17 Haziran 2012, Pazar 11:33:30

THY'DEN 'HOUSTON' HAMLESİ

Milli Havayolu Türk Hava Yolları Houston'a haftada 4 kez olmak üzere sefer başlatıyor...
  • İSİM_RUMUZSUZ yazan kişiye cvp Açıklayıcı yorumunuz için teşşekür ederim.. Evet dulles lokasyon açısından gerçekten iyi lakin Virginia yerleşim olarak dağınık olmasına rağmen ekonomik açıdan güçlü ve avrupa bağlantılı yolcusu yüksek bir eyalet.. THY bilet ücretlerini yükseltemediğinden dolayı kar marjıda amerika uçuşlarında düşük kalıyor..Çünkü bizim kurdan dolayı maliyetimiz yüksek olduğundan zorunlu olarak bunu ücrete yansıtmamız gerekirken yolcu kaybından dolayı bunu gerçekleştiremiyoruz..Bu sebepten dolayı diğer şirketlerle rekabet sağlıyabilmemiz açısındanda karmızı minumum düzeyde tutuyoruz.. HOUSTON da yolcu açısından dolu bir hat olucaktır.. Bulunduğu konum açısından da çevre sehirlerden gelen yolcu sayısı açısından doluluk oranı yüksek olma ihtimali yüksek.. Lakin yukarda da belirttiğim sebeplerden dolayı yine kar oranı düşük olucaktır.. Fiyatlandırmayı yukarda tutarsak sadece az bağlantılı uçuş konforunu sunabiliyoruz ki bu da arz edilen yolcu kapasitesinin altında kalır.
  • THY Houston hattı diye yazan yolcu'!! Siz yolcu olarak los-angeles hattının bu kadar kar getirdiğini ayda 1 görüp karar vericek kadar akıllısınız ya.. Ben 3 aylık satılan koltuğu tamamını ve açıldığı günden beri satılan koltuk sayısını gözümün önünde görüp anlamıcak kadar cahil bir insanım.. Lütfen asıl siz bilmediğiniz işlere burnunuzu sokmayın .. uçmaya devam edin yeter!!
  • Thynin hali hazirda Dulles ucusu vardirki Dulles Virginia eyaleti sinirlari icindedir. Ikinci husus Virginia eyaletinde oyle uluslararasi ucusu gerektirecek buyuk bir sehir, yerlesim yoktur. Dulles hem dc ye yoneliktir, hem de northern va, maryland, wv, ve guney pennsylvania ya hukmeder. Benim elimin altinda harrisburg havaalani dururken tr ucuslarimda hep dullesi tercih etmisimdir. Houston olayina gelince, o bolgedeki en gelismis yerlesimlerden biridir. Ozellikle yabanci yolcu acisindan thyyi zamanla ihya eder. Ama fiyatlandirma politikasini cok iyi yapmalidir thy. Dc ucusu ilk basladiginda ilk zamanlar fiyatlandirmada cok bocaladi thy, hat yeni olu sezonda rakiplerinden 500-600 dolar fazla ucretle ucurmaya kalkti, sonucta benimde sahit oldugum 50-60 kisilik yolcu ile ucuslar oldu bolca. Fiyatlari zamanla indirdi fakat yaz sezonuna kadar ucus arzulanan randimani vermedi. Demek istedigim thy deneme yanilma yontemi ile cok para kaybetti, fakat su anda sanirim dulles iyi vaziyette.
  • Bilmem nerede oturmakla,sağa sola ahkam kesmekle ,bölge gerçeklerini ve demografik yapıyı,coğrafi geçişleri bilmeyen,vatandaşlar yorumumuma böyle abuk sabuk cevap yazabilir ancak.Gel ve burada gözlerinden gör.Veya girebiliyorsan Kars'ın,Erzurum'un ve Ağrı'nın yolcu skalasına/istatistiğine,buraya gelmene de gerek yok.Bak ve gözlerin faltaşı gibi açılsın.Bu cevap sana değil,merak eden herkese yazılmıştır.Yorumu da okuyup havaya girme,bu mesaj bana yazıldı diye....
  • cahillik ne kadar zordur los angeles hattı için gereksiz diyene ayda en az işim gereği 1 kez uçarım her uçtuğumda da dikkat ediyorum uçakta şu ana kadar %95 doluluk oranı ile uçuyor sadece dev uçakta 20 koltuk civarı boş oluyor ama şu sıralar full gidiyor full geliyor cahillik işte gereksiz diyen elemana ne diyelim memlekete ne zarar geldiyse cahillikten cahil insandan gelmiştir.. uçakta yolcuların çoğunluğu yabancılar hepsi istanbuldan transit olarak ülkelerine gidiyorlar ve her seferinde konuşuyorum thy ile uçmaktan son derece keyif alıyorlar bunu da yabancılar söylüyor siz türkler thy nefret eder ona zarar vermek için herşeyi yaparsınız zarar etsin de batsın ne olacak diye bu mantalite ahlak dışıdır.. bugün los anegles da ermeniler yapmadıkları engellemme kalmamıştı thy sefer koymaması için ama thy o engeli de aştı mücadele etti ama gel gelelim kendi vatandaşım ne diyor..
  • bu yonetimin yaptigi herseye ters bir yerlerimle guluyorum. Yeter artik gidin güzide sirketimizin basindan. Vicdansizlar bakalim houstan da ne kadar batiracaksiniz
  • Houston burası THY beni duyuyor musun? Houston cevap ver tamam... :) (HS)
  • Her gün 1000 yolcu kaybı... Nerede? IĞDIR'da... Hacı sen ne diyorsun? Iğdır'ın nüfusu kaç? Senin memleket A319'un yarısını dolduramaz. Bu arada Kars'tan, Erzurum'dan memleketine dönebilirsin. Bütün dertler bitti, IĞDIR'a seferler kaldı, saflığa bak ki ben de sana cevap yazdım.
  • Speedy gonzalez tesekkurler. E tabiiki buraya bircok yazan gibi bende bu meslegin disindayim. Ama ben yine dedigimi yaziyorum. 16-17 saat ucmali, bilhassa yeni olan bu ucaklar. Zaten sizin verdiginiz rakamlarda buna yakin. Simdi oturdum bir daha hesap yaptim. THY nin 777-300ER filosu gelecek Nisan ayinda acilacak Houston hatti ile beraber, hergun her bir ucak 17 saat ucmak durumundadir, yedek olmadan, 12 si birden.
  • yillardir birikmis kazalar kriter olunca nasil bu yönetim degistirsin o imaji?

Bayrak taşıyıcı Türk Hava Yolları, önümüzdeki yıl 1 Nisan'dan itibaren Houston'a sefer başlatıyor.

THY 1 Nisan 2013 yılında başlatacağı İstanbul-Houston seferlerini haftada 4 kez gerçekleştirecek. THY'nin seferlerini Boeing 777-300ER tipi uçaklarıyla yapacağı ifade edildi.

 

THY'DEN 'HOUSTON' HAMLESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

poco_loco ~ 12 yıl önce
İSİM_RUMUZSUZ yazan kişiye cvp Açıklayıcı yorumunuz için teşşekür ederim.. Evet dulles lokasyon açısından gerçekten iyi lakin Virginia yerleşim olarak dağınık olmasına rağmen ekonomik açıdan güçlü ve avrupa bağlantılı yolcusu yüksek bir eyalet.. THY bilet ücretlerini yükseltemediğinden dolayı kar marjıda amerika uçuşlarında düşük kalıyor..Çünkü bizim kurdan dolayı maliyetimiz yüksek olduğundan zorunlu olarak bunu ücrete yansıtmamız gerekirken yolcu kaybından dolayı bunu gerçekleştiremiyoruz..Bu sebepten dolayı diğer şirketlerle rekabet sağlıyabilmemiz açısındanda karmızı minumum düzeyde tutuyoruz.. HOUSTON da yolcu açısından dolu bir hat olucaktır.. Bulunduğu konum açısından da çevre sehirlerden gelen yolcu sayısı açısından doluluk oranı yüksek olma ihtimali yüksek.. Lakin yukarda da belirttiğim sebeplerden dolayı yine kar oranı düşük olucaktır.. Fiyatlandırmayı yukarda tutarsak sadece az bağlantılı uçuş konforunu sunabiliyoruz ki bu da arz edilen yolcu kapasitesinin altında kalır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
poco_loco ~ 12 yıl önce
THY Houston hattı diye yazan yolcu'!! Siz yolcu olarak los-angeles hattının bu kadar kar getirdiğini ayda 1 görüp karar vericek kadar akıllısınız ya.. Ben 3 aylık satılan koltuğu tamamını ve açıldığı günden beri satılan koltuk sayısını gözümün önünde görüp anlamıcak kadar cahil bir insanım.. Lütfen asıl siz bilmediğiniz işlere burnunuzu sokmayın .. uçmaya devam edin yeter!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Thynin hali hazirda Dulles ucusu vardirki Dulles Virginia eyaleti sinirlari icindedir. Ikinci husus Virginia eyaletinde oyle uluslararasi ucusu gerektirecek buyuk bir sehir, yerlesim yoktur. Dulles hem dc ye yoneliktir, hem de northern va, maryland, wv, ve guney pennsylvania ya hukmeder. Benim elimin altinda harrisburg havaalani dururken tr ucuslarimda hep dullesi tercih etmisimdir. Houston olayina gelince, o bolgedeki en gelismis yerlesimlerden biridir. Ozellikle yabanci yolcu acisindan thyyi zamanla ihya eder. Ama fiyatlandirma politikasini cok iyi yapmalidir thy. Dc ucusu ilk basladiginda ilk zamanlar fiyatlandirmada cok bocaladi thy, hat yeni olu sezonda rakiplerinden 500-600 dolar fazla ucretle ucurmaya kalkti, sonucta benimde sahit oldugum 50-60 kisilik yolcu ile ucuslar oldu bolca. Fiyatlari zamanla indirdi fakat yaz sezonuna kadar ucus arzulanan randimani vermedi. Demek istedigim thy deneme yanilma yontemi ile cok para kaybetti, fakat su anda sanirim dulles iyi vaziyette.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IĞDIRLI 18 Haziran 2012, Pazartesi 01:12:54 cevap ~ 12 yıl önce
Bilmem nerede oturmakla,sağa sola ahkam kesmekle ,bölge gerçeklerini ve demografik yapıyı,coğrafi geçişleri bilmeyen,vatandaşlar yorumumuma böyle abuk sabuk cevap yazabilir ancak.Gel ve burada gözlerinden gör.Veya girebiliyorsan Kars'ın,Erzurum'un ve Ağrı'nın yolcu skalasına/istatistiğine,buraya gelmene de gerek yok.Bak ve gözlerin faltaşı gibi açılsın.Bu cevap sana değil,merak eden herkese yazılmıştır.Yorumu da okuyup havaya girme,bu mesaj bana yazıldı diye....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy houston hattı.. ~ 12 yıl önce
cahillik ne kadar zordur los angeles hattı için gereksiz diyene ayda en az işim gereği 1 kez uçarım her uçtuğumda da dikkat ediyorum uçakta şu ana kadar %95 doluluk oranı ile uçuyor sadece dev uçakta 20 koltuk civarı boş oluyor ama şu sıralar full gidiyor full geliyor cahillik işte gereksiz diyen elemana ne diyelim memlekete ne zarar geldiyse cahillikten cahil insandan gelmiştir.. uçakta yolcuların çoğunluğu yabancılar hepsi istanbuldan transit olarak ülkelerine gidiyorlar ve her seferinde konuşuyorum thy ile uçmaktan son derece keyif alıyorlar bunu da yabancılar söylüyor siz türkler thy nefret eder ona zarar vermek için herşeyi yaparsınız zarar etsin de batsın ne olacak diye bu mantalite ahlak dışıdır.. bugün los anegles da ermeniler yapmadıkları engellemme kalmamıştı thy sefer koymaması için ama thy o engeli de aştı mücadele etti ama gel gelelim kendi vatandaşım ne diyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emin biyik ~ 12 yıl önce
bu yonetimin yaptigi herseye ters bir yerlerimle guluyorum. Yeter artik gidin güzide sirketimizin basindan. Vicdansizlar bakalim houstan da ne kadar batiracaksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY'den Houston'a.. ~ 12 yıl önce
Houston burası THY beni duyuyor musun? Houston cevap ver tamam... :) (HS)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IĞDIRLI ~ 12 yıl önce
Her gün 1000 yolcu kaybı... Nerede? IĞDIR'da... Hacı sen ne diyorsun? Iğdır'ın nüfusu kaç? Senin memleket A319'un yarısını dolduramaz. Bu arada Kars'tan, Erzurum'dan memleketine dönebilirsin. Bütün dertler bitti, IĞDIR'a seferler kaldı, saflığa bak ki ben de sana cevap yazdım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777ler kac saat ucmali2 ~ 12 yıl önce
Speedy gonzalez tesekkurler. E tabiiki buraya bircok yazan gibi bende bu meslegin disindayim. Ama ben yine dedigimi yaziyorum. 16-17 saat ucmali, bilhassa yeni olan bu ucaklar. Zaten sizin verdiginiz rakamlarda buna yakin. Simdi oturdum bir daha hesap yaptim. THY nin 777-300ER filosu gelecek Nisan ayinda acilacak Houston hatti ile beraber, hergun her bir ucak 17 saat ucmak durumundadir, yedek olmadan, 12 si birden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucus güvenligi diyen sahis a ~ 12 yıl önce
yillardir birikmis kazalar kriter olunca nasil bu yönetim degistirsin o imaji?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000