21 Ağustos 2008, Perşembe 15:53:51

THY'DEN HOPA YOLCULARINA UYARI!

Türk Hava Yolları, İstanbul-Batum-Hopa hattını kullanacak yolculara, uçuşa silahla gelmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

Hopa-İstanbul uçuşu yapacak yolcuların silahlarını teslim etmeleri için Hopa Havaalanı’nda silah teslim masası bulunmaması nedeniyle böyle bir uygulamaya başlandığı ifade edildi. İstanbul-Hopa seferinde ise silahlı yolcuların silahlarının Gürcistan’da Batum polisi tarafından sınıra taşınması sırasında sorunlar yaşandığı belirtilerek silahlı yolcuların uçuşlara alınmamaları kararlaştırıldı.  

 

Silah yasağıyla ilgili olarak THY yolculara şu uyarıyı yaptı: “

 

İstanbul-Hopa ve Hopa-İstanbul uçuşlarımızda yolcularımızın silah taşımalarına müsaade edilmeyecektir. Bu nedenle yolcularımızın havalimanına gelirken beraberlerinde silah getirmemelerine önemle hatırlatmak isteriz.”

 

Öte yandan silahla uçma yasağının Gürcistan hükümetinin talebi üzerine alındığı ileri sürüldü. Gürcistan hükümetinin pasaport kullanılmadan yapılan İstanbul-Batum uçuşlarını kullanan yolcuların ülkeye silah sokmalarından endişe duymasından dolayı böyle bir talepte bulunduğu belirtildi.

 

 

Türk Hava Yolları, 17 Aralık 2007’de İstanbul-Batum seferlerine başladı.  Dış hat uçuş noktası olan Batum’dan Artvin’in Hopa ilçesine gitmek isteyen yolcular kimlikle Batum uçağına binebiliyor, daha sonra Batum’dan otobüslerle Hopa’ya ulaştırılıyor.

 

THY'DEN HOPA YOLCULARINA UYARI!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000