18 Nisan 2012, Çarşamba 15:17:46

THY'DEN İPTAL AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları'nda olumsuz hava koşullları nedeniyle birçok uçuş iptal edildi...
  • adb-ist 5 tane uçuş iptal oldu oturup beklerken izmire a340 indi çok şaşırdım avrupayadır diye düşündüm a340 yanında 734 vardı tam arasında indirdiler otobüsle ben 734 e yöneliyodum bi baktım herkes 340a gidiyo istanbula 340 ile gitme maceram oldu.
  • lodos deniz tarafından esince Kalkışlar da deniz tarafına inişler de denize doğru yapılmak durmunda. yani aynı anda kalkış ve iniş hatları kesişen iki pist (17 kalkış- 23 iniş) kullanılamıyor. halbuki iki paralel pisti arası 760 metreden fazla olsaydı aynı anda kalkış ve iniş yapılabilirdi. konu sadece rüzgarın şiddetinin fazlalılığı değil diyorum.
  • şunu anlayamadım alanda lodos var... ok.. tüm uçuşlar durmuyormu diğerleri uçuyorda THY mi uçmuyor yani sorum bambaşka.. yoksa bende alanda 10 yıl çalıştım tüm teknik olayları da çok ii bilirim evelallah...tabiki uçuş için risk varsa uçmayacak sonuna kadar hak veriyorum ama bir firma uçup diğeri uçayınca uçarım diyene binince risk almış oluyoruz o zaman...standart olmalı hava musait değil uçuşlar tek merkezden iptal edilmeli öyle değilmi...
  • bir apron çalışanı olarak sana şu kadarını söyliim biz öyle günler gördük ki BRITISH, DELTA, AEROFLOT, AEROSWİT, SWİSS, gibi köklü havayolları push-back alma cesaretini gösteremezken THY uçakları çatır çatır gökyüzüne yükseliyordu hemde 2 dakika slot göstermeden başka şirketler son dakikaya kadar kararsız kalırlar ha uçar ha uçamaz prensibi yüzünden son an'a kadar duyuru yapmazlar THY eğer gerçekten risk görürse günlük güneşlik havada bile uçuşunu kesin bir dille iptal eder bunu da yolcusuna en geç uçuşuna 2 saat kala duyurur.
  • alanda onca havayolu firması var, sürekli THY açıklama yapıyor şu seferler bu seferler iptal diye... diğerleri açıklamamı yapmıyor yoksa lodosta sadece THY mi uçamıyor hiç bişi anlamadım neden atlas, Onur pegasustan bahsedilmiyor onlar normal uçuşlara devammı ediyor..
  • lodostur lodos pardon kedidir kedi...diyecektim
  • Herşey uçuş emniyeti için.
  • YANİ ŞIMARIK İNSANIMIZ SONUÇTA KAVGADA ÇIKARIR BAŞKA ŞEYDE YAPAR YANİ ÇALIŞANLARIN NE SUÇU VAR ONLARA SALDIRIYON SANKİ EKİP GECİMENİN SORUMLUSU. CESURSAN BU KADAR BAŞKA YERE GİT DAYILAN. EVET HERKEZ UÇMAYA BAŞLADI AMA YOLCU KALİTESİDE ÇOK DÜŞTÜ KİMİ ARARSAN UÇAKTA VE HER ŞEYEDE HAKKI OLDUĞUNU SANAN CAHİL BİR GURUH VE ONLARIN POPOSUNU KALDIRAN YÖNETİCİLER. ÖZEL ŞİRKETLERDE DAHA KÖTÜ DURUMDA. PİST BAŞINDA İNMEK İSTEYENMİ ARARSIN, KAPTANI ÇAĞIRIN GELSİN YANIMA BANA AÇIKLAMA YAPSIN DİYENMİ, MOTOR SESİ RAHATSIZ EDİYOR KAPATIN DİYENMİ, NE ARARSAN VAR SAOLSUNLAR GERÇEK HALKIMIZIN DURUMUNUDA BU SAYEDE GÖRMÜŞ OLDUK YANİ.......
  • Sevgili Kalasdonarcık..Thy ile ilgili haber sende şişkinlik yapıyor sonra burada gaz çıkarıyorsun. Yaşadığın yerde rus hava yollarıyla ilgili site vs bulamadın mı ?
  • Bence tk iptalde haklı havada türbülans çok fazla kalkışlar bile oldukça zorluyor.
Olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edilen seferler Türk Hava Yolları internet sitesinde açıklandı.

THY'den yapılan açıklamada:

Olumsuz hava koşulları(güneyli rüzgar) nedeniyle havayolu ulaşımında aksamalar olabilmektedir. 19 Nisan 2012 itibariyle aşağıdaki sefer iptal edilmiştir.
 
Havalimanına gelmeden önce uçuşunuzun güncel statüsünü Çağrı Merkezi’nden (444 0 849) veya web sitemiz üzerinden kalkış-varış uygulaması ile kontrol edebilirsiniz. 
 
Eğer uçuşunuz iptal olmuş ise mağdur olmamanız için lütfen havalimanına gelmeden önce yeni bir uçuşla ilgili Çağrı Merkezi’nden (444 0 849) onay alınız. 
 
Uçuşlarla ilgili güncel statüye mobil cihazınızdan da mobil.thy.com adresini kullanarak erişebilirsiniz. Mobil uygulamalarımızla ilgili detaylı bilgi için mobil uygulamalar sayfamızı ziyaret ediniz.
 
Not: Yaşanan yoğunluk sebebiyle iptal durumları buraya anlık olarak yansıyamayabilir. Lütfen yukarıdaki kanallarden net bilgi almadan uçuşunuzu planlamayınız.



Tüm saatler lokal olarak verilmiştir.
THY'DEN İPTAL AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 12 yıl önce
adb-ist 5 tane uçuş iptal oldu oturup beklerken izmire a340 indi çok şaşırdım avrupayadır diye düşündüm a340 yanında 734 vardı tam arasında indirdiler otobüsle ben 734 e yöneliyodum bi baktım herkes 340a gidiyo istanbula 340 ile gitme maceram oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
lodos deniz tarafından esince Kalkışlar da deniz tarafına inişler de denize doğru yapılmak durmunda. yani aynı anda kalkış ve iniş hatları kesişen iki pist (17 kalkış- 23 iniş) kullanılamıyor. halbuki iki paralel pisti arası 760 metreden fazla olsaydı aynı anda kalkış ve iniş yapılabilirdi. konu sadece rüzgarın şiddetinin fazlalılığı değil diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
şunu anlayamadım alanda lodos var... ok.. tüm uçuşlar durmuyormu diğerleri uçuyorda THY mi uçmuyor yani sorum bambaşka.. yoksa bende alanda 10 yıl çalıştım tüm teknik olayları da çok ii bilirim evelallah...tabiki uçuş için risk varsa uçmayacak sonuna kadar hak veriyorum ama bir firma uçup diğeri uçayınca uçarım diyene binince risk almış oluyoruz o zaman...standart olmalı hava musait değil uçuşlar tek merkezden iptal edilmeli öyle değilmi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bir apron çalışanı olarak sana şu kadarını söyliim biz öyle günler gördük ki BRITISH, DELTA, AEROFLOT, AEROSWİT, SWİSS, gibi köklü havayolları push-back alma cesaretini gösteremezken THY uçakları çatır çatır gökyüzüne yükseliyordu hemde 2 dakika slot göstermeden başka şirketler son dakikaya kadar kararsız kalırlar ha uçar ha uçamaz prensibi yüzünden son an'a kadar duyuru yapmazlar THY eğer gerçekten risk görürse günlük güneşlik havada bile uçuşunu kesin bir dille iptal eder bunu da yolcusuna en geç uçuşuna 2 saat kala duyurur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
alanda onca havayolu firması var, sürekli THY açıklama yapıyor şu seferler bu seferler iptal diye... diğerleri açıklamamı yapmıyor yoksa lodosta sadece THY mi uçamıyor hiç bişi anlamadım neden atlas, Onur pegasustan bahsedilmiyor onlar normal uçuşlara devammı ediyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
lodostur lodos pardon kedidir kedi...diyecektim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Herşey uçuş emniyeti için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
YANİ ŞIMARIK İNSANIMIZ SONUÇTA KAVGADA ÇIKARIR BAŞKA ŞEYDE YAPAR YANİ ÇALIŞANLARIN NE SUÇU VAR ONLARA SALDIRIYON SANKİ EKİP GECİMENİN SORUMLUSU. CESURSAN BU KADAR BAŞKA YERE GİT DAYILAN. EVET HERKEZ UÇMAYA BAŞLADI AMA YOLCU KALİTESİDE ÇOK DÜŞTÜ KİMİ ARARSAN UÇAKTA VE HER ŞEYEDE HAKKI OLDUĞUNU SANAN CAHİL BİR GURUH VE ONLARIN POPOSUNU KALDIRAN YÖNETİCİLER. ÖZEL ŞİRKETLERDE DAHA KÖTÜ DURUMDA. PİST BAŞINDA İNMEK İSTEYENMİ ARARSIN, KAPTANI ÇAĞIRIN GELSİN YANIMA BANA AÇIKLAMA YAPSIN DİYENMİ, MOTOR SESİ RAHATSIZ EDİYOR KAPATIN DİYENMİ, NE ARARSAN VAR SAOLSUNLAR GERÇEK HALKIMIZIN DURUMUNUDA BU SAYEDE GÖRMÜŞ OLDUK YANİ.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sevgili Kalasdonarcık..Thy ile ilgili haber sende şişkinlik yapıyor sonra burada gaz çıkarıyorsun. Yaşadığın yerde rus hava yollarıyla ilgili site vs bulamadın mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bence tk iptalde haklı havada türbülans çok fazla kalkışlar bile oldukça zorluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000