24 Haziran 2008, Salı 08:07:57

THY'DEN BİLET ÜCRETLERİNE ZAM

Türk Hava Yolları (THY), uçak bilet ücretlerine "akaryakıt harcı" olarak aldığı 20 YTL'lik ücrete 5 YTL ek zam yaptı.
  • 5 YTL zam önemli bir rakam değil ama THY gibi bir kurumun Genel Müdürü nün 4 gün farkla tükürdüğünü yalaması kabul edilir bir şey değil .

Yeni zam ile İstanbul-Ankara uçak biletinin en düşük ücreti vergiler dahil 109 YTL, Business Class bilet ücreti ise 299 YTL oldu. THY'nin gizli zammı, Genel Müdür Temel Kotil’in Haziran ayı başında İstanbul'da gerçekleştirilen IATA toplantıları sırasında "petrol fiyatları artışı nedeniyle bilet ücretlerine zam yapmayı düşünmüyoruz" yolunda yaptığı açıklamanın hemen ardından, 4 Haziran'da uygulamaya konulduğu ortaya çıktı. Kotil, IATA toplantıları sırasında yaptığı açıklamada, 'Business Class 'ta doluluk oranlarının yüzde 50 artış gösterdiğini, bu artışla maliyetlerin düştüğünü belirtmiş, akaryakıt fiyatlarındaki artışın olumsuz etkisini bertaraf etmesi nedeniyle de zam yapma planlarının olmadığını açıklamıştı. Akaryakıt harcına getirilen 5 YTL'lik zamla birlikte, İstanbul-Ankara hattında düşük ücret kategorisinde gösterilen 69 YTL bilet ücreti 31 YTL vergi ve 15 YTL bilet işlem ücretiyle birlikte 109 YTL oldu. Aynı hatta Business Class bilet ücreti ise 299 YTL'ye ulaştı. Yaşanan rekabet nedeniyle yolcu kaybından çekinen özel havayolu şirketleri de bilet ücretlerine yansıtmamak için değişik arayışlara girdi.

THY'DEN BİLET ÜCRETLERİNE ZAM

Yorumlar

akademisyen ~ 16 yıl önce
5 YTL zam önemli bir rakam değil ama THY gibi bir kurumun Genel Müdürü nün 4 gün farkla tükürdüğünü yalaması kabul edilir bir şey değil .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000