21 Mayıs 2010, Cuma 17:47:50

THY'DEN ÇALIŞANLARA GREV MESAJI

Türk Hava Yolları İnsan Kaynakları’ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kazım Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada sendika tarafından alınan grev kararını anlayışla karşılamalarının mümkün olmadığını belirtti.
  • Bazıları thy maaşlarını yüksek buluyor asgari ücretle çalışdıkları için thy maaşları onlara yüksek geliyor. Bugün ülkemizde insan gibi yaşamak için aylık gelirin en az nekadar olması gerektiğini herkes biliyor o parayı thy maaşlarıyla karşılaştırın aceba geriye birşey kalıyormu? Dünyada işçilerine emeklilerine yüksek maaşlar verdiği için batan devlet varmı? Artık işçinin de iş makinası değil insan olduğunu çağdaş sosyal yaşamı onların da hakettiğini işverenlere bir (yasal) şekilde kabul ettirmeli. Aksi taktirde ne mi olur? aylık 600 tl için daha çook madenciler, tersane işçileri arkasında yoksul dul yetim bırakır. Kıskançlık vs ile, çalışanın, çalışanın haklarını hedef alması demek hepbirlikde sürünelim, aç perişan yaşayalım demekdir
  • Şunu anlamıyorum,yukardakiler her şeyin hesabını kitabını yapıyor da ekiplerin rahatsızlığını sıkıntısını görmüyolar yani öyle mi?Böyle nereye kadar diretecekler?Bu şirketi ayakta tutan büyüten ekiplerdir.Şirket artık bu grev işini biraz ciddiye almalı çünkü insanlar bu konuda ciddi.
  • THY ye giremeyenler bizlerin hakkına sahip olabilmek için yapmanız gereken tek şey mücadele etmek vesendikali olmak. Bunuyaoamazsaniz size 1100 lira maaş çok bile. Yoksa bize bakıp bakıp hazımsızlık çekersiniz, bu durumda da yapmanız gereken tek şey soda icmek, sodalariniz benden:))))
  • ulkemiz ve thy nin varligi ve gelecege guvenle bakabilmemiz, uzerine titrememiz gereken ortak sorumlulugumuz agababalarinin ,senin ve senin gibi tepeden inme torpille mevki makam sahibi olup maddi ve sosyal imkanlara kavusan takunyali badem biyiklilarin bir an once defolup gitmesidir....300 kusur trilyon kar edip sana o parayi kazandiran emekcilere % 6 zam onermek hakka sigar mi??zam ve sosyal haklar size kepceyle bize niye kasikla??? bu sirkete parayi siz mi biz mi kazandiriyoruz??? kul hakki yemenin Allah katinda affi yok bunu unutuyorsunuz herhalde..bunlarin acisi bu insanlarin ahi sizden ve coluk cocugunuzdan cikmaz mi???
  • 2.pilot maasi gercekten az kalıyor 12bin tl net alıyoruz yatılarla beraber 13-14 arası oluyor yüzde 20lik bir düzenlemeyle sorun hallolur 15bin net olsa sorun olmaz Kabin ekibi icinde 6000tl net arti yati harcirah olursa grev olmaz.Yoksa ucaklar yerde buna cesaret edemezler
  • kalteyi yükselteceğiz deyip hiçbir özelliği olmayan hatta öğrettikleri dahi şüpehli olan alman öğretmenlere kaptan yetiştirilmesi grevin bir diğer sebebidir.günlük 1000 eura araba ofel masrafları dahil para ödenen bu kişiler tam aksine kaliteyi düşürmüşlerdir.kimse korkudan bu konuda eleştri dahi getirememekte herkes kaderine razı bir şekilde grev oylamasında bunun hıncını almak için beklemektedir.eğtim işlerinden anlamayan kimseler eğtimin başına getirilmiş durumdadır.bakın hangi yabancı forması için futbol oynamıştır bu sezon.ama yerli malı bursa şampıyon olmuştur.pılotlardada durum aynıdır.777 filosunda değişik bir yapılanma da greve evet demek için ayrı bir nedendir.sivil asker ayrımı hat safahdadır.bu bilinçi olarak koruklenmektedir
  • THY YONETIMI SPONSORLUK ANLASMALARI ICIN HARCADIGI MILYON DOLARLARI UNUTMAMALI SIRKETI BU NOKTAYA TASIYAN CALISANLARININ DA HAKKINI DA VERMELI!!!
  • Ayıp be!! Vampir gibi insanın kanının son damlasına kadar sömürülmez! Kıymetli hariçten gazel okuyan THY yetkilileri! Çalışma şartlarını göz önünde bulundurun da sonra kıyas yapın! Ha madem halden anlamıyorsunuz öyleyse gelin de bi zahmet siz uçun! Dünya da nerede görülmüş, şirket bu kadar kar edecek ama çalışanları gittikçe zorlaşan şartlar altında hala aynı maaşı alacak. Öyle bi dünya yok. Greve evet!
  • Bakın bakalım grev olunca bu konuşanlar kalıyor mu ....Ordan atıp tutmak kolay sevgili üst düzey yöneticiler...
  • TK LI ARKADAŞLAR..GREVE EVET DİYORUZ..FUTBOL KLUPLERİNE SPONSOR OLURKEN PARA BOL..KEVIN KOSTNER VE KIVANÇ TATLITUĞA REKLAM VERİRKEN PARA BOL...ASIL HAK EDEN CALIŞANLARA GELİNCE %1 ZAM VEREN EMEK SÖMÜRÜCÜLERİNE İNAT GREVE EVET DİYORUZ..SESİMİZİ 2007 DEN DAHA GÜÇLÜ DUYURACAĞIZ...

Peki, Çalışkan’ın açıklamaları neler içeriyor? İşte Kazım Çalışkan imzalı o yazı:

Değerli Çalışma Arkadaşlarımız,

Sizlerle, yaklaşık 4 aydır devam eden 22. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde gelinen son noktayı paylaşmak istiyoruz.

Bildiğiniz gibi. Hava İş Sendikası’yla Ocak ayından bu yana, iyi niyet ve özveriyle sürdürdüğümüz görüşmelerde, ne yazık ki uyuşmazlık tutanağı imzalanmıştı. Gelinen son noktada, sendika bugün grev kararını ilan etti.

TİS görüşmeleri sürecinde, Hava İş Sendikası’nın tüm taleplerini anlamaya çalıştık, dikkatle değerlendirdik. Çalışanlarımızın ve kurumumuzun çıkarlarını gözeterek, sendikanın taleplerine olumlu yaklaşım sergiledik.

Gerek ülkemizdeki toplu iş sözleşmelerinin üzerinde rakamlar, gerek sektörde faaliyet gösteren diğer şirketlerin ötesinde imkânlar sunmuş olmamıza rağmen, hepimizi huzursuz eden grev kararının ilan edilmesini anlayışla karşılamak mümkün değildir. Bu huzursuzluğun, çalışanlarımız, ortaklığımız ve ülkemiz için olumsuz sonuçlar doğuracağının bilinciyle hareket edilmesi gerektiği aşikârdır.

THY ailesinin varlığı ve geleceğe güvenle bakabilmemiz, üzerine titrememiz gereken ortak sorumluluğumuzdur.

Sürecin, bugünlere emekle, özveriyle taşıdığımız kurumumuz ve en önemlisi ülkemiz için en hayırlı ve sağduyulu şekilde sonuçlanmasını diliyoruz.

Saygılarımızla,

Kazım ÇALIŞKAN
Genel Müdür Yardımcısı (İnsan Kaynakları)

 

THY'DEN ÇALIŞANLARA GREV MESAJI

Yorumlar Tüm Yorumlar (54)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bazıları thy maaşlarını yüksek buluyor asgari ücretle çalışdıkları için thy maaşları onlara yüksek geliyor. Bugün ülkemizde insan gibi yaşamak için aylık gelirin en az nekadar olması gerektiğini herkes biliyor o parayı thy maaşlarıyla karşılaştırın aceba geriye birşey kalıyormu? Dünyada işçilerine emeklilerine yüksek maaşlar verdiği için batan devlet varmı? Artık işçinin de iş makinası değil insan olduğunu çağdaş sosyal yaşamı onların da hakettiğini işverenlere bir (yasal) şekilde kabul ettirmeli. Aksi taktirde ne mi olur? aylık 600 tl için daha çook madenciler, tersane işçileri arkasında yoksul dul yetim bırakır. Kıskançlık vs ile, çalışanın, çalışanın haklarını hedef alması demek hepbirlikde sürünelim, aç perişan yaşayalım demekdir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şunu anlamıyorum,yukardakiler her şeyin hesabını kitabını yapıyor da ekiplerin rahatsızlığını sıkıntısını görmüyolar yani öyle mi?Böyle nereye kadar diretecekler?Bu şirketi ayakta tutan büyüten ekiplerdir.Şirket artık bu grev işini biraz ciddiye almalı çünkü insanlar bu konuda ciddi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY ye giremeyenler bizlerin hakkına sahip olabilmek için yapmanız gereken tek şey mücadele etmek vesendikali olmak. Bunuyaoamazsaniz size 1100 lira maaş çok bile. Yoksa bize bakıp bakıp hazımsızlık çekersiniz, bu durumda da yapmanız gereken tek şey soda icmek, sodalariniz benden:))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ulkemiz ve thy nin varligi ve gelecege guvenle bakabilmemiz, uzerine titrememiz gereken ortak sorumlulugumuz agababalarinin ,senin ve senin gibi tepeden inme torpille mevki makam sahibi olup maddi ve sosyal imkanlara kavusan takunyali badem biyiklilarin bir an once defolup gitmesidir....300 kusur trilyon kar edip sana o parayi kazandiran emekcilere % 6 zam onermek hakka sigar mi??zam ve sosyal haklar size kepceyle bize niye kasikla??? bu sirkete parayi siz mi biz mi kazandiriyoruz??? kul hakki yemenin Allah katinda affi yok bunu unutuyorsunuz herhalde..bunlarin acisi bu insanlarin ahi sizden ve coluk cocugunuzdan cikmaz mi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2.pilot maasi gercekten az kalıyor 12bin tl net alıyoruz yatılarla beraber 13-14 arası oluyor yüzde 20lik bir düzenlemeyle sorun hallolur 15bin net olsa sorun olmaz Kabin ekibi icinde 6000tl net arti yati harcirah olursa grev olmaz.Yoksa ucaklar yerde buna cesaret edemezler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kalteyi yükselteceğiz deyip hiçbir özelliği olmayan hatta öğrettikleri dahi şüpehli olan alman öğretmenlere kaptan yetiştirilmesi grevin bir diğer sebebidir.günlük 1000 eura araba ofel masrafları dahil para ödenen bu kişiler tam aksine kaliteyi düşürmüşlerdir.kimse korkudan bu konuda eleştri dahi getirememekte herkes kaderine razı bir şekilde grev oylamasında bunun hıncını almak için beklemektedir.eğtim işlerinden anlamayan kimseler eğtimin başına getirilmiş durumdadır.bakın hangi yabancı forması için futbol oynamıştır bu sezon.ama yerli malı bursa şampıyon olmuştur.pılotlardada durum aynıdır.777 filosunda değişik bir yapılanma da greve evet demek için ayrı bir nedendir.sivil asker ayrımı hat safahdadır.bu bilinçi olarak koruklenmektedir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY YONETIMI SPONSORLUK ANLASMALARI ICIN HARCADIGI MILYON DOLARLARI UNUTMAMALI SIRKETI BU NOKTAYA TASIYAN CALISANLARININ DA HAKKINI DA VERMELI!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ayıp be!! Vampir gibi insanın kanının son damlasına kadar sömürülmez! Kıymetli hariçten gazel okuyan THY yetkilileri! Çalışma şartlarını göz önünde bulundurun da sonra kıyas yapın! Ha madem halden anlamıyorsunuz öyleyse gelin de bi zahmet siz uçun! Dünya da nerede görülmüş, şirket bu kadar kar edecek ama çalışanları gittikçe zorlaşan şartlar altında hala aynı maaşı alacak. Öyle bi dünya yok. Greve evet!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bakın bakalım grev olunca bu konuşanlar kalıyor mu ....Ordan atıp tutmak kolay sevgili üst düzey yöneticiler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TK LI ARKADAŞLAR..GREVE EVET DİYORUZ..FUTBOL KLUPLERİNE SPONSOR OLURKEN PARA BOL..KEVIN KOSTNER VE KIVANÇ TATLITUĞA REKLAM VERİRKEN PARA BOL...ASIL HAK EDEN CALIŞANLARA GELİNCE %1 ZAM VEREN EMEK SÖMÜRÜCÜLERİNE İNAT GREVE EVET DİYORUZ..SESİMİZİ 2007 DEN DAHA GÜÇLÜ DUYURACAĞIZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000