03 Mayıs 2013, Cuma 15:03:37

THY'DEN FLAŞ GREV AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları Hava İş Sendikası'nın 15 Mayıs'ta greve gidileceğini açıklamasının ardından bir açıklama yayınladı. Hava İş'i uzlaşmazlıkla suçlayan THY, 'grev hiçbir fayda sağlamaz' dedi...
  • arkadaslar 15 mayısta hava guzel olacakmıs. herkesi belgrad ormanlarına piknige bekliyoruz. mangalını etini kapan gelsin :))))))
  • 23. dönem tis i açip okuyun. yeni imzalanacak tise dahil olmayınca neleri kaybedeceksiniz görün. eğer grev kırıcılığı yaparsanız tazminat hakınız bile olmayacak arkadaşlar. bizim tazminat hakkımızı bile tis veriyor. uçucularda tazminat yok. tis tazminat konusunda derki İŞ KANUNU HÜKÜMLERİ UYGULANIR. hatırlayın 305 atılan için şirket avukatları yeni tis imzalanmadığı için kapsam dışıdır ve uçucuların tazminat hakkı yoktur diye savunma yapmışlardı. ama hakim dedi ki yenisi imzalanana kadar eskisi geçerlidir ve kazandılar. BAKIN GÖRÜN NE KADAR ACIMASIZLAR. YAPMAYIN NOOLUR İŞE GELEREK TESLİM ETMEYİN GELECEĞİNİZİ BU VİCDANDAN YOKSUN İNSANLARA
  • * "Ancak iman edip iyi ameller işleyenler, Allah'ı çok çok ananlar ve haksızlığa uğratıldıklarında kendilerini savunanlar müstesna; haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." 
  • Firavun kavmi bile bu kadar zulüm çekmemiştir heralde
  • 2822 sayılı toplu iş sözleşmesi, grev ve lokavt kanunu madde 43 dahiline giren girişimler grev kırıcılığı olarak tanımlanmaktadır ve YASAKTIR. Evet, grevdeki işçilerin işi başka işçilere yaptırılamaz, çünkü yaptırıldığı takdirde grev işlevsizleşir. grevin amacı, işçilerin üretimdeki yerini ve önemini işverenin anlamasıdır. GREV KIRICILIĞI , BU AMACI BERTARAF ETTİĞİ İÇİN DE YASALARCA ! YASAKLANMIŞTIR ..
  • Greve katılmayanlar yakın zamanda o yoğun ucuslarda bunyesi dayanamayip vefat eden sorumlu kabin amirimizi hatirlasinlar... Allah korusun şu şartlar altında dahi durum böyleyken şartlar daha da zorlandığında zaten çalışmaya takatimiz kalmamış olacak... Hepimiz hasta hepimiz yorgun hepimiz kırgınız... Haklarımıza sahip çıkalım...
  • UÇUCU EKİPLER BORÇLAR KANUNUNA TABİDİR ANCAK AŞAGIDAKI TOPLU İŞ SOZLESMESI MADDESI GEREGI OLARAK ISTEN ATILANLAR UCUCU PERSONELİŞ KANUNU 4857 YE BAGLANDIGINDAN İŞE İADE DAVASI ACABILIYOR VE ISE IADE DAVALARINI KAZANIYORLAR.ÖZEL SEKTORDEKI UCUCU ARKADASLARIN BOYLE BIR MADDESI OLMADIGINDAN İŞE İADE DAVASI ACMA HAKLARI YOKTUR.GREV KIRICILIGI DURUMUNDA SOZLESME HARICI KALINACAGINDAN ARKADASLAR DIGER TIS MADDELERINDEN OLDUGU GIBI BU MADDEDEN DE YARARLANAMAYACAKTIR.BENIM DUSUNCEM BU YONDE ISVEREN DE BU YONDE DUSUNUYOR OLMALI KI 305 KISI ICIN UCUCULAR SAVUNMASINDA SÖZLEŞME SURESI 2 YILI GECTIGINDEN TİS GECERSİZDİR BU MADDE HUKUMLERI UYGULANAMAZ.DOLAYISI ILE IS MAHKEMELERI YETKILI DEGILDIR DEMISTI.YINE DE SIZ BIR AVUKATA SORUN KARAR VERMEDEN ONCE.(.Madde 27 : İŞ SÖZLEŞMESİNİN SONA ERME ŞEKLİ (SÜRELİ FESİH) Süreli fesihlerde, uçucu personel dahil sendika üyesi tüm personele iş güvencesi hükümleri ile birlikte 4857 sayılı yasa hükümleri uygulanır.)
  • Burada birileri gece gündüz yazıyor. Sendika üyelerinini sendikaya karşı sürekli fişekliyor. Standart cümlecikler: yok başkanları 22 senedir başta, yok 305'in arkasında durmadı sendika, yok bu sendika yönetimi sol görüşlü, şu bu..... başka laf yok. Kardeşim sendika başkanını tanımam ben ama kılım adama. Ayrıca en kötü sendika sendikasızlıklıktan iyidir. 3-5 kalemşöre adanmayın. Bunlar klavye başına yerleştirilmiş hazır kıtalar. Vardiyalı çaışır fazla mesai bile alırlar. Şirket yönetimi çalışanına psikolojik harekat düzeniyor.Gelmemek lazım oyuna.Burdan sesleniyorum.15 Mayısa kadar çok şey duyup okursunuz.Ama sonuç olarak; Eeeeyyyy sendikalı kardeşim: Sev-sevme-eleştir- ne yaparsan yap. Bu karara destek çıkmazsan sendikanın bittiği andır. Eğer bu sendika biterse O DA SENİN BİTTİĞİN ANDIR.
  • Kokpit ekiplerinin greve gitmesi grevin başarılı olmasının tek anahtarıdır. Kabin ve teknik acil durum mekanizmaları devreye sokularak idare edilecek seviyede tutulur. Kaptanların ise alternatifi yoktur. Kaptan yoksa uçak yerde kalır. Diğer taraftan bu şirketin kaymağını yemekte olan sevgili kaptanlarımızı uçuşa güle oynaya gelirken gören hiçbir personel grevi uygulamayacaktır. Uygulaması safdillik olur.
  • Bence greve katılmayın arkadaşlar, özellikle kabin ekibi, kabin ekibinin şartları oldukça iyi gaza gelmeyin derim.

THY'den yapılan açıklamada:

Hava-İş Sendikası’nın uzlaşmaz ve dayatmacı yaklaşımları nedeniyle bugüne kadar bir sonuca bağlanamayan 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde, bugün Hava-İş Sendikası tarafından 15 Mayıs 2013 tarihinde grev uygulamasına başlanacağı ilan edilmiştir.

Türk Hava Yolları’nın büyüme sürecinin artarak devam ettiği bu dönemde alınan grev uygulama kararının ne Şirketimize ne de çalışanlarımıza herhangi bir yarar sağlamayacağı açıktır.

Türk Hava Yolları alınan grev kararına karşılık lokavt kararı almayacaktır. Türk Hava Yolları’nın faaliyetleri aksamadan sürecektir.

Hava-İş Sendikası’nın bu sorumsuz karardan vazgeçerek 16 bin çalışanın bir an önce imzalanmasını beklediği Toplu İş Sözleşmesini imzalayacağını ümit ediyoruz.

Sendikanın bu sorumluluğu göstermemesi halinde çalışanlarımızın, grev uygulamasına izin vermeyeceklerine, ülkemizin Dünyadaki gururu haline getirdikleri şirketlerine ve geleceklerine sahip çıkacaklarına, greve katılmayarak çalışma haklarını kullanacaklarına inanıyoruz.

Hava-İş Sendikası’nı yasadışı eylem sebebiyle iş akdi feshedilen 305 kişinin işe alınması dayatmasından vazgeçerek 16 bin kişinin bir an önce sonuçlanmasını beklediği Toplu İş Sözleşmesini imzalamaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Türk Hava Yolları A.O.
 

THY'DEN FLAŞ GREV AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (111)

mangalbası ~ 11 yıl önce
arkadaslar 15 mayısta hava guzel olacakmıs. herkesi belgrad ormanlarına piknige bekliyoruz. mangalını etini kapan gelsin :))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
katılmazsanız ~ 11 yıl önce
23. dönem tis i açip okuyun. yeni imzalanacak tise dahil olmayınca neleri kaybedeceksiniz görün. eğer grev kırıcılığı yaparsanız tazminat hakınız bile olmayacak arkadaşlar. bizim tazminat hakkımızı bile tis veriyor. uçucularda tazminat yok. tis tazminat konusunda derki İŞ KANUNU HÜKÜMLERİ UYGULANIR. hatırlayın 305 atılan için şirket avukatları yeni tis imzalanmadığı için kapsam dışıdır ve uçucuların tazminat hakkı yoktur diye savunma yapmışlardı. ama hakim dedi ki yenisi imzalanana kadar eskisi geçerlidir ve kazandılar. BAKIN GÖRÜN NE KADAR ACIMASIZLAR. YAPMAYIN NOOLUR İŞE GELEREK TESLİM ETMEYİN GELECEĞİNİZİ BU VİCDANDAN YOKSUN İNSANLARA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trolleycat ~ 11 yıl önce
* "Ancak iman edip iyi ameller işleyenler, Allah'ı çok çok ananlar ve haksızlığa uğratıldıklarında kendilerini savunanlar müstesna; haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." 

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trolleycat ~ 11 yıl önce
Firavun kavmi bile bu kadar zulüm çekmemiştir heralde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GREV KIRICILIGI ~ 11 yıl önce
2822 sayılı toplu iş sözleşmesi, grev ve lokavt kanunu madde 43 dahiline giren girişimler grev kırıcılığı olarak tanımlanmaktadır ve YASAKTIR. Evet, grevdeki işçilerin işi başka işçilere yaptırılamaz, çünkü yaptırıldığı takdirde grev işlevsizleşir. grevin amacı, işçilerin üretimdeki yerini ve önemini işverenin anlamasıdır. GREV KIRICILIĞI , BU AMACI BERTARAF ETTİĞİ İÇİN DE YASALARCA ! YASAKLANMIŞTIR ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nereye uçacaz! ~ 11 yıl önce
Greve katılmayanlar yakın zamanda o yoğun ucuslarda bunyesi dayanamayip vefat eden sorumlu kabin amirimizi hatirlasinlar... Allah korusun şu şartlar altında dahi durum böyleyken şartlar daha da zorlandığında zaten çalışmaya takatimiz kalmamış olacak... Hepimiz hasta hepimiz yorgun hepimiz kırgınız... Haklarımıza sahip çıkalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BORÇLAR KANUNU ~ 11 yıl önce
UÇUCU EKİPLER BORÇLAR KANUNUNA TABİDİR ANCAK AŞAGIDAKI TOPLU İŞ SOZLESMESI MADDESI GEREGI OLARAK ISTEN ATILANLAR UCUCU PERSONELİŞ KANUNU 4857 YE BAGLANDIGINDAN İŞE İADE DAVASI ACABILIYOR VE ISE IADE DAVALARINI KAZANIYORLAR.ÖZEL SEKTORDEKI UCUCU ARKADASLARIN BOYLE BIR MADDESI OLMADIGINDAN İŞE İADE DAVASI ACMA HAKLARI YOKTUR.GREV KIRICILIGI DURUMUNDA SOZLESME HARICI KALINACAGINDAN ARKADASLAR DIGER TIS MADDELERINDEN OLDUGU GIBI BU MADDEDEN DE YARARLANAMAYACAKTIR.BENIM DUSUNCEM BU YONDE ISVEREN DE BU YONDE DUSUNUYOR OLMALI KI 305 KISI ICIN UCUCULAR SAVUNMASINDA SÖZLEŞME SURESI 2 YILI GECTIGINDEN TİS GECERSİZDİR BU MADDE HUKUMLERI UYGULANAMAZ.DOLAYISI ILE IS MAHKEMELERI YETKILI DEGILDIR DEMISTI.YINE DE SIZ BIR AVUKATA SORUN KARAR VERMEDEN ONCE.(.Madde 27 : İŞ SÖZLEŞMESİNİN SONA ERME ŞEKLİ (SÜRELİ FESİH) Süreli fesihlerde, uçucu personel dahil sendika üyesi tüm personele iş güvencesi hükümleri ile birlikte 4857 sayılı yasa hükümleri uygulanır.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cok haklisin ~ 11 yıl önce
Tis kapsami disinda kalmak deyince millet maas farki zannediyor olayi. Okadar bilgisiz insanlar. Ama butun haklarinizi isverene teslim etmek demektir tis kapsami disinda olmak. Arkadaslar karar sizin, ama sanmayin ki ise gelirseniz sirket size tesekkur edecek ve kanatlarinin altina alacak. Sizin aklinizin alamayacagi kadar acimasizlar. Evet en basiti isten atildiginizda bile bunu öne surecekler. Tis kapsaminda degiller. Tazminat haklari yoktur. Nasil teslim edersiniz kendi ekmeginizi hakkinizi bu zalimlere??? Greve gittiginiz icin kovulsanizda dunya kadar tazminat alirsiniz. Ve hayatinizi yeni bir is bulana kadar idame ettirirsiniz. Ama ise giderseniz bittiniz demektir.
bilinclenin ~ 11 yıl önce
Sonuna kadar haklisin kardes. Biraktik ikramiyeyi fazla mesaiyi ucus saatini. kovuldugunda bile tazminat alamazsin EGER GREVI KIRARSAN. Atiladan bende nefret ediyorum. 305 kisinin de tek sorumlusu atiladir. Bu grev kirilirsa bununda tek sorumlusu atiladir. Zaten bundan sonra secilemeyecek. Ama artik olay atila olayi degil. Kanunlari iyi okuyun. Grevi kiranlar hangi haklarini kaybedecekler bir avukada sorsunlar.
Akil ~ 11 yıl önce
Burada birileri gece gündüz yazıyor. Sendika üyelerinini sendikaya karşı sürekli fişekliyor. Standart cümlecikler: yok başkanları 22 senedir başta, yok 305'in arkasında durmadı sendika, yok bu sendika yönetimi sol görüşlü, şu bu..... başka laf yok. Kardeşim sendika başkanını tanımam ben ama kılım adama. Ayrıca en kötü sendika sendikasızlıklıktan iyidir. 3-5 kalemşöre adanmayın. Bunlar klavye başına yerleştirilmiş hazır kıtalar. Vardiyalı çaışır fazla mesai bile alırlar. Şirket yönetimi çalışanına psikolojik harekat düzeniyor.Gelmemek lazım oyuna.Burdan sesleniyorum.15 Mayısa kadar çok şey duyup okursunuz.Ama sonuç olarak; Eeeeyyyy sendikalı kardeşim: Sev-sevme-eleştir- ne yaparsan yap. Bu karara destek çıkmazsan sendikanın bittiği andır. Eğer bu sendika biterse O DA SENİN BİTTİĞİN ANDIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anahtar Pilotlarda ~ 11 yıl önce
Kokpit ekiplerinin greve gitmesi grevin başarılı olmasının tek anahtarıdır. Kabin ve teknik acil durum mekanizmaları devreye sokularak idare edilecek seviyede tutulur. Kaptanların ise alternatifi yoktur. Kaptan yoksa uçak yerde kalır. Diğer taraftan bu şirketin kaymağını yemekte olan sevgili kaptanlarımızı uçuşa güle oynaya gelirken gören hiçbir personel grevi uygulamayacaktır. Uygulaması safdillik olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaan ~ 11 yıl önce
Bence greve katılmayın arkadaşlar, özellikle kabin ekibi, kabin ekibinin şartları oldukça iyi gaza gelmeyin derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000