23 Temmuz 2013, Salı 19:12:09

THY’DEN GREVLE İLGİLİ FLAŞ KARAR

Türk Hava Yolları’nda çok cılız bir şekilde devam eden grevle ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. Hava İş Sendikası, THY’yi mahkeme kararlarını uygulamamakla suçlamıştı. THY, Hava-İş Sendikası’nın bu iddiaları karşısında ne tür bir karar aldı? İşte ayrıntılar…
  • Şeriatın kestiği parmak acımaz part time arkadaşlar üzgünüm
  • benim anlamadığım grev sonsuza kadar devam mı edecek? neden sendikadan ya da yönetimden bir adım gelmiyor? bunca part time personel ve greve gönülsüz devam eden çalışanları kimse düşünmüyor mu? sendika başkanı hala nasıl direnin diyebiliyor? grevin başarısız olduğu bu kadar açıkken, 3 aya yakın süredir gözle görülür bir aksama yokken hala nasıl diretebilir? grevden dönen yüzlerce kişi varken hala bu inatlaşma niyedir? şu aşamada yapılması gereken sendikanın daha fazla diretmeden tis'i imzalamasıdır. bununla beraber huzuru iyice bozulan grevdeki meslektaşlarım sendikayı baskı altına almalı ve görüşmeler için zorlamalıdır. bununla beraber grevdeki arkadaşlar işe dönerse grev fiilen bitmiş olacaktır. bu ihtimal de düşünülmeli. zira ben artık kimsenin grev felan istediğini düşünmüyorum. artık tek istediğimiz tüm çalışanların işine dönmesi ve huzur ortamının tekrar sağlanması. her gün acaba ne olacak diye düşünmek istemiyor. sendika artık çalışanlarını daha fazla mağdur etme!
  • Herkesin gozuaydin olsun oncelikle. Grevle ilgimiz olmadan girdik bu ise hani anneyiz cocuk buyutuoruz kimimiz ev gecindirio fln ya anlayana.ama tepki cektik yetmedi ucuslarimiz kesildi o da yetmedi bi ay programimiz bos cikti ve hocbirsey bilmiyoruz. Sevgili grevdeki arkadaslarim simdi sormak istiyorum grev boyle botecekmi cunku bizimle ayni egitim surecinde olup bzden bi hafta once sozlesme imzalyan bizim gbi iki aylik olan herkese bu ay 110 saat ucus dokulmus fulle gecmisler noldu simdi ne deisti bana biri aciklasin ya simdii olan bzim ekmegimize moralimize cocuklarimizin rizkina oldu ama yine kmsenin hedefi gerceklesmedi cunku ekip bu sekilde yine yetecek yine yetecek bizimyerimize onlar 110saat full ucacak yine sefer aksamayacak bizde boyle dunyadan habersz moral bozukluguyla beklicez .dicek biai bulamiorm Allah buyuk .ama bilinki bizim ucuslarimizn dirmasi kmseye bi yarar saglamadi olan bize oldu herkesi vicdaniyla basbasa birakiyorum artik.
  • Bir gün gelecek çok yakın tis imzalanacak full time,part time hep birlikte çalışmaya devam edecek, huzura erdiğinizi,hakkınızı aldığınızı,iyiki sendikalı olmuşum diyeceksiniz, hayatınızı daha iyi koşullarda yaşamak sizin ve ailenizinde hakkı olduğunu düşüneceksiniz buraya kadar her şey normal,bir gün görevden geleceksiniz veya siz görevdeyken hakkınızda bir karar alınacak çalıştığınız seneye,performansınıza bakılmadan tüm kanuni haklarınızın verilerek iş akdinizin fes edildiğini öğreneceksiniz;hiç bir iş yeri veya işveren bir kişiyi işe alırken kamu veya özel sektör dahil iş sözleşmesini imzalarken sene bazında işçiyi çalıştıracağı süreyi taahhüt etmez.ilk etapta sıcağı,sıcağına bir şey anlamayacaksınız,daha sonra boşluğa düşeceksiniz aldığınız evde rahat oturamayacaksınız,aldığınız arabaya rahat binemiyeceksiniz, kiminiz emekliliğime-de az kalmıştı,kiminiz ise nereden iş bulacağım diyeceksiniz. yaz biter,kış gelir ve hazan. kıssadan hisse herkes kendine uyanı alıp, almamakta özgürdür.
  • Ben de bir part time kabin memuruyum/düne kadar öyleydim.Aralık ayında bu işin ilanına başvurmuş ve Mart ayında eğitime başlamış birisi olarak benim günahım nedir sormak istiyorum part time memurların işten atılması için bıyık altı gülerek bekleyen arkadaşlarıma?Ben başvuruda bulunduğumda grev mi vardı?Sorarım ben eğitimdeyken grev mi vardı?Bu iş için 7 senelik işimden istifa ettim geldim şimdi ne olacağım belli değil...Banka borçları bi yerde ve ben aileme anneme kardeşime babama bakmakla yükümlü olan birisiyim.Onların kursağından geçecek lokma benim elimden geliyo benim alnımın terinden geçiyo.Ne istiyosunuz daha el insaf!!!Bir an önce herkezin mutlu olacağı bir sonuca varılması dileğiyle.
  • onca hayal onca emek onca masraf yazık ! peki ne icin birileri maasina maas ekleyecek laylaylom ucusuna gidecek diye. ucuculuk zor is yillar once biliyordun bunu peki simdi mi aklina geldi. sirket hakkin olani veriyor mu veriyor. uzun ucuyorsun yoruluyorsun parani aliyormusun tam zamaninda aliyorsun. derdin ne hala uzlas uzlasacaksan bitireceksen bitir grevini daha fazla telef etme ekmek bekleyen insanlari.
  • Bayanlar Baylar Gördüğüm üzere part time kabin memurları ve şu anda grevde olan 305 kişi ve sürece destek veren THY çalışanları arasında iç savaş tamtamları çalmakta yıllardır bir aile bildiğimiz THY camiasının bu durumda olmasına sebep olan etkenleri benden iyi bilenler olabilir. Sürece destek olan kabin ekiplerinin yaptığı yorumları da okudum hak hukuk adalet istiyoruz diyen bu şahışların bu hak hukuk adaleti kendilerinden başka kimseye istemedikleri açıkca ortada grev sürecinden çok uzun zaman önce işe alımı gerçekleşmiş part time ekiplerin üzerine yaptıkları yorumlar bu şahışların çalışma ahlakını ortaya koymakta. Part time kabin ekiplerine gelince hiçbir açıklama yapılmadan uçuşları alınmış ve sonucun ne olacağı hakkında binlerce çeşit söylemin döndüğü bu ortamda yalnız başlarına bırakılmışlardır. Grev sürecinin akli selim bir şekilde bir an önce son bulması insani duygularını kaybetmemiş hak hukuk adalet sevdalısı grevci ve part time ekiplerin iş başı yapması tek temennimdir.
  • peki verilen zam orani nekadar? enflasyonu karsiliyormu?
  • grev her iki tarafida etkiler...bir adim atip tatlıya baglayın.once insanlar aileleriyle sevinsin,sonrada memleket.
  • Arkadaşlar yorumlarınızın hepsini okudum. Karşılıklı gereksiz bir mücadele içerisindesiniz. Tabiki sendikarların görevi çalışanların haklarını işveren karşı korumaktır. Fakat benim ve yorum yazan birçok arkadaşın öğrenmek istediği; yasal işe alım süreci şubat ayında başlamış olan ve eğitimleri başarıyla tamamladıktan sonra 15 mayıs sonrası part time sözleşmesi imzalayanların akibeti ne olacak? Yukarıdaki yorumlarda hak, hukuk, anayasadan bahseden arkadaşlar sizler kadar part-time çalışanlarıda ilgilendiriyor bu karar hepimiz aynı şirkette çalışıyoruz ben sen o diye ayıramazsınız kimseyi. Hepinize rica ediyorum. Bilen, duyan varsa söylesin: İŞE ALIM SÜRECİ ŞUBAT AYINDA BAŞLAYAN VE SÖZLEŞMELERİNİ SİZ GREVDEYKEN İMZALAYANLARA NASIL BİR YASAL SÜREÇ UYGULANACAK?

Türk Hava Yolları’nda 15 Mayıs 2013’te başlayan grev etkisiz bir şekilde devam ederken tarafların hukuk mücadelesi de devam ediyor. Hava İş Sendikası’nın greve gidenlerin yerine işçi alınıp çalıştırıyor iddiasıyla açmış olduğu davada mahkeme tedbir kararı alarak bu işçilerin çalıştırılmasının durdurulmasını istemişti.

THY mahkemenin bu kararına uyarak uçucu personel alınarak çalıştırılmaya başlanan kişilerin uçuşlarını kesme kararı aldı. Böylelikle THY mahkemenin kararını uygulamaya koymuş oldu.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Airporthaber’e yaptığı açıklamada bu kararın Türk Hava Yolları uçuşlarını etkileyecek bir karar olmadığını söyledi. Topçu, “Sıkıntı yaratacak bir durum söz konusu değil. Mahkeme kararını uygulayacağız” dedi.

   ©AirportHaber.com ÖZEL   

THY’DEN GREVLE İLGİLİ FLAŞ KARAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (110)

. ~ 11 yıl önce
Şeriatın kestiği parmak acımaz part time arkadaşlar üzgünüm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grev bitsin ~ 11 yıl önce
benim anlamadığım grev sonsuza kadar devam mı edecek? neden sendikadan ya da yönetimden bir adım gelmiyor? bunca part time personel ve greve gönülsüz devam eden çalışanları kimse düşünmüyor mu? sendika başkanı hala nasıl direnin diyebiliyor? grevin başarısız olduğu bu kadar açıkken, 3 aya yakın süredir gözle görülür bir aksama yokken hala nasıl diretebilir? grevden dönen yüzlerce kişi varken hala bu inatlaşma niyedir? şu aşamada yapılması gereken sendikanın daha fazla diretmeden tis'i imzalamasıdır. bununla beraber huzuru iyice bozulan grevdeki meslektaşlarım sendikayı baskı altına almalı ve görüşmeler için zorlamalıdır. bununla beraber grevdeki arkadaşlar işe dönerse grev fiilen bitmiş olacaktır. bu ihtimal de düşünülmeli. zira ben artık kimsenin grev felan istediğini düşünmüyorum. artık tek istediğimiz tüm çalışanların işine dönmesi ve huzur ortamının tekrar sağlanması. her gün acaba ne olacak diye düşünmek istemiyor. sendika artık çalışanlarını daha fazla mağdur etme!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flas flas flas ~ 11 yıl önce
Herkesin gozuaydin olsun oncelikle. Grevle ilgimiz olmadan girdik bu ise hani anneyiz cocuk buyutuoruz kimimiz ev gecindirio fln ya anlayana.ama tepki cektik yetmedi ucuslarimiz kesildi o da yetmedi bi ay programimiz bos cikti ve hocbirsey bilmiyoruz. Sevgili grevdeki arkadaslarim simdi sormak istiyorum grev boyle botecekmi cunku bizimle ayni egitim surecinde olup bzden bi hafta once sozlesme imzalyan bizim gbi iki aylik olan herkese bu ay 110 saat ucus dokulmus fulle gecmisler noldu simdi ne deisti bana biri aciklasin ya simdii olan bzim ekmegimize moralimize cocuklarimizin rizkina oldu ama yine kmsenin hedefi gerceklesmedi cunku ekip bu sekilde yine yetecek yine yetecek bizimyerimize onlar 110saat full ucacak yine sefer aksamayacak bizde boyle dunyadan habersz moral bozukluguyla beklicez .dicek biai bulamiorm Allah buyuk .ama bilinki bizim ucuslarimizn dirmasi kmseye bi yarar saglamadi olan bize oldu herkesi vicdaniyla basbasa birakiyorum artik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaş altmış ~ 11 yıl önce
Bir gün gelecek çok yakın tis imzalanacak full time,part time hep birlikte çalışmaya devam edecek, huzura erdiğinizi,hakkınızı aldığınızı,iyiki sendikalı olmuşum diyeceksiniz, hayatınızı daha iyi koşullarda yaşamak sizin ve ailenizinde hakkı olduğunu düşüneceksiniz buraya kadar her şey normal,bir gün görevden geleceksiniz veya siz görevdeyken hakkınızda bir karar alınacak çalıştığınız seneye,performansınıza bakılmadan tüm kanuni haklarınızın verilerek iş akdinizin fes edildiğini öğreneceksiniz;hiç bir iş yeri veya işveren bir kişiyi işe alırken kamu veya özel sektör dahil iş sözleşmesini imzalarken sene bazında işçiyi çalıştıracağı süreyi taahhüt etmez.ilk etapta sıcağı,sıcağına bir şey anlamayacaksınız,daha sonra boşluğa düşeceksiniz aldığınız evde rahat oturamayacaksınız,aldığınız arabaya rahat binemiyeceksiniz, kiminiz emekliliğime-de az kalmıştı,kiminiz ise nereden iş bulacağım diyeceksiniz. yaz biter,kış gelir ve hazan. kıssadan hisse herkes kendine uyanı alıp, almamakta özgürdür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Part-time k/m ~ 11 yıl önce
Ben de bir part time kabin memuruyum/düne kadar öyleydim.Aralık ayında bu işin ilanına başvurmuş ve Mart ayında eğitime başlamış birisi olarak benim günahım nedir sormak istiyorum part time memurların işten atılması için bıyık altı gülerek bekleyen arkadaşlarıma?Ben başvuruda bulunduğumda grev mi vardı?Sorarım ben eğitimdeyken grev mi vardı?Bu iş için 7 senelik işimden istifa ettim geldim şimdi ne olacağım belli değil...Banka borçları bi yerde ve ben aileme anneme kardeşime babama bakmakla yükümlü olan birisiyim.Onların kursağından geçecek lokma benim elimden geliyo benim alnımın terinden geçiyo.Ne istiyosunuz daha el insaf!!!Bir an önce herkezin mutlu olacağı bir sonuca varılması dileğiyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lanet ~ 11 yıl önce
onca hayal onca emek onca masraf yazık ! peki ne icin birileri maasina maas ekleyecek laylaylom ucusuna gidecek diye. ucuculuk zor is yillar once biliyordun bunu peki simdi mi aklina geldi. sirket hakkin olani veriyor mu veriyor. uzun ucuyorsun yoruluyorsun parani aliyormusun tam zamaninda aliyorsun. derdin ne hala uzlas uzlasacaksan bitireceksen bitir grevini daha fazla telef etme ekmek bekleyen insanlari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkish Airlines ~ 11 yıl önce
Bayanlar Baylar Gördüğüm üzere part time kabin memurları ve şu anda grevde olan 305 kişi ve sürece destek veren THY çalışanları arasında iç savaş tamtamları çalmakta yıllardır bir aile bildiğimiz THY camiasının bu durumda olmasına sebep olan etkenleri benden iyi bilenler olabilir. Sürece destek olan kabin ekiplerinin yaptığı yorumları da okudum hak hukuk adalet istiyoruz diyen bu şahışların bu hak hukuk adaleti kendilerinden başka kimseye istemedikleri açıkca ortada grev sürecinden çok uzun zaman önce işe alımı gerçekleşmiş part time ekiplerin üzerine yaptıkları yorumlar bu şahışların çalışma ahlakını ortaya koymakta. Part time kabin ekiplerine gelince hiçbir açıklama yapılmadan uçuşları alınmış ve sonucun ne olacağı hakkında binlerce çeşit söylemin döndüğü bu ortamda yalnız başlarına bırakılmışlardır. Grev sürecinin akli selim bir şekilde bir an önce son bulması insani duygularını kaybetmemiş hak hukuk adalet sevdalısı grevci ve part time ekiplerin iş başı yapması tek temennimdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yapilan zam ~ 11 yıl önce
peki verilen zam orani nekadar? enflasyonu karsiliyormu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tatliya baglayin ~ 11 yıl önce
grev her iki tarafida etkiler...bir adim atip tatlıya baglayın.once insanlar aileleriyle sevinsin,sonrada memleket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aklıkarışık ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar yorumlarınızın hepsini okudum. Karşılıklı gereksiz bir mücadele içerisindesiniz. Tabiki sendikarların görevi çalışanların haklarını işveren karşı korumaktır. Fakat benim ve yorum yazan birçok arkadaşın öğrenmek istediği; yasal işe alım süreci şubat ayında başlamış olan ve eğitimleri başarıyla tamamladıktan sonra 15 mayıs sonrası part time sözleşmesi imzalayanların akibeti ne olacak? Yukarıdaki yorumlarda hak, hukuk, anayasadan bahseden arkadaşlar sizler kadar part-time çalışanlarıda ilgilendiriyor bu karar hepimiz aynı şirkette çalışıyoruz ben sen o diye ayıramazsınız kimseyi. Hepinize rica ediyorum. Bilen, duyan varsa söylesin: İŞE ALIM SÜRECİ ŞUBAT AYINDA BAŞLAYAN VE SÖZLEŞMELERİNİ SİZ GREVDEYKEN İMZALAYANLARA NASIL BİR YASAL SÜREÇ UYGULANACAK?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000