27 Haziran 2015, Cumartesi 11:23:24

THY'den flaş Afrika kararı

Türk Hava Yolları, Afrika’da sıtma virüsüne karşı ilk önlemini aldı. Ekiplerin bazı hatlarda yatıları kaldırıldı.
  • Ne saçmalık ! sivrisinek sadece otelde şehirde mi kol geziyor , havalimanı fobisi mi var ? git gel seferde uçağa giremez mi , uçağın her köşesi mi ilaçlanıyor ? ayrıca sadece salgın hastalık sıtma mı var , ebola vs ölümcül hastalıklar es geçiliyor.. Bunun tek çözümü riskli meydanlara ekstra uçuş parası vererek , isteğe bağlı hale getirmek (uçmak isteyenler uçsun ) ve bütün sağlık ve hijyen önlemlerini almak ..
  • Kokpit aero sayemde yaziyi degistirdi. Sitma bir virus hastaligi degildir. Virus hastaliklarina karsi yapilacak fazlaca tibbi bir mudahale yoktur. Hasta dinlendirilir. Ancak sitma hastaligina yolacan mikro organizma bir parasittir. Acilen tedavi edilmelidir. Virus ile parasit yanlisina dustugunuz halde duzeltmiyorsunuz. Bu da insana, calisanlara ne kadar onem verdiginizi ortaya koyuyor.
  • İster yatı olsunister git gel. Uçak kapı açtığı an risk başlar. Security check yaparken başustü dolaplarında börtü böceği görmüyormusunuz. 2 tane çözüm var. Ya afrika seferleri iptal olacak ya da uçAk dahil tüm ekip ve yolcular türkiyeye geldiğinde karantinaya alınacak...
  • umarim afrikanin hepsi kalkar
  • Ne memnuniyetsiz insanlarsiniz ya sirket kaldirmaya basliyor hala otel pahalıydi ondan bilmem ne bide bunu yapan calisanlar yazik size valla ne diyim
  • dava acıbademe değil yanlış teşhis koyan doktora açılır o da yanlış tedaviye karşı doktorların malpraktis sigortası ile yırtar bu işten....
  • 2 tane önemli sıkıntı var şu anda: 1) THY ekipleri bazı Afrika meydanlarında en kaliteli otellerde kalmıyor. Örneğin Darussalam. Emirates dahil tüm havayolu ekipleri Klimanjaro otelde kalırken THY ekiplerin kaldığı oteli çok gereksiz ve saçma bir kararla Ramada Oteline çevirdi. Afrika'da iyi oteller sivrisineğe her türlü önlemi alırken,Ramada gibi yeni açılmış 2. sınıf oteller de ise önlem falan alinmaz. Alınmadığı için de aynı otelde 2 arkadaşımız sitma kapti. 2) Sadece ekipleri değil, bu hastalik konusunda hicbir bilgiye sahip olmayan Sağlık Müdürlüğü'ndeki uçuş hekimlerini de bilinclendirmeniz gerekir. Sıtma olayını %100 etkili yöntemle tespit edip,kesin tedavi uygulayacak bir yapıya hastalığı kapmış çalışanların yönlendirilmesi gerekir.
  • ağustos ayında gitgel sayısı artıyor. Biz razıyız fazla mesaiye. Çoğu afrika üljesinde duş bile alamıyoruz. Musluktan akan suyun rengi hep mi dtğişir bebarkadaş.
  • Illaki onlem alinmasi icin birilerinin olmesimi GEREK !!!!!!
  • I degilde pas gidip Görevli donecek ekiplere Allah kolaylık versin

THY Kabin Amiri Selda Durmaz’ın ölümünden sonra THY, sıtma virüsü riskine karşı önlem aldı. THY Kabin Hizmetleri Başkanlığı’nın sıtma virüsü riski yüksek olan bölgelere uçan ekiplere yönelik dikkatli davranmaları ve riski minimuma indirmek için mecbur olmadıkça dışarı çıkmamalarına ilişkin uyarılarından sonra bazı ülkelerde konaklama (yatı) zorunluluğu da kaldırıldı.

İstanbul’dan yapılan ve risk oranının yüksek olduğu Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa ve Nijerya'nın başkenti Abudja’ya yaptığı seferleri git-gel olarak düzenledi. Buna göre, bu şehirlere giden ekipler konaklamak yerine aynı uçakla geri dönecek. Uygulama, yarın açıklaması beklenen Temmuz ayı programından itibaren geçerli olacak.

Airporthaber'e gelen bilgilere göre THY Ekip Planlama Müdürlüğü ayrıca, bir uçucu personelin bir ay içinde en çok iki kez Afrika uçuşuna gönderilmesini de kararlaştırdı. Programda ikiden fazla Afrika uçuşu bulunan uçuş ekiplerinin, uçuşun alınması için Kabin Hizmetleri Başkanlığı’na başvurması da istendi.

THY, Afrika uçuşlarında sıtma virüsü riski sebebiyle son dönemde ciddi sıkıntılar yaşıyordu. Selda Durmaz adlı kabin amirinin sıtma virüsüne yakalanarak ölmesinden sonra iki kabin memuru daha sıtma teşhisiyle tedavi altına alınmıştı.

©AirportHaber ÖZEL

THY'den flaş Afrika kararı

Yorumlar Tüm Yorumlar (62)

esa ~ 9 yıl önce
Ne saçmalık ! sivrisinek sadece otelde şehirde mi kol geziyor , havalimanı fobisi mi var ? git gel seferde uçağa giremez mi , uçağın her köşesi mi ilaçlanıyor ? ayrıca sadece salgın hastalık sıtma mı var , ebola vs ölümcül hastalıklar es geçiliyor.. Bunun tek çözümü riskli meydanlara ekstra uçuş parası vererek , isteğe bağlı hale getirmek (uçmak isteyenler uçsun ) ve bütün sağlık ve hijyen önlemlerini almak ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayemde ~ 9 yıl önce
Kokpit aero sayemde yaziyi degistirdi. Sitma bir virus hastaligi degildir. Virus hastaliklarina karsi yapilacak fazlaca tibbi bir mudahale yoktur. Hasta dinlendirilir. Ancak sitma hastaligina yolacan mikro organizma bir parasittir. Acilen tedavi edilmelidir. Virus ile parasit yanlisina dustugunuz halde duzeltmiyorsunuz. Bu da insana, calisanlara ne kadar onem verdiginizi ortaya koyuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plazmodyum ~ 9 yıl önce
Tam olarak Sıtma Plazmodyumu. Tek hücreli bir parazit canlıdır. Bu mikroorganizma sivrisinek sokunca insana geçer. Sıtma Savaş Dispanseri deneyimine sahip ülkemizde insanların bu sebepten hayatını kaybetmesi maalesef çok üzücü.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
İster yatı olsunister git gel. Uçak kapı açtığı an risk başlar. Security check yaparken başustü dolaplarında börtü böceği görmüyormusunuz. 2 tane çözüm var. Ya afrika seferleri iptal olacak ya da uçAk dahil tüm ekip ve yolcular türkiyeye geldiğinde karantinaya alınacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ok ama ~ 9 yıl önce
bu ülkelere pek çok uçuş düzenleniyor. Afrika uçuşlarının iptal edilmesi biraz olağandışı bir senaryo değil mi
fsc ~ 9 yıl önce
umarim afrikanin hepsi kalkar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cava res ~ 9 yıl önce
Ne memnuniyetsiz insanlarsiniz ya sirket kaldirmaya basliyor hala otel pahalıydi ondan bilmem ne bide bunu yapan calisanlar yazik size valla ne diyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dava ~ 9 yıl önce
dava acıbademe değil yanlış teşhis koyan doktora açılır o da yanlış tedaviye karşı doktorların malpraktis sigortası ile yırtar bu işten....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oteller ~ 9 yıl önce
2 tane önemli sıkıntı var şu anda: 1) THY ekipleri bazı Afrika meydanlarında en kaliteli otellerde kalmıyor. Örneğin Darussalam. Emirates dahil tüm havayolu ekipleri Klimanjaro otelde kalırken THY ekiplerin kaldığı oteli çok gereksiz ve saçma bir kararla Ramada Oteline çevirdi. Afrika'da iyi oteller sivrisineğe her türlü önlemi alırken,Ramada gibi yeni açılmış 2. sınıf oteller de ise önlem falan alinmaz. Alınmadığı için de aynı otelde 2 arkadaşımız sitma kapti. 2) Sadece ekipleri değil, bu hastalik konusunda hicbir bilgiye sahip olmayan Sağlık Müdürlüğü'ndeki uçuş hekimlerini de bilinclendirmeniz gerekir. Sıtma olayını %100 etkili yöntemle tespit edip,kesin tedavi uygulayacak bir yapıya hastalığı kapmış çalışanların yönlendirilmesi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ka2 ~ 9 yıl önce
ağustos ayında gitgel sayısı artıyor. Biz razıyız fazla mesaiye. Çoğu afrika üljesinde duş bile alamıyoruz. Musluktan akan suyun rengi hep mi dtğişir bebarkadaş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy Melegi ~ 9 yıl önce
Illaki onlem alinmasi icin birilerinin olmesimi GEREK !!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GittikGeldik ~ 9 yıl önce
I degilde pas gidip Görevli donecek ekiplere Allah kolaylık versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evet... ~ 9 yıl önce
görevli gidip pass dönmek de yorucu ama tüm enerjiyi önceki uçuşta harcayıp bir de göreve başlamak çok fena. duble mesaiden pek farkı yok... kolaylıklar diliyorum

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000