21 Ağustos 2010, Cumartesi 08:51:30

THY'DEN HAT AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları, 2010 kış sezonunda başlayacağı Washington seferleri ile ilgili Sermaye Piyasası Kurumu'na bir açıklama gönderdi.
  • sartlarda IST den ATL ye zaten aktarma yapmadan gitmenin imkani yoktur. Oyleyse bu hat direk ucus potansiyeli olusuncaya kadar iyi bir baslangictir.
  • Olabilecegini sanmiyorum. Yolcu inecek, gumruk islemlerinden sonra geri binecek, o zaman da ABD de bir ic hat ucusu yapmis gibi olur ki bu da mumkun degil. Kimse bu sekilde atlanta ya gitmez. Eziyet olur.
  • Amerika gümrük kuralları gereği indiğiniz ilk meydanda pasaport ve gümrük işlemlerinizi yaptırmak ve sonraki aktarma /varış noktasına geçmek zorundasınız. Hesaplanıp hazırlıklar yapıldıysa uçağı 7 saat yatırmak yerine 1 bacak yaptırmak mantıklı olabilir ama bu tür operasyonlarda detay çok önemli, o konuda da THY çok iyi değil malesef...
  • Sorunuzun cevabi hayir. ABD'ye ilk giris noktasi IAD. Ucaktaki herkes inmek, gumruk ve pasaport kontrolinden gecmek zorunda. Bu sirf THY icin degil, butun havayollari icin, ABD'de deki havayollari olanlarda dahil.
  • Aciklamaniz icin tesekkurler. Peki Atlanta ya devam eden yolcular IAD da ucaktan inmez ,THYsadece IAD yolcularini birakip ATL ye devam edemez mi?
  • Tam olarak 1 saat 5 dakikadır.
  • Hatırlarsanız bakanın biri houstondan Temel Kotili aramış ve houston a sefer koyun demişti, demek daha ağır biri aradı :)
  • THY Miami hattini acsa super olur,cunku biz Floridadaki Turkler Miamiden nonstop gitmek istiyoruz.2000-2001 arasi Miami seferleri vardi ve superdi.Simdi ise ya Alitalia ile Roma aktarmali,ya British ile London aktarmali ya KLM ile Amsterdam aktarmali ya Lufthansayla Munich aktarmali yada Jetblue' ile JFK oradanda THY'ile ucmak zorunda kaliyoruz ! Lutfen ,Miami super bi nokta hem turistik acidan hemde yolcu bakimindan.
  • THY Washington DC yani IAD de indikten sonra, ATL'ya yolcu alamaz ABD kurallari geregi. Kisaca yabanci havayollari ABD icinde iki nokta arasi bilet satamaz.
  • ABD'den yaziyorum. ABD'ye gelen yolcu ilk indigi meydanda gumruk'ten gecmek zorundadir. Yani Istanbul'dan Atlanta'ya giden yolcu, Washington DC'den ucaktan inecek bagajini toplayacak, gumrukten gececek. Islemler bittikten sonra valizini yine vericek. Sonra ucaga binecek, Atlanta'ya inecek, ve bagajini toplayacak fakat gumrukten gecmeden havaalanindan cikabilecek. Kisacasi olme essegim olme!

İşte Washington seferlerindeki değişiklikleri içeren o açıklama: "Sivil havacılık izinlerine ve operasyonel şartlara bağlı olarak Kış-2010 tarifesi içerisinde seferlere başlanacak olan İstanbul-Washington-İstanbul hattının Atlanta'ya uzatılarak İstanbul-Washington-Atlanta-Washington-İstanbul olarak icra edilmesi planlanmaktadır."

THY'DEN HAT AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 14 yıl önce
sartlarda IST den ATL ye zaten aktarma yapmadan gitmenin imkani yoktur. Oyleyse bu hat direk ucus potansiyeli olusuncaya kadar iyi bir baslangictir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Olabilecegini sanmiyorum. Yolcu inecek, gumruk islemlerinden sonra geri binecek, o zaman da ABD de bir ic hat ucusu yapmis gibi olur ki bu da mumkun degil. Kimse bu sekilde atlanta ya gitmez. Eziyet olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Amerika gümrük kuralları gereği indiğiniz ilk meydanda pasaport ve gümrük işlemlerinizi yaptırmak ve sonraki aktarma /varış noktasına geçmek zorundasınız. Hesaplanıp hazırlıklar yapıldıysa uçağı 7 saat yatırmak yerine 1 bacak yaptırmak mantıklı olabilir ama bu tür operasyonlarda detay çok önemli, o konuda da THY çok iyi değil malesef...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sorunuzun cevabi hayir. ABD'ye ilk giris noktasi IAD. Ucaktaki herkes inmek, gumruk ve pasaport kontrolinden gecmek zorunda. Bu sirf THY icin degil, butun havayollari icin, ABD'de deki havayollari olanlarda dahil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aciklamaniz icin tesekkurler. Peki Atlanta ya devam eden yolcular IAD da ucaktan inmez ,THYsadece IAD yolcularini birakip ATL ye devam edemez mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tam olarak 1 saat 5 dakikadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hatırlarsanız bakanın biri houstondan Temel Kotili aramış ve houston a sefer koyun demişti, demek daha ağır biri aradı :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY Miami hattini acsa super olur,cunku biz Floridadaki Turkler Miamiden nonstop gitmek istiyoruz.2000-2001 arasi Miami seferleri vardi ve superdi.Simdi ise ya Alitalia ile Roma aktarmali,ya British ile London aktarmali ya KLM ile Amsterdam aktarmali ya Lufthansayla Munich aktarmali yada Jetblue' ile JFK oradanda THY'ile ucmak zorunda kaliyoruz ! Lutfen ,Miami super bi nokta hem turistik acidan hemde yolcu bakimindan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY Washington DC yani IAD de indikten sonra, ATL'ya yolcu alamaz ABD kurallari geregi. Kisaca yabanci havayollari ABD icinde iki nokta arasi bilet satamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ABD'den yaziyorum. ABD'ye gelen yolcu ilk indigi meydanda gumruk'ten gecmek zorundadir. Yani Istanbul'dan Atlanta'ya giden yolcu, Washington DC'den ucaktan inecek bagajini toplayacak, gumrukten gececek. Islemler bittikten sonra valizini yine vericek. Sonra ucaga binecek, Atlanta'ya inecek, ve bagajini toplayacak fakat gumrukten gecmeden havaalanindan cikabilecek. Kisacasi olme essegim olme!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000