26 Eylül 2013, Perşembe 11:09:18

THY’DEN ÇILDIRTACAK REVİZYON

THY, uçucu personelin uyması gereken görev ve dinlenme sürelerine ilişkin sorumluluk ve uygulama esaslarını içeren Rev3 prosedürünü yayınladı.
  • Ben raporlamadim o beni raporladi . Dikkatli okuyun.
  • valla iş başa düşmüştü...4 ay önce grev vardı...çıksaydık...ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin, artık böyle!!! hem greve çıkma hem de rev 3 ten şikayet et...kimsenin bu saatten sonra şikayet etmeye hakkı yok! korkudan greve çıkmadı çoğunluk..Korkaklar da koyun gibi güdülür!!! buna ben de dahilim!!!
  • Isabetli karar olmus, bu kadar az çalışıp bu kadar dinlenme fazlaydı zaten. Thy milli sermayeyi dogru kullanmış daha da artırılabilirdi.
  • Sinyor? Yazdiklarini okudukca migdem bulandi sen asla ucucu personel olamazsin Greve cikan arkadaslari hakkinda bu kadar aşşagliyaci hic bir ucucu ,aslinda İNSAN olan konusmaz kime yaranmak icin yazdiysan senide o kisileride Allaha havale ediyorum !) zavalli seni
  • Bunlar ne kadar cirkin konusmalar arkadaslar yok greve cikanlar borc istiyor yok ben 25 bin kazandim.o istedi greve cikti sen istedin cikmadin.onun parasi yoktur borc ister senin vardir mal mulk alirsinda bunu burdan yazmanin manasi nedir.ayni id yi tasindigin kisiye herkese acik olan bir yerden bu kadar cirkince saldirma neyin nesidir sinyor adli arkadasim.
  • Aynen oyle mudure katiliyorum. Baslayali 6 ay olacak nerdeyse ve isi ogredik hatta sizden daha ozenli calistigimiz belli. Sizin gibi surekli ucaka dedikodu pesinde degiliz. Anca yonetime kufur edin, yolcuya ters bakin her seye üşenin . İs haricinde ne varsa onu yapin. Sizinle dedikodu yapmadigimiz icin de bizi ekip ici crm eksikligi diye raporlayin. İlk aylarimda ki ucusumda amir ve diger tecrubeli memurlarla airket yoneticilerine verip veristirmedigim icin cok sayin amir beni ekip ici crm eksikliginden raporlamisti. Ama KHB baskanliginda her seyi anlttim ve hicbir ceza almadan kurtuldum. Bu yuzden arktik mutsuz ve isinizi sevmiyorsaniz lutfen gidin. Sirketi bize zindan etmeyin.
  • Begenmeyene calismak istemeyene kapi acik buyurun yolunuz acik olsun.part time arkadaslar pisti zaten...bir o kadar daha alim yapilir olur biter...
  • kalan arkadaşlara Allah sabır versin çalışanına eziyet eden daha iyi bir şirket yönetimi tarihte görülmemiştir. gelde sosyalist olma arkadaş..
  • Tazminat hakkı herkesin var. Greve çıksın yada çıkmasın....... Çünkü sendika mecburen 16bin kişiyi kapsayan bir tis imzalayacak. Yoksa millet sendikadan istifa eder, grevci 300kisiden toplanan aidat aycinin jeepinin benzinine bile yetmez. Ondan sonra sendikasiz bir thyde revizyon 3ü de sokarlar revizyon 33 ü de sokarlar (ccm'e)
  • grev yapmaktan daha akılsızca bişey varsa o da yine grev yapmaktır. arkadaslar diyorlar ki atıldıgımızda tazminat alıcaz en azından , sen hali hazırda 5 aydır çalışmıyorsun ben kafadan 25 bin senden fazla kazandım bile şimdiden..sen hala olmayan tazminat derdindesin. ve ayrıca durmadan borç istiyorlar grevciler bizden ve iyi gün kötü gün dostu oldugumuzu deniyorlar. ya abi atarken mangalda kül bırakmadınız. yok şeref yok haysiyet yok onur. şimdi onur fazlalıgından mı borç istiyorsun? ayrıca şirkete hala sayıp sövüyorsun? benden istediğin para şirket parası...benim kafam basmıyor bu grevcilere

SHT 6A-50 numaralı Uçucu Ekip Uçuş Görev ve Dinlenme Süreleri ile uygulama esasları talimatı ile Toplu İş Sözleşmesine atıfta bulunularak düzenlenen revizyon 3 olarak bilinen prosedür, uçucu ekiplere bildirilerek uygulamaya kondu.

16 Ağustos tarihindeki değişiklikle prosedürün tüm bölümleri yeniden düzenlendi. Prosedürün detaylarına ilişkin ayrıntının verilmediği bilgi mesajını yorumlayan Hava İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Yağcı, “ Mevcut prosedür geçtiğimiz aylarda Yüksek Hakem Kurulu’nun imzasından önce değiştirildi. 36 saatlik dinlenme süreleri 24 saate düşürüldü. O dönemde dava açtık. Bu değişikliğin hukuksuz ve TİS’e aykırı olduğunu belirttik. Sendikadan habersiz, sendikaya danışılmadan görüşü alınmadan böyle bir değişiklik yapılamaz dedik. Dava sırasında bilirkişi değişikliğin iptal edilmesi gerektiği konusunda görüş bildirdi. 1 Ekim’deki mahkemede muhtemelen iptal edilecek. THY, grevden önce SHGM’nin SHT 6A-50 yönetmeliğini uygulamaya başladı. THY’nin eski yönetmeliğine göre aylık 180 olan uçuş saati SHGM’nin değişikliği sonrası 210 saate, haftalık 30 olan uçuş saati 36 saate çıkarıldı. Paslar mesaiden sayılırken SHGM’nin düzenlemesiyle sayılmamaya başladı. 36 saatlik dinlenme süreleri, maliyet getirdiği gerekçesiyle 24 saate düşürüldü. Maliyet farkını uçuş güvenliğine tercih ettiler. Zaten grevin en önemli nedenlerinden biri de buydu. Revizyon 3, varolan eski prosedürü değiştirme anlamına geliyor. Buradaki tek fark atıf yapılan dökümanlara TİS’i de ilave etmişler. Bunlar ayak oyunları” şeklinde değerlendirdi.

Sendikanın temkinli yaklaştığı revizyon 3 değişikliğinin uçucu ekiplere yansımasının önümüzdeki süreçte nasıl olacağı merak konusu olurken bazı uçucular, revizyon 3’teki değişikliklerin THY tarafından zaten uygulandığını belirtti.  Sözkonusu değişikliğin yaklaşan sendika seçimleri öncesinde uçucular arasında nasıl yankı bulacağı ise merakla bekleniyor. 



 ©AirportHaber.com ÖZEL 

THY’DEN ÇILDIRTACAK REVİZYON

Yorumlar Tüm Yorumlar (121)

Sss'e ~ 11 yıl önce
Ben raporlamadim o beni raporladi . Dikkatli okuyun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
korkaklar ~ 11 yıl önce
valla iş başa düşmüştü...4 ay önce grev vardı...çıksaydık...ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin, artık böyle!!! hem greve çıkma hem de rev 3 ten şikayet et...kimsenin bu saatten sonra şikayet etmeye hakkı yok! korkudan greve çıkmadı çoğunluk..Korkaklar da koyun gibi güdülür!!! buna ben de dahilim!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Isabetli karar olmus, bu kadar az çalışıp bu kadar dinlenme fazlaydı zaten. Thy milli sermayeyi dogru kullanmış daha da artırılabilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olmuş ~ 11 yıl önce
airbus firmasıyla anlaşma sağlanmış, olağanüstü hallerde kullanılmak üzere; yakıt tasarruflu; portatif 1000 adet kabin ekibi harici motor sipariş edilmiş meseaileri 5 kata çıkacakmış. oto pilot kullanan kaptanlar için de geliştireceklermiş. hayırlı olsun. kına stokları tükenmiş ahahahaha
SİNYOR'E ~ 11 yıl önce
Sinyor? Yazdiklarini okudukca migdem bulandi sen asla ucucu personel olamazsin Greve cikan arkadaslari hakkinda bu kadar aşşagliyaci hic bir ucucu ,aslinda İNSAN olan konusmaz kime yaranmak icin yazdiysan senide o kisileride Allaha havale ediyorum !) zavalli seni

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Bunlar ne kadar cirkin konusmalar arkadaslar yok greve cikanlar borc istiyor yok ben 25 bin kazandim.o istedi greve cikti sen istedin cikmadin.onun parasi yoktur borc ister senin vardir mal mulk alirsinda bunu burdan yazmanin manasi nedir.ayni id yi tasindigin kisiye herkese acik olan bir yerden bu kadar cirkince saldirma neyin nesidir sinyor adli arkadasim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Part time ~ 11 yıl önce
Aynen oyle mudure katiliyorum. Baslayali 6 ay olacak nerdeyse ve isi ogredik hatta sizden daha ozenli calistigimiz belli. Sizin gibi surekli ucaka dedikodu pesinde degiliz. Anca yonetime kufur edin, yolcuya ters bakin her seye üşenin . İs haricinde ne varsa onu yapin. Sizinle dedikodu yapmadigimiz icin de bizi ekip ici crm eksikligi diye raporlayin. İlk aylarimda ki ucusumda amir ve diger tecrubeli memurlarla airket yoneticilerine verip veristirmedigim icin cok sayin amir beni ekip ici crm eksikliginden raporlamisti. Ama KHB baskanliginda her seyi anlttim ve hicbir ceza almadan kurtuldum. Bu yuzden arktik mutsuz ve isinizi sevmiyorsaniz lutfen gidin. Sirketi bize zindan etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sss ~ 11 yıl önce
Aferin sana, amiri raporlamışsın madalya verecekler sana bunun için... Elbette istemediğin muhabbetlere katılmak zorunda değilsin ama ekip arkadaşını arkadan vurmak ya da amirlerin ya da tecrübeli abla ve abilerin hakkında (dedikoducu, işini sevmeyen, üşengeç, tembel vs) böyle düşünmek hiç şık değil bilmem farkında mısın?
mudur ~ 11 yıl önce
Begenmeyene calismak istemeyene kapi acik buyurun yolunuz acik olsun.part time arkadaslar pisti zaten...bir o kadar daha alim yapilir olur biter...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 11 yıl önce
kalan arkadaşlara Allah sabır versin çalışanına eziyet eden daha iyi bir şirket yönetimi tarihte görülmemiştir. gelde sosyalist olma arkadaş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sinyora ~ 11 yıl önce
Tazminat hakkı herkesin var. Greve çıksın yada çıkmasın....... Çünkü sendika mecburen 16bin kişiyi kapsayan bir tis imzalayacak. Yoksa millet sendikadan istifa eder, grevci 300kisiden toplanan aidat aycinin jeepinin benzinine bile yetmez. Ondan sonra sendikasiz bir thyde revizyon 3ü de sokarlar revizyon 33 ü de sokarlar (ccm'e)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sinyor ~ 11 yıl önce
grev yapmaktan daha akılsızca bişey varsa o da yine grev yapmaktır. arkadaslar diyorlar ki atıldıgımızda tazminat alıcaz en azından , sen hali hazırda 5 aydır çalışmıyorsun ben kafadan 25 bin senden fazla kazandım bile şimdiden..sen hala olmayan tazminat derdindesin. ve ayrıca durmadan borç istiyorlar grevciler bizden ve iyi gün kötü gün dostu oldugumuzu deniyorlar. ya abi atarken mangalda kül bırakmadınız. yok şeref yok haysiyet yok onur. şimdi onur fazlalıgından mı borç istiyorsun? ayrıca şirkete hala sayıp sövüyorsun? benden istediğin para şirket parası...benim kafam basmıyor bu grevcilere

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000