28 Aralık 2014, Pazar 23:14:27

THY'DEN 'FIRTINA' İPTALİ

Türk Hava Yolları (THY), resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada yarın 10 seferin iptal edildiğini duyurdu.
  • emniyeti, güvenliği bahane edip uçuş iptal etmek işin kolayına kaçmak. insanların uğradığı zararları düşünen yok. kaçan iş görüşmeleri, toplantılar.. insanlar uçağa keyfine binmiyor, en ufak rüzgarda bulutta "can güvenliği" bahanesiyle uçuş iptal etmek insanları müşgül duruma sokmaktır. kağıt uçak mı bu az bi yağmur rüzgar çıkınca hemen iptal.
  • THY güzel bir uygulamayı hayata geçirmiş. Bu özlenen uygulama için öncelikle bu kararın altına imza atan tüm THY personeline teşekkürler. İlginç yorumlar okudum ama, yarın AHL ye gidip de kötü hava şartları nedeniyle uçamasalar daha mı az zarar göreceklerdi acaba. Y a da saat 10 da kalkacak uçağı akşam saat 17 de kalksa toplantıya mı yetişecektiler. Ya da ne bileyim, Allah korusun bir kırım yaşansa ne olacaktı. Hangi seferlerin iptal edileceğine, kaç seferin iptal edileceğine de havaalanı işleticisi ile koordineli olarak karar vermişlerdir diye düşünüyorum. Tabii ki karlılık ve en az kişinin mağdur olması da düşünülmüştür. Sonuçta kim ne derse desin güzel bir uygulama. Tebrikler
  • Uçaklar rüzgarı karşıdan alacak şekilde iniş yaparlar, buna göre iniş yönü havalimanı otoritesi tarafından rüzgara göre uygun olarak seçilir.. fakat zaruri şartlarda pist kuru ise max 15knot arka rüzgara kadar da iniş yapılabilir.. max 25knot yan rüzgarla ve max 50 knot karşı rüzgarla iniş yapılabilir.. fakat pist ıslak yada kaygan ise rüzgar iniş limitleri de kayganlık katsayısına göre düşer.. emniyetli uçuşlar..
  • ben dün saw da keşişleme pistine iniş yaptım
  • Nasıl Yani. Sonunda mantıklı açıklamalar yapabilen birini görmek mutlu etti. Eyvallah.
  • Arkadaşlar günaydın, öncelikle şunu bilmenizi isterim doğa olayları sebebi ile iptal olan ve gecikmeye giren uçaklarda havayolu nun hiçbir sorumlulugu olmamakla birlikte yinede Havayolları birtakım mağduriyetleri (mecbur olmadığı halde) gidermektedir.
  • lodosda ucaklar lodos pistine iniş kalkış yaparlar
  • Thy bu yönden tebrik etmek lazım bu kordineli çalışması biraz kar uğruna insanların hayatlarını asla risk etmiyor helal olsun thy ailesine
  • Ins yarin iptal olmaz
  • Demek lodos sadece bu seferlere etkili. Diğer seferlere bir şey yapmıyor. Çok enteresan değil mi ? Belki de yönetim cehaleti...

Resmi internet sitesi üzerinden yolcularına yönelik bir duyuru yapan Türk Hava Yolları, bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

Türk Hava Yolları'ndan yapılan açıklamada iptal nedeninin şiddetli fırtına olduğu belirtildi.

THY'den yapılan açıklama şöyle;

Değerli yolcularımız,

29.12.2014 tarihinde, İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI’nda yaşanacak kuvvetli fırtına şiddetindeki lodos nedeniyle, olası kapasite azaltılması doğrultusunda, aşağıdaki seferlerimiz iptal edilmiştir.

Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.thy.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz.

THY'DEN 'FIRTINA' İPTALİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

emniyet bahane ~ 9 yıl önce
emniyeti, güvenliği bahane edip uçuş iptal etmek işin kolayına kaçmak. insanların uğradığı zararları düşünen yok. kaçan iş görüşmeleri, toplantılar.. insanlar uçağa keyfine binmiyor, en ufak rüzgarda bulutta "can güvenliği" bahanesiyle uçuş iptal etmek insanları müşgül duruma sokmaktır. kağıt uçak mı bu az bi yağmur rüzgar çıkınca hemen iptal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cehalet ~ 9 yıl önce
THY güzel bir uygulamayı hayata geçirmiş. Bu özlenen uygulama için öncelikle bu kararın altına imza atan tüm THY personeline teşekkürler. İlginç yorumlar okudum ama, yarın AHL ye gidip de kötü hava şartları nedeniyle uçamasalar daha mı az zarar göreceklerdi acaba. Y a da saat 10 da kalkacak uçağı akşam saat 17 de kalksa toplantıya mı yetişecektiler. Ya da ne bileyim, Allah korusun bir kırım yaşansa ne olacaktı. Hangi seferlerin iptal edileceğine, kaç seferin iptal edileceğine de havaalanı işleticisi ile koordineli olarak karar vermişlerdir diye düşünüyorum. Tabii ki karlılık ve en az kişinin mağdur olması da düşünülmüştür. Sonuçta kim ne derse desin güzel bir uygulama. Tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FO ~ 9 yıl önce
Uçaklar rüzgarı karşıdan alacak şekilde iniş yaparlar, buna göre iniş yönü havalimanı otoritesi tarafından rüzgara göre uygun olarak seçilir.. fakat zaruri şartlarda pist kuru ise max 15knot arka rüzgara kadar da iniş yapılabilir.. max 25knot yan rüzgarla ve max 50 knot karşı rüzgarla iniş yapılabilir.. fakat pist ıslak yada kaygan ise rüzgar iniş limitleri de kayganlık katsayısına göre düşer.. emniyetli uçuşlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
keşişleme pisti ~ 9 yıl önce
ben dün saw da keşişleme pistine iniş yaptım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Nasıl Yani. Sonunda mantıklı açıklamalar yapabilen birini görmek mutlu etti. Eyvallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar günaydın, öncelikle şunu bilmenizi isterim doğa olayları sebebi ile iptal olan ve gecikmeye giren uçaklarda havayolu nun hiçbir sorumlulugu olmamakla birlikte yinede Havayolları birtakım mağduriyetleri (mecbur olmadığı halde) gidermektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airporta cevap ~ 9 yıl önce
lodosda ucaklar lodos pistine iniş kalkış yaparlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hangi pist ~ 9 yıl önce
evet poyraz esince de poyraz pistine iniş-kalkış yaparlar. her pistin rüzgarın esiş yönüne göre bir adı vardır
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Thy bu yönden tebrik etmek lazım bu kordineli çalışması biraz kar uğruna insanların hayatlarını asla risk etmiyor helal olsun thy ailesine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ins yarin iptal olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lodos ~ 9 yıl önce
Demek lodos sadece bu seferlere etkili. Diğer seferlere bir şey yapmıyor. Çok enteresan değil mi ? Belki de yönetim cehaleti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000