01 Nisan 2016, Cuma 12:32:20

THY'den inovasyon ortaklığı

Türk Hava Yolları, teknoloji girişimi topluluğu Plug-and-Play’in inovasyon platformu ortaklarından biri oldu.
  • kac afyon dinarina gidiyor bunlar acep recep?
  • Güzel ve umut verici bir gelisme oldugunu düsünüyorum.
  • Bu başarıda en büyük pay Adem Yılmaz başkana ait. İsmi bile geçmiyor. Yürekleri kaldırmaz çünkü birilerinin.
  • haksızlık,adaletsizlik,torpil ve hemşehriciliğin en adisinin yapıldığı, kul hakkının en rezilce yendiği bir şirketin her tarafı inovasyon olsa ne olmasa ne?
  • bu iki kelime yan yana gelince beni bir gülme tuttu :)))

Türk Hava Yolları, teknoloji girişimi topluluğu Plug-and-Play’in inovasyon platformu ortaklarından biri oldu.

Son 5 yıldır “Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi” seçilen Türk Hava Yolları, dünyada rekabetin en yoğun yaşandığı hava ulaşımı sektöründe ulaştığı etkin pozisyonu korumak adına inovasyona verdiği ağırlığı artırıyor. 

Türk Hava Yolları, teknolojik girişimleri ve kurumları bir araya getirerek farklı endüstrilere inovasyonu ulaştırmayı hedefleyen, Silikon Vadisi merkezli teknoloji girişimi topluluğu Plug-and-Play’in seyahat ve konaklama sektörü için oluşturduğu inovasyon platformunun ortaklarından biri oldu.

Küresel taşıyıcı bu platformda seyahat sektörünün geleceğine yön verecek teknolojileri keşfetmeyi, desteklemeyi ve ölçeklendirmeyi hedefliyor. Bu işbirliği kapsamında Türk Hava Yolları, geleceğin seyahat ürünleri ve servisleri üzerinde çalışan en iyi girişimlerin belirlenmesine yardımcı olurken, erken aşama ya da büyüme evresindeki global teknoloji girişimlerine de erişim sağlayabilecek.

Plug-and-Play 2016 yılı içerisinde gerçekleştireceği iki programın her biri için 20-30 girişimi kabul edecek. Seçilecek girişimler 3 ay sürecek program boyunca seyahat ve konaklama sektöründeki havayolu, otel, online seyahat acenteleri, global dağıtım sistemleri gibi tüm dikey alanların kategori liderlerinden mentorluk alma imkânına da sahip olabilecekler.

Bu işbirliği hakkında görüş beyan eden Türk Hava Yolları Kurumsal Gelişim ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Ali Serdar Yakut; “İş modellerini etkileyen yeni teknolojiler günden güne daha da karmaşıklaşırken, birçok sektör genelinde bu sürece uyum sağlayabilmek adına, yenilikleri yakından takip etme zorunluluğu beliriyor. Türk Hava Yolları olarak bu ihtiyaçlar doğrultusunda yeni teknolojilerin kullanımıyla katma değer yaratacak iş fikirlerini hayata geçirmek için Dijital İnovasyon birimini kurduk. Bu birim, büyük bir yatırım kararı almadan önce test edilip, kanıtlanması gereken teknolojilere ve stratejik fırsatlara odaklanacak. Müşteri deneyiminde yıkıcı etki yaratacak teknolojileri araştırıp, değerlendirip, test edip, uygulayacağız. Temel araçlarımızı teşkil edecek; başarı için açık inovasyon ve birlikte çalışma prensibi çerçevesinde, ekosistemde yer alan diğer kurumlarla birlikte farklı işbirlikleri geliştirmeyi planlamaktayız. Plug-and-Play ile yaptığımız bu işbirliği, yeni nesil girişimler gibi düşünmek, aksiyon almak ve inşa etmek noktasında bizler için stratejik önem taşıyor.” dedi.

Plug-and-Play yönetici ortağı Amir Amidi ise; “Türk Hava Yolları’nın seyahat odaklı inovasyon platformumuza katılımından dolayı çok memnunuz. Daha önce Türk Hava Yolları ile farklı noktalara uçtum ve bunların hepsi de benim için çok özel ve çok keyifli deneyimlerdi. Türk Hava Yolları’nın teknoloji hedefleri ile paralel olarak 2016’da IoT, yapay zekâ ve öğrenme, robotik, artırılmış ve sanal gerçeklik alanlarında teknoloji üreten lider girişimleri, havayolunun inovasyon ekibiyle bir araya getirerek ortak projeler geliştirilmesine olanak sağlayacağımız için son derece mutluyuz.” dedi.

THY'den inovasyon ortaklığı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

eski asker ~ 8 yıl önce
kac afyon dinarina gidiyor bunlar acep recep?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pozitif ~ 8 yıl önce
Güzel ve umut verici bir gelisme oldugunu düsünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyük başkan AY ~ 8 yıl önce
Bu başarıda en büyük pay Adem Yılmaz başkana ait. İsmi bile geçmiyor. Yürekleri kaldırmaz çünkü birilerinin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havagazı ~ 8 yıl önce
haksızlık,adaletsizlik,torpil ve hemşehriciliğin en adisinin yapıldığı, kul hakkının en rezilce yendiği bir şirketin her tarafı inovasyon olsa ne olmasa ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ve inovasyon ~ 8 yıl önce
bu iki kelime yan yana gelince beni bir gülme tuttu :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000