22 Ocak 2015, Perşembe 08:30:44

THY'DEN İZİNSİZ ÇEKİME SUÇ DUYURUSU

THY, insansız hava aracıyla çektiği görüntüleri YouTube'da paylaşan Aspet Manukyan hakkında suç duyurusunda bulundu. Manukyan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak
  • Bu goruntuler isiginda her vatandasin savciliga suc duyurusunda bulunmaya hakki vardir, neticede kamu guvenligini ilgilendiren bir durum!
  • adam aslında iyilik yapmış. korkunç bir güvenlik açığını ortaya koymuş eleman. devletin ödüllendirmesi lazım
  • Dispatch/pilot: millet meydan trafigini izinsiz kateder helikoptere 20 radial onden yol takibi yap der adam kafasinagore yaklasir nedir.tabiiki kural ve guvenlik disi course kat etme konusmalari monutor et devam sanki herkes bukadar safe ucuyor yapmayin arkadaslar once biz kendimize cekiduzen verelim sonra akitin cezalari gelsin thy sen mukemmelmisin? Ltba sid uygulamasinda adam yol kacirir safakoyu tavaf eder falan komik :)
  • Ibretlik paylaşim olsun arkadaş..
  • Bu işi şikayet edecek kendi sorumluluğundaki alan olduğu için ve tüm havayolları adına DHMİ'dir. Thy bunun için şikayette bulunacağına önce kendi ayıplarını bir temizlesin. Mesela dün konusu geçti. 1975'de yeşilköyün 3 mil açığında düşen ve enkazı havaalanının burnunun dibinde olan F28 uçağını ve naaşları çıkarsın ve tazminatlarını ödesin Thy yönetimi. Ayıptır, günahtır ya, 40 sene geçti üzerinden hala hiçbir hareket yok. Öyle hacca gidip, yat kalkla olmaz bu işler. Önce yediğiniz kul haklarını bir ödeyin, ondan sonra çıkın ortaya. Böyle haller varken nasıl da rahat rahat oturuyorsunuz o makamlarda.
  • Havacılık meraklısı genç diyorlar hala ya ! Ya sizin kafalar iyi mi ? Ben kaç yıldır uçuyorum, eline drone alıpta, o bölge üzerinde uçuramam , her ayrıntısını bildiğim bölge de ? Adam siyah bantla kapamış ışıklarını , çekiyorda çekiyor. Ya böyle akla ziyan bir düşüncesizlik olabilir mi ? Herkesin var dronu, herkesin şirketi var çekim yapan. Herkes gelsin meydanın üzerine o halde, uçsun , takılsın. Bakın Türkiye de adam bıçaklar , az ceza alır, kadın öldürür, döver , darp eder ceza almaz. Eğitim ( öğretim değil ) kalitesi çok uzun zaman da yükselebileceğine göre, ağır cezalar gelse bu sokaklarda ki köpek kopuk kendine çeki düzen verir. Aynı nedenle bu çocuga yasa da ne ceza varsa verilmeli, bakın ondan sonra cesaret edebilen çıkıyor mu ?
  • 23 kalkışta pegasus uçağı da var . Pegasus da versin izinsiz reklam yaptı diye.
  • 6 aydan - 2 yıla kadar? Zaten takım elbise giyince iyi halden 4-5 yıl cezası indirilmiyor mu? Bak ya durduk yere adama 2-3 yıl borçlandık ,özür dileriz Manukyan söz türk halkı olarak para toplayıp sana yıllarını geri ödeyeceğiz.
  • Bu adam havacılık meraklısı değil. "Intention B*tch" olur kendisi. Şöyle ki youtube ta daha fazla izleyici ve beğeni toplamak adına limitleri zorlamıştır. Biz tek motorlu uçakla seyrüsefer yaparken vfr limitlerin 100ft üzerine çıkmaya korkup ,notam'lı sahaların yanından geçmeyelim ,bu adam onbinlerce hayatı tehlikeye atsın ve havacılık meraklısı adı altında affedilsin, yok öyle bir dünya. Bu dan sonra bizde canımızın istediği CTR'dan geçer rapor etmez,LTBA'nın ILS course'unu kateder kafamıza göre takılırız. PPL HOLDER AVIATION ENTHUSIASTIC
  • Üstünü kapatın abicim sizde meydanın, şöyle genişçe bir bezle. girmesin kimse. Duvar örmekle çevre güvenliği olmuyor değilmi?. MSHGP nın geliştirilmesi lazım. Duvar fotosu, kapı dedektörü ile güvenlik olmaz 2015 yılında.

Atatürk Havalimanı üzerinde, fotoğraf ve video çekme özelliğine sahip, uzaktan kumandalı insansız hava aracı (Drone) uçuran, daha sonra bu görüntüleri YouTube'de paylaşan havacılık meraklısı Aspet Manukyan adlı genç hakkında Türk Hava Yolları (THY) suç duyurusunda bulundu. Aspet Manukyan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

10 BİN TL PARA CEZASI VAR

THY suç duyurusunu, 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu'nun 93. maddesi uyarınca yaptı. Bu maddeye göre, uçuş güvenliğini riske atma ve fotoğraf çekme yasağı olan yerlerde çekim yapmanın cezası 6 aydan 2 yıla kadar hapis olarak belirlenmiş durumda. Ayrıca, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) de bu tür güvenlik sorunu yaratan durumlarda 10 bin TL'ye kadar para cezası kesebiliyor.

GÜVENLİK ZAAFİYETİ YARATTI

SHGM ve DHMİ'nin incelemelerinin sürdüğü bildirildi. Manukyan'ın 12 dakikalık görüntüyü YouTube'da yayımlaması, günde 1300'e yakın uçağın inip kalktığı havalimanındaki büyük güvenlik zafiyetini ortaya koymuştu. (Sabah)

THY'DEN İZİNSİZ ÇEKİME SUÇ DUYURUSU

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu goruntuler isiginda her vatandasin savciliga suc duyurusunda bulunmaya hakki vardir, neticede kamu guvenligini ilgilendiren bir durum!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
adam aslında iyilik yapmış. korkunç bir güvenlik açığını ortaya koymuş eleman. devletin ödüllendirmesi lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dispatch/pilot: millet meydan trafigini izinsiz kateder helikoptere 20 radial onden yol takibi yap der adam kafasinagore yaklasir nedir.tabiiki kural ve guvenlik disi course kat etme konusmalari monutor et devam sanki herkes bukadar safe ucuyor yapmayin arkadaslar once biz kendimize cekiduzen verelim sonra akitin cezalari gelsin thy sen mukemmelmisin? Ltba sid uygulamasinda adam yol kacirir safakoyu tavaf eder falan komik :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ibretlik paylaşim olsun arkadaş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F28 Bursa Uçağı ~ 9 yıl önce
Bu işi şikayet edecek kendi sorumluluğundaki alan olduğu için ve tüm havayolları adına DHMİ'dir. Thy bunun için şikayette bulunacağına önce kendi ayıplarını bir temizlesin. Mesela dün konusu geçti. 1975'de yeşilköyün 3 mil açığında düşen ve enkazı havaalanının burnunun dibinde olan F28 uçağını ve naaşları çıkarsın ve tazminatlarını ödesin Thy yönetimi. Ayıptır, günahtır ya, 40 sene geçti üzerinden hala hiçbir hareket yok. Öyle hacca gidip, yat kalkla olmaz bu işler. Önce yediğiniz kul haklarını bir ödeyin, ondan sonra çıkın ortaya. Böyle haller varken nasıl da rahat rahat oturuyorsunuz o makamlarda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Havacılık meraklısı genç diyorlar hala ya ! Ya sizin kafalar iyi mi ? Ben kaç yıldır uçuyorum, eline drone alıpta, o bölge üzerinde uçuramam , her ayrıntısını bildiğim bölge de ? Adam siyah bantla kapamış ışıklarını , çekiyorda çekiyor. Ya böyle akla ziyan bir düşüncesizlik olabilir mi ? Herkesin var dronu, herkesin şirketi var çekim yapan. Herkes gelsin meydanın üzerine o halde, uçsun , takılsın. Bakın Türkiye de adam bıçaklar , az ceza alır, kadın öldürür, döver , darp eder ceza almaz. Eğitim ( öğretim değil ) kalitesi çok uzun zaman da yükselebileceğine göre, ağır cezalar gelse bu sokaklarda ki köpek kopuk kendine çeki düzen verir. Aynı nedenle bu çocuga yasa da ne ceza varsa verilmeli, bakın ondan sonra cesaret edebilen çıkıyor mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pega ~ 9 yıl önce
23 kalkışta pegasus uçağı da var . Pegasus da versin izinsiz reklam yaptı diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
6 aydan - 2 yıla kadar? Zaten takım elbise giyince iyi halden 4-5 yıl cezası indirilmiyor mu? Bak ya durduk yere adama 2-3 yıl borçlandık ,özür dileriz Manukyan söz türk halkı olarak para toplayıp sana yıllarını geri ödeyeceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu adam havacılık meraklısı değil. "Intention B*tch" olur kendisi. Şöyle ki youtube ta daha fazla izleyici ve beğeni toplamak adına limitleri zorlamıştır. Biz tek motorlu uçakla seyrüsefer yaparken vfr limitlerin 100ft üzerine çıkmaya korkup ,notam'lı sahaların yanından geçmeyelim ,bu adam onbinlerce hayatı tehlikeye atsın ve havacılık meraklısı adı altında affedilsin, yok öyle bir dünya. Bu dan sonra bizde canımızın istediği CTR'dan geçer rapor etmez,LTBA'nın ILS course'unu kateder kafamıza göre takılırız. PPL HOLDER AVIATION ENTHUSIASTIC

Yanıtla

Kalan karakter 1000
118.5 ~ 9 yıl önce
Üstünü kapatın abicim sizde meydanın, şöyle genişçe bir bezle. girmesin kimse. Duvar örmekle çevre güvenliği olmuyor değilmi?. MSHGP nın geliştirilmesi lazım. Duvar fotosu, kapı dedektörü ile güvenlik olmaz 2015 yılında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ha ha ha ha ~ 9 yıl önce
Abi müthişsiniz, gerçekten çok güldürdünğz. Mesleğiniz nedir bilmiyorum ama bu süper kapasite ile en iyi komedi senaristlerine nal toplatırsınız. Tebrikler.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000