16 Eylül 2010, Perşembe 16:54:41

THY'DEN İLGİNÇ TASARRUF YÖNTEMİ

Türk Hava Yolları yakıt giderlerini azaltmak için günübirlik iç ve dış hat seferlerinde görev alan kabin görevlilerinin valiz taşıma yükümlülüklerini kaldırarak yılda 506 bin dolar yakıt tasarrufu sağlayacak.
  • Sadece hayal...
  • Beyin ölümü gerçekleşmiş, kadro ile,hala sorunlarının çözüleceğini umanlar için üzülüyorum doğrusu.
  • Şimdiye kadar bu sitede okuduğum en mantıklı yorum. Bu mantalitede birinin KHB olduğunu hayal etmek istiyorum. Gerçi hayalden öteye de gidemez sanırım..
  • biz ucucuların muzdarip oldugu konuların en sonlarında geliyor çekçek taşımak..görev ve sorumlulukla ilgili aksaklıkları düzenli toplantılar halinde dile getirmek daha iyi bir başlangıç olacaktır..problemlerin çözümünde yöneticilerimize yardımcı olacak tek alternatif bizleriz...+1 uçurun,ikramı kaliteyi bozmadan bizlerin asıl amacına engel teşkil eden detaylarını kaldırarak yeniden konseptlendirin,insiyatif alanını genişletin ve uçuşlarla ilgili değişklik ve düzenleme durumlarında ilgili yerlere ulaşmamızda!! yaşanan sıkıntıları giderin..olumlu değişkliklerin ekiplere nasıl yansıdıgını göreceksiniz
  • şirket karlılığı adına süper olmuş tebrikler..
  • madem ekibiz onlarıda bu güzel!!! hareketin içinde görmek istiyoruz.
  • Üzülerek bildiririz ki LOW COST olarak yönetilirken 5 yıldızı almak mümkün değil.Unutun 5 .yıldızı.4 yıldız alabilirseniz mutlu olun.
  • EKİPTEN,HARCIRAHTAN,MAAŞTAN,ÇEKÇEKTEN,YATIDAKİ TİRELERDEN,EKİP YEMEKLERİNDEN,YER HİZMETLERİNDEN VE MAALESEF EMNİYETTEN TASSARRUF... BİZ RYANAİR HAVAYOLUMU OLDUK...ANLAMADIM
  • Şimdi anladım....geçen gün polis kontrolden geçerken neden önümdeki host arkadaşın ceplerini boşaltırken maşa koyduğunu....Yazıkkk hepsi bunları üstlerinde taşıyor...
  • Bir süre önce git gel seferde yanıma sivil ayakkabı almayı unuttuğum için ikaz almış bunun neticesinde dönemimden daha geç amir olmuş biri olarak sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim. Yine aynı yönetimden aldığım bu cezanın arkasında durabilecek mi sn.mehlika hanım?
Uçak içinde valizlerin neden olduğu ağırlıktan kurtulan THY, kabin ekiplerinin ağır valizlerinin neden olduğu bel, boyun, el eklemlerinde çeşitli mesleki hastalıkların ve iş kazalarının görülmesini de azaltmayı hedefliyor. Ayrıca yeni uygulamayla baş üstü dolaplarında yolcular için daha çok alanın kullanılmasına olanak sağlanacak.

THY, kabin ekiplerinin yanlarında taşımakla yükümlü oldukları doküman ve manuellerin uçaklara yerleştirilmesinde, bu ay yeni bir düzenlemeye gitti. THY kabin görevlileri bundan böyle günübirlik iç ve dış hat uçuşlarda kullandıkları iç yatı valizlerini taşıyamayacak ve sadece yanlarında el çantası götürebilecek. THY kabin görevlileri sefer sonrası yatı gerektiren uçuşlarında ise yine bu valizleri taşıyabilecek.

Kabin görevlilerinin İç yatı valizlerini taşıma gerekliliğinin neden kaldırıldığını THY şu şekilde açıkladı:

“İç yatı valizlerinin günlük iç ve dış git gel uçuşlarında kullanımının kaldırılması valizlerin yıpranma oranını azaltarak üç yılda bir alınan valizlerin alım süresi uzayacaktır. Kabin ekibi sayısının artması ile kabin ekibi görev bekleme salonunda, valizlerin kapladığı alan, hem güvenlik açısından hem de konfor açısından meydana gelen olumsuzluklar ortadan kalkacaktır. Ekip odalarındaki yoğun valiz trafiğinden dolayı yaşanan, valiz karışıklıkları zaman zaman uçağa geç gidilmesine ya da ekip üyesinin uçuşuna devam edememesine, dolayısıyla, operasyonel aksaklıklara sebebiyet vermektedir. Bu uygulama, bu aksaklıkların önüne geçecektir. Valizlerin taşınması esnasında, yaşanan zorlamalar, bel, boyun, el gibi eklemlerde çeşitli mesleki hastalıkların ve iş kazalarının görülmesi azalacaktır. Coat room (elbise dolabı) olmayan uçaklarda Business sınıfı ilk sıralarındaki başüstü dolapları ve ekonomi sınıfı son sıralardaki başüstü dolapları ekip kullanımına ayrıldığından, bu uygulamadan dolayı yolcu memnuniyetsizliği azalacaktır."

(Hürriyet)


THY'DEN İLGİNÇ TASARRUF YÖNTEMİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (123)

Misafir ~ 14 yıl önce
Sadece hayal...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Beyin ölümü gerçekleşmiş, kadro ile,hala sorunlarının çözüleceğini umanlar için üzülüyorum doğrusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şimdiye kadar bu sitede okuduğum en mantıklı yorum. Bu mantalitede birinin KHB olduğunu hayal etmek istiyorum. Gerçi hayalden öteye de gidemez sanırım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
biz ucucuların muzdarip oldugu konuların en sonlarında geliyor çekçek taşımak..görev ve sorumlulukla ilgili aksaklıkları düzenli toplantılar halinde dile getirmek daha iyi bir başlangıç olacaktır..problemlerin çözümünde yöneticilerimize yardımcı olacak tek alternatif bizleriz...+1 uçurun,ikramı kaliteyi bozmadan bizlerin asıl amacına engel teşkil eden detaylarını kaldırarak yeniden konseptlendirin,insiyatif alanını genişletin ve uçuşlarla ilgili değişklik ve düzenleme durumlarında ilgili yerlere ulaşmamızda!! yaşanan sıkıntıları giderin..olumlu değişkliklerin ekiplere nasıl yansıdıgını göreceksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
şirket karlılığı adına süper olmuş tebrikler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
madem ekibiz onlarıda bu güzel!!! hareketin içinde görmek istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Üzülerek bildiririz ki LOW COST olarak yönetilirken 5 yıldızı almak mümkün değil.Unutun 5 .yıldızı.4 yıldız alabilirseniz mutlu olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
EKİPTEN,HARCIRAHTAN,MAAŞTAN,ÇEKÇEKTEN,YATIDAKİ TİRELERDEN,EKİP YEMEKLERİNDEN,YER HİZMETLERİNDEN VE MAALESEF EMNİYETTEN TASSARRUF... BİZ RYANAİR HAVAYOLUMU OLDUK...ANLAMADIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şimdi anladım....geçen gün polis kontrolden geçerken neden önümdeki host arkadaşın ceplerini boşaltırken maşa koyduğunu....Yazıkkk hepsi bunları üstlerinde taşıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir süre önce git gel seferde yanıma sivil ayakkabı almayı unuttuğum için ikaz almış bunun neticesinde dönemimden daha geç amir olmuş biri olarak sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim. Yine aynı yönetimden aldığım bu cezanın arkasında durabilecek mi sn.mehlika hanım?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000