14 Mart 2012, Çarşamba 16:52:27

THY'DEN EMEKLİ OLDU BAYRAK OĞULA GEÇTİ...

29 yıllık kaptan pilot Mehmet Nurullah Kırlı, emekliye ayrılırken bayrağı oğlu Seçkin Kırlı'ya devretti...
  • Bırakın THY' nin ne kadar büyük ve Türk Sivil Havacılığının lokomotifi olduğunu bir kenara, Koç Grubu gibi THY' yi bir kaç kez alabilecek grup bile prensip edinip, bırakın baba oğul olmayı, aynı aileden ikinci birini işe almıyorken, babın, çocuğunun, damadının, gelininin aynı iş yerinde çalışmasına göz yummak, prensip oluşturmamak gerçekten anlaşılması zor bir durum. Babam işçi ise benim başka seçeneğim olamayacak mı? THY rüyalarımı mı süslemeli? Sakın "niye kaptan çocuğunun hakkı yok mu?" demeyin, komik oluyor. Bunu derseniz kadro tahditinden haberiniz yok mu? Kadrolar bu şekilde dolarsa diğerlerine nasıl sıra gelir diye sormazlar mı? Kast sistemi mi var bu ülkede?
  • Ne babam pilot, ne sülalemde pilot var, ne de torpilin "t"sini isteyebileceğim bir yakınım. Kendi çabamla çalışıp biriktirdiğim paramla uçuş eğitimimi tamamladım. 2008 senesinde THY'na başvuruma binaen çağırıldım ve tüm sürecin tamamlanmasının ardından şirkete kabul edildiğim bildirildi ve 2008 yılından bu yana Türk Hava Yollarında uçuşuma devam ediyorum. İleride benim oğlum da pilot olmak ve burada uçmak isterse elimden gelen neyse onu yapacağıma eminim... Saygıdeğer Kırlı kaptanıma emeklilik hayatında o güler yüzünden mutluluğun eksik olmaması dileklerimle hayırlı olsun der, Seçkin kardeşime de başarılı ve emniyetli uçuşlar dilerim..
  • Hatipoğlunun da pilot çocuğu varmı arkadaşlar bilemedim
  • şu isimleri yazsanda bizde öğrensek...yoksa bu torpilliler aymazlığa dvam edecekler...yazda öğrenelim
  • Evet cok calisalim ve 200 saat ucusumuz varken tkdan baska yerde ucmam diye dolanalim degilmi? babalarimiz hergun ucus isletme duvarlarini arsinlamiyor diye kaybetmedik arkadaslar...ksikanclik degil bu sadece herkese esit yaklasilip assessment lar yabanci ogretmenler tarafindan yapilsada manupilasyon bitse...kacinizin babasi telefonlara sarilmadi ise alim surecinde?? Buraya isimlerI yazarsak hos olmaz,o nedenle carpikliklari kabul edin derim....
  • 2 Gün önce de Muzaffer HATİPOĞLU Kaptan Onur Air de emekli oldu. Onun da haberini görmek isterdik. Jübile töreni yapılmadı mı?
  • senin baban da pilot olsaydı kardeşim..duygu sömürüsü yapma...ne ezik adamsın yaaa...çalış senin de olur..
  • gecen 16 yıl senı cok degıstırmıs gulcın...
  • Kirli kaptanıma hayırlı olsun! Diğer arkadaslara da... İnternet arkasına gizlenip ahkam kesmeyiniz. Varsa bir derdiniz, THY yoneticilerine aktarınız.
  • eee bu torpil sistemi işe bebelerinizde sizde hayrını zor görürsünüz
29 yıllık kaptan pilot Mehmet Nurullah Kırlı, emekliye ayrılırken bayrağı oğlu Seçkin Kırlı'ya devretti. Mehmet Kaptan oğluna, "Doğruluk ve dürüstlükten ayrılma, işine dört elle sarıl" diye nasihat etti. 
 
THY'nin kaptan pilotlarından Mehmet Nurullah Kırlı, Antalya-İstanbul uçuşunun ardından emekliye ayrıldı. Kırlı için Atatürk Havalimanı Dış Hatlar'daki ekip tahsis odasında 'emekliliğe hoş geldin' partisi düzenlendi. Törene Kırlı'nın eşi, pilot oğlu, gelini ve torunları katıldı. Torunları Yiğit ve Efe'yi kucağına alarak konuşan Mehmet Kaptan, "Ben artık bundan sonra torunlarımı sevmekle meşgul olacağım. Burada bütün meslektaşlarıma güvenli uçuşlar ve sağlıklı ömürler diliyorum" dedi. 
 
Kaptanlık bayrağını kendisi gibi THY'de pilot olan oğlu Seçkin Kırlı'ya devreden Mehmet Kaptan, ona ve genç pilotlara "Doğruluktan, dürüstlükten çalışmaktan ve görevinizi iyi yapmaktan ayrılmayın. Bu hayatta başarılı olmak bilgi, beceri ve çalışmaktan geçiyor" dedi. 
 
Pilot meslektaşları da, 66 yaşında emekliye ayrılan Mehmet Kaptan'a bundan sonraki hayatında mutluluklar diledi. 

THY'DEN EMEKLİ OLDU BAYRAK OĞULA GEÇTİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (60)

Misafir ~ 12 yıl önce
Bırakın THY' nin ne kadar büyük ve Türk Sivil Havacılığının lokomotifi olduğunu bir kenara, Koç Grubu gibi THY' yi bir kaç kez alabilecek grup bile prensip edinip, bırakın baba oğul olmayı, aynı aileden ikinci birini işe almıyorken, babın, çocuğunun, damadının, gelininin aynı iş yerinde çalışmasına göz yummak, prensip oluşturmamak gerçekten anlaşılması zor bir durum. Babam işçi ise benim başka seçeneğim olamayacak mı? THY rüyalarımı mı süslemeli? Sakın "niye kaptan çocuğunun hakkı yok mu?" demeyin, komik oluyor. Bunu derseniz kadro tahditinden haberiniz yok mu? Kadrolar bu şekilde dolarsa diğerlerine nasıl sıra gelir diye sormazlar mı? Kast sistemi mi var bu ülkede?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ne babam pilot, ne sülalemde pilot var, ne de torpilin "t"sini isteyebileceğim bir yakınım. Kendi çabamla çalışıp biriktirdiğim paramla uçuş eğitimimi tamamladım. 2008 senesinde THY'na başvuruma binaen çağırıldım ve tüm sürecin tamamlanmasının ardından şirkete kabul edildiğim bildirildi ve 2008 yılından bu yana Türk Hava Yollarında uçuşuma devam ediyorum. İleride benim oğlum da pilot olmak ve burada uçmak isterse elimden gelen neyse onu yapacağıma eminim... Saygıdeğer Kırlı kaptanıma emeklilik hayatında o güler yüzünden mutluluğun eksik olmaması dileklerimle hayırlı olsun der, Seçkin kardeşime de başarılı ve emniyetli uçuşlar dilerim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hatipoğlunun da pilot çocuğu varmı arkadaşlar bilemedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
şu isimleri yazsanda bizde öğrensek...yoksa bu torpilliler aymazlığa dvam edecekler...yazda öğrenelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Evet cok calisalim ve 200 saat ucusumuz varken tkdan baska yerde ucmam diye dolanalim degilmi? babalarimiz hergun ucus isletme duvarlarini arsinlamiyor diye kaybetmedik arkadaslar...ksikanclik degil bu sadece herkese esit yaklasilip assessment lar yabanci ogretmenler tarafindan yapilsada manupilasyon bitse...kacinizin babasi telefonlara sarilmadi ise alim surecinde?? Buraya isimlerI yazarsak hos olmaz,o nedenle carpikliklari kabul edin derim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
2 Gün önce de Muzaffer HATİPOĞLU Kaptan Onur Air de emekli oldu. Onun da haberini görmek isterdik. Jübile töreni yapılmadı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
senin baban da pilot olsaydı kardeşim..duygu sömürüsü yapma...ne ezik adamsın yaaa...çalış senin de olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
gecen 16 yıl senı cok degıstırmıs gulcın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kirli kaptanıma hayırlı olsun! Diğer arkadaslara da... İnternet arkasına gizlenip ahkam kesmeyiniz. Varsa bir derdiniz, THY yoneticilerine aktarınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
eee bu torpil sistemi işe bebelerinizde sizde hayrını zor görürsünüz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000