05 Temmuz 2013, Cuma 13:01:29

THY'DEN BÜYÜK TASARRUF

Türk Hava Yolları (THY) Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, Moskova’da tüm uçuşların uluslararası Vnukovo Havaalanı’na transfer edilmesi sayesinde her gün yaklaşık 10 ton yakıtı tasarruf ettiklerini belirtti.
  • Sevgili editorler, THY ile ilgili her tur bilgiye sahipsiniz masallah, takdirle izliyoruz da siz bu moskova mudurunu niye Rusya muduru olarak yaziyorsunuz. Rusya ondan mi soruluyor ? Diger Rusya daki mudurlerimizden hic bir farki yok bu mudurun ve diger mudurlere ayip ediliyor bu sekilde.
  • mefail efendi thy na hangi bilgi,birikim,tecrube ile nasil girip nasil o mevkiye geldigini de aciklasana!!!! unutma ki thy na senin girdigin tarzda girip makam sahibi olanlara ve size bu konuda torpil yapanlara hakkimiz helal degil !!!
  • iyi salla
  • 100 den fazla ulke 230 dan fazla noktaya ucuyoruz, neden ikide bir mifail bir aciklama yapiyor .. Sunu yaptik bunu yaptik soyle tasarruf vs gibi.. Bir tek o mudurluk mu calisiyor sirketimize tasarruf yaptiriyor. Editorler cok mu seviyorsunuz bu sahsi muhteremi..
  • En fazla 3,5 ton olur biraz abartılmış gibi.
  • Şeremetyovo-Vnukovo değişikliğinin subliminal sebebi oradaki frekansları alıp Vnukovo için plan yapan pgs'yi mi engellemek acaba?
  • Izmir-moskova seferi başlamalı
  • 10 ton olamaz
  • Vizelerin karrşılıklı olarak kalkması THY nin işine yaradı.R us uçaklarıda hergün onlarca kez Antalya yapıyor. İstanbul THY ye kaldı. Havaalanı değişikliği akıllıca. Bir milyon Rus yolcu güzel bir hedef. Haydi hayırlısı.

Rus hava taşımacılığı haber portalı Ato.ru’ya konuşan Deribaş, Rusya’dan 1 milyon olarak belirlenen hedef yolcu sayısına ulaşacaklarını söyledi. THY’in Vnukovo’ya geçişini “Önemli olay” olarak değerlendiren Deribaş, Moskova dışında Rusya’nın 7 kentine daha seferlerinin olduğunu hatırlayarak, “Bu yıl başlıca hedefimiz, 1 milyon yolcuya ulaşmak. Ancak bu rakamı geçeceğimize inanıyorum.” dedi.

Vnukovo sayesinde Moskova’ya yönelik yolcu sayısının geçen yıllara kıyaslandığında 140 bin arttığına dikkat çeken THY Rusya Genel Müdürü, “Şeremetyovo Havaalanı ile kıyaslamada, uçuşa göre Vnukovo 10 dakika daha yakın. Dolayısıyla genel olarak her gün 10 tona yakın yakıt tasarruf ediyoruz.” şeklinde konuştu.

ST.PETERSBURG’A GÜNDE 2 KERE SEFER YAPMAK İSTİYORUZ

Rusya’nın en büyük havayolu şirketlerinden UTair’le işbirliği anlaşmasının önemine işaret eden Deribaş, söz konusu şirketin Vnukovo Havaalanı’nın ana uçak taşımacılık kurumu olduğunu da belirtti. Rusya’nın Tataristan havayolu şirketiyle de anlaşma imzaladıklarını kaydeden Deribaş, S7 Airlines ve Ural Havayolu ve Rossiya gibi Rus havayolu kurumlarıyla da işbirliği anlaşması yapmaya hazırlandıklarını belirtti.

St.Petersburg kentine daha fazla talebin olduğunu ifade eden Deribaş, “St.Petersburg Rusya’da en yaygın turist güzergahı. Fakat ne yazık ki hükümetler arası sözleşmelerde yer alan sınırlamalar yüzünden bu güzergahta arzu ettiğimiz sonuçlara ulaşamıyoruz. Haftada İstanbul-St.Petersburg arasında 4 sefer var. THY günde 2 sefer yapabilir.” dedi. Deribaş, konuyla ilgili Nisan ayında Türk ve Rus ilgili merciler arasında yapılan görüşmelerden istedikleri sonucun alınmadığını da vurguladı.

Rus resmi havayolu şirketi Aeroflot’la olan anlaşmayı hatırlatan THY Rusya Genel Müdürü, “Bu anlaşmaya göre, iki kurum da haftada İstanbul-Moskova ve Antalya-Moskova güzergahlarında 35’er sefer yapabilir. Ama biz haftada 49’ar sefer yapabiliriz. Henüz bize böyle bir izin çıkmadı, Aeroflot da şu anda sözleşmenin şartlarını değiştirmeye hazır değil.” şeklinde konuştu.

ANLAŞMA SAĞLANIRSA, YAKINDA 2-3 GÜZERGAH DAHA AÇARIZ

Rusya’da kendilerinin istediği güzergaha sefer başlatmaktan yana olduklarını belirten Deribaş, “Rus merciler genelde güzergah sayısının artırılmasına itiraz etmiyor. Fakat, çeşitli nedenlerden dolayı bize o kadar cazip olmayan güzergahları öneriyorlar. Eğer anlaşma sağlanırsa bu durumda bize daha cazip olan güzergahlara izin alırız. Dolayısıyla yakın zamanda 2-3 güzergah daha açarız.” dedi.

Kargo taşımacılığıyla ilgili Rusya’da henüz istedikleri sonuca ulaşamadıklarını belirten Deribaş 2-3 yıl içinde bu taşımacılıkta çalışmalarını artıracaklarını kaydetti. Deribaş, Vnukovo Havaalanı’na Rusya ve Türkiye arasında Basitleştirilmiş Gümrük Hattı (BGH) sisteminin faaliyet gösterdiğini de hatırlatarak, “Biz de bu anlaşmadan kazançlı çıkmayı düşünüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu. (Bugün)

THY'DEN BÜYÜK TASARRUF

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Airporthaber ~ 11 yıl önce
Sevgili editorler, THY ile ilgili her tur bilgiye sahipsiniz masallah, takdirle izliyoruz da siz bu moskova mudurunu niye Rusya muduru olarak yaziyorsunuz. Rusya ondan mi soruluyor ? Diger Rusya daki mudurlerimizden hic bir farki yok bu mudurun ve diger mudurlere ayip ediliyor bu sekilde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mefail efendi!!! ~ 11 yıl önce
mefail efendi thy na hangi bilgi,birikim,tecrube ile nasil girip nasil o mevkiye geldigini de aciklasana!!!! unutma ki thy na senin girdigin tarzda girip makam sahibi olanlara ve size bu konuda torpil yapanlara hakkimiz helal degil !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salla ~ 11 yıl önce
iyi salla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu ne simdi ? ~ 11 yıl önce
100 den fazla ulke 230 dan fazla noktaya ucuyoruz, neden ikide bir mifail bir aciklama yapiyor .. Sunu yaptik bunu yaptik soyle tasarruf vs gibi.. Bir tek o mudurluk mu calisiyor sirketimize tasarruf yaptiriyor. Editorler cok mu seviyorsunuz bu sahsi muhteremi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 11 yıl önce
En fazla 3,5 ton olur biraz abartılmış gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 11 yıl önce
Zaten orijinal Rusca makalede "10 tona kadar" diye yazilmistir. 3,5 ton = 10 tona kadar.
ilginç ~ 11 yıl önce
Şeremetyovo-Vnukovo değişikliğinin subliminal sebebi oradaki frekansları alıp Vnukovo için plan yapan pgs'yi mi engellemek acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Izmir-moskova seferi başlamalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
10ton?? ~ 11 yıl önce
10 ton olamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olur ~ 11 yıl önce
günde 4 istanbul, 1 ankara 1 antalya 6 uçuş + charter seferler iniş ve kalkış
Sözcü ~ 11 yıl önce
Vizelerin karrşılıklı olarak kalkması THY nin işine yaradı.R us uçaklarıda hergün onlarca kez Antalya yapıyor. İstanbul THY ye kaldı. Havaalanı değişikliği akıllıca. Bir milyon Rus yolcu güzel bir hedef. Haydi hayırlısı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000