUNU HEREKS BOYLE BILSIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
valla bu kadar uzatmanın bir anlamı yok ki zayıflayın biraz spor biraz diyet biraz azim imkansız bişey değil.kolaygelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
eksilen her personel o ya da bu bolumden farketmez bir sekilde diger calisma arkadaslarinin daha fazla performans yada daha fazla mesai yapmasina sebep olacak ister ucretsiz izin' ister erken emekli sebep farketmeyecek .cunku ben ekip yoklugunda sefer iptali gormedim.singapurdan gelen ekibe antalya gitgel yaptirildigi gibi neler yapilacak neler teklif edilecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
PEKİ;aranan vasıflar bu ise, THY markasını temsil etme performansı ve hareket kabiliyeti en üst seviyede olan vitrininizdeki tecrübeli Kabin Amirlerini neden erken yaşta emekli etmeye kalkıyor veya tazminatlar ödeyerek işten atıyorsunuz o halde.?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hepimiz KİLOLUYUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
birlik duygusu gelişmemiş bir toplumda birarada olmaktan bahsediyorsunuz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
o zaman durmak yok yemeye devam diim :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000