13 Eylül 2017, Çarşamba 11:16:06

THY'den görkemli açılış

Türk Hava Yolları'nın yeni simütör merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
  • Avrupa'nın en büyük adalet sarayına da sahibiz.
  • Şirkete 1970 yılında Uçak bakımda elektrik teknisyeni olarak başladım. O tarihte 15 uçağımız vardı küçük teneke bir hagarda bakım yapmaya çalışıyorduk. Hangardan uçağa gitmek için arabamız bile yoktu. Şu anda Eğitim Başkanlığında öğretmen olarak çalışıyorum. Bu tesisleri (hagarlar, simmülatörler, eğitim tesisleri, çeşitli teçhizatlar, yetişmiş ve yetişmekte olan insan varlığımızı görünce göğsüm kabarıyor iftihar ediyorum. Bu günlere kolay gelmedik.Uçaklara kar ve yağmur altında hizmet verdik. Lütfen birbirimize daha nazik olalım ve yapılan işleri takdir edelim, birlikte daha güzel eserleri elbirliği ile yaratalım. Herkese Saygı ve sevgilerimle.
  • Fo bayan arkadaşımız 1.20m var mı?acep ayakları değiyor mu pedallara?
  • Kurdele kesmeli sevimsiz batılı adetlerinden artık vazgeçilsin. Kurban kesin, kan akıtın, o kanı similatörlerin üzerine sürün ki nazardan, şerden, kötü gözden korusun Rabbim...
  • Güzel gelişmeler bunlar. Bundan rahatsız olan batı hayranı ve memleket düşmanlarını kaale almıyoruz,herkes işine baksın
  • İçinde verilen eğitim boş olduktan sonra Dünya'nın en büyüğünü açsanız ne işe yarar. İngilizce'nin İ'sini bilmeyen, ego'larını tatmin etmeye çalışan, kitapta yazanı göstermenize rağmen 'benim dediğim doğru' diyen hocaların verdiği eğitimden ne olur. (Bazı hocalarımı istisna tutarım tabii ki.) TK'dan ayrılalı 1,5 yıl oldu, hala TK'da öğrendiğim garip usulleri ve karakterime kazınan özellikleri unutmak için çabalıyorum. Hala iddia ediyorum (ki iddiamın ispatını gözlerimle gördüm): getirin TK'nin öğretmen kadrosunu Emirates'in mülakatlarına, %10'u F/O olarak girebilirse büyük başarıdır.
  • bu sümülatör a-319 ve A-320 denenebilir mi. lütfen beni aydınlatın.
  • "))dualarla acin yoksa mazallah
  • Ey Ulu Rab'bim. İnşaallah ehli kişiler görev yapar. Liyakatlı insanlar ile çalışmayı o kadar özledik ki... Yatırım yapılan tutar ile bu unsurları yönetecek, iş bulacak kadro düşünüldüğün de inanın içim yanıyor.
  • B837-800NG leri ucuracak adam bulabilecek misiniz cok merak ediyorum 2018 de :))))

Türk Hava Yolları'nın yeni Uçuş Eğitim Merkezi bugün düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın ev sahipliği ettiği açılış törenine çok sayıda davetli katıldı.

Dünya standartlarının üzerinde bir hizmet verme hedefiyle inşa edilen yeni uçuş eğitim merkezi, 56 bin metrekare arazi üzerinde 26 bin 500 metrekare kapalı alana sahip.

Bu devasa yapı Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük uçuş eğitim merkezi olarak da dikkat çekiyor.

Uçuş Eğitim Merkezi açılışında konuşan THY Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci, "THY pilotlara tip eğitimlerini kendi uçuş eğitim merkezinde vermekte. Böylece hem kendi ihtiyacını karşılamakta aynı zamanda diğer havayollarına da eğitim satabilir durumda. Aynı anda 2 bin 260 kişiye hizmet sunabileceğiz. Halen 40'ın üzerinde yerli ve yabancı havayoluna hizmet vermeye devam ediyoruz. Bize her zaman destek veren yöneticilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Havelsan tarafından üretilen milli simülatörün de yer aldığı tesisin açılışında konuşan HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkan Vekili Taner Düvenci de proje süresince desteğini esirgemeyen Türk Hava Yolları personeline teşekkür etti. 



THY'nin yeni Uçuş Eğitim Merkezi'nin açılışında bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı yeni simulatör cihazının yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek artık seri imalat zamanının da geldiğini söyledi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, "Ülkemizi havacılık sektörünün merkezi durumuna getirecek üçüncü havalimanı ile birlikte, eğitimli uçuş ekibi ihtiyacında da ciddi bir artışın kaçınılmaz olacağı aşikardır. Ülkemizin uçuş eğitiminde dışa bağımlılığını sonlandıran Uçuş Eğitim Merkezimiz ile uluslararası platformda rekabet gücümüzü ve dolayısıyla eğitim satışındaki payımızı artırarak ülke ekonomimize katkı sağlamayı amaçlamaktayız. Bu amaç doğrultusunda dünyanın en büyük uçuş eğitim merkezlerinden biri olma hedefimize, açılışını gerçekleştirdiğimiz yeni yerleşkemiz ile ilerliyoruz" dedi.

THY KAPASİTE ARTIRDI

Atatürk Havalimanı, Florya yerleşkesinde 1993 yılından beri uçuş eğitim hizmeti veren Türk Hava Yolları, yeni Uçuş Eğitim Merkezi yatırımıyla mevcutta 10 adet olan donanımlı uçuş simülatörü sayısını 14'e, 58 olan sınıf sayısını ise 90'a çıkarmış oldu. Temin aşamasındaki 10 adet simülatör ile kısa bir sürede 24 adet tam uçuş simülatörüne ulaşılması hedeflenmektedir. Yeni eğitim merkezi ile birlikte bin 520 olan kişi kapasitesinde de yüzde 48'lik bir artış gerçekleşti. Böylece yeni eğitim merkezinde aynı anda 2 bin 260 uçuş personeli eğitim hizmetlerinden faydalanabilecek. İhalesi 22 Nisan 2016 tarihinde yapılan 55 bin 369 metrekare yerleşke alanı içerisinde 26 bin 500 metrekare kapalı alana sahip merkezde, güç kaynağı dinamik UPS ile kesintisiz eğitim hizmeti sağlanırken; otomasyon sistemi ile akıllı bina konseptinde tüm -  noktalar ve tüm cihazlar izlenebilir ve kontrol edilebilir duruma getirildi.













THY'den görkemli açılış

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

Fenasi ~ 7 yıl önce
Avrupa'nın en büyük adalet sarayına da sahibiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TKci ~ 7 yıl önce
NE alakasi var guzel kardesim? Isiniz gucunzu trollluk...
Mehmet Salih Gezgin ~ 7 yıl önce
Şirkete 1970 yılında Uçak bakımda elektrik teknisyeni olarak başladım. O tarihte 15 uçağımız vardı küçük teneke bir hagarda bakım yapmaya çalışıyorduk. Hangardan uçağa gitmek için arabamız bile yoktu. Şu anda Eğitim Başkanlığında öğretmen olarak çalışıyorum. Bu tesisleri (hagarlar, simmülatörler, eğitim tesisleri, çeşitli teçhizatlar, yetişmiş ve yetişmekte olan insan varlığımızı görünce göğsüm kabarıyor iftihar ediyorum. Bu günlere kolay gelmedik.Uçaklara kar ve yağmur altında hizmet verdik. Lütfen birbirimize daha nazik olalım ve yapılan işleri takdir edelim, birlikte daha güzel eserleri elbirliği ile yaratalım. Herkese Saygı ve sevgilerimle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cobretti ~ 7 yıl önce
Fo bayan arkadaşımız 1.20m var mı?acep ayakları değiyor mu pedallara?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kevser ~ 7 yıl önce
Kurdele kesmeli sevimsiz batılı adetlerinden artık vazgeçilsin. Kurban kesin, kan akıtın, o kanı similatörlerin üzerine sürün ki nazardan, şerden, kötü gözden korusun Rabbim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trabzonlu 1461 ~ 7 yıl önce
Güzel gelişmeler bunlar. Bundan rahatsız olan batı hayranı ve memleket düşmanlarını kaale almıyoruz,herkes işine baksın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trollsavar ~ 7 yıl önce
Biz de seni kaale almıyoruz...
Trabzonlu 1461 ~ 7 yıl önce
sen tam bir batı hayranı bambamsın :)
Kalite ~ 7 yıl önce
İçinde verilen eğitim boş olduktan sonra Dünya'nın en büyüğünü açsanız ne işe yarar. İngilizce'nin İ'sini bilmeyen, ego'larını tatmin etmeye çalışan, kitapta yazanı göstermenize rağmen 'benim dediğim doğru' diyen hocaların verdiği eğitimden ne olur. (Bazı hocalarımı istisna tutarım tabii ki.) TK'dan ayrılalı 1,5 yıl oldu, hala TK'da öğrendiğim garip usulleri ve karakterime kazınan özellikleri unutmak için çabalıyorum. Hala iddia ediyorum (ki iddiamın ispatını gözlerimle gördüm): getirin TK'nin öğretmen kadrosunu Emirates'in mülakatlarına, %10'u F/O olarak girebilirse büyük başarıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emirates de is yapio olaydin ~ 7 yıl önce
Buralarda yorum yapior olmazdin.allahin expati
Emirates ~ 7 yıl önce
Sayın kaptanım, buyrun misafirim olun, size business arkadaş bileti de göndereyim TK'da hala zorlanıyorsunuzdur business'a oturmak için, Emirates'i gezdireyim, isterseniz 380 simulatoru kiralayıp 2 saat uçalım, havalar da düzeldi Dubai'yi gezdireyim. Tek bir şart var, ATC comm dışında İngilizce konuşabiliyorsanız. Bir de anadilinizi bir EXPAT seviyesinde düzgün yazabiliyorsanız. Kaptanım diyip İngilizce konuşamayanları, Türk'üm diyip de Türkçe'yi yazamayanları kabul etmiyoruz maalesef.
hayrettin ay ~ 7 yıl önce
bu sümülatör a-319 ve A-320 denenebilir mi. lütfen beni aydınlatın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Denenir ~ 7 yıl önce
Evet
~ 7 yıl önce
"))dualarla acin yoksa mazallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pardon? ~ 7 yıl önce
Nasil acacaklardi? Sampanyalarla mi?
Mümin ~ 7 yıl önce
Şampanyayla açmadılar diye zoruna mı gitti? Bu ülkenin çoğu müslüman bir ülke. Buna saygı duyacaksın!
istiklal marşı ~ 7 yıl önce
marşımız çalındı mı? bayrak taşıyıcı şirketiz madem, duadan önce marşımızın çalınması lazım.
Mümin'e ~ 7 yıl önce
Bu ülkenin çoğu müslüman tamam da.Siz müslüman değilsiniz.Sen şampanyayı içme.Şişesini tıpa olarak kullan.Çünkü pis koku yayıyorsun.
Mümin e ~ 7 yıl önce
Mümin, sizin gibiler bu şirkete girsin diye kaç tane hiç suçu olmayan personel işten atıldı biliyormusun.
cevap ~ 7 yıl önce
ben zaten şampanya içmem ama evet tıpalarını senin gibi bilinçaltı karmaşık duygularla dolu olanlara lazım olur diye her zaman saklarım :))
Hak Ola İnşaallah... ~ 7 yıl önce
Ey Ulu Rab'bim. İnşaallah ehli kişiler görev yapar. Liyakatlı insanlar ile çalışmayı o kadar özledik ki... Yatırım yapılan tutar ile bu unsurları yönetecek, iş bulacak kadro düşünüldüğün de inanın içim yanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 7 yıl önce
B837-800NG leri ucuracak adam bulabilecek misiniz cok merak ediyorum 2018 de :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boying 739er ~ 7 yıl önce
Neden bulamasin?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000