27 Ağustos 2012, Pazartesi 14:57:56

THY'DEN İSRAİL HASSASİYETİ

Türk Hava Yolları, İsrail’e giriş çıkış yapmış yolculara Suudi Arabistan’a uçuş izni verilmemesi konusunda uyarı yayınladı.
  • BİZİM BAŞBAKAN DA EN BÜYÜK YAHUDİ ÖDÜLÜ ALMIŞTI ACABA O GİDEBİLİR Mİ????
  • israile girecekseniz vizenizi ayrı bir kagıda alabiliyosunuz, pasaporta stamp basmadan
  • WARNING: - VISITORS HOLDING PASSPORTS CONTAINING ANY ISRAELI VISA OR STAMP COULD BE REFUSED ENTRY.
  • bu THY nin bir uygulaması değil ki. lübnana da giremezsiniz pasaportta israil damgası varsa. bazı ülkelerin pasaport vize kuralları bunu gerektiriyor hepsi bu. herhangi bir havayolu firmasıyla da yolcu suudi arabistana gitmek istese aynı şey geçerli olacak. THY nin bir kuralıymış gibi göstermek hoş olmamış.
  • ne yani kudüse giden birisi, hacca gidemezmi?
  • HEPSİ SÖZÜM ONA İSRAİL KARŞITIDIRLAR AMA ASLINDA HEPSİ İSRAİLLİLERLE YA İŞ YAPARLAR YA ONLARDAN ÇIKARLARI VARDIR...ARAPLAR İSRAİLLİLERİ İSTEMİYORLAR AMA ABD DE ONLARLA YANYANALAR..EE NERDE MÜSLÜMANLIK??? HANİ?? BİZİM BAŞBAKAN BİLE ATTI TUTTU GİTTİ MASON DEMİREL İN ALAMADIĞI EN BÜYÜK YAHUDİ ÖDÜLÜNÜ GÜL İLE BERABER ALMADI MI??? DOLAYISIYLA HEPSİ BOŞ,PALAVRA.....
  • Kendi tabanina kendini goya Isr. karsitiymis gibi gostermek halbuki yonetim tabakasi birlikte ne isler yuruturler... Yani tamamen duygusal bir hikaye.
  • dogru uygulama zira Suudiler almazlar geri gonderirler bu da THY ye maliyet demektir. Ayni sekilde Suriyeye giris yapmissaniz Israile giremezsiniz. Ya da KKTC ye pasaportunuzla gittiyseniz Yunanistani deneyin bakalim.
  • sebep nedır pekıı
  • Gayrı resmi bilgimiz yok derler tabii. Bu eski bir konu değil ki. Yıllardır böyle. Pasaportunda israil kaşesi olanlar başta suudi arabistan olmak üzere bazı arap ülkelerinde önce alı konulur, sonra sorguya çekilir sonra alınmadan geri gönderilir. Emniyet neden rehin pasaport uygulaması yapıyor. Pasaportunda israil kaşesi olanlar mevcut pasaportlarını emniyete bırakıp sorunlu ülkelere emniyetten aldıkları diğer pasaportla gidiyorlar. Ayrıca açın bir de israil konsolosluğuna sorun bakalım (tabii birileri varsa :) ) israile giderken kaç kişi vizesinin pasaport yerine bir A4 kağıdı üzerinde verilmesini istiyor. Bu şekilde bir sürü vizem var... İsraile çok gitmişimdir ama pasaportumda israil vizesi ve kaşesi yoktur. Hepsi a4 kağıdında.

Türk Hava Yolları’nın Suudi Arabistan yolcularına ilişkin uyarısı kafaları karıştırdı. Bir süre önce Suudi Arabistan’a gidecek yolculara yönelik İsrail uyarısı yapan THY, yer hizmetleri şirketi TGS personelini dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Daha önce İsrail’e giriş çıkış yaptığına dair pasaportunda stampa bulunan yolcuların Suudi Arabistan uçuşlarına alınmamasını isteyen THY’nin bu isteğini, TGS bütün çalışanlarına duyurdu.

TGS’den yapılan duyuruda, şu ifadelere yer verildi: “ Suudi Arabistan’a seyahat edecek yolcuların pasaportlarında İsrail’e giriş çıkış yaptığını gösteren stampa olması durumunda seyahatleri temin edilememektedir. Suudi Arabistan’a seyahat edecek yolcuların pasaportlarının kontrol edilerek İsrail’e giriş çıkış yaptığına dair stampa bulunması durumunda yolcunun seyahatine izin verilmemesi gerekmektedir.”

THY’nin Suudi Arabistan’a yapılacak seyahatler konusunda yaptığı bu uyarı üzerine Suudi Arabistan’ın İstanbul Konsolosluğu ve Suudi Arabistan Havayolları ile irtibata geçen Airporthaber'e, sözkonusu uygulamaya ilişkin kendilerinde bir bilgi bulunmadığını kaydettiler.

THY’nin uyarıda belirtilen uygulamayı neden yaptığı konusunda ise bir bilgi edinilemedi.

THY'DEN İSRAİL HASSASİYETİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

ACABA?? ~ 12 yıl önce
BİZİM BAŞBAKAN DA EN BÜYÜK YAHUDİ ÖDÜLÜ ALMIŞTI ACABA O GİDEBİLİR Mİ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ghjk ~ 12 yıl önce
israile girecekseniz vizenizi ayrı bir kagıda alabiliyosunuz, pasaporta stamp basmadan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
buyur ~ 12 yıl önce
WARNING: - VISITORS HOLDING PASSPORTS CONTAINING ANY ISRAELI VISA OR STAMP COULD BE REFUSED ENTRY.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TIMATICC ~ 12 yıl önce
bu THY nin bir uygulaması değil ki. lübnana da giremezsiniz pasaportta israil damgası varsa. bazı ülkelerin pasaport vize kuralları bunu gerektiriyor hepsi bu. herhangi bir havayolu firmasıyla da yolcu suudi arabistana gitmek istese aynı şey geçerli olacak. THY nin bir kuralıymış gibi göstermek hoş olmamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alone ~ 12 yıl önce
ne yani kudüse giden birisi, hacca gidemezmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PALAVRA ~ 12 yıl önce
HEPSİ SÖZÜM ONA İSRAİL KARŞITIDIRLAR AMA ASLINDA HEPSİ İSRAİLLİLERLE YA İŞ YAPARLAR YA ONLARDAN ÇIKARLARI VARDIR...ARAPLAR İSRAİLLİLERİ İSTEMİYORLAR AMA ABD DE ONLARLA YANYANALAR..EE NERDE MÜSLÜMANLIK??? HANİ?? BİZİM BAŞBAKAN BİLE ATTI TUTTU GİTTİ MASON DEMİREL İN ALAMADIĞI EN BÜYÜK YAHUDİ ÖDÜLÜNÜ GÜL İLE BERABER ALMADI MI??? DOLAYISIYLA HEPSİ BOŞ,PALAVRA.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sebep nemi? ~ 12 yıl önce
Kendi tabanina kendini goya Isr. karsitiymis gibi gostermek halbuki yonetim tabakasi birlikte ne isler yuruturler... Yani tamamen duygusal bir hikaye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dogru uygulama ~ 12 yıl önce
dogru uygulama zira Suudiler almazlar geri gonderirler bu da THY ye maliyet demektir. Ayni sekilde Suriyeye giris yapmissaniz Israile giremezsiniz. Ya da KKTC ye pasaportunuzla gittiyseniz Yunanistani deneyin bakalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
sebep nedır pekıı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgimiz yok derler... ~ 12 yıl önce
Gayrı resmi bilgimiz yok derler tabii. Bu eski bir konu değil ki. Yıllardır böyle. Pasaportunda israil kaşesi olanlar başta suudi arabistan olmak üzere bazı arap ülkelerinde önce alı konulur, sonra sorguya çekilir sonra alınmadan geri gönderilir. Emniyet neden rehin pasaport uygulaması yapıyor. Pasaportunda israil kaşesi olanlar mevcut pasaportlarını emniyete bırakıp sorunlu ülkelere emniyetten aldıkları diğer pasaportla gidiyorlar. Ayrıca açın bir de israil konsolosluğuna sorun bakalım (tabii birileri varsa :) ) israile giderken kaç kişi vizesinin pasaport yerine bir A4 kağıdı üzerinde verilmesini istiyor. Bu şekilde bir sürü vizem var... İsraile çok gitmişimdir ama pasaportumda israil vizesi ve kaşesi yoktur. Hepsi a4 kağıdında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000