05 Mayıs 2008, Pazartesi 15:10:18

THY'den kapasite artışı

Türk Hava Yolları (THY), 1 Nisan'daki Star Alliance üyeliği ile başta Türkiye ile ilişkileri sıcak olmayan Hırvatistan olmak üzere Balkanlardaki yolcu kapasitesini artırmaya başladı.

THY Hırvatistan Yöneticisi Hakan Yılmaz, THY'nin Star Alliance ile bölgede önemli bir imaj ve marka oluşturduğuna işaret ederek, ''Siyasi ve ticari ilişkilerin zayıf olduğu Hırvatistan'dan 2010 yılında 55 bin yolcu ülkemize taşımayı hedefliyoruz." dedi. THY'nin, Lufthansa ve Avusturya Havayolları ile birlikte önemli konuma geldiğini belirten Hakan Yılmaz, "Bu iki havayolu şirketinin bölgede çok güçlü bir yapıları var. Bu sebeple yolcuların büyük çoğunluğu da bunlarla uçuyor. Star Alliance üyeliği ile THY, Hırvat yolcular için önemli bir tercih edilme noktasına geldi. Birlik üyesi Lufthansa, Avusturya ve Hırvat Havayolları ile aynı grupta olmamız yolculara ellerindeki kartları THY'de kullanma avantajı vermiştir. İlk etapta beklentimiz Hırvat yolcu sayımızı yüzde 10 artırmaktır'' dedi. Yılmaz, ileriki aşamalarda Zagrep ile İstanbul arasında haftada 5 olan sefer sayısını 6, 2010 yılında da günlük uçuşlara geçme planı yaptıklarını ifade etti.

 
Türkiye ile Hırvatistan arasında siyasi, ticari yönden büyük bir ilişki olmamasına rağmen THY'nin enerji ve potansiyel oluşturduğunu söyleyerek, ''2008 yılı beklentimiz 39 bin, 2009'da 45 bin. 2010 itibariyle de günlük seferler düzenleyip, 55 bin yolcuyu hedefliyoruz'' diye konuştu.

Türkiye ile Zagrep arasında; Salı, Perşembe, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri karşılıklı olarak seferler düzenleniyor. Bu uçuşlardan bazıları da Slovenya'nın başkenti Lubyana ile bağlantılı gerçekleştiriliyor.

THY'den kapasite artışı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000