24 Haziran 2016, Cuma 11:29:22

THY'den KAP'a uçak açıklaması

Türk Hava Yolları (THY), Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile bir adet büyük gövdeli uçak kiraladığını duyurdu.
  • henüz 1 yaşına bile gelmemiş bir uçak, bence mantıklı bir hamle oldu bu. Bazen fabrika siparişlerini beklemek büyüme hızını yavaşlatabiliyor.
  • thy artik yeni modeller almaya baslamali suan yeni a330 777aliyorlar bir bildikleri vardir ama son cikan a350 alabilirler hicbir sorunu cikmadi 787sorunlari oldugu icin uzak duruyor olabilirler 777-300ER benimde ilgimi cekiyor ama thy geldiginden beri ariza yapiyor bana gore artik eger rekabet etmek istiyorlarsa a380alinsin hem onlar zengin olur hemde havalimanlari .
  • thy nin gururu 777
  • Eğer bu da Kenya'dan gelen uçaklardansa, sıkışık koltuklar, servise yetişemeyen ekip, olmayan burun ve yer kamerası, sırt ve boyun ağrısı, bilgi ekranı eksik ve hatalı uçuş bilgisayarı (Yer sürati bir yerde başka, başka yerde başka gösteriyor, mesela dış sıcaklık yok, head wind, tail wind yok) demektir. Her ay 2 kere Hindistan'a gittiğim bu uçaklar nedeniyle THY'den soğudum.
  • 777' nin biri devamlı arıza yapıyor. Kaç sefer acil iniş yaptı. Araştırın bulursunuz. Bence hemen geri göndersinler. Bize arızalı uçak kakalamışlar, son durumunu bilen varsa yazarsa sevinirim.
  • Bu uçaklar maliyetli uçaklar nasıl oluyorda durmadan ya 0 alınıyor yada kiralanıyor ABD nin doğu eyaletleri başkent Newyork Chikago Boston Miami gibi eyaletler A 330 300 ler kullanıldı bilmem ama daha az maliyetli .uçaklar kullanabilir
  • Kuyruk tescili nedir bu uçağın? Cevap için teşekkürler
  • Ne Antalyası? Ankara-New York seferi başlayacak.
  • A350 ler su an pahali, 777 nin yeni serisi gelene kadar 4 yillik kiralama karari alan yoneticileri kutluyorum, bize 787 ve A380 yaramaz
  • Artık çift dil bilen yaş sınırı 30 ü aşan bir kabin memuru alımı yapsanızda vizede bir şans verseniz ..

Türk Hava Yolları (THY), Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile bir adet büyük gövdeli uçak kiraladığını duyurdu.

KAP'a yapılan açıklamada, TSAVO Aircraft Financing firmasından 1 adet Boeing B777-30ER tipi uçağın 4 yıllığına kiralandığı belirtildi.

THY'den yapılan açıklama şöyle;

Ortaklığımız 2016 yılı filo planımız dahilinde halihazırda yer alan 1 adet B777-300ER uçağının TSAVO Aircraft Financing LLC firmasından 4 yıllığına kiralanması gerçekleştirilmiştir.

THY'den KAP'a uçak açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

yeni bir kuş ~ 8 yıl önce
henüz 1 yaşına bile gelmemiş bir uçak, bence mantıklı bir hamle oldu bu. Bazen fabrika siparişlerini beklemek büyüme hızını yavaşlatabiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY FİLO ~ 8 yıl önce
thy artik yeni modeller almaya baslamali suan yeni a330 777aliyorlar bir bildikleri vardir ama son cikan a350 alabilirler hicbir sorunu cikmadi 787sorunlari oldugu icin uzak duruyor olabilirler 777-300ER benimde ilgimi cekiyor ama thy geldiginden beri ariza yapiyor bana gore artik eger rekabet etmek istiyorlarsa a380alinsin hem onlar zengin olur hemde havalimanlari .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 8 yıl önce
THY FİLO: Bilip bilmeden konuşmaktasınız. THY filosunda halen (bu son kiralanan dışında) 30 adet b777-300er uçmakta. Bunlardan bazıları zaman zaman, hatta üst üste bile arızalanabilir; her havayolunun her marka/model uçağında buna benzer durumlar olabilir. a380 alınsın buyuruyorsunuz: sizin dediğiniz gibi olsun, bakalım!... 10 tane alsalar, paşa gönlünüze yetecek midir, acaba? Bu a380'leri Türkiye'deki hangi havalimanına indirebilecekler, hangi havalimanındaki hangi körük sistemine bağlayıp 600 yolcu civarı taşıyabilecek bu a380'leri kısa zamanda boşaltıp doldurabilecekler? Hangi parkurlarda bu a380'leri %80-85 dolulukla uçurabilecekler??? Kafadan sallaması kolay, THY sanki uçak değil, otobüs alıyor!... İyi ki varsınız; siz ve sizin gibiler olmasa dünyadan haberimiz olamayacak!... Cık, cık, cık!... :(((((((
uzakdogu yolcusu ~ 8 yıl önce
thy nin gururu 777

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 8 yıl önce
Eğer bu da Kenya'dan gelen uçaklardansa, sıkışık koltuklar, servise yetişemeyen ekip, olmayan burun ve yer kamerası, sırt ve boyun ağrısı, bilgi ekranı eksik ve hatalı uçuş bilgisayarı (Yer sürati bir yerde başka, başka yerde başka gösteriyor, mesela dış sıcaklık yok, head wind, tail wind yok) demektir. Her ay 2 kere Hindistan'a gittiğim bu uçaklar nedeniyle THY'den soğudum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hancii ~ 8 yıl önce
Su anda Bombay'e giden 400 kapasiteli 777'lerin diger 777'lerden eksigi yok fazlasi var. Gayet de yeni ve konforlu ucaklar. Ben de bir kac kez bu ucaklarla seyahat etmistim, sen o hindistan seyahatlerinde hep uyuduysan demek ki...
mafaky ~ 8 yıl önce
Evet, bu uçak TC-LKC tescillidir ve daha önce Kenya havayolları için uçuyordu. 28J372Y koltukludur. Kardeşleri TC-LKA ve LKB de bir süre önce kiralandı ve hemen sadece BOM ve DEL hatlarında kullanıldı/kullanılıyor. Bakalım bu 3. uçak ağırlıklı olarak hangi hatta kullanılacak?
Sakat Uçak ~ 8 yıl önce
777' nin biri devamlı arıza yapıyor. Kaç sefer acil iniş yaptı. Araştırın bulursunuz. Bence hemen geri göndersinler. Bize arızalı uçak kakalamışlar, son durumunu bilen varsa yazarsa sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 8 yıl önce
Tc-ljh düzeldi
aynen ~ 8 yıl önce
Kac kere acil inis kac kere teknik ariza
Mustafa Turan ~ 8 yıl önce
Bu uçaklar maliyetli uçaklar nasıl oluyorda durmadan ya 0 alınıyor yada kiralanıyor ABD nin doğu eyaletleri başkent Newyork Chikago Boston Miami gibi eyaletler A 330 300 ler kullanıldı bilmem ama daha az maliyetli .uçaklar kullanabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 8 yıl önce
Eyaletmi? Başkent New York mu? Chikago neresi? Arkadaşlar biraz dikkat edelim lütfen.
İzmirden yeni hatlar (777 izmir base) ~ 8 yıl önce
ADB-LHR-JFK-LHR-ADB haftada 2 gün(pzt-cmts). ADB-HND(tokyo)-ADB (her perşembe). Salı, çarşamba ve cuma günleri sabahtan BCN, öğlen SAW akşama VKO gitgel uçuşları, pazar günü tüm gün ADB-IST-ADB
777s ~ 8 yıl önce
Kuyruk tescili nedir bu uçağın? Cevap için teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LKx ~ 8 yıl önce
LKD olabilir muhtemelen
Kuyruk ~ 8 yıl önce
TC-LKC Kenya'dan gelen son uçak
Vecihi ~ 8 yıl önce
Ne Antalyası? Ankara-New York seferi başlayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne ~ 8 yıl önce
Ne ankarasi antalya baslatacaklar
Harika ~ 8 yıl önce
A350 ler su an pahali, 777 nin yeni serisi gelene kadar 4 yillik kiralama karari alan yoneticileri kutluyorum, bize 787 ve A380 yaramaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ake ~ 8 yıl önce
Sen ne kadar çok şey biliyorsun bakayım öyle? Havacılık uzmanı mısın yoksa! THY'de idareye gir o kadar akıllı isen.
Ake'ye ~ 8 yıl önce
Yoeumundaki usluba bakilirsa biraz kiskanclik biraz cekememezlik seziyorum ne bu ofke ne bu kin arkadas. Sen uzmandin da isini mi aldilar elinden?
? ~ 8 yıl önce
56 tane 330 işletirken , 330 ile aynı sınıfta ki yüzde 15-18 daha az yakıt tüketen 787 nasıl mantıklı olmuyor ?
İnch ~ 8 yıl önce
Artık çift dil bilen yaş sınırı 30 ü aşan bir kabin memuru alımı yapsanızda vizede bir şans verseniz ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vecihi ~ 8 yıl önce
Öyle bir alım yapılma ihtimali çok zor, bilgine.
İnch ~ 8 yıl önce
Neden bilginiz mi var şahsi kanaatiniz mi ?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000