22 Şubat 2012, Çarşamba 11:19:45

THY'DEN DEV ANLAŞMA

Avrupa'nın en hızlı büyüyen havayolu şirketi Türk Hava Yolları (THY), Rusya'nın en büyük havayolu şirketlerinden UTair'le işbirliği anlaşması imzaladı.
  • @uçak maketi kardeş o tarif ettiğin yerin daha güzel bir adresi yok mu hemde orijinal değilmiş 777 peki nereden bulabilirim yardım etsen bi ?
  • Sevgili Anderev Martirosov ve Temel Kotil müdürlerime böyle bir işbirliği yarattıkları için çok teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. İsmail Susurluk
  • oradan alacağınız 777 maketi orjinal değil, ölçek hataları var; ama nereden nasıl alırsınız onu bilmiyorum
  • amerikan airlines'ın bir gecede battığını yazmışsın.aa bir gecede batmadı.iflas koruma başvurusu yaptı.yani mali yapısı kötüye gidiyordu batmadan kurtuldu.bir gecede de olmadı haftalar önceden açıklamıştı bu kararı alabiliriz diye.yalan bilgileri yüzünden ekonomistlere güven kalmadı gerçekten.ispatlamış oldun :)
  • yakışmışlar birbirlerine yawww. iyi bir ikili olmuşlar.
  • Bilançolarına baktığımızda bu şekilde devam eden THY şirketinin 1-2 sene içerisinde iflas etmesi kaçınılmaz gözüküyor. Gerek THY çalışanlarına gerekse de THY hissesi bulunduranlara mutlaka B planınız olmalıdır derim. Amerikan Havayollarının 1 gecede battığı bir ortamda bu zarar ve kötü bilanço tablosuyla bu mutlu gülücükleri biraraya getirdiğimde inanın bende şaşırıyorum.
  • lufthansada vnukovaya geliyor onlarda boyle bir anlasma yapiyormu utair ile ?
  • merhaba,istediğiniz her boyutta uçak maketini THY Genel Müdürlüğünün arkasında bulunan (Bilet Satış Ofisinin karşısında) vakıf binasından mesai saatlerinde satın alabilirsiniz.. Selamlar
  • zarar şampiyonu globally den yine anlamsız bir anlaşma..gülün bakalım daha nereye kadar güleceksiniz?
  • Hayırlı uğurlu olsun.
Avrupa’nın en hızlı büyüyen havayolu şirketi Türk Hava Yolları (THY) Rusya’nın en büyük havayolu şirketlerinden UTair’le işbirliği anlaşması imzaladı. Rusya’nın Ural bölgesi Tümen kentinde THY Genel Müdürü Temel Kotil ve UTair Genel Müdürü Andrey Martirosov arasında imzalanan işbirliği anlaşmasına göre Rus yolcular tek biletle dünyanın 190 noktasına, Türk yolcular da tek biletle Rusya’nın her noktasına uçabilecek. THY tarihinin en büyük uluslararası ticari anlaşması ile artık Rusya’nın bölgeleri Türk iş adamlarına “yol” olacak.
 
Bagaj taşıma derdinden kurtulan Rus yolcular Ankara, Antalya ve İstanbul’a oradan da dünyanın farklı kentlerine aktarmalı olarak geçebilecek. Rusya ve Türkiye arasında bir aylık süreli ziyaretlerde vizelerin kaldırıldığını hatırlatan UTair müdürü Martirosov, “Zamanınız olursa İstanbul Atatürk havalimanından çıkar. Tarihi kenti dolaşır ve bir de Türk kahvesi içersiniz” önerisinde bulundu.
 
Tekil biletlere göre yüzde 20 daha ucuz olacak
 
İkili anlaşma sayesinde tekil biletlere göre yüzde 20 daha ucuza uçacak yolcular zamandan da kazanacak. Anlaşma sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan THY Genel Müdürü Kotil de bir sinerji oluşturduklarını ve herkesin kazançlı çıkacağını söyledi. THY ve UTair’in kendi ağlarını birleştirdiğini ifade eden Kotil, “Burada kazan-kazan durumu söz konusu. Yolcular bilet fiyatları ve zaman açısından kazanacak. Şirketlerimiz daha fazla yolcu ve daha karlı iş yapacak. Bizim patronlarımız yolcularımız, para onlardan geliyor” dedi.
 
Rusya ve Doğu Avrupa’da en hızlı büyüyen havayolu şirketi UTair olduğunu ifade eden Martirosov, “Daha da büyümek için bölgenin önemli havayolu şirketlerinden THY ile işbirliği yapıyoruz. Rusya ve Türkiye arasında ticari ve ekonomik ilişkiler hızla artıyor. Türk inşaat şirketlerini ve Türk iş adamlarını Rusya’nın her tarafında görmek mümkün. Turist sayısı milyonlarla ifade ediliyor. Sadece İstanbul-Moskova arasında değil, diğer bölgelere de gitmek istiyorlar. THY’nin ne kadar hızlı büyüdüğünü ve enerjik bir yapısı olduğunu gördük. İşbirliği anlaşması imzalayarak sinerji oluşturduk” değerlendirmesinde bulundu.
 
UTair Türkiye’ye 2012’de 1 milyon yolcu taşıyacak
 
Türkiye’ye 2012’de 1 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini ifade eden UTair Genel Müdürü Martirasov, THY ile imzaladıkları anlaşmanın iki ülke ekonomik işbirliğini yeni bir düzeye çıkaracağını belirtti. Rusya ve Türkiye arasında ülke liderlerinin belirlediği 100 milyar dolar toplam ticaret hedefinin yakalanmasına hava yolu şirketleri arasında imzalanan anlaşmanın önemli katkı sağlayacağına değinen Martirasov, “Eskiden Asya, Avrupa ve Afrika’ya direk uçan yolcular artık Rusya’yı Türkiye’ye bağlayan seferleri kullanarak uçacak. Biz iş adamlarının Rusya ile Türkiye’ye arasında uçuşlarını uygun fiyatlarla gerçekleştirmelerini sağlayacağız. Ve bu aktif işbirliğimiz sayesinde ticaret hacmi belirlenen 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmış olacağını düşünüyorum.” tespitinde bulundu.
 
Rusya artık “halkın yolu” olacak
 
Rus havayolu şirketi UTair’la imzaladıkları anlaşma ile ilgili Cihan Haber Ajansı’na değerlendirmede bulunan THY Genel Müdürü Kotil, “UTair Rusya’nın en güçlü Havayolu şirketlerinden biri. Rusya içinde çok gelişmiş networkları ve kaliteli hizmetleri var. Rusya’dan Türkiye’ye, Türkiye’den Rusya’ya çok iş adamı geliyor. Biz Rusya’da son eklenen Novosibirsk’le birlikte 9 noktaya uçuyorduk ama bu yine de çok azdı. Şimdi UTair’la yaptığımız işbirliği sayesinde -ki bu anlaşma bugüne kadar imzaladığımız en kapsamlı ticaret anlaşması oldu- bütün Rusya destinasyonları THY’ye açılmış oldu. Biz Moskova Vnukova havalimanına yolcumuzu getireceğiz. UTair da bütün Rusya’ya dağıtacak. Aynı şekilde bize Moskova’dan gelecek tüm yolcuları Türkiye ve dünyaya dağıtacağız. Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım ‘havayolları halkın yolu oldu’ demişti. Şimdi de Rusya halkın yolu oldu.” dedi.
 
İş adamlarına müjde
 
Rusya’nın her tarafına çok kolay ulaşılacağını ve kapasitenin artacağını ifade eden Kotil, “İş adamlarına güzel bir müjdemiz de var. Bilet fiyatları da bir miktar düşecek. İşadamlarını Rusya’ya davet ediyoruz. Rusya çok bitek bir toprak. Dışarıda Sibirya soğuğu var ama, insanlarda çalışkanlık var, petrol var, doğalgaz var, zenginlik var. Anlaşma fiili olarak başlamış durumda. Ancak biletleme ile ilgili teknik çalışmalar bir aya tamamlanmış olur. UTair’la çok yakın işbirliği kurduk. Rusya’nın en hızlı büyüyen havayolu şirketi. Teknik konularda da işbirliği yapmak istiyoruz. Çok iddialı bir yönetimi var. Bunun THY’da katkı sağlamasını umuyoruz.” temennisinde bulundu.
 
Rusya’da gidilmedik şehir kalmayacak
 
UTair’ın Rusya’da uçmadığı nokta olmadığını en azından 30 noktaya ciddi bağlantı verilebileceğini ifade eden Kotil, “Türk iş adamının gidemeyeceği Rus şehri kalmıyor. İki ülke liderlerinin belirlemiş olduğu 100 milyar dolar toplam ticaret hacmine çok kolay ulaşılır. Yalnızca Türk iş adamlarının bir an önce buraya gelmesi gerekiyor. Rusya’da 9 noktaya uçma hakkımızı yaz itibari ile doldurmuş olacağız. UTair önemli bir fırsat getirmiş oldu. Biz yolumuza devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.
 
THY’nin 2012 hedefleri ile ilgili de bilgi veren Kotil şu şunları söyledi: “2012’de yüzde 20 büyüme hedefliyoruz. Avrupa yüzde 1 büyüyebiliyor. İddialı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. 2008-2009 kriz döneminde biz bu iddiamızı sürdürmüştük, çok büyük bir avantaja dönüşmüştü. Bu yıl 38 milyon yolcu ve 7,8 milyar dolar da ciro bekliyoruz.”
 
THY 25 Mart’ta Şeremetyova’dan Vnukova’ya taşınıyor
 
Tümen kentinde gerçekleşen imza törenine THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, THY Üretim Planlama Başkanı Hulki Balakbabalar, THY Gelir Yönetimi Başkanı Ahmet Olmuştur, THY Uluslar arası Anlaşmalar Müdürü Onur Alpan, Özel Anlaşmalar Şefi Taner Erin ve diğer THY yetkilileri de iştirak etti. Basın toplantısı sonrası iki havayolu şirketi Genel müdürleri birbirilerine şirketlerinin uçak maketlerini hediye etti.
 
Bu arada THY Moskova’da 25 Mart’tan itibaren Şeremetyovo havalimanı yerine Vnukova havalimanından uçmaya başlayacak. Şehir merkezine daha yakın ve alternatif yollarla ulaşılabilen havalimanının yeni yapılan terminalinde hizmetlerine başlayacak THY, yeni dönemde daha konforlu hizmet verecek. Dünyada 193 farklı noktaya binin üzerinde sefer yapan THY, 2011’de 32 milyon yolcu taşıdı. THY’nın uçak parkında 180’den fazla farklı model uçak bulunuyor.
 
Rusya’da iç hatlar, Baltık ve BDT ülkelerine en çok yolcu taşıyan ilk üç şirket arasında olan UTair ise, bölgede gelişmiş ulaşım ağına sahip. UTair Rusya’da ve yurt dışına 100’den fazla kente günlük 300 sefer düzenliyor. Şirket 2011’de 7 milyon olan yolcu kapasitesini 2012’de 10 milyona taşımayı planlıyor. Boeing 737, ATR 72/42, Bombardier CRJ 200 uçakları ile hizmet veren UTair uçak parkını da sürekli yeniliyor.







(haberrus)
THY'DEN DEV ANLAŞMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 12 yıl önce
@uçak maketi kardeş o tarif ettiğin yerin daha güzel bir adresi yok mu hemde orijinal değilmiş 777 peki nereden bulabilirim yardım etsen bi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sevgili Anderev Martirosov ve Temel Kotil müdürlerime böyle bir işbirliği yarattıkları için çok teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. İsmail Susurluk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
oradan alacağınız 777 maketi orjinal değil, ölçek hataları var; ama nereden nasıl alırsınız onu bilmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
amerikan airlines'ın bir gecede battığını yazmışsın.aa bir gecede batmadı.iflas koruma başvurusu yaptı.yani mali yapısı kötüye gidiyordu batmadan kurtuldu.bir gecede de olmadı haftalar önceden açıklamıştı bu kararı alabiliriz diye.yalan bilgileri yüzünden ekonomistlere güven kalmadı gerçekten.ispatlamış oldun :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yakışmışlar birbirlerine yawww. iyi bir ikili olmuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bilançolarına baktığımızda bu şekilde devam eden THY şirketinin 1-2 sene içerisinde iflas etmesi kaçınılmaz gözüküyor. Gerek THY çalışanlarına gerekse de THY hissesi bulunduranlara mutlaka B planınız olmalıdır derim. Amerikan Havayollarının 1 gecede battığı bir ortamda bu zarar ve kötü bilanço tablosuyla bu mutlu gülücükleri biraraya getirdiğimde inanın bende şaşırıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
lufthansada vnukovaya geliyor onlarda boyle bir anlasma yapiyormu utair ile ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
merhaba,istediğiniz her boyutta uçak maketini THY Genel Müdürlüğünün arkasında bulunan (Bilet Satış Ofisinin karşısında) vakıf binasından mesai saatlerinde satın alabilirsiniz.. Selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
zarar şampiyonu globally den yine anlamsız bir anlaşma..gülün bakalım daha nereye kadar güleceksiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hayırlı uğurlu olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000