03 Ekim 2011, Pazartesi 14:01:12

THY’DEN İKİNCİ GİZLİLİK TAAHHÜDÜ AÇIKLAMASI

THY yönetimi gizlilik taahhüdü ile ilgili yeni bir duyuru yayınladı. Duyuruda personel gizlilik taahhütünün kurumsallaşma çalışmaları arasında olduğu vurgulandı, 17 Ekim’e kadar imzalanması gerektiği belirtildi. Gökkuşağı’ndan da cevap geldi.
  • thy sektörde en büyük olduğu için öncelikli haliyle..diğerleri için de yorumlar yapılıyor ve yapılacak merak etme..
  • buradaki nöbetçi arkadaşlar THY konusunda bir haber varsa aman atlamayalım diye büyük çaba sarfediyorlar kendilerini kutluyorum. yazdıklarınız ile havacılığa destek olmak istiyorsanız pgs nin çalışanının maaşı ne ise asgari ücretten maaşının gösterildiği konusunu ve diğer olumsuzlukları yazsanıza, thy yi dert etmişiniz kendinize burada herşey legal önemli olan şahıs şirketleri onları biraz kurcalayın bakalım , belki oradan size ekmek çıkar.
  • yurtdışında yemek vs kötüyse sende bırak işi o zaman..yemez di mi torpilli,işveren yalakası zat ? 3000 küsür euro yu bana da versin ben de istediğimi yiyeyim ki konu bu değil..ayrıca belki 50 kere yazıldı çizildi bu konu..tabii sen yurtdışında sefa sürdüğün için duymadın,görmedin..gel bi hafta genel müdürlükte,teknikte yemekhane de yemek ye veya çalışan arkadaşın varsa onlara sor ondan sonra konuş..insanlar demek ki senin o kuş beynine göre yemekten hasta olup şikayetçi olmayacaklar hep biat hep şükür edecekler değil mi ??? kötü örnekleri de kendine ver bana değil..dışarda iş varmış yokmuş ben thy de çalışıyorsam bana iyiyi verecek ki ben de ona iyi hizmet edeyim...değil mi eğitimi kıt zat???
  • Haline .. bir bak bakalim.. sendeki bu bolluk baskasinda varmi ? Yemegin kalitsesinden haberin yoksa biz ne yapalim.. Simdiye kdar kimse yemek icin yorum yazmadi .. simdi mi aklina geldi .. Yurt dusinda .. yemek yok .. servis yok... bundan da senin haberin yok.. ne oldu.. bu rahatlik bile batti ise .. buyur sana kapi .. baska yere .. seni tutan mi var.. kardesim .. nediye halen THY desinki.. anlamadim.. baska yerde daha rahat edeceksen .. kendi düsen aglamaz.-- EGITIM SART !!
  • Sayın Atilay Ayçin, akşamları rahat uyuyor musun? o zaman çık ortaya ve A.Gündoğdu'dan bu yana işten çıkartılanlar ile ilgili ne yaptın? Disiplin kurullarında sahip çıkamadığın emekçilerin suçları neydi? neden arkalarında duramadın açıkla bakalım. Biz de sana hak verelim ve biz de senin gibi karnımızı kaşıya kaşıya rahat uyuyalım.
  • 78 Yıllık kurumsal hafızanın korunması mı? Bu insanlarla alay etmek değil mi? Emeğe ve hafızaya saygısı olan kurum, şehitlerine, şehitlerinin yakınlarına ve emeklilerine nasıl sahip çıkıyormuş sormak ister misiniz? Amsterdam kazasında bir ayağını veren dostumuza, vaad edileni vermeyen kurum aynı kurum değil mi? Karşılıklı güven yazılı olarak taahhüt altına alınıyorsa, zaten ortada güven yok demek değil mi? Bugüne kadar personelinden kaynaklanan bu tip bir sıkıntı yoktu da şimdi ne oldu? İstihdam politikalarını ve son on yıldır, uzman, memur, mühendis, kadrolarının nasıl ve hangi kaynaktan karşılandığını araştırmak ister misiniz? lÜTFEN BU HABER UZUN SÜRE GÜNDEMDE KALSIN. BELKİ CEVAP VERMEK İSTEYENLER OLUR.
  • IMZA ,TAAHHUD VS SACMALIKLARLA UGRASACAGINIZA ONCE REZALET YEMEKLERIN KALITESINI DUZELTIN HER YEMEKTEN SONRA MIDEMIZ YA EKSIYOR YA YANIYOR VE DE TUREX SERVISLERININ B KAPISINDAKI VE GENEL MUDURLUK ONUNDEKI REZILLIKLERINI HALLEDIN...PERSONELINE DOGRU DURUST YEMEK VERMEMEKLE, SERVISLERIN KALITESINI UMURSAMAMAKLA CALISANLARINA NE KADAR DEGER VERDIGIN ORTADA EY THY...
  • madem hatirlatmak istiyorsun neden imza karsiliginda bu hatirlatmayi yapiyorsun? neden calisanlarina ozellikle de eski calisanlarina karsi bu kadar dusmanca davraniyorsun? neden mazeretleri kullandirmiyorsun? neden kendi yandaslarin isbilmez,tecrubesiz,havaciliktan bi haber torpillileri 3-5 ayda mudur,baskan yapiyorsun? neden acik ogretim fakultesi diplomasini kabul etmiyorsun? devletin verdigi diplomayi kabul etmeyerek suc isledigini bilmiyor musun? yoksa biliyorsun da devleti mi takmiyorsun? tabii takmazsin ne de olsa devlet de senden...butun bunlarin acilari coluk cocuklarinizdan cikacak bunu hic dusunmuyor musunuz? bu sorulara cevap verin verebilirseniz tabi...
  • inşallah o yaptığınız torpiller yediğiniz haklar birğün öyle bir elinizde patlayacak ki işte o zaman göreceksiniz
  • şu anda fiili olarak sendika yönetimi gökkuşağı hareketidir.Kendilerini tebrik ediyoruz.Gercekten bıkmadan usanmadan sorunları takip ediyorlar çözüm üretiyorlar,işverene ve sendikaya yol gösteriyorlar.THY işvereni oldu olacak sözleşmeye gökkuşağı hareketi ile otursun bu problemler de ortadan kalksın toplumculuk budur işte bravo tebrik ederiz..Bir kısım teknik çalışanı.
THY’den yapılan açıklamada,  “Bildiğiniz gibi istikrarlı bir şekilde büyümeye devam eden ortaklığımızda, bu büyümeye paralel olarak  “kurumsallaşma” konusunda da önemli adımlar atılıyor. Tüm dünya şirketlerinde olduğu gibi, kurum içinde yeni bazı uygulamalar hayata geçiriliyor. Personel Gizlilik Taahhüdü de bu uygulamalardan biri.

Kısa bir süre önce yayınlanan “Bilgi Güvenliği Politikası” çerçevesinde hazırlanan Personel Gizlilik Taahhüdü’yle: 

•Ortaklığımızın 78 yıllık kurumsal hafızasının ve kültürel değerlerinin korunması,
•Havacılık sektöründeki aşırı rekabetçi ortam nedeniyle, şirket bilgilerinin ve stratejilerimizin güvence altına alınması, 
•Marka değerimizi oluşturan tüm unsurların gizliliği, 
•Karşılıklı güvene dayalı çalışma ortamının daha da pekiştirilmesi ve
•Bilgi güvenliği konusundaki kurumsal iradenin tekrar hatırlatılması, kayıt altına alınması hedefleniyor” İfadeleri kullanıldı. 
 
Personel Gizlilik Taahhüdü’nün, farklı ortamlarda konuşulduğu şekilde, çalışanların işten çıkarılmasına zemin hazırlamak veya çalışanların hayatını kısıtlamak gibi gizli amaçları kesinlikle bulunmadığının vurgulandığı duyuruda,  “Söz konusu taahhüt, hiçbir çalışana yasalarla getirilen düzenlemelerden fazla bir yükümlülük getirmiyor. Sadece, yasalar ve iş sözleşmesi gereğince tüm çalışanların uyması ve uygulaması gereken hususları içeriyor. Personel Gizlilik Taahhüdü’yle, Ortaklığımız tarafından kamuya açık şekilde sunulmayan, ifşasına ya da kullanımına özel izin verilmeyen Ortaklığa ait bilgi ve belgelerin, çalışanlar tarafından doğrudan ya da dolaylı olarak, hiçbir kayıt ve şartta, hiçbir şekil ve surette iş amaçları dışında kullanılmaması gerektiği yolundaki yasal yükümlülüğün bir kez daha hatırlatılması ve bu hatırlatmanın kayıt altına alınması amaçlanıyor. Tamamen karşılıklı güvene dayalı söz konusu taahhüdün, işe yeni başlayan arkadaşlarımızın yanı sıra görevine devam eden tüm çalışanlar tarafından, 17 Ekim 2011 Pazartesi gününe kadar imzalanması gerekiyor” ifadeleri kullanıldı.
 
THY’nin açıklamasına karşı açıklama Gökkuşağı hareketinden geldi. Gökkuşağı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:
 
“Duyuru çalışanlara karşı yapılan yanlışlığın itirafı şeklinde aslında.Ancak bu duyuru uygulamayı açıklamaya ve çalışanları ikna edecek içerik taşımamaktadır.Aksine yeni bir tarih verilerek uygulamaya devam edilmektedir.
 
"... Ortaklığa ait bilgi ve belgelerin çalışanlar tarafından doğrudan ya da dolaylı olarak, hiçbir kayıt ve şartta hiçbir şekilde ve suretle iş amaçları dışında kullanılmaması gerektiği yolundaki yükümlülüğün bir kez daha hatırlatılması ve bu hatırlatmanın kayıt altına alınması amaçlanıyor." 
 
Bu ifadeden de anlaşılacağı gibi amaç yasal bir yükümlülüğün hatırlatılması ise THY yöneticileri bunu bir yazı ile pekala yapabilirdi. Bunun yerine uzun bir taahüdün imzalatılmaya çalışılması niyetin başka olduğunu gösteriyor. Personelin zaten şirketin yönetim, yatırım vb konularına nufuz etmesi olası değildir. Durum böyle iken ısrarla bu taahhüdün imzalatılmaya çalışılması ne anlama gelmektedir.THY yönetimi gizli saklı işlermi yapıyor ki bu konuda ısrarcı davranıyor.
 
Toplu Sözleşme Düzeninin olduğu bir iş yerinde çalışanların yasal yükümlülükleri bellidir. Dolayısıyla işçiler böyle bir taahüdü imzalamaya zorlanamazlar. Bu işlem tamamen hukuk dışı bir mobbing örneğidir ve geri çekilmelidir. 
 
Hava iş sendikası ise yine sus pus olmuş durumda Çalışanlar ve işverenin karşı karşıya gelmesini ellerini oğuşturarak seyretmektedir.Dün TİS ‘de İKALE sözleşmesine imza atanlar ve işverene yaranmaya çalışanlar bugünde Gizlilik Taahhüdü baskılaması karşısında aynı tutum içerisindedirler.
 
Sendikanın işçilerin sorunlarına duyarsızlığı ve ilgisizliğini fırsat bilerek, her geçen gün artan baskılar çalışanlarda moral bırakmamıştır. Böyle bir ortamda huzur ve "karşılıklı güven!" olabilir mi? Şimdi de Teknik AŞ.'de zorunlulu emeklilik baskıları başlamış ve 300'ün üzerinde teknisyen arkadaşımızın iş güvenliği tehlikededir. Bu anlayışın sadece çalışanlara değil THY nın geleceğine de zarar verdiği çok açıktır. Sonuçları gerek bilançolara gerekse sivil havacılık denetlemelerinde alınan kötü sonuçlara yansımaktadır. Çalışanların artık sabrı kalmamıştır. 
 
Hava İş sendikasını da sorumluluklarını yerine getirmek zorundadır. Bu nasıl bir sendikal anlayıştır ki, 13 bin üyesine sırtını dönerek Türk İş içinde "mücadeleci" bir çizgi yaratmaktan söz edebilmektedir! 
 
Bu durumda tek çare, tabandaki işçiler olarak birbirimize kenetlenmek ve mücadele etmektir. Gökkuşağı Hareketi olarak işçilerin sorunlarına sahip çıkmaya ve onların sesi olmaya devam edeceğiz. Saygılarımızla... “

 
THY’DEN İKİNCİ GİZLİLİK TAAHHÜDÜ AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 13 yıl önce
thy sektörde en büyük olduğu için öncelikli haliyle..diğerleri için de yorumlar yapılıyor ve yapılacak merak etme..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
buradaki nöbetçi arkadaşlar THY konusunda bir haber varsa aman atlamayalım diye büyük çaba sarfediyorlar kendilerini kutluyorum. yazdıklarınız ile havacılığa destek olmak istiyorsanız pgs nin çalışanının maaşı ne ise asgari ücretten maaşının gösterildiği konusunu ve diğer olumsuzlukları yazsanıza, thy yi dert etmişiniz kendinize burada herşey legal önemli olan şahıs şirketleri onları biraz kurcalayın bakalım , belki oradan size ekmek çıkar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yurtdışında yemek vs kötüyse sende bırak işi o zaman..yemez di mi torpilli,işveren yalakası zat ? 3000 küsür euro yu bana da versin ben de istediğimi yiyeyim ki konu bu değil..ayrıca belki 50 kere yazıldı çizildi bu konu..tabii sen yurtdışında sefa sürdüğün için duymadın,görmedin..gel bi hafta genel müdürlükte,teknikte yemekhane de yemek ye veya çalışan arkadaşın varsa onlara sor ondan sonra konuş..insanlar demek ki senin o kuş beynine göre yemekten hasta olup şikayetçi olmayacaklar hep biat hep şükür edecekler değil mi ??? kötü örnekleri de kendine ver bana değil..dışarda iş varmış yokmuş ben thy de çalışıyorsam bana iyiyi verecek ki ben de ona iyi hizmet edeyim...değil mi eğitimi kıt zat???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Haline .. bir bak bakalim.. sendeki bu bolluk baskasinda varmi ? Yemegin kalitsesinden haberin yoksa biz ne yapalim.. Simdiye kdar kimse yemek icin yorum yazmadi .. simdi mi aklina geldi .. Yurt dusinda .. yemek yok .. servis yok... bundan da senin haberin yok.. ne oldu.. bu rahatlik bile batti ise .. buyur sana kapi .. baska yere .. seni tutan mi var.. kardesim .. nediye halen THY desinki.. anlamadim.. baska yerde daha rahat edeceksen .. kendi düsen aglamaz.-- EGITIM SART !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın Atilay Ayçin, akşamları rahat uyuyor musun? o zaman çık ortaya ve A.Gündoğdu'dan bu yana işten çıkartılanlar ile ilgili ne yaptın? Disiplin kurullarında sahip çıkamadığın emekçilerin suçları neydi? neden arkalarında duramadın açıkla bakalım. Biz de sana hak verelim ve biz de senin gibi karnımızı kaşıya kaşıya rahat uyuyalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
78 Yıllık kurumsal hafızanın korunması mı? Bu insanlarla alay etmek değil mi? Emeğe ve hafızaya saygısı olan kurum, şehitlerine, şehitlerinin yakınlarına ve emeklilerine nasıl sahip çıkıyormuş sormak ister misiniz? Amsterdam kazasında bir ayağını veren dostumuza, vaad edileni vermeyen kurum aynı kurum değil mi? Karşılıklı güven yazılı olarak taahhüt altına alınıyorsa, zaten ortada güven yok demek değil mi? Bugüne kadar personelinden kaynaklanan bu tip bir sıkıntı yoktu da şimdi ne oldu? İstihdam politikalarını ve son on yıldır, uzman, memur, mühendis, kadrolarının nasıl ve hangi kaynaktan karşılandığını araştırmak ister misiniz? lÜTFEN BU HABER UZUN SÜRE GÜNDEMDE KALSIN. BELKİ CEVAP VERMEK İSTEYENLER OLUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
IMZA ,TAAHHUD VS SACMALIKLARLA UGRASACAGINIZA ONCE REZALET YEMEKLERIN KALITESINI DUZELTIN HER YEMEKTEN SONRA MIDEMIZ YA EKSIYOR YA YANIYOR VE DE TUREX SERVISLERININ B KAPISINDAKI VE GENEL MUDURLUK ONUNDEKI REZILLIKLERINI HALLEDIN...PERSONELINE DOGRU DURUST YEMEK VERMEMEKLE, SERVISLERIN KALITESINI UMURSAMAMAKLA CALISANLARINA NE KADAR DEGER VERDIGIN ORTADA EY THY...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
madem hatirlatmak istiyorsun neden imza karsiliginda bu hatirlatmayi yapiyorsun? neden calisanlarina ozellikle de eski calisanlarina karsi bu kadar dusmanca davraniyorsun? neden mazeretleri kullandirmiyorsun? neden kendi yandaslarin isbilmez,tecrubesiz,havaciliktan bi haber torpillileri 3-5 ayda mudur,baskan yapiyorsun? neden acik ogretim fakultesi diplomasini kabul etmiyorsun? devletin verdigi diplomayi kabul etmeyerek suc isledigini bilmiyor musun? yoksa biliyorsun da devleti mi takmiyorsun? tabii takmazsin ne de olsa devlet de senden...butun bunlarin acilari coluk cocuklarinizdan cikacak bunu hic dusunmuyor musunuz? bu sorulara cevap verin verebilirseniz tabi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
inşallah o yaptığınız torpiller yediğiniz haklar birğün öyle bir elinizde patlayacak ki işte o zaman göreceksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şu anda fiili olarak sendika yönetimi gökkuşağı hareketidir.Kendilerini tebrik ediyoruz.Gercekten bıkmadan usanmadan sorunları takip ediyorlar çözüm üretiyorlar,işverene ve sendikaya yol gösteriyorlar.THY işvereni oldu olacak sözleşmeye gökkuşağı hareketi ile otursun bu problemler de ortadan kalksın toplumculuk budur işte bravo tebrik ederiz..Bir kısım teknik çalışanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000