21 Kasım 2014, Cuma 09:55:04

THY'DEN HOSTESLERE KOKPİT YASAĞI!

Türk Hava Yolları’nda kabin ekiplerine kokpit yasağı geldi. İşte ayrıntılar…
  • Aslında teknik açıdan Autopilot'u biraz daha geliştirseler, emin olun kokpitte kaptan'a gerek kalmıcak, hepiniz rahatlıcaksınız :) ilerleyen yıllarda o olacak. Autoflight - Autoland - Autopark - Autotakeoff - teknoloji gelişiyor. geleceğin mesleği kaptan'lık değil. Artık kokpite her 100 bin TL yi basan giremeyecek. Şu zamanda baktın oğlan okumuyor, kafa almıyor, ver uçuş okuluna gitsin ne olcak :) halı saha açar gibi uçuş okulları açtılar. boşa yani. Dolayısıyla bırakın kaptan'ı kokpite teknisyen'den başkası giremeyecek :)
  • 12 saat mesai yap, çalış çalış çalış,yok muhabbet, yok espri,çalış çalış çalış,otele git uyu , eve git uyu,aybaşı maaşı alıyorsun ya yeter, 30 yıl çalış sonra kafayı ye, Harika meslek bu uçuculuk işi, hele bu zamanda, bu idarecilerle...
  • bazı hostes arkadaşlara yazık oldu...kısmetlerini kapattılar !
  • Bir de eşine dostuna özel davranma yasağı getirilse iyi olacak.
  • Stewart'a; 'yapma etme bak stewart bir özel isimdir, bizim mesleğimizin adı Steward ya da Stewardess/Stewards gibi çoğul ifade ile de kullanılabilir' Gelelim bu habere, açıkçası bir çok kaptanımızı sever sayarım ve uzun uçuşlarda içeriye amirin ya da memurun girerek abartılmayan sürelerde kalmasını makul ve uygun buluyorum. Kişisel kanaatim zaten bu duyuruyu yapmasanızda kimse çok uzun kalmıyordu ve 5-10 dakika gibi süreleri aşmıyordu. Tek bir memurun veya yolcunun şikayetiyle münferit bir olay üzerinden faturayı tüm kabin ve kokpite kesmek yapıcı değil otoriter bir yaklaşımdır ve çok hoş bir duyuru olmamıştır. Tüm yönetimi seçmiş olduğu ekiplere güvenmeye ya da üniforma teslim ettiği kişileri daha dikkatli seçmeye davet ediyorum. Biraz güven lütfen.
  • Çok da umurumdaydı bir hostes kokpitime gelecekmiş de sohbet edecekmiş :) kokpitte huzurla uçuşumu yapar evime dönerim. Şirkette 4 bin tanesiniz dışarıda sizden çok daha iyi ve huzurlu 4 milyon tane var. Sizin ayarınızda 14 milyon tane. İhtiyaç yok valla. Hiç değilse özel hayatımızla iş hayatımız ayrılmış olur. Zaten THY da kokpitle Kabin uzun süredir kopuk birbirinden. Yeni olan birşey değil. Çay kahve ve servis dışında, bir de emergency haller dışında zaten gelmesinler kokpitime. -ki emin olun, çoğu uçuşta zaten Kabin ekibini gördüğüm bile yok.
  • çok da meraklıydık içeri girip onların boş muhabbetlerini dinlemeye isabet olmuş!!!
  • ÇOK GEÇ. bu karar tam isabet ne canlar yandı o yerde...kalitesiz muhabbet ler üstünlük taslama mekanı değil orası herkes işinin başından güvenlik tam olsun artık
  • Uçuşun başında kokpite girip alçalmada çıkan amirler bu vesile ile biraz çalışır belki.. Amirliği oturmak zanneden anlayış yavaş yavaş değişmeli!!!
  • Yerinde bir karar tebrik ederim,umarım pilot arkadaşlar 2 şirinlik'kuralı bozmazlar.O GÖSTERGE NASIL ÇATLATILIR, ANLAYAN DAN BİR AÇIKLAMA ?

Türk Hava Yolları, uçuş emniyetini gerekçe göstererek kabin ekiplerinin kokpitte uzun süre kalmalarına yasak getirdi. Kokpite giriş usullerinde yapılan yeni düzenleme gereğince, anormal, acil durum ve brifing dışında kokpitte kalış süreleri en fazla 5 dakika olarak sınırlandı.

Operasyonun sağlıklı ve emniyetli yürütülmesi için ayrıca, kabin ekiplerinin kendileri için ayrılan oturma yerlerinde iniş ve kalkış sırasında bağlanmaları, alıştırma uçuşları dahil kokpitte bağlanmamaları konusunda ekipler uyarıldı.

THY’den kokpit ve kabin ekiplerine yönelik yapılan ortak duyurunun gerekçesine ilişkin ise bir bilgi verilmedi.

©AirportHaber
 

THY'DEN HOSTESLERE KOKPİT YASAĞI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (79)

Auto pilot ~ 9 yıl önce
Aslında teknik açıdan Autopilot'u biraz daha geliştirseler, emin olun kokpitte kaptan'a gerek kalmıcak, hepiniz rahatlıcaksınız :) ilerleyen yıllarda o olacak. Autoflight - Autoland - Autopark - Autotakeoff - teknoloji gelişiyor. geleceğin mesleği kaptan'lık değil. Artık kokpite her 100 bin TL yi basan giremeyecek. Şu zamanda baktın oğlan okumuyor, kafa almıyor, ver uçuş okuluna gitsin ne olcak :) halı saha açar gibi uçuş okulları açtılar. boşa yani. Dolayısıyla bırakın kaptan'ı kokpite teknisyen'den başkası giremeyecek :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
12 saat mesai yap, çalış çalış çalış,yok muhabbet, yok espri,çalış çalış çalış,otele git uyu , eve git uyu,aybaşı maaşı alıyorsun ya yeter, 30 yıl çalış sonra kafayı ye, Harika meslek bu uçuculuk işi, hele bu zamanda, bu idarecilerle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 9 yıl önce
bazı hostes arkadaşlara yazık oldu...kısmetlerini kapattılar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bir de eşine dostuna özel davranma yasağı getirilse iyi olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Stewart'a; 'yapma etme bak stewart bir özel isimdir, bizim mesleğimizin adı Steward ya da Stewardess/Stewards gibi çoğul ifade ile de kullanılabilir' Gelelim bu habere, açıkçası bir çok kaptanımızı sever sayarım ve uzun uçuşlarda içeriye amirin ya da memurun girerek abartılmayan sürelerde kalmasını makul ve uygun buluyorum. Kişisel kanaatim zaten bu duyuruyu yapmasanızda kimse çok uzun kalmıyordu ve 5-10 dakika gibi süreleri aşmıyordu. Tek bir memurun veya yolcunun şikayetiyle münferit bir olay üzerinden faturayı tüm kabin ve kokpite kesmek yapıcı değil otoriter bir yaklaşımdır ve çok hoş bir duyuru olmamıştır. Tüm yönetimi seçmiş olduğu ekiplere güvenmeye ya da üniforma teslim ettiği kişileri daha dikkatli seçmeye davet ediyorum. Biraz güven lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Çok da umurumdaydı bir hostes kokpitime gelecekmiş de sohbet edecekmiş :) kokpitte huzurla uçuşumu yapar evime dönerim. Şirkette 4 bin tanesiniz dışarıda sizden çok daha iyi ve huzurlu 4 milyon tane var. Sizin ayarınızda 14 milyon tane. İhtiyaç yok valla. Hiç değilse özel hayatımızla iş hayatımız ayrılmış olur. Zaten THY da kokpitle Kabin uzun süredir kopuk birbirinden. Yeni olan birşey değil. Çay kahve ve servis dışında, bir de emergency haller dışında zaten gelmesinler kokpitime. -ki emin olun, çoğu uçuşta zaten Kabin ekibini gördüğüm bile yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
çok da meraklıydık içeri girip onların boş muhabbetlerini dinlemeye isabet olmuş!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
ÇOK GEÇ. bu karar tam isabet ne canlar yandı o yerde...kalitesiz muhabbet ler üstünlük taslama mekanı değil orası herkes işinin başından güvenlik tam olsun artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Uçuşun başında kokpite girip alçalmada çıkan amirler bu vesile ile biraz çalışır belki.. Amirliği oturmak zanneden anlayış yavaş yavaş değişmeli!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerekli ~ 9 yıl önce
Yerinde bir karar tebrik ederim,umarım pilot arkadaşlar 2 şirinlik'kuralı bozmazlar.O GÖSTERGE NASIL ÇATLATILIR, ANLAYAN DAN BİR AÇIKLAMA ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000