08 Mayıs 2013, Çarşamba 16:55:51

THY'DEN BİR GREV AÇIKLAMASI DAHA

Türk Hava Yolları, greve gidip gitmeme konusunda kafası karışan çalışanlar için dün yaptığı açıklamadan sonra bugün de yeni bir açıklama yaptı. İşte çalışanlara gönderilen grevin uygulanmasına ilişkin o açıklama...
  • Değerli KABİN PERSONELİ arkadaşlarım, kimsenin maşası ve ucuz kahramanı olmayın. Pırlanta gibi 305 KABİN PERSONELİ arkadaşımız gaza getirildi, ateşin tam ortasına atıldı ve ekmeğinden edildi. Sonuna kadar hakkınızı arayacaksınız elbette ama unutmayınız ki bir 305 kişiyi daha işten çıkartır ve yerine daha az ücretle yeni KABİN PERSONELİ alabilir bu kan emiciler. Hadi 50 tane pilotu işten atsın ve yerine bir 50 tane daha pilot bulsunlar da o zaman görelim biz cengaver Hamdi Beyi. Yapamazlar çünkü o saygıda kusur etmediğiniz, memnun edebilmek için etrafında pervane olduğunuz kaptanlarınız zaten bu zemini asla hazırlamaz hazırlayamazlar. O kahraman F-16 pilotları sözüm ona savaşan şahinlerde bir serçedeki kadar yürek yok maalesef. Hafızalarınızı bir tazeleyin lütfen: Yüzlerce KABİN PERSONELİ arkadaşımız kaptanlarında haklarını aramak için o malum eylemde kendilerini ateşe atarken, bütün o alkışların ve yuhalamaların arasında koşa koşa uçuşa gidenler ilk onlar değilmiydi ???
  • 305 kisinin davasi suruyor ve sonuclanmiyor mu? E o zaman niye maddeye dahil edildi?
  • Alsınlar haklarımızı görsünler bakalım Avrupa'nın en iyi hava yolu en boktan hava yoluna nasıl dönüşüyor..ne kadar ekmek o kadar köfte..ne ekersen onu biçersin...bence müdürlüklere daha fazla adam alsınlar şikayetler onlar bunlar uğraşsın dursunlar..kendileri bilir..bu zihniyetle nereye gittiklerini görsünler bakalım..şu 2. mailide attılar ya greve evet..
  • ben bu şirkette limitin sonuna kadar görev yapan bir uçucuyum. bizim şartlarımızda uçan hangi şirket var acaba. 200 küsür meydan, 7 gün 24 saat. zaman mefhumu yok. kıyaslandığımız Lufthansa, airfrance benim çalışmaya başladığım saatte uyuyor. bunları geçelim. peki thy çalışanlarına bu toplu sözleşmede ne veriyor ne vermiyor? toplantıda şunları konuştuk, bizim önerilerimiz bu sendikanınki bu diye mail atsa ya bize! bizde akla karayı ayırt edelim. greve neden gideceğiz neden gitmeyeceğiz bilelim. haydi thy dürüstçe bana maili yolla, ikna et beni. durup dururken greve gitmeyeyim
  • ulan hava-iş ne prim yaptı aga yaa, gazeteler, tvler, tüm medya hava-iş' i konuşuyor.. Bir tek, alakası olmadığı halde gaza gelip iş bırakma eylemiyle işten çıkarılan işçilere acırım.. Gerisi boy gösterisi zaten, hak falan arama ''hak getire''.
  • neden birbaskasinin adini yazip mesaj atiyorsunuz.benim fikrim olmayan seyleri benmisim gibi yaziyorsunuz. burada yazilanlarin benle alakasi yok.buranin serveri kimse lutfen mudahale etsin.bu alani lutfen yorum yazmaya kapatin.
  • Fikri huu duyuyormusun?Biz dilenci değiliz..Senin parana ihtiyacımız yok.Sen o parayı çevrende fakir fukara varsa onlara bağışla!
  • Sendika temsilcilerinden greve katılmayacak olanlar varmış, bu nasıl olur, sendika bir önlem düşünüyor mu, onlar katılmıyorsa ben niye katılayım, onlar bu grevi yanlış mı buluyor? kime sorayım bu soruları acaba?
  • şartlarını beğenmeyen yeni 305lere hoşçakal deriz artık napalım. yerine geçmeyi isteyen gençlerede yol açmış olursunuz. bu yönden grevi sonuna kadar destekliyorum :)
  • Bu 305 Kişiden önce atılan kaç kişi Var bilen varmı sendika bu Kişiler için ne yaptı madem ki çalışanı yada üyeni Koruyorsun bunlar kimdi Bunlar için niye kılını kıpırdatmadın Niye şimdi ?Yerde kıyımlar yapılırken sesin soluğun çıkmıyordu niye şimdi ?Neden hiç bir 0sendikacı yapması gereken açıklamaları gereken zamanda yapmaz Şimdi Kabinde yapılan uygulamar yıllardır yer personeline uygulanıyor niye kabindeki arkadaşlar by Kadar ilgisiz kaldılar(bu güne kadar)O zaman aynı şirkette çalışmıyor muyduk kader birliği yapmıyor muyduk

Değerli Çalışma Arkadaşlarımız,

Dün yapmış olduğumuz bilgilendirmeye ek olarak arkadaşlarımızdan gelen sorular doğrultusunda çalışma hakkınıza ilişkin olarak aşağıdaki şekilde bilgilendirme yapılması ihtiyacı doğmuştur.

Saygılarımızla.

Genel Müdür (İnsan Kaynakları) Yardımcılığı

Grev uygulamasına gidilmesi durumunda greve katılmak zorunda mıyım?

Hayır, greve katılmak zorunda değilsiniz. Kanunen grev uygulansa bile her bir çalışanın kendi kararına bağlı olarak çalışma hakkı vardır. Bunun önünde herhangi bir engel bulunmamaktadır.

Çalışmak istiyorum. Çalışmam engellenebilir mi?

Hayır, çalışmak isteyenlerin çalışmaları hiç bir şekilde engellenemez. Çalışma hakkı Anayasa’nın “Çalışma, herkesin hakkı ve ödevidir” şeklindeki 49. Maddesi ve 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 64. Maddesi ile güvence altına alınmıştır. Çalışma hakkını kullananların herhangi bir kanuni yaptırımla karşılaşması söz konusu olamaz, haklarında dava açılamaz, bu hakkı kullandıkları için sendika üyeliklerine son verilemez. Aksine çalışma hakkını kullananların engellenmesi, “grev kırıcısı” olarak tanımlanması ve “sendika üyeliğinize son veririz” şeklinde tehdit edilmesi suç teşkil eder.

İşyerime giriş çıkışlarda bir sorun yaşar mıyım?

Yukarıda da belirtildiği gibi grevde çalışma hakkınız Anayasa ve yasa ile güvence altına alınmıştır. Çalışmanızın engellenmesi suçtur. Çalışanlarımızın iş yerine giriş çıkışlarında herhangi bir sorun yaşamaması, yasa dışı engellemelerin önlenmesi için emniyet birimlerince gerekli tüm tedbirler alınacaktır.

Sendika, grevde çalışma hakkını kullandığım için ismimi alabilir mi?

Hayır, yukarıda da belirtildiği gibi grevde çalışma hakkınız Anayasa ve yasa ile güvence altına alınmıştır. Sendikanın grevde çalışma hakkını kullananların isimlerini alma, bir şekilde isim tespit etse dahi bunlar hakkında herhangi bir işlem yapma yetkisi yoktur. Anayasa’nın 54. Maddesi “Greve katılmayanların işyerinde çalışmaları, greve katılanlar tarafından hiçbir şekilde engellenemez.”, 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 73. Maddesi  “Grev gözcüleri, işyerine giriş ve çıkışlara engel olamaz, giren ve çıkanları kontrol amacıyla dahi durduramaz.” hükmünü içermektedir. Bunların aksine bir uygulama suç teşkil eder.

Greve katılmadığım için mevcut haklarımı kaybeder miyim?

Hayır kaybetmezsiniz. İş sözleşmelerinizin yasal bir parçası olduğu için son imzalanan 23. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nde yer alan haklarınızın uygulanması yasal zorunluluktur.

Yeni bir toplu iş sözleşmesi imzalandığında greve katılmadığım için bir hak kaybına uğrar mıyım?

Hayır, bir hak kaybına uğramazsınız. Yukarıda da belirtildiği gibi 23. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nde yer alan haklarınız kazanılmış haklarınızdır. 24. Dönem Yeni Toplu İş Sözleşmesi ile daha fazla hak tanındığı takdirde Ortaklığımız greve katılmayan çalışanların mağdur olmaması için gerekli her türlü tedbiri alacaktır. Nitekim 23. Dönem Toplu İş Sözleşmesi döneminde sendikasız çalışanlarımızın bir hak kaybı olmamıştır.

Kanunda “Grev Kırıcısı” şeklinde bir tanımlama var mıdır?

Hayır, yoktur. Yukarıda da belirtildiği gibi grevde çalışma hakkınız Anayasa ve yasa ile güvence altına alınmıştır. Grev kırıcısı kavramı, hür iradeleriyle grevde çalışma hakkını kullanan çalışanlara yönelik hakaret ve tehdit içeren uydurma bir tanımlamadır.

Grev esnasında ana üste değilsem ne yapacağım?

6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 62. Maddesi’nde ‘’Başladığı yolculuğu yurt içindeki varış yerlerinde bitirmemiş deniz, hava, demir ve kara ulaştırma araçlarında grev ve lokavt yapılamaz.’’ hükmü yer aldığından, uçuşa katılan çalışanın görevini ana üsse kadar sürdürmesi yasal zorunluluktur.

THY'NİN DÜN YAPTIĞI GREV AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYIN
THY'DEN GREV AÇIKLAMASI 1

THY'DEN BİR GREV AÇIKLAMASI DAHA

Yorumlar Tüm Yorumlar (233)

Aklın Yolu ~ 11 yıl önce
Değerli KABİN PERSONELİ arkadaşlarım, kimsenin maşası ve ucuz kahramanı olmayın. Pırlanta gibi 305 KABİN PERSONELİ arkadaşımız gaza getirildi, ateşin tam ortasına atıldı ve ekmeğinden edildi. Sonuna kadar hakkınızı arayacaksınız elbette ama unutmayınız ki bir 305 kişiyi daha işten çıkartır ve yerine daha az ücretle yeni KABİN PERSONELİ alabilir bu kan emiciler. Hadi 50 tane pilotu işten atsın ve yerine bir 50 tane daha pilot bulsunlar da o zaman görelim biz cengaver Hamdi Beyi. Yapamazlar çünkü o saygıda kusur etmediğiniz, memnun edebilmek için etrafında pervane olduğunuz kaptanlarınız zaten bu zemini asla hazırlamaz hazırlayamazlar. O kahraman F-16 pilotları sözüm ona savaşan şahinlerde bir serçedeki kadar yürek yok maalesef. Hafızalarınızı bir tazeleyin lütfen: Yüzlerce KABİN PERSONELİ arkadaşımız kaptanlarında haklarını aramak için o malum eylemde kendilerini ateşe atarken, bütün o alkışların ve yuhalamaların arasında koşa koşa uçuşa gidenler ilk onlar değilmiydi ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Benim anlamadigim?? ~ 11 yıl önce
305 kisinin davasi suruyor ve sonuclanmiyor mu? E o zaman niye maddeye dahil edildi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
globally fos a dogru ~ 11 yıl önce
Alsınlar haklarımızı görsünler bakalım Avrupa'nın en iyi hava yolu en boktan hava yoluna nasıl dönüşüyor..ne kadar ekmek o kadar köfte..ne ekersen onu biçersin...bence müdürlüklere daha fazla adam alsınlar şikayetler onlar bunlar uğraşsın dursunlar..kendileri bilir..bu zihniyetle nereye gittiklerini görsünler bakalım..şu 2. mailide attılar ya greve evet..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorgunum ~ 11 yıl önce
ben bu şirkette limitin sonuna kadar görev yapan bir uçucuyum. bizim şartlarımızda uçan hangi şirket var acaba. 200 küsür meydan, 7 gün 24 saat. zaman mefhumu yok. kıyaslandığımız Lufthansa, airfrance benim çalışmaya başladığım saatte uyuyor. bunları geçelim. peki thy çalışanlarına bu toplu sözleşmede ne veriyor ne vermiyor? toplantıda şunları konuştuk, bizim önerilerimiz bu sendikanınki bu diye mail atsa ya bize! bizde akla karayı ayırt edelim. greve neden gideceğiz neden gitmeyeceğiz bilelim. haydi thy dürüstçe bana maili yolla, ikna et beni. durup dururken greve gitmeyeyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gonzalesgiller ~ 11 yıl önce
ulan hava-iş ne prim yaptı aga yaa, gazeteler, tvler, tüm medya hava-iş' i konuşuyor.. Bir tek, alakası olmadığı halde gaza gelip iş bırakma eylemiyle işten çıkarılan işçilere acırım.. Gerisi boy gösterisi zaten, hak falan arama ''hak getire''.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cok ayip ~ 11 yıl önce
neden birbaskasinin adini yazip mesaj atiyorsunuz.benim fikrim olmayan seyleri benmisim gibi yaziyorsunuz. burada yazilanlarin benle alakasi yok.buranin serveri kimse lutfen mudahale etsin.bu alani lutfen yorum yazmaya kapatin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fikri'ye ~ 11 yıl önce
Fikri huu duyuyormusun?Biz dilenci değiliz..Senin parana ihtiyacımız yok.Sen o parayı çevrende fakir fukara varsa onlara bağışla!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YANLIŞ ANLAMAYIN ~ 11 yıl önce
SİZİN ARANIZDA BİR SÜRÜ GÜNAHSIZ VAR VE BEN GERCEKTEN ÜZÜLÜYORUM, NİYE YANLIŞ ANLIYORSUNUZ. MAKSADIM BİZ DE MAGDUR OLMAYALIM SİZ DE OLMAYIN...
sorular..sorular... ~ 11 yıl önce
Sendika temsilcilerinden greve katılmayacak olanlar varmış, bu nasıl olur, sendika bir önlem düşünüyor mu, onlar katılmıyorsa ben niye katılayım, onlar bu grevi yanlış mı buluyor? kime sorayım bu soruları acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başkan doğru mu? ~ 11 yıl önce
sendika nın derhal açıklama yapması gerekir....
Sorulara cevaplar ~ 11 yıl önce
Sevgili arkadaşım kimsenin katılmaması gibi bir durum yoktur.
tabii ki yalan ~ 11 yıl önce
ortalık bulandırılmaya çalışıyor, tabii ki yalan
grevciler ~ 11 yıl önce
şartlarını beğenmeyen yeni 305lere hoşçakal deriz artık napalım. yerine geçmeyi isteyen gençlerede yol açmış olursunuz. bu yönden grevi sonuna kadar destekliyorum :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üşenene ~ 11 yıl önce
http://www.havais.org.tr/sivil-havacilik/214/thy-de-neden-grev.html
Sadece ~ 11 yıl önce
Bu 305 Kişiden önce atılan kaç kişi Var bilen varmı sendika bu Kişiler için ne yaptı madem ki çalışanı yada üyeni Koruyorsun bunlar kimdi Bunlar için niye kılını kıpırdatmadın Niye şimdi ?Yerde kıyımlar yapılırken sesin soluğun çıkmıyordu niye şimdi ?Neden hiç bir 0sendikacı yapması gereken açıklamaları gereken zamanda yapmaz Şimdi Kabinde yapılan uygulamar yıllardır yer personeline uygulanıyor niye kabindeki arkadaşlar by Kadar ilgisiz kaldılar(bu güne kadar)O zaman aynı şirkette çalışmıyor muyduk kader birliği yapmıyor muyduk

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000