26 Şubat 2018, Pazartesi 18:02:37

THY'den ek ücret açıklaması: 20 TL ödeyecekler

Türk Hava Yolları (THY), silah taşıma hizmeti ile ilgili değişiklik yaptığını duyurdu. Bundan böyle silah taşıyan yolculardan 20 Türk Lirası ek ücret talep edilecek.
  • ücret alınsın güzelde. Mecburen silah taşıyan diğer kolluk birimleri ne olacak 2 sefer müşteri temsilcisiyle görüştüm. Ancak bir cevap alamadım.Muafiyet listesinin tekrar kontrol edilmesi gerekir bence. Sahil güvcenlik, Gümrük muhafazadan bahsedilmemiş.
  • Bu hizmetin paralı olması gayet mantıklı olmuş ama 20 TL maliyeti bile çıkartmaz.En azından yurt içi 50 TL yurt dışı 100 TL olmalı idi bu ücret.Yıllık silah taşıma ruhsatının binlerce TL olduğunu göz önüne alırsak silahını taşımak için 50 TL vermek kimseye koymazdı.Silah taşımanın ücretlendirmesi mantıklı ama paha biçilen fiyat çok az olmuş , yavru kedi köpek taşımak için bile dünyanın parasını alıyor THY ...
  • Yine pegasustan kopya. Bir kerede kendiniz bulun birşeyler diyeceğim ama bu da vizyon meselesi tabii.
  • Iyi fikir
  • Valla Uçak emniyete bakarak gördüğüm kadarıyla çok fazla silah sevkiyatı var apronda. Şirket iyi para kazanıcak gibi
  • silahlanmaya karşıyım!! 200 lira alınsın !!
  • Pgs yapınca herkes coştu,thy yapınca kimsede ses yok...
  • Saçmalık artık iyice şaşırdılar ne yapacaklarını
  • yarın thy de bu uygulamaya geçicek demiştim, globally false cular sizi... cin alinin peşinden geliyonuz
  • Silahı uçağa binmeden teslim et gideceğin alanda teslim al . Bu bir hizmetse elbette bir bedeli olmalı sonuçta bu işler için personel hizmet veriyor . Ücret ödemek istemeyen yolcular silahıyla seyahat etmesin. Benimde ruhsatlı silahım var ruhsat verirken taşıma şartlarını bildiren 8 maddelik bir belge imzaladık ve bu maddelerde kesinlikle silahı kullanma maddesi yok hatta meskün mahallerde ates etme ruhsatın iptal nedeni ve silahı eminiyete iade gibi şartlar var belirmek istediğim silahla yolculuklarda hizmet bedeli ödememek için silahsız yolculuk en iyisi ama ben silahımla seyahat ederim diyenler bedeli ödemek zorundalar

Türk Hava Yolları (THY), silah taşıma hizmeti ile ilgili değişiklik yaptığını duyurdu. 

THY'nin yurtiçi seferlerinde seyahat edecek yolcular, ruhsatlı silahlarının taşınması karşılığında THY ve Anadolujet uçuşlarında 20 TL ek ücret ödeyecek.

Yeni uygulamanın 1 Mart tarihinden itibaren geçerli olacağı belirtildi.

İşte THY'den yapılan açıklama;

Silah Taşıma Hizmeti Hakkında

Yurtiçi seferlerimizde seyahat edecek yolcularımızın beraberlerinde taşıyacakları ruhsatlı ateşli silah, tüfek ve/veya mühimmatların Türk Hava Yolları ve AnadoluJet uçuşlarında taşınmasına ilişkin alacakları hizmet karşılığında (muaf listesinde yer almayan) yolcularımızdan 1 Mart 2018 tarihinden itibaren 20 TL ücret talep edilecektir.

Bu kapsamda;

  • Silahları ile birlikte seyahat edecek yolcularımızın ilk aşamada havalimanındaki silah teslim noktasına uğrayarak silahlarını görevli memura teslim etmeleri gerekmektedir.
  • Yolcumuz, silah teslimi sonrasında görevli personel tarafından kendisine verilecek teslim kartı veya silah teslim tutanağının bir nüshası ile check-in işlemlerini de gerçekleştirecekleri kontuara gitmelidir.
  • Kontuarda görevli personel, yolcumuzun bilgilerini inceleyerek (yolcumuz taşıma ücretinden muaf değilse) ödemeyi kredi kartı ya da nakit ödeme yöntemleri ile kabul eder*.
  • Yolcumuz, ödeme ve check-in işlemlerinin ardından bagaj etiketi ile birlikte silah teslim noktasına giderek seyahat öncesi işlemlerini tamamlamalıdır.

*Yolcularımız diledikleri takdirde ödemeyi satış ofislerimizde de gerçekleştirebilirler. Ödemeyi satış ofislerimizde gerçekleştirecek yolcularımızın check-in işlemleri için kontuara gitmeleri gerekmektedir.

Muaf listesindeki yolcularımız;

Geçerli kimlik belgeleri ve silah ruhsatlarını uçuş kayıt işlemi sırasında check-in kontuarında ibraz etmek şartıyla,

  • Üst düzey devlet görevlileri listesinde yer alan VIP yolcular.
  • Vip yolcularla seyahat eden 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun hükümleri uyarınca yetkilendirilmiş veya bu görevle kamu çalışanı olarak kadrolu çalışan korumalar.
  • Kamu Görevlisi Taşıma Ruhsatı sahipleri (Yeşil Renk).
  • Emekli Kamu Görevlisi Taşıma Ruhsatı sahipleri (Mavi Renk)
  • Kimlik ibraz eden Emniyet ve TSK mensupları

Diğer hususlar;

  • Silahıyla yurt içinde aktarmalı seyahat edecek yolcularımız için; aktarma süresi 24 saatten uzun olmaması ve/veya aktarma noktasında silahını teslim almaması koşuluyla; tek bir ücret tahsil edilecektir.
  • Her bir silah için (mühimmat dahil) ayrı ücret tahsil edilecektir.
  • Silah ücreti; biletten bağımsız olarak silahın teslim edildiği her çıkış noktasında tahsil edilecektir. 
  • Sefer iptali ve benzeri uçuş aksaklıkları gibi durumlar dışında yolcuya ücret iadesi yapılmayacaktır.

 

THY'den ek ücret açıklaması: 20 TL ödeyecekler

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

ama ~ 6 yıl önce
ücret alınsın güzelde. Mecburen silah taşıyan diğer kolluk birimleri ne olacak 2 sefer müşteri temsilcisiyle görüştüm. Ancak bir cevap alamadım.Muafiyet listesinin tekrar kontrol edilmesi gerekir bence. Sahil güvcenlik, Gümrük muhafazadan bahsedilmemiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mantıklı ~ 6 yıl önce
Bu hizmetin paralı olması gayet mantıklı olmuş ama 20 TL maliyeti bile çıkartmaz.En azından yurt içi 50 TL yurt dışı 100 TL olmalı idi bu ücret.Yıllık silah taşıma ruhsatının binlerce TL olduğunu göz önüne alırsak silahını taşımak için 50 TL vermek kimseye koymazdı.Silah taşımanın ücretlendirmesi mantıklı ama paha biçilen fiyat çok az olmuş , yavru kedi köpek taşımak için bile dünyanın parasını alıyor THY ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merhaba ~ 3 yıl önce
Zorro paran varsa bağış yap THY ye belki duşmanı var adamın mecbur taşıyor
Copy/Paste ~ 6 yıl önce
Yine pegasustan kopya. Bir kerede kendiniz bulun birşeyler diyeceğim ama bu da vizyon meselesi tabii.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Silah ~ 6 yıl önce
Iyi fikir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 6 yıl önce
Valla Uçak emniyete bakarak gördüğüm kadarıyla çok fazla silah sevkiyatı var apronda. Şirket iyi para kazanıcak gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
az bile ~ 6 yıl önce
silahlanmaya karşıyım!! 200 lira alınsın !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgs ~ 6 yıl önce
Pgs yapınca herkes coştu,thy yapınca kimsede ses yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaile alınan ~ 6 yıl önce
Saçmalık artık iyice şaşırdılar ne yapacaklarını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ben demiştim ~ 6 yıl önce
yarın thy de bu uygulamaya geçicek demiştim, globally false cular sizi... cin alinin peşinden geliyonuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 6 yıl önce
Silahı uçağa binmeden teslim et gideceğin alanda teslim al . Bu bir hizmetse elbette bir bedeli olmalı sonuçta bu işler için personel hizmet veriyor . Ücret ödemek istemeyen yolcular silahıyla seyahat etmesin. Benimde ruhsatlı silahım var ruhsat verirken taşıma şartlarını bildiren 8 maddelik bir belge imzaladık ve bu maddelerde kesinlikle silahı kullanma maddesi yok hatta meskün mahallerde ates etme ruhsatın iptal nedeni ve silahı eminiyete iade gibi şartlar var belirmek istediğim silahla yolculuklarda hizmet bedeli ödememek için silahsız yolculuk en iyisi ama ben silahımla seyahat ederim diyenler bedeli ödemek zorundalar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000