17 Temmuz 2008, Perşembe 08:38:19

THY'DEN DUMANSIZ HAVA SAHASI!

Kartlı giriş sistemleriyle çalışanların tuvalette kaldığı süreleri kayıt altına alan teknoloji, şimdi de sigara molasına çıkanlar için kullanılmaya başlandı..
  • Sonunda dogru düzgün bir karar alindi, herkes icin örnek bir uygulama. Biz Sigara kullanmayanlar icin bu illet dahada kötü, kokusu bile insani boguyor. Böyle uygulamalar sayesinde, bizde Rahatlayacagiz :) ;) :0
  • Akşam oldumu servislerin olduğuu yerde onların baca gibi dumanlarını çekiyoruz. Servis alanında da sigara içmek yasaklansın !
  • Türkiye'de geç te olsa bir kurum böyle bir karar alabilme cesaretini göstermiş alkışlamak gerek. Şu sigaranın illetinden ne zaman kurtulacağız? Sigara yüzünden sönen yaşamlara mı, kişilerin bağımlılıklarını sürdürebilmek için bütçlerinden harcadıkları paralara mı yoksa sigara içmek için üretimden kaybolan zamana mı acımak gerek?
  • :) beter olsunlar ne diyeyim :) bıraksınlar kurtulsunlar bu illetten... THY teknik'mi Belene kampımı :))

Sigara yasağı, çalışanların gün içinde sık sık bina dışına çıkmasına neden olunca, işverenin imdadına kartlı giriş sistemleri yetişti. Personelin mesai başlangıçları ve bitişlerini kayıt altına alan sistemlerin üreticisi Meyer şirketi, Türkiye'de ilk kez Türk Hava Yolları (THY) teknik personelleri için geliştirdikleri sistemle, çalışanların sigara içmek için kullandığı kapıdaki boy turnikesine birer adet kart okuyucu monte etti ve giriş çıkışları öğleye kadar 1 ve öğleden sonra da 1 olmak üzere iki kereyle sınırladı. Çalışanlar ayrıca kapıdan her geçişlerinde maksimum 10 dakika dışarıda kalabiliyor, bu süre aşılırsa kart kapıyı açmıyor. İşlerine girebilmek için yeniden güvenliğe gidip insan kaynakları müdürüne haber verilmesi gerekiyor. İşveren, bu durumun haftada bir kezden fazla tekrarlanması durumunda bu süreleri çalışanın aylık puantajından kesiyor ve bu da ücrete yansıyor.

Sabah

THY'DEN DUMANSIZ HAVA SAHASI!

Yorumlar

icmeyin ~ 16 yıl önce
Sonunda dogru düzgün bir karar alindi, herkes icin örnek bir uygulama. Biz Sigara kullanmayanlar icin bu illet dahada kötü, kokusu bile insani boguyor. Böyle uygulamalar sayesinde, bizde Rahatlayacagiz :) ;) :0

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Akşam oldumu servislerin olduğuu yerde onların baca gibi dumanlarını çekiyoruz. Servis alanında da sigara içmek yasaklansın !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağdaş ~ 16 yıl önce
Türkiye'de geç te olsa bir kurum böyle bir karar alabilme cesaretini göstermiş alkışlamak gerek. Şu sigaranın illetinden ne zaman kurtulacağız? Sigara yüzünden sönen yaşamlara mı, kişilerin bağımlılıklarını sürdürebilmek için bütçlerinden harcadıkları paralara mı yoksa sigara içmek için üretimden kaybolan zamana mı acımak gerek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
içtiiçtibıraktı ~ 16 yıl önce
:) beter olsunlar ne diyeyim :) bıraksınlar kurtulsunlar bu illetten... THY teknik'mi Belene kampımı :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000