29 Mart 2013, Cuma 17:15:25

THY'DEN HAVA-İŞ'E ZEYTİNDALI

Hava-İş Sendikası'nın, barış çağrısı THY'den cevap buldu. THY İnsan Kaynakları Yardımcılığı'ndan personele yapılan duyuruda, " Çalışma huzurunun korunması için her türlü görüşme teklifine açığız" denildi.
  • Sevgili arkadaslar Acaba neden gozunuz doymuyor, daha ne istiyorsunuz. Aldiginiz az mi? Hic mantikli dusundunuzmu kendi kendinize? GREVE HAYIR, Grevden sonra kapinin onunde size gülecegim. Hadi durmayin toplanip grewe gidin, gozu doymazlar. Ama goreceksiniz, Dunya uzerinde ses getiren marka THY mi, Sendika agasi mi? Cok iyi anlayacaksiniz. Grevden sonra; aldiginiz paranin yarisina is bulup calismaya basladiginizda yine yorum yapacagim buraya.. Isimizi seviyoruz ve mutluyuz. Sizin akibetinizide beraber gorecegiz grevciler..
  • Komik olma:)
  • Yediği eihanet edenlerin bu şirkette yeri yoktur.Bulunmaz bir nimetin içinde olduğunuzun farkına varın.Şirketimize sahip çıkalım.Atilay ağa bu zamana kadar kime destek olmuş.Bırakın bu işleri.Greve hayır diyoruz.Sendikada yeni yönetim yeni yüzler görmek istiyoruz.Atilay ağa uzatmaları oynuyor.
  • THY BELLİKİ FECİ BİR İNAT İÇERİSİNDE. İŞTEN ÇIKARTTIĞI İNSANLARI İŞE GERİ ALMASI ONLARIN GÖZÜNDE ALAY KONUSU YAPILACAKLARI ANLAMINA GELİYOR. TAMAM BU 305'İ İŞE GERİ ALMASINLAR AMA BU 305'İN BİR ŞEKİLDE TATMİN EDİLMESİ GEKİYOR. PAZARTESİ YAPILACAK OLAN GÖRÜŞMEDE HER İKİ TARAF İÇİN DE ÖNERİM ŞUDUR; THY HER BİR ARKADAŞIM İÇİN ÖDEYEBİLECEKLERİ EN YÜKSEK TAZMİNATI HİÇBİRŞEYDEN KISMADAN, HİÇBİR İTİRAZDA/TEMYİZDE VS BULUNMADAN ÖDESİN. ARTI OLARAK THY'DEN ALINAN TAZMİNAT KADAR HAVA İŞ DE KENDİ BÜTÇELERİNDEN BİR ÖDENEK HAZIRLAYARAK BU 305 ARKADAŞIMA ÖDEME YAPSIN. MADEM BÖYLE BİR OLAY GERÇEKLEŞTİ VE GERİ DÖNÜŞ YOK O HALDE BU 305 ARKADAŞ MEMNUN EDİLEREK BU İŞE BİR SON VERİLEBİLİR VE SENDİKA DA GERİYE KALANLARLA BARIŞ VE HUZUR İÇİNDE YOLUNA DEVAM EDEBİLİR. RAKAM DA SÖYLEYEYİM O HALDE.. BU SÖYLEYECEĞİM RAKAM EN AZ MİNUMUM OLANDIR; 100.000 THY + 100.000 HAVA İŞ TOPLAM 200.000'ER LİRAYLA BU MAĞDUR OLAN İNSANLAR KENDİLERİNE YENİ BİR İŞ KURABİLİRLER. İNŞALLAH HAYIRLISI OLUR..
  • 305 den biri olarak sevgili çalışan arkadaşlar .ister EVET diyin ister HAYİR. .bunu kendiniz için yapacaksınız.bende benim gibi pek çok kişide emin olun kendi yolunda hayatını sürdürmeye çalışıyor...haydi kalın sağlıcakla :))
  • Lokavt mi :)) Anlaminda bilmezsiniz :)) Bu neiyin kafasi ?
  • THY NİN TUM BİRİMLERDEKİ ÇALIŞANLARI OLARAK GREVE EVET DİYOR,305 ARKADASIMIZ İŞE GERİ ALINMADAN TUM UÇAKLARI YERDE BIRAKACAĞIMIZI DUYURUYORUZ...GREVİ SİZ İSTEDİNİZ BİZDE YAPICAZ..GREVE EVET
  • Yorumunuz
  • Bu adamların bu zihniyetle yönettiği şirkete dönmek istemiyorum şahsen!Keyfim yerinde suratlarınıda görmüyorum 10 aydır...Bu kadar senenin acısını çıkarıyorum .Bana ne millet grev yapmış,yapmamış..Ben böyle bir şirketten kurtulduğuma seviniyorum.Hayat te-ha-ye'den ibaret değilmiş.Sefam olsun...Sadece yapılan haksızlığı havale ettim Allaha.Oda yakında çıkaracak zaten bu işte parmağı olanların.Hadi size iyi grevler!!
  • Çoğu zaman grev yapan işçilerin işten çıkartılması olarak algılanan lokavt, aslında grev yapan işçilerin bizzat işveren tarafından işten “uzaklaştırılmasıdır”. İşverenin işçilerini çalıştırmaması hali olarak da açıklanabilecek lokavt süresi boyunca tüm işçilerin “iş sözleşmeleri” askıdadır. 2822 Sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Yasasına göre; işyerindeki faaliyetlerin tamamen durmasını sağlayacak işverenin kararlarına uyularak işçilerin topluca işten uzaklaştırılmasına lokavt denmektedir. Lokavt kanuna uygun olarak da yapılabilen bir haktır ki, bu duruma da kanuni lokavt denmektedir. Toplu iş sözleşmelerinin ortak karar ile imzalanamaması ve işçi sendikasının grev kararı almasıyla birlikte ilgili kanun hükümlerine dayanarak kanuni lokavt yapılabilir.En son dünyaca ünlü basketbol ligi NBA'de lokavta gidilmiş, maçlar oynanmamış, daha sonradan anlaşmaya varılmıştı.

İşte THY İnsan Kaynakları Başkanlığı'ndan personele gönderilen o duyuru:

"Bildiğiniz gibi, 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi sürecinde hem ikili görüşmeler hem de arabulucu eşliğinde yapılan görüşmeler uyuşmazlıkla sonuçlandı.

28 Mart 2013 Perşembe günü Hava-İş Sendikası tekrar görüşme çağrısında bulundu.

Türk Hava Yolları olarak, Ortaklığımızın ve çalışanlarımızın menfaati doğrultusunda çalışma huzurunun korunması için her türlü görüşme talebine olumlu yaklaştığımızı, diyalog kanallarını açık tuttuğumuzu tekrar hatırlatıyoruz. Türk Hava Yolları yönetimi olarak 16 bin çalışanımızın haklarına bir an önce kavuşmasını istiyoruz.

Bu markayı daha da yükseğe çıkarmanın gayreti içerisindeyiz. Süreçteki tutumumuzun ve kararlığımızın bu şekilde değerlendirilmesini istiyoruz.

Gelişmelerin Ortaklığımız ve çalışanlarımız için hayırlı olmasını diliyoruz.

Saygılarımızla."

Airporthaber.com ÖZEL

THY'DEN HAVA-İŞ'E ZEYTİNDALI

Yorumlar Tüm Yorumlar (97)

Habom ~ 11 yıl önce
Sevgili arkadaslar Acaba neden gozunuz doymuyor, daha ne istiyorsunuz. Aldiginiz az mi? Hic mantikli dusundunuzmu kendi kendinize? GREVE HAYIR, Grevden sonra kapinin onunde size gülecegim. Hadi durmayin toplanip grewe gidin, gozu doymazlar. Ama goreceksiniz, Dunya uzerinde ses getiren marka THY mi, Sendika agasi mi? Cok iyi anlayacaksiniz. Grevden sonra; aldiginiz paranin yarisina is bulup calismaya basladiginizda yine yorum yapacagim buraya.. Isimizi seviyoruz ve mutluyuz. Sizin akibetinizide beraber gorecegiz grevciler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öneri'ye ~ 11 yıl önce
Komik olma:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muhammet ~ 11 yıl önce
Yediği eihanet edenlerin bu şirkette yeri yoktur.Bulunmaz bir nimetin içinde olduğunuzun farkına varın.Şirketimize sahip çıkalım.Atilay ağa bu zamana kadar kime destek olmuş.Bırakın bu işleri.Greve hayır diyoruz.Sendikada yeni yönetim yeni yüzler görmek istiyoruz.Atilay ağa uzatmaları oynuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖNERİ ~ 11 yıl önce
THY BELLİKİ FECİ BİR İNAT İÇERİSİNDE. İŞTEN ÇIKARTTIĞI İNSANLARI İŞE GERİ ALMASI ONLARIN GÖZÜNDE ALAY KONUSU YAPILACAKLARI ANLAMINA GELİYOR. TAMAM BU 305'İ İŞE GERİ ALMASINLAR AMA BU 305'İN BİR ŞEKİLDE TATMİN EDİLMESİ GEKİYOR. PAZARTESİ YAPILACAK OLAN GÖRÜŞMEDE HER İKİ TARAF İÇİN DE ÖNERİM ŞUDUR; THY HER BİR ARKADAŞIM İÇİN ÖDEYEBİLECEKLERİ EN YÜKSEK TAZMİNATI HİÇBİRŞEYDEN KISMADAN, HİÇBİR İTİRAZDA/TEMYİZDE VS BULUNMADAN ÖDESİN. ARTI OLARAK THY'DEN ALINAN TAZMİNAT KADAR HAVA İŞ DE KENDİ BÜTÇELERİNDEN BİR ÖDENEK HAZIRLAYARAK BU 305 ARKADAŞIMA ÖDEME YAPSIN. MADEM BÖYLE BİR OLAY GERÇEKLEŞTİ VE GERİ DÖNÜŞ YOK O HALDE BU 305 ARKADAŞ MEMNUN EDİLEREK BU İŞE BİR SON VERİLEBİLİR VE SENDİKA DA GERİYE KALANLARLA BARIŞ VE HUZUR İÇİNDE YOLUNA DEVAM EDEBİLİR. RAKAM DA SÖYLEYEYİM O HALDE.. BU SÖYLEYECEĞİM RAKAM EN AZ MİNUMUM OLANDIR; 100.000 THY + 100.000 HAVA İŞ TOPLAM 200.000'ER LİRAYLA BU MAĞDUR OLAN İNSANLAR KENDİLERİNE YENİ BİR İŞ KURABİLİRLER. İNŞALLAH HAYIRLISI OLUR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne yaparsanız YAPIN ~ 11 yıl önce
305 den biri olarak sevgili çalışan arkadaşlar .ister EVET diyin ister HAYİR. .bunu kendiniz için yapacaksınız.bende benim gibi pek çok kişide emin olun kendi yolunda hayatını sürdürmeye çalışıyor...haydi kalın sağlıcakla :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayvage ~ 11 yıl önce
Lokavt mi :)) Anlaminda bilmezsiniz :)) Bu neiyin kafasi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEHEYE MUDUR ~ 11 yıl önce
THY NİN TUM BİRİMLERDEKİ ÇALIŞANLARI OLARAK GREVE EVET DİYOR,305 ARKADASIMIZ İŞE GERİ ALINMADAN TUM UÇAKLARI YERDE BIRAKACAĞIMIZI DUYURUYORUZ...GREVİ SİZ İSTEDİNİZ BİZDE YAPICAZ..GREVE EVET

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GREVE EVET ~ 11 yıl önce
Yorumunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
29 mayıs gazisi.. ~ 11 yıl önce
Bu adamların bu zihniyetle yönettiği şirkete dönmek istemiyorum şahsen!Keyfim yerinde suratlarınıda görmüyorum 10 aydır...Bu kadar senenin acısını çıkarıyorum .Bana ne millet grev yapmış,yapmamış..Ben böyle bir şirketten kurtulduğuma seviniyorum.Hayat te-ha-ye'den ibaret değilmiş.Sefam olsun...Sadece yapılan haksızlığı havale ettim Allaha.Oda yakında çıkaracak zaten bu işte parmağı olanların.Hadi size iyi grevler!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LOKAVT NEDİR ~ 11 yıl önce
Çoğu zaman grev yapan işçilerin işten çıkartılması olarak algılanan lokavt, aslında grev yapan işçilerin bizzat işveren tarafından işten “uzaklaştırılmasıdır”. İşverenin işçilerini çalıştırmaması hali olarak da açıklanabilecek lokavt süresi boyunca tüm işçilerin “iş sözleşmeleri” askıdadır. 2822 Sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Yasasına göre; işyerindeki faaliyetlerin tamamen durmasını sağlayacak işverenin kararlarına uyularak işçilerin topluca işten uzaklaştırılmasına lokavt denmektedir. Lokavt kanuna uygun olarak da yapılabilen bir haktır ki, bu duruma da kanuni lokavt denmektedir. Toplu iş sözleşmelerinin ortak karar ile imzalanamaması ve işçi sendikasının grev kararı almasıyla birlikte ilgili kanun hükümlerine dayanarak kanuni lokavt yapılabilir.En son dünyaca ünlü basketbol ligi NBA'de lokavta gidilmiş, maçlar oynanmamış, daha sonradan anlaşmaya varılmıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000