19 Temmuz 2014, Cumartesi 14:25:54

THY’DEN FLAŞ KARAR

Türk Hava Yolları’nın yeni filosuna kattığı Boeing 777 tipi uçakta comfort class sınıfı kaldırıldı, business class kapasitesi artırıldı. THY comfort classtan vaz mı geçiyor?
  • THY bazı konularda (yabancı dil, personel davranışı, kabin standartları) vs konularda 3 yıldız alabiliyor. 5 yıldızdan bahsedebilmek için en düşük puanınızın 4,5 olması gerekiyor. THY nin tüm kriterlerde puanını 4-4,5 a yukseltmeden 5 yıldıza gecemeyecegini hepimiz biliyoruz.
  • neden emirates le kıyaslama yapılıyor thy kendi özgün koşullarında ülke şartlarına uygun bir şekilde şimdilik iyi gidiyor emirates derseniz vizyonu farklı tamamı büyük gövdeli uçakları müşteri portföyü farklı ve asla para sorunu yaşamayan bir firma thy sadece kimseyi örnek almadan kendi dogrularını yapmalı prestij açısından sınırlı sayıda olsa 787 380 veya 747 8 lerden birini seçip birkaç tanede olsa bünyesine katmalıdır emirates te ne kadar uçak olduguda bizi ilgilendirmemesi lazım thy kendi dogrularını uygulamalı
  • thy nin 5. yıldızı alması mevcut hizmetle hayal bile olamaz.
  • 5 yıldız konusunda kendimize rakip belirlediğimiz Emirates 19 memur ile uçuyor. Şirketin personeline yaklaşımıda daha şevkatli. Umarım Thy 'de benzer düzenleme görebiliriz
  • Kabinlerde standart olmadigi sürece 5 yildiz hayal olacak!
  • Ekip sayısı arttı mı oluyor şimdi bu? Kimi kandırıyorsunuz siz? Busınes sayısı artıyor, comfort kalkıp yerıne ekonomi artıyor dolayısıyla zaten shgm kararıyla o sayıyı yine minimum olacak şekilde arttırıyorsunuz? Nevin hanım biz normalin ustunde gorev öncesi gibi +1 i soruyoruz? Bakıyoruzda hemen başlayıvermiş küçük oyuncuklar ekip arttı gibi. Artış martış yok ey aırport lütfen yanlışa yol açmayalum
  • dogru karar bence comfort sinifi hem cok satmiyor hemde oldukca ekonomiden yer caliyor
  • 2-3-2 duzeninde business sanirim hala. Dunyada ornegi var mi bilmiyorum ama ortada oturan business yolcunun ki tam anlamiyla parasiyla rezil olmak..
  • diper ucakları bu yıl sonuna kadar büyük ihtimal değiştirmiycekler. Nasıl nerde kullanıcaklar ki
  • TC-JRR AIRBUS 321-231 OLMASI LAZIM. BILDIGIM KADARI ILE TC-JJR B777

Türk Hava Yolları’nın birkaç gün önce filosuna kattığı TC-JJR kuyruk tescilli uçağının kabin içinin, diğer Boeing 777 tipi uçaklardan farklı olarak dizayn edildiği ortaya çıktı. THY filosunda bulunan diğer Boeing 777 tipi uçaklarda 28 business class, 63 comfort class ve 246 ekonomi class olmak üzere toplam 337 yolcu kapasiteli olduğu bilinirken THY filosuna yeni katılan uçakta iki sınıf olarak kabin içi dizayn edildi.

Buna göre filoya yeni katılan TC-JJR kuyruk tescilli Boeing 777 tipi uçakta, 49 business class ve 300 ekonomi class koltuğu olmak üzere toplamda 349 koltuk yer aldı. THY’nin büyük umutlarla bir kaç yıl önce uygulamaya koyduğu ancak çeşitli sebeplerle bir süredir vazgeçmek istediği konuşulan comfort class uygulamasının yeni uçakla birlikte kaldırılacağı ifade edilirken, bu ara sınıfın kaldırılmasıyla uçağın yolcu kapasitesi de 12 kişi daha arttı.

KABİN MEMURU SAYISI ARTTI

THY’nin yeni uçağının kabin düzeninde yapılan değişiklik sonrası kabin ekip planlamasında da revizyon yapıldı. Buna göre ekip sayıları iç hat seferleri  için 11 kabin memuru , dış hat seferleri için 11 kabin memuru ve bir uçan şef ve uzun mesafeli E/R seferleri için de 14 kabin memuru ve 2 uçan şef olacak şekilde planlanması kararlaştırıldı. Düzenleme öncesinde bu tip uçaklarda en az 10 kabin memuru görev alırken uzun uçuşlarda 11 kabin memuru ve bir uçan aşçı ya da 12 kabin memuru ve iki uçan aşçı olarak görev yapılıyordu.

©AirportHaber Özel

THY’DEN FLAŞ KARAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

ceraunia ~ 10 yıl önce
THY bazı konularda (yabancı dil, personel davranışı, kabin standartları) vs konularda 3 yıldız alabiliyor. 5 yıldızdan bahsedebilmek için en düşük puanınızın 4,5 olması gerekiyor. THY nin tüm kriterlerde puanını 4-4,5 a yukseltmeden 5 yıldıza gecemeyecegini hepimiz biliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hobi ~ 10 yıl önce
neden emirates le kıyaslama yapılıyor thy kendi özgün koşullarında ülke şartlarına uygun bir şekilde şimdilik iyi gidiyor emirates derseniz vizyonu farklı tamamı büyük gövdeli uçakları müşteri portföyü farklı ve asla para sorunu yaşamayan bir firma thy sadece kimseyi örnek almadan kendi dogrularını yapmalı prestij açısından sınırlı sayıda olsa 787 380 veya 747 8 lerden birini seçip birkaç tanede olsa bünyesine katmalıdır emirates te ne kadar uçak olduguda bizi ilgilendirmemesi lazım thy kendi dogrularını uygulamalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
önemi yok ~ 10 yıl önce
thy nin 5. yıldızı alması mevcut hizmetle hayal bile olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emirates ~ 10 yıl önce
5 yıldız konusunda kendimize rakip belirlediğimiz Emirates 19 memur ile uçuyor. Şirketin personeline yaklaşımıda daha şevkatli. Umarım Thy 'de benzer düzenleme görebiliriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EK ~ 10 yıl önce
Kardes sen bir gel Emirates'de Dubai-Karachi-Dubai 387 ekonomi full konfigurasyon'da servis yap bakalim ne kadar sefkatli Emirates gor! Bilip bilmeden yorum yapmayalim.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kabinlerde standart olmadigi sürece 5 yildiz hayal olacak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadı ya! ~ 10 yıl önce
Ekip sayısı arttı mı oluyor şimdi bu? Kimi kandırıyorsunuz siz? Busınes sayısı artıyor, comfort kalkıp yerıne ekonomi artıyor dolayısıyla zaten shgm kararıyla o sayıyı yine minimum olacak şekilde arttırıyorsunuz? Nevin hanım biz normalin ustunde gorev öncesi gibi +1 i soruyoruz? Bakıyoruzda hemen başlayıvermiş küçük oyuncuklar ekip arttı gibi. Artış martış yok ey aırport lütfen yanlışa yol açmayalum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Devam ~ 10 yıl önce
Evet Thy'de 250 adet uçak dar-geniş gövde karışık ve yaklaşık 11 bin kabin görevlisi var Emirates'tede aynı sayıda uçak var ama hepsi geniş gövde 20 bin kabin memuru var Emirates'te bu hesaba göre Thy'deki bir memur 7-8 kişilik iş yapıyor tek başına ve herkesden az para alıyor vov Nazi Almanyasının köle düzeni gibi kolay gelsin.
KM ~ 10 yıl önce
bir düzeltme; THY'nin kabin memuru sayısı şuan 7300 civarındadır 11.000le alakası yok. Emirates ise 18.000 üzerinde kabin memurunu istihtam etmektedir.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
dogru karar bence comfort sinifi hem cok satmiyor hemde oldukca ekonomiden yer caliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
2-3-2 duzeninde business sanirim hala. Dunyada ornegi var mi bilmiyorum ama ortada oturan business yolcunun ki tam anlamiyla parasiyla rezil olmak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
düzen ~ 10 yıl önce
sorun diziliminde değil.cam kenarında oturan yolcu için de aynı sıkıntı mevcut. birçok hava yolu bu koltuklardan kullanıyr bu dizilimle
???? ~ 10 yıl önce
THY dışında da 2-3-2 dizilimine sahip Business koltuk düzeni var. Ama yeni teslim alınacak 777'ler de 2-3-2 mi yoksa 2-2-2 düzeni mi henüz bilmiyorum.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
diper ucakları bu yıl sonuna kadar büyük ihtimal değiştirmiycekler. Nasıl nerde kullanıcaklar ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xavi ~ 10 yıl önce
TC-JRR AIRBUS 321-231 OLMASI LAZIM. BILDIGIM KADARI ILE TC-JJR B777

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000