16 Şubat 2016, Salı 14:42:11

THY'den Iraklı yolcularına vize duyurusu

Türk Hava Yolları (THY), Irak vatandaşlarına vize uygulamarında yapılan değişiklikler nedeni ile yolcularına duyuru yaptı.
  • hikayeden iş. sınır kevgire dönmüş.
  • Bence hiç vermeyin.

Iraklı yolcularını resmi internet sitesi üzerinden yaptığı duyuru ile uyaran Türk Hava Yolları (THY), e vize uygulamasında yapılan bazı değişiklikleri yerine getirmeyen yolcuların e-vize başvurusu yapamayacağını açıkladı.

THY'den yapılan açıklama şöyle;

Yasadışı göçle mücadele kapsamında Irak vatandaşlarının Türkiye vize uygulamaları konusunda değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler 5 Şubat 2016’dan itibaren uygulanmaya başlandı. Irak vatandaşı olan yolcularımızın Türkiye için vize başvurusunda bulunmadan önce aşağıdaki şartları yerine getirmeleri gerekiyor.

Irak vatandaşı yolcularımıza yönelik e-vize uygulamaları devam ediyor. Ancak yeni düzenlemelere göre artık Irak vatandaşı yolcularımızın e-vize başvurularında Schengen ülkeleri ile ABD, İngiltere ya da İrlanda vize/ikamet izni şartı aranacak.

Ön şartı yerine getirmeyen Irak vatandaşları ise vize başvurularını sadece www.visa.gov.tr adresinden yapabilecek ve vize Irak’taki Dışişleri Bakanlığı temsilcilerimiz tarafından verilecek. 

Yeni düzenlemeyle birlikte Şırnak/Habur Kara Hudut kapısında e-vize uygulaması kaldırıldı. Bu kapıdan giriş yapacak olan Irak vatandaşlarının önceden vize almaları gerekiyor.

Irak vatandaşları, sınırda kaşe vize uygulaması 10 Şubat 2016 tarihinden itibaren sona ereceği için bu uygulamadan da yararlanamayacaklar.

THY'den Iraklı yolcularına vize duyurusu

Yorumlar

kadir ~ 8 yıl önce
hikayeden iş. sınır kevgire dönmüş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence ~ 8 yıl önce
Bence hiç vermeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 8 yıl önce
Now lets dance

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000