07 Mayıs 2013, Salı 15:40:30

THY'DEN ÇAĞRI: GREVE KATILMAYIN ÇÜNKÜ...

Türk Hava Yolları, 15 Mayıs'taki grev öncesinde çalışanlarına seslendi: Grev kararına itibar etmeyin...
  • THY' de görev alan ve hak arayan binlerce personele sonuna kadar katılıyor ve destek veriyorum. Umarım bir gün gelecek ve bu ülkede yaşayan yurttaşlarımız demokratik ve barışçıl yollarla hak aramaya çalışan insanları direk " komünist bunlar " diyerek araştırmadan, sorgulamadan yargılamayacak ve o gün geldiğinde boyunlarındaki çanları çıkarıp; düşünen, sorgulayan, hakkını aramayı bilen, kaval sesinin değilde vicdanın ve aklın sesinin peşinden giden varlıklar haline dönüşecekler. Keşke bir hukuk devletinde yaşıyor olsaydık ve bugün geldiğimiz noktada her hakkımızı evrensel iş hukuku ve kanunları ile anlaşarak elde etmeyi başarabilseydik. Ama maalesef görüyoruz ki biz bunu değil de, 90 yıl önce olduğu gibi bize yine kayıtsız şartsız hükmedilmesini, emredilmesini ve yine birazcık kafamızı kaldırıp " neler oluyor bu memlekette? " diye sorgulamaya başladığımızda " tiz vurun bu deyyusun kellesini " denmesini istiyor ve bunu arzuluyoruz. Üzülerek kanaat getirdim ki bu bizim genlerimizde var..
  • Diyor ki 23. Tis sozlesmesinde de sendikaya Uye olmayanlar bile magdur edipmedi diger sendika uyeleri gibi tum tis den yararlandilar. Olqyin icinde oldugum icin Cok net ve dogru biliyorum 23. Tis de sendika uyesi olmayanlar Neden 16 aylik tis farklarini alamadilar bu sefer de aynisi olacak arkadaslar Uye olmayan ve grev kirici olanlar hicbir hktan yararlanamayack_!!!
  • Arkadaslar bu neyin grevi 305 kişinin işe alınmasıyla ilgilimi sizce sendıkanın thy düşmanlıgı yer işletmeden çıkarılan binlerce kişi için sendika nerde peki..
  • Ben o bahsettiğiniz abartıp düşük maaşla çalışıyorlar dediğiniz özel sektör personeliyim. Sonuna kadar grevin arkasındayız , çünkü biliyoruzki bizim sekktörümüz kesinlikle thy sayesinde ayakta duruyor . sendika olmasa ; önce tekrar söylüyorum ÖNCE özel sektör olan biz böcek gibi eziliriz .lütfen bizim ismimizi kullanmayın. Sonuna kadar greve evet. Keşke bizimde böyle bir imkanımız olsa......
  • Denilen su ki grev suresince, yani sadece o gunler primler yatmaz, thy den greve gidildiginde nolacagi hakkinda bir aciklama bekliyoruz, anayasal bir hak oldugunu, kimsenin isten atilamayacagi vs. vs.
  • Bakın arkadaşlar şirket üstümüze oynuyor bu bir gerçek.maaşları düşürmek istiyorlar ama 5yıldız ,iş gücü vb. nedenşerden yapılamıyor.buyüzden iş yükümüzü arttırıyorlar yani bir nevi aynı maaşa daha çok çalışmış olucaz.Resmen göz dağı verir gibi ccm revizyonda bir çok hak kayı,boş gün kaybı olucak.bu gün greve evet demessek sonumuz pegasusun ali sabancıdan sonraki haliyle bir olur.şirket derki şartlar bu çalış yada git.bu sefer 305 gibi mağdur olmıycaz çünki kanuni bir haktır bu.olurda grev yaptık diye işten atılırsak vericeği tazminatları düşünmek bile istemiyorumki, "haksız,kanunsuz" denilen 305 kişide tüm davaları kazanıyorlar.akıllı olun oyuna gelmeyin.son kez destek olun birlik olun.sendika için değil ,zaten onlar gidici bahadır abimiz inşallah yeni başkan olucak ama hakkımız için,sağlığımız için birlikte olmanın vaktidir.kokpitten herkese sevgiler
  • Metal-iş greve gidiyor.Thy hala neden korkuyor?
  • Dikkat dikkat yazan kullanıcı komik olma. Evrensel kurallar cercevesinde değerlendir olayları! git biraz lufthansayı araştır. Thy hepsinden iyi sana göre. Git o zaman lufthansa personelinin uçuş saatlerini ve maaşlarını öğren sonra atıp tut. Bu ülkedeki en büyük hastalık cahillik.
  • Kabin memurlari ve pilotlar yasamasin o zaman. Siz biliyor musunuz onlarin ne kadar kazandigini ozellikle kabin memurlari, sefil ve perisanlar neyin pesindesiniz gozunuz doysun. Bi ton hakkiniz var ozel'de calisan insanlarin hangi hakki var hic bi hakki yok! Sizde ki part time maasini bile alamiyorlar. Part timelardan fazla ucup ustelik. Hepiniz son model arabalarda gezip en iyi yerlerde dolasip en iyi yerlerde kaliotorsunuz. Bi insanin gozu ac olmicak arkadas! Thy yonetimi ozellerdeki kabin memurlarini ise alsa cok faydasini gorur! Cunku ozelden gelen memurlar el ustunde tutar thy'i saygilar..
  • size kim güvensin size birzamanlar güvenenler vardı şimdi ne haldeler haberiniz varmı ama sizeene sizin hemşerileriniz ihya oluyor gerisi teferruat.

İşte THY'den yapılan o açıklama:

"Değerli Çalışma Arkadaşlarımız,

Bildiğiniz üzere 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi sürecinde Hava-İş Yönetimi 15 Mayıs 2013 tarihinde grev uygulamasına başlama kararı aldı.

Türk Hava Yolları’nın başarılı büyümesinin devam ettiği bir dönemde alınan grev uygulama kararının Şirketimize ve  çalışanlarımıza zarar vereceği çok açıktır.

Türk Hava Yolları alınan grev kararına karşılık lokavt kararı almayacağını daha önce açıklamıştır. Türk Hava Yolları’nın faaliyetleri aksamadan, planlandığı gibi sürecektir. 

Çalışanlarımızın, Hava-İş Yönetimi’nin yeterli gerekçesi bulunmayan grev kararına itibar etmeyeceklerine, ülkemizin dünyadaki gururu haline getirdikleri şirketlerine ve geleceklerine sahip çıkacaklarına, greve katılmayarak çalışma haklarını kullanacaklarına inanıyoruz.

Oluşturulan bilgi kirliliği nedeniyle 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 64. Maddesi çerçevesinde sahip olduğunuz çalışma hakkınıza ilişkin olarak aşağıdaki şekilde bilgilendirme yapılması ihtiyacı doğmuştur.

Saygılarımızla."

THY'nin çalışanlara gönderdiği mailde grevle ilgili bazı soru işaretlerine de açıklık getirildi. İşte soru cevap halinde yapılan açıklama:

Grev sırasında işyeri çalışma düzeni nasıl olacak?

Mevcut çalışma düzeni aynen sürdürülecektir. Tüm operasyon planlandığı gibi devam edecektir. Personel servisleri de düzenli olarak çalışacaktır.

Grev uygulamasına gidilmesi durumunda greve katılmak zorunda mıyım?

Hayır, greve katılmak zorunda değilsiniz. Kanunen, grev uygulansa bile her bir çalışanın kendi kararına bağlı olarak çalışma hakkı vardır. Bunun önünde herhangi bir engel bulunmamaktadır.

Çalışmak istiyorum. Çalışmam engellenebilir mi?

Hayır, çalışmak isteyenlerin çalışmaları hiç bir şekilde engellenemez. Engelleme yapılması suçtur.

Çalışmak istiyorum. Ücretim ödenecek mi?

Evet, grev sürecinde sadece çalışma hakkını kullananlar ücretlerini alacak ve tüm sosyal haklardan yararlanacaktır. Greve katılmayan çalışanların SGK ve özel sağlık sigortası primleri de yatırılacaktır.

Greve katılanlara ücret ödenecek mi?

Kanunen, greve katılanlara herhangi bir ücret ödemesi yapılmaz, grevde geçen süreler emeklilik, izin ve kıdem tazminatı hesaplamasında dikkate alınmaz. Greve katılanların SGK ve özel sağlık sigortası primleri de yatırılmaz. 

Greve katılmazsam sendika üyeliğim etkilenir mi?

Hayır, greve katılmama kararı tamamı ile çalışanın kendi inisiyatifindedir. Çalışma hakkı anayasal teminat altındadır. Anayasal hakkınızı kullanmanız sendika üyeliğinizi hiçbir şekilde etkilemez.

Greve katılmayan personel toplu iş sözleşmesi imzalandıktan sonra bir kayba uğrar mı?

Hayır, Ortaklığımız greve katılmayan çalışanların mağdur olmaması için gerekli her türlü tedbiri alacaktır. Nitekim geçmiş dönemlerde sendika üyesi olmayan kapsam içi çalışanlarımızın bir hak kaybı olmamıştır.

THY'DEN ÇAĞRI: GREVE KATILMAYIN ÇÜNKÜ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (222)

Aklın Yolu ~ 11 yıl önce
THY' de görev alan ve hak arayan binlerce personele sonuna kadar katılıyor ve destek veriyorum. Umarım bir gün gelecek ve bu ülkede yaşayan yurttaşlarımız demokratik ve barışçıl yollarla hak aramaya çalışan insanları direk " komünist bunlar " diyerek araştırmadan, sorgulamadan yargılamayacak ve o gün geldiğinde boyunlarındaki çanları çıkarıp; düşünen, sorgulayan, hakkını aramayı bilen, kaval sesinin değilde vicdanın ve aklın sesinin peşinden giden varlıklar haline dönüşecekler. Keşke bir hukuk devletinde yaşıyor olsaydık ve bugün geldiğimiz noktada her hakkımızı evrensel iş hukuku ve kanunları ile anlaşarak elde etmeyi başarabilseydik. Ama maalesef görüyoruz ki biz bunu değil de, 90 yıl önce olduğu gibi bize yine kayıtsız şartsız hükmedilmesini, emredilmesini ve yine birazcık kafamızı kaldırıp " neler oluyor bu memlekette? " diye sorgulamaya başladığımızda " tiz vurun bu deyyusun kellesini " denmesini istiyor ve bunu arzuluyoruz. Üzülerek kanaat getirdim ki bu bizim genlerimizde var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalancisin thy ~ 11 yıl önce
Diyor ki 23. Tis sozlesmesinde de sendikaya Uye olmayanlar bile magdur edipmedi diger sendika uyeleri gibi tum tis den yararlandilar. Olqyin icinde oldugum icin Cok net ve dogru biliyorum 23. Tis de sendika uyesi olmayanlar Neden 16 aylik tis farklarini alamadilar bu sefer de aynisi olacak arkadaslar Uye olmayan ve grev kirici olanlar hicbir hktan yararlanamayack_!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yuhh ~ 11 yıl önce
Arkadaslar bu neyin grevi 305 kişinin işe alınmasıyla ilgilimi sizce sendıkanın thy düşmanlıgı yer işletmeden çıkarılan binlerce kişi için sendika nerde peki..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özel sektör kokpit ~ 11 yıl önce
Ben o bahsettiğiniz abartıp düşük maaşla çalışıyorlar dediğiniz özel sektör personeliyim. Sonuna kadar grevin arkasındayız , çünkü biliyoruzki bizim sekktörümüz kesinlikle thy sayesinde ayakta duruyor . sendika olmasa ; önce tekrar söylüyorum ÖNCE özel sektör olan biz böcek gibi eziliriz .lütfen bizim ismimizi kullanmayın. Sonuna kadar greve evet. Keşke bizimde böyle bir imkanımız olsa......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy nin aciklamasi ~ 11 yıl önce
Denilen su ki grev suresince, yani sadece o gunler primler yatmaz, thy den greve gidildiginde nolacagi hakkinda bir aciklama bekliyoruz, anayasal bir hak oldugunu, kimsenin isten atilamayacagi vs. vs.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kokpide grevde ~ 11 yıl önce
Bakın arkadaşlar şirket üstümüze oynuyor bu bir gerçek.maaşları düşürmek istiyorlar ama 5yıldız ,iş gücü vb. nedenşerden yapılamıyor.buyüzden iş yükümüzü arttırıyorlar yani bir nevi aynı maaşa daha çok çalışmış olucaz.Resmen göz dağı verir gibi ccm revizyonda bir çok hak kayı,boş gün kaybı olucak.bu gün greve evet demessek sonumuz pegasusun ali sabancıdan sonraki haliyle bir olur.şirket derki şartlar bu çalış yada git.bu sefer 305 gibi mağdur olmıycaz çünki kanuni bir haktır bu.olurda grev yaptık diye işten atılırsak vericeği tazminatları düşünmek bile istemiyorumki, "haksız,kanunsuz" denilen 305 kişide tüm davaları kazanıyorlar.akıllı olun oyuna gelmeyin.son kez destek olun birlik olun.sendika için değil ,zaten onlar gidici bahadır abimiz inşallah yeni başkan olucak ama hakkımız için,sağlığımız için birlikte olmanın vaktidir.kokpitten herkese sevgiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K/A ~ 11 yıl önce
Metal-iş greve gidiyor.Thy hala neden korkuyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik olma ~ 11 yıl önce
Dikkat dikkat yazan kullanıcı komik olma. Evrensel kurallar cercevesinde değerlendir olayları! git biraz lufthansayı araştır. Thy hepsinden iyi sana göre. Git o zaman lufthansa personelinin uçuş saatlerini ve maaşlarını öğren sonra atıp tut. Bu ülkedeki en büyük hastalık cahillik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkat dikkat! ~ 11 yıl önce
Kabin memurlari ve pilotlar yasamasin o zaman. Siz biliyor musunuz onlarin ne kadar kazandigini ozellikle kabin memurlari, sefil ve perisanlar neyin pesindesiniz gozunuz doysun. Bi ton hakkiniz var ozel'de calisan insanlarin hangi hakki var hic bi hakki yok! Sizde ki part time maasini bile alamiyorlar. Part timelardan fazla ucup ustelik. Hepiniz son model arabalarda gezip en iyi yerlerde dolasip en iyi yerlerde kaliotorsunuz. Bi insanin gozu ac olmicak arkadas! Thy yonetimi ozellerdeki kabin memurlarini ise alsa cok faydasini gorur! Cunku ozelden gelen memurlar el ustunde tutar thy'i saygilar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sana ne ~ 11 yıl önce
kardeşim zoruna mı gitti aldığım para,,gel sende uç sende al
Ozel km ~ 11 yıl önce
Yalnız ben o sefil km durumunu algılayadım. Ben daha 3bin altında (yatısız hem de) maaş alan arkadaş görmedim. Sefalet böyle midir onu çözemedim. Ayrıca thy çalışanları çok doğal bir hak kullanarak grev yapıyor. Kimseyi ilgilendirmez bu. Şirket içi kural ve yaptırımlardan rahatsız olan çalışanlar, varsa sendikalari, kullanırlar. Keşke ülkem "ileri demokrasi" terimi altında ezilmese de, her kurum çalışanı hakkını arama hakkı olduğunu bilse. Ne deriz biz: Hakkıdır Hak'ka tapan milletimin istiklal!
apron ~ 11 yıl önce
size kim güvensin size birzamanlar güvenenler vardı şimdi ne haldeler haberiniz varmı ama sizeene sizin hemşerileriniz ihya oluyor gerisi teferruat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000